Ga naar inhoud

Anet E10 3D printer (Gearbest)


Michel
 Delen

Aanbevolen berichten

 • Beheerders

Omdat op dit forum Satelliet, TV,  Computer en Domotica hobbyisten pur sang aanwezig zijn en 3D printing voor al deze hobby's inzetbaar is, besloten we enkele weken geleden op een aanbod van Gearbest in te gaan om de Anet A8 te testen. Hadden we het maar niet gedaan, want wat is die hobby verslavend! Vele spoelen 3D printmateriaal later is de hele familie voorzien van batterijhouders, een speciale LNB beugel, een Star Wars Lightsaber, is zoonlief de hele dag aan het spelen met zijn 3d geprinte action figures en heeft papa zijn 3D printers hevig gemodificeerd met allerlei custom onderdelen. De kwaliteit die je vandaag de dag kunt printen met een 3D printer van nog geen 140 euro is verbluffend!

 

Terwijl wij dus nog druk bezig zijn met de review van de Anet A8 en de Creality CR-10, komt Anet, een fabrikant van betaalbare 3D printers voor de consument, met een nieuw (groter) model, de Anet E10. Ook deze printer zullen wij binnenkort uitgebreid reviewen.

 

7194.png

De Anet E10 is voorzien van een stevig aluminium frame en kan 3D objecten printen met een formaat tot maar liefst 22cm x 27cm x 30cm. Deze printer kan mede dankzij het verwarmde bed meerdere soorten materiaal aan, zoals ABS, HIPS en PLA. Met de Anet E10 kun je makkelijk via USB of via een SD-Card 3D-objecten inladen om te printen. Het toepassingsgebied is oneindig! Daarnaast zijn er langzamerhand steeds meer sites zoals thingyverse, waar je kant en klare 3D-tekeningen kunt vinden. Hierdoor kan je vrij eenvoudig hele simpele tot zeer ingewikkelde 3D objecten printen. In de doos tref je een 'doe het zelf pakket' aan, maar aangezien de meeste onderdelen al voorgemonteerd zijn, zit hij echt binnen een half uurtje in elkaar en kan het printen beginnen!

Klik >> hier << voor meer informatie over de Anet E10 3D-Printer. Momenteel krijg je ter introductie ongeveer 60 euro korting op de adviesprijs en met deze couponcode nog eens een tientje korting: ANETE10

Hiermee komt de totaalprijs tijdelijk en tot uiterlijk 26 juli op €254.23 hetgeen een ongekend lage prijs is voor een printer met dit printvolume. 

 

We gaan deze printer binnenkort uitgebreid aan te tand voelen. Eind volgende week de review van de Anet A8, een week daarna de Creality CR-10 en tot slot de Anet E10. Daarna gaan we de drie printers vergelijken en zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij!

 

Heb je eventueel ook interesse in een CR-10, een A8 of de nieuwe E10, gebruik dan onderstaande links en couponcodes voor de hoogst haalbare korting:

 

Anet E10 couponcode: ANETE10 (€254.23)

Anet A8 couponcode: A8SUPER (€131,41 nog maar even beschikbaar!)

Creality CR-10  (geel) Coupon: GBCR10J    €337.69   (geel en blauw totaal 50 stuks)

Creality CR-10  (blauw) Coupon: GBCR10J    €337.69   (geel en blauw totaal 50 stuks)

Voordelig en kwalitatief goed printmateriaal: http://www.gearbest.com/filament-_gear/

 

Let op: 3D printen op eigen risico. Wees voorbereid binnen de kortste tijd volledig verslaafd te raken aan deze hobby ;)

aangepast door Michel
CR10 coupon vernieuwd!

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites


 • Reacties 97
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Misschien is het beter om de tag Preview te vervangen door Advertentie?   Heb der geen probleem mee hoor maar het zou het wat duidelijker maken wanneer de moderator dingen doet in ruil voor gratis h

Interessante ontwikkelingen, leuk om te volgen en ook leuk om mee te spelen, want wat kun je daar nu eigenlijk verder mee ? JA, een toepassing zoals Con omschrijft misschien ? En daarna ? Maar ik blij

Er zijn nog 10 wachtenden voor u, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Kies; 1 voor ff wachten, 2 voor ophangen en 3 voor een bakkie koffie (3D zonder koffie)..

Geplaatste afbeeldingen

 

Hadden we het maar niet gedaan, want wat is die hobby verslavend! Vele spoelen 3D printmateriaal later is de hele familie voorzien van batterijhouders, een speciale LNB beugel, een Star Wars Lightsaber, is zoonlief de hele dag aan het spelen met zijn 3d geprinte action figures en heeft papa zijn 3D printers hevig gemodificeerd met allerlei custom onderdelen. De kwaliteit die je vandaag de dag kunt printen met een 3D printer van nog geen 140 euro is verbluffend!

Heb je hier ook foto's van?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Misschien is het beter om de tag Preview te vervangen door Advertentie?

 

Heb der geen probleem mee hoor maar het zou het wat duidelijker maken wanneer de moderator dingen doet in ruil voor gratis hardware. Zeker als dat bijzonder weinig met sat ontvangst te maken heeft. Als je gebruikers ook maar hinten op een commerciële partner dan krijgen ze de kous al op de kop (zelfs als dat is om te waarschuwen voor oplichters). Jouw forum, jouw regels, maar dubbel is het wel. 

 • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Beheerders

De reactie en ook de hoek waaruit deze komt was te verwachten. Ik zal er heel kort op ingaan zodat daarmee verdere discussie overbodig is:

 

Inderdaad, Gearbest stuurt soms zaken gratis op. Totaal nu voor een aanschafwaarde van +/- 270 euro.  Die spullen hoeven ze niet terug, maar in ruil daarvoor schrijf ik er een ongefilterde review over. Ik hoef deze review dus niet van te voren te laten zien, tevens heeft men toegezegd er ook geen invloed op te willen uitoefenen. Dat is tot nu toe ook nog niet gebeurt en dat gaat ook niet gebeuren, want dan stoppen we ermee!

 

Men wilde er in eerste instantie ook allerlei reclame voor in ruil net als op fok.nl, maar ik heb aangegeven dat niet te willen en ook niet te doen.  Een klein bannertje aan de rechterzijde en een paar links in de reviews is de max. Daar neemt Gearbest genoegen mee.

 

Wel plaats ik uit eigen beweging en bedoeld om onze reviews aan te kondigen deze 'previews'. De links die daar in staan, als ook de links in de reviews zelf verwijzen naar sat4all en voor ieder item dat verkocht wordt krijgen wij een kleine vergoeding. Mede daarmee dekken we de kosten van dit forum en blijft er (hopelijk toekomstig) ook wat over om geld opzij te leggen voor een broodnodige nieuwe server, want die van ons is alweer behoorlijk bejaard.

 

Het is eigenlijk ook een beetje 'jullie' eigen schuld, daar de meesten van jullie een add-blocker gebruiken en we dus bij vrijwel gelijkblijvende bezoekersaantallen nauwelijks meer inkomsten hebben. Aangezien wij niet net als op sommige andere fora zo'n irritante anti-add-blocker willen gebruiken blijft er niet veel anders meer over.

 

Als je dat allemaal erg vervelend vind,  is dat jammer voor je. De hele wereld draait om geld, dus helaas is het draaien van een groot forum als dit geen gratis bezigheid en heb ik daar uit eigen zak al diverse keren geld op toe moeten leggen.

 

Ik wil er verder ook geen discussie meer over. Ik heb uitgelegd wat ons standpunt is en daar zal iedereen het mee moeten doen. Het staat mensen die het vervelend vinden geheel vrij het forum te verlaten. Het is ons forum met ons beleid en met onze regels.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

... Mede daarmee dekken we de kosten van dit forum en blijft er (hopelijk toekomstig) ook wat over om geld opzij te leggen voor een broodnodige nieuwe server, want die van ons is alweer behoorlijk bejaard.

 

Waarom zo'n dure server dan? Bij OVH heb je ook prima servers voor minder. En ik weet niet hoe slecht jij je ads plaatst dat je er geen inkomsten uithaalt meestal zou dit gewoon goed moeten gaan vooral op zo'n groot forum als dit. Uiteraard mag je winst maken hoor maar laat dat aub niet ten kosten gaan van het content hier, heb op veel forums gezeten die hierdoor bedorven zijn.

 

Van wat precies?

Van je 3D geprinte objecten zoals je in deze 'preview' aangeeft.
Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Beheerders

Zoals eerder aangegeven ga ik hier verder geen discussie van maken en zeker niet met een nieuw lid. ;)

 

De foto's van diverse prints komen bij de review zelf.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Leuk toch gelijk heb je ik zou hetzelfde doen!

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Beheerders

Precies, daarom doen we het ook. Zo'n review kost vreselijk veel tijd en als je die uren in tijd/geld uitdrukt, maak je zwaar verlies. Het is een hobby en die kost normaliter meer geld dan het eventueel oplevert. Dan mag er best eens ooit een leuke compensatie in de vorm van een of andere 'gadget' tegenover staan.

 

Dat we nu ook andere zaken reviewen ligt simpelweg aan het feit dat alles dat ons aangeboden wordt Linux/Enigma2 receivers zijn die we al 10x in vrijwel identieke vorm van een ander 'merk' getest hebben.

 

Als ons interessante satelliet TV gerelateerde items aangeboden worden, testen we die natuurlijk ook. Alleen niet steeds van hetzelfde, want dat is zonde van de tijd die er in gaat zitten.

 

Daarnaast is dat 3d printen ook gewoon fascinerend en ben ik blij dat ik op het aanbod van Gearbest ingegaan ben!

 

3d printer subforumpje? ;)

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Even inhoudelijk: Ik heb eerder dit jaar een A8 gekocht (via een chinese handelssite). De handelaar bleek voorraad in Duitsland te hebben en het printertje werd dan ook na 48 uur bezorgd, recordsnelheid voor een bestelling in China. Douaneperikelen daardoor afwezig. In elkaar zetten was goed te doen, maar wel veel werk: Ik ben er 3 volle dagen mee bezig geweest. Printen gaat prima.

Zo'n zelfbouwprinter is best leuk en de printkwaliteit is prima, maar je merkt ook dat dingen niet helemaal goed doordacht zijn. Zo heb ik de thermistor op het warmtebed al moeten vervangen omdat door een onhandige actie de printkop hem verpletterde en in de stekker die aan het warmtebed zit brak een connectorje af door metaalmoeheid: Printerbed gaat voortdurend op een neer.

Omdat het allemaal standaardonderdelen zijn is reparatie geen enkel probleem, even uitzoeken wat je nodig hebt en de spullen zijn op meerdere plekken te krijgen, maar het spul houdt je wel bezig.

aangepast door Michel
naam verwijderd
Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Beheerders

Hoe je de thermistor verpletterd hebt kunnen krijgen is mij niet helemaal duidelijk, maar voor wat betreft de connector van het heated bed heb je een punt.

 

Dat is simpel op te lossen (of beter gezegd te voorkomen) door het bed al tijdens montage een kwartslag te draaien zodat de connector van vooraf gezien aan de linkerkant komt in plaats van aan de achterkant en dan eventueel de connector er af te halen en een soldeerverbinding te maken. Je kunt dan ofwel een kabelbeschermer printen ofwel een volledige kabelketting printen. Ik heb dat laatste gedaan.

 

De Anet A8 is inderdaad niet geheel perfect. Dat kan ook niet voor 140 euro, maar je kunt er met een paar aanpassingen die je simpel kunt printen met de printer zelf, en een paar die je voor een enkele euro's kunt kopen, een hele goede behoorlijk betrouwbare printer van maken.

Ik was in ieder geval volledig 'flabbergasted' toen ik het 3D printresultaat van mijn Anet A8 na de eerste print zag. Ik had NOOIT gedacht dat je dat resultaat met een printertje van 135 euro kon halen.

 

Wat al de (mijn) aanpassingen precies zijn, komt in de review aan bod. Het bouwen duurde bij mij overigens maar 7 uur en ik dacht dat ik langzaam was ;)

 

De Anet E10 en de Creality CR-10 zijn overigens hele andere printers die bij aankoop eigenlijk al 'af' zijn (maar liggen ook in een andere prijsklasse).

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als ik kijk op Gearbest dan staat er bij "Customs" EU, wil dit zeggen dat het vanuit Europa verzonden wordt ?

Ik heb een tijd geleden een smartphone bij Gearbest gekocht en toen deze in mijn thuisland (België) aankwam werd deze tegengehouden door de douane omdat er geen factuur bijzat, hierdoor krijg je al wat papierwerk en uiteindelijk moest ik bijna 45 euro extra bijbetalen.

aangepast door Michel
Even voor de duidelijkheid: WIj zijn geen Gearbest en we geven hier ook geen support op Gearbest vagen. Deze vraag moet je Gearbest dus echt zelf stellen.
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben erg benieuwd naar de bevindingen Michel.

Zit er al een tijd aan te denken om er eentje aan te schaffen, maar dan toch telkens weer...wat moet ik er eigenlijk mee.

Misschien dat deze aankomende review mij over de streep trekt :mellow: 

En wat betreft  hoe jij het krijgt aangeboden.

het is je gegund voor wat hoort wat! ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Moderators

ik ben razend benieuwd naar de review. Ik heb al eens pootjes voor een limited edition logitech keyboard laten printen, en die geprinte pootjes leven nu al 2x zo lang als de originele. Ik heb nog wat pootjes over omdat het verzenden anders niet opwoog tegen de kosten, en ik heb nog 4 van deze keyboards in gebruik. Het lijkt me wel gaaf om je eigen dingen te kunnen fabriceren.

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Wel leuk om te vertellen (hoop ik). Ik ben al even bezig (reeds geschreven)

om overal elektrisch rolgordijnen te nemen. Probleem is de match met motor

en buis. De adapters daarvoor is een drama. Nu zit ik al even te denken aan

een klein draaibankje (€ 400,00 komt eerst).

 

Maar dit komt wellicht precies op tijd.Zelf de buisproppen (want zo wordt dat

genoemd) printen...

 

De buismotoren kun je goedkoop kopen, de buis (bij een andere club ook)

maar iedere keer weer die buisproppen (ook adapters genoemd) dat is en

blijft tobben. En zo wordt het betaalbaar.

Maar ook de beugels aan de zijkant kan ik dan printen. Ben wel benieuwd

naar het bijbehorend "tekenpakket"... of dat te doen is voor een simpele

geest als ik.

 

Dus Michel, kom maar door.

aangepast door Con

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Michel
   We testen en vergelijken de Anet A8, Creality CR-10 én de Anet E10.
    
    
   Aankoop links:
   Creality CR-10 - https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_441282.html?wid=21  (met couponcode CR10ZUI voor €310.01)
   Anet A8 - https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_337314.html?21 (coupon: A8PRINT €123,87)
   Anet E10 - https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_664901.html?wid=21 (coupon: ANET10 €217.84)
   Printmateriaal (filament) - https://www.gearbest.com/filament-_gear/c_11401/size~-~3dm_1.75mm
   Onderdelen - https://www.gearbest.com/3d-printer-parts-c_11400/
   Micro SD naar SD adapterkabel - https://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?
    
   Je heated bed en hotend schakelen met een mosfet: http://moderntoil.com/?p=850
   Koop hier je mosfet goedkoop! - https://www.gearbest.com/3d-printer-parts/pp_708605.html?lkid=11444578
    
   Let op dat als je iets bestelt, je als verzendwijze Priority Line (standaard) kiest om vervelende douanekosten achteraf te voorkomen!
    
   Onze Anet A8 review
    
   Met dank aan Gearbest voor het beschikbaar stellen van 2 van de 3 printers (Anet A8 en Anet E10).
  • Door Michel
   Xiaomi MI 5X
    

    
   Gearbest heeft vandaag het nieuwe midrange toestel van de Chinese fabrikant Xiaomi op de post gedaan. De MI X5!
    
   Deze nieuwe Android 7.1.2 phablet beschikt over een 5,5″-scherm. Het apparaat heeft twee camera’s op de achterzijde en het scherm beschikt over een schermresolutie van 1080p. Het toestel is 7,3 millimeter dun. Aan de onderkant van dat scherm zitten capacitieve toetsen.
   Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 625-processor die op 2 GHz geklokt is. Ook vinden we er 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte terug. Daarnaast is er ruimte voor een tweede simkaart. Het slot kun je ook gebruiken voor een geheugenkaart om de 64GB aan opslagruimte uit te breiden.
   De 5X beschikt over een accu met 3.080 mAh, waarmee je de dag ruim doorkomt. Die accu kun je opladen middels een usb-c-poort. Op de achterkant zit een dubbele camera. Dat zijn twee camera’s van twaalf megapixel. Een voor telefoto en een voor wide-angle. De frontcamera beschikt over vijf megapixel.
    
   Het toestel komt helaas niet naar Europa, maar via Gearbest bestel je er toch gewoon even zelf een
    
   Binnenkort gaan we deze telefoon zelf uitgebreid aan de tand voelen!
    
    
   SUPER DJI aanbieding!
    
   Deze moest ik als enorme drone liefhebber simpelweg wel even met jullie delen: Gearbest heeft momenteel op de toch al erg lage, maar net niet interessante prijzen van de DJI mavic Pro Combo en de DJI spark een tweetal coupons aan ons gegeven waarmee je ze echt voor belachelijk lage prijzen kunt kopen.
    

    
   DJI Spark, normaal in Nederland 599,00, bij Gearbest met coupon: SPKGB maar €383.22!
    

    
   DJI Mavic Pro fly more combo, normaal in Nederland 1449,00 bij Gearbest met coupon: DJIMavic2 maar €988.13
    
   Dat zijn echt ongekend lage prijzen!
   Als je kiest voor priority line (EU express) shipping komt het spul via de UK en betaal je verder geen invoerkosten en BTW!
  • Door Michel
   Bij deze onze review van de Anet A8 3D printer.
   De Anet A8 3D printer werd gratis beschikbaar gesteld door Gearbest met het verzoek deze aan onze kritische blik te onderwerpen. Wil je weten wat wij er van vonden, bekijk dan snel de review!
    
   Aankoop links:

   3D printer ANET A8 (Gearbest) http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_337314.html?wid=3 NIEUWE link en coupon: FTA83D voor een hele leuke korting! (€128.88)
   PLA Filament (Gearbest): http://www.gearbest.com/3d-printer-supplies-c_11401/material-3_pla
   ABS Filemant (Gearbest): http://www.gearbest.com/3d-printer-supplies-c_11401/material-3_abs
   Raspberry PI voor Octoprint (Gearbest): http://www.gearbest.com/raspberry-pi/pp_354347.html
   Mosfet voor het schakelen van je heated bed: https://rover.***geen-reclame***.com/rover/1/1346-53482-19255-0/1
   Buildtak laag voor op je heated bed: https://rover.***geen-reclame***.com/rover/1/1346-53482-19255-0
   Micro-SD naar SD verloopkabel: https://rover.***geen-reclame***.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?icep_id=114

   Meer informatie over de Anet A8 3D printer:

   Manual ANET A8 : https://www.dropbox.com/sh/sm4b4vdxock6tof/AACTyoj_4n46oqsopituAFtba/Installation%20Instruction?dl=0
   Installatie video's: https://www.youtube.com/channel/UCXB-HDVuaNjE7yb6r-N5vRQ
   Cura 2.6: https://ultimaker.com/en/products/cura-software
   De Anet A8 groep op www.thingiverse.com

   Enkele aan te raden modificaties:

   A8 Power Supply Cover with Switch: https://www.thingiverse.com/thing:2320216
   A8 Bed Level Thumbwhell Upgrade: https://www.thingiverse.com/thing:2350276
   A8 Extruder Fan Modification V2: https://www.thingiverse.com/thing:2290361
   A8 MicroSD Card Extension Case: https://www.thingiverse.com/thing:2389960
   A8 Z-axis support: https://www.thingiverse.com/thing:2042548
   A8 Spool holder - reuse Anet parts: https://www.thingiverse.com/thing:2162266
   Je heated bed en hotend schakelen met een mosfet: http://moderntoil.com/?p=850
   Octoprint: http://octoprint.org


   * Door een domme fout ben ik helaas mijn weken geleden gemaakte beeldmateriaal grotendeels kwijtgeraakt. Door de vele modificaties kon ik dat materiaal helaas niet opnieuw maken. Hopelijk is de review toch nog een beetje bruikbaar
  • Door Michel
   Vandaag een review van een dashcam van het merk 360.
    
   Gearbest stuurde ons deze 360 J511C gratis, maar zoals altijd hebben zij geen enkele invloed op de testresultaten en is deze review zo objectief mogelijk uitgevoerd.
    

    
   Zelf rij ik al een jaar of anderhalf rond met een Mini0805 en die bevalt eigenlijk prima. De Mini0805 is klein, kan goed verborgen gemonteerd worden en is erg betrouwbaar.
   Toch mis ik bij de 0805 de parkeerstand, waar de camera als je uit de auto stapt vanzelf omschakelt naar schok detectie en in dat geval automatisch begint op te nemen.
   Deze 360 dashcam zegt dat te kunnen, dus nemen we de proef op de som.
    
   De dashcam wordt geleverd in een Apple achtige verpakking. Alles ziet er goed en degelijk verpakt uit. In de doos vinden we de camera zelf, een relatief lange USB kabel met haakse stekker, de zuignap voor op de voorruit met daar aan vast de beugel waar je de camera in klemt. Ook een bluetooth eenknopsafstandsbediening, de lader voor in de sigarettenaansteker, een 16GB micro-SD kaart en een beugeltje om kabels gemakkelijk weg te kunnen werken. Verder leveren ze een Chinees/Engelstalige manual bij.
    

    
   De camera zelf is iets groter dan de Mini0805. Door de wat onhandige beugel met zuignap kan je de camera helaas niet in iedere auto op de meest ideale plek monteren. Een dashcam plaats je bij voorkeur zo hoog mogelijk en juist daar hebben veel auto’s tegenwoordig van die zonwerende spikkels waarop een zuignap meestal niet betrouwbaar bevestigt kan worden.
   In de testauto moesten we de camera dus net onder de houder van de spiegel monteren. Daar zit hij op zich ook niet in de weg, maar de mini0805 zat net even iets mooier, helemaal bovenaan vastgeplakt.
    

    
   Wat na het aanschakelen van de camera direct opvalt is dat hij tegen je praat. Een matig Engels sprekende Chinese dame informeert je over de status van de camera. Dat is best handig want dat doet de 0805 niet, die produceert alleen een erg onhandig zacht toontje als er iets mis is.
   Als het display van de camera uit gaat, zegt de Chinese dame iets dat ik in eerste instantie verstond als “360 dashcam is a work in progress”. Dat klinkt niet best.
   Ik denk dat er bedoeld wordt “360 dashcam has a working process”, maar “360 dashcam is recording” zou waarschijnlijk een stuk duidelijker zijn geweest.
    
   De lens van de camera biedt een kijkhoek van 165 graden. Dat is behoorlijk weid en daardoor zie je in veel gevallen ook nog een stuk van je dashboard. Dat is juist een voordeel, want daardoor is het beeld realistischer en kan je verhoudingen beter inschatten.
   De camera legt het beeld vast in Full HD met 30 beelden per seconde. Er zit een Ambarella A12 chipset in en de Beeld sensor is een relatief onbekende AR-02-38 chip.
   De camera beschikt ook over wifi en als je dit activeert gedraagt de camera zich als een wifi hotspot waar je jouw telefoon op aan kunt melden. Voor de iPhone en Android toestellen is er een erg goede app die momenteel helaas alleen nog in de Chinese taal beschikbaar is. Dat is erg lastig, maar na een tijdje eigenlijk best redelijk bruikbaar.
    

    
   Als je in je auto stapt wordt je geïnformeerd over eventuele nieuwe parkeerstand beelden. Je kunt je telefoon eigenlijk direct met de camera verbinden en live beelden bekijken, eerdere opnames terug kijken, of je parkeerstand beelden bekijken. Als je beelden terug kijkt, stopt de camera wel met opnemen. De app stuurt ook push notificaties van nieuwe events, maar helaas wederom alleen in de Chinese taal die ik helaas niet machtig ben.
   De fabrikant belooft binnenkort de Engelse taal toe te voegen aan de app. De app is best handig, want als je even snel beelden terug wilt kijken, is het aanmerkelijk eenvoudiger dat met de app te doen, dan de SD kaart in een PC te moeten stoppen.
    
   Het beeld van de camera is verassend goed. Zeker voor een Full-HD camera in deze lage prijsklasse. Ook ’s avond en ’s nachts heb je prima beeld. Zelfs bij laagstaande zon en frontaal tegenlicht blijft het beeld zeer goed overeind.
    
   Wat ook erg handig is, is dat camera gemakkelijk 180 graden kunt omdraaien of bijvoorbeeld naar de zijkant kunt richten. Daarmee heb ik al een prachtige middelvinger van een inhalende bestuurder vast kunnen leggen
    
   We kunnen er een lang verhaal van maken, maar deze 360 dashcam is vanaf heden mijn vaste bijrijder en de Mini0805 heeft dus permanent plaats moeten maken.
    
   Ik wil gearbest.com hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van het testexemplaar. Wil je de camera zelf ook kopen, doe dat dan via onderstaande link. Dat kost je niets extra, je krijgt momenteel zelfs een leuke korting (Flash Sale prijs €53.39), en je steunt daarmee ook onze website én onze reviews.
   http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_616210.html?wid=4
    
   * Door tijdgebrek en de temperaturen van de afgelopen weken had ik weliswaar meer dan voldoende tijd om deze 360 in de praktijk te testen, maar helaas te weinig tijd en te weinig fut voor de review. Als er interesse is, kan ik graag nog wat meer informatie geven of beelden van de dashcam toevoegen.
    

  • Door Michel
   Beste Sat4all leden,

   Zoals jullie weten geldt er op het forum een strict 'Geen reclame' beleid.

   Vandaag maak ik echter een uitzondering voor onze sponsor Gearbest. De reden dat we een uitzondering maken, is omdat het ook voor jullie een leuke actie is en niet een standard marketing campagne.

   GearBest is zich steeds meer specifiek aan het richten op verschillende landen. Zo zijn ze onlangs ook gestart met een Nederlandse Tak! Bovendien sponsort Gearbest ons met het opsturen van een aantal producten die we op sat4all voor jullie gaan reviewen, waarover zeer binnenkort meer!

   Gearbest heeft speciaal voor de sat4all leden een kleine giveaway georganiseerd.
   Meedoen is heel gemakkelijk!
   Wat kan je winnen?

   1e prijs: Xiaomi mijia 1080P Smart IP Camera


   2e prijs: Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Watch for Android iOS


   3e prijs: Bluetooth Speaker Music Focus Toy Hand Fidget Spinner


   Hoe kan ik deze coole gadgets winnen?
   Ga naar de promotiepagina van Gearbest! Kies op die pagina je favoriete product en plaats de naam en de link naar het product in een reactie op dit topic en vertel waarom dat product je favoriet is Dat was het, nu even afwachten tot woensdag 31 mei  Let op: Bij meer dan één bericht in dit topic wordt je uitgesloten van deelname.

   Uit de reacties worden via Random.org uiteindelijk de 3 winnaars getrokken!

   Succes!
    
    

    
   1e prijs: Crazy Sat  -  (De Xiaomi IP camera)
   2e prijs: erwinonline  -  (Mi Mi band 2)
   2e prijs gaat nu naar Pionewbie
   3e prijs: erikd_o  -  (Bluetooth Fidget Spinner)
    
   Alle winnaars gefeliciteerd!
    
   Graag ontvang ik binnen uiterlijk 3 dagen via PM het adres waar de prijs door GearBest naartoe gestuurd mag worden. Na die 3 dagen verloten we niet geclaimde prijzen opnieuw!
    
   Binnenkort een nieuwe giveaway met één hele mooie prijs! Dan gaan we helaas wel uitsluitend verloten tussen actieve leden en kunnen mensen met slechts een paar posts niet meer mee doen. 
  • Door Michel
   Binnenkort testen we op sat4all de Xiaomi mijia 1080P Smart IP Camera. Een leuke beveiligingscamera voor binnen met 1080P resolutie, 130 graden field of view, Wifi (2,4Ghz én 5Ghz), microfoon en speaker (intercom functie) en nachzicht (infrarood).
   Ook ondersteund de camera bewegingsdetectie, smartphone app en kan er een SD kaart in.
    

    
   Bij Gearbest kost hij momenteel maar 31 euro en een beetje! Een ongelofelijk goedkope en veelzijdige camera dus.
    
   Binnenkort uitgebreid onze bevindingen!
    
   Met dank aan Gearbest voor het beschikbaar stellen van het testexemplaar.
  • Door Michel
   Binnenkort testen we op sat4all de Broadlink A1 Smart Home Air Detector.
    
   Wat moet je nou met zo'n ding hoor ik je denken? Nou als je van domotica houd best veel eigenlijk. Zelf ben ik gebruiker van zowel Domoticz en langzaam aan het overstappen op Home Assistant. Met onder andere deze 2 open source domotica software pakketten en deze Broadlink A1 kan je vervolgens temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, lichtsterkte en geluidproductie meten en daar acties aan koppelen.
    
   Supervet dus! 
    

    
   Over enkel weken verschijnt onze review en korte workshop over Home Assistant in combinatie met deze (wifi) sensor.
    
   Wij danken Gearbest voor het beschikbaar stellen van het testexemplaar!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.