Jump to content


Advies gevraagd voor nieuwe installatie in Portugal


Zeerob

Recommended Posts

Hallo,

 

Wij wonen sinds kort in Portugal, iets boven Lissabon aan de kust. Ik ben me nu aan het oriënteren op een satelliet installatie, maar zie door de bomen het bos niet meer. Zouden jullie misschien wat adviezen kunnen geven? Ik heb net de aanleg van de technische installatie van ons zwembad achter de rug, en ik had nooit gedacht dat er bij een zwembad zoveel komt kijken. Maar nu ik aan project 'sat-tv' ben begonnen, zie ik dat dit mogelijk nog ingewikkelder is.

Omdat ik nu naar Joyne neig, heb ik dit bericht hier geplaatst. Maar het kan ook nog CD worden.

 

Wij hebben nog helemaal niets. Zelfs nog geen TV. Ik ben van plan een 55" LG OLED UHD TV te kopen, b.v. de LG-OLED55B6V.

In Nederland hadden we Ziggo kabel met een HD box met hardisk.

In Nederland keken we eigenlijk alleen naar de gewone NL zenders, geen betaalzenders en geen sport. Dus ik denk aan het goedkoopste pakket van 13 / maand van Joyne.

We willen in ieder geval op kunnen nemen en tegelijk kijken, liefst meerdere kanalen tegelijk opnemen. En opnamen dan graag via een EPG.

We kijken maar op één TV. Maar als streamen naar een PC of tablet mogelijk is, dan zou dat een optie kunnen zijn.

We hebben geen kabel-internet, alleen via een mifi kastje met een sim kaart. Dus IPTV is geen optie.

Omdat ik een goede TV ga kopen (de Oled), is beeldkwaliteit (bandbreedte / bitrate) wel van belang.

 

Ik heb al wel wat research gedaan. In de LG TV kan de CI module, en de TV kan ook opnemen. Maar heeft niet meerdere tuners, dus ik denk dat je dan niet kan opnemen en kijken tegelijk.

Misschien is de VU+ 4K UNO een optie. Als ik het goed heb begrepen kan je daarmee meerdere kanalen opnemen, en achteraf decoderen. Met een LNB met uni-cable zou ik dan goed op kunnen nemen.

Voor Joyne heb ik kennelijk geen al te grote schotel nodig. Ik weet eigenlijk niet wat er verder nog allemaal te zien is, en of het de moeite is om ook andere satellieten te kunnen ontvangen.

Het waait behoorlijk bij ons, dus een hele grote schotel is misschien een probleem. Ik heb wel vrij zicht naar het zuiden.

 

Ik zou heel blij zijn met een paar adviezen vwb Joyne of CD, ontvanger en schotel.

 

Groeten,

Zeerob

 

Link to comment
Share on other sites


De VU+UNO4K is net als de VU+SOLO4K een uitstekende optie en voor het doel wat jij de ontvanger voor wil gebruiken is de VU+ULTIMO4K wel een beetje aangetrokken.

Ik gebruik zelf de SOLO4K en dat met veel plezier.

 

iMac 24” 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link to comment
Share on other sites

Als de TS gewoon TV wil kijken, geen fratsen wil... en geen behoefte heeft om zich te verdiepen in de technische mogelijkheden van een linux receiver... en bovendien naar Joyne neigt....  waarom dan zo een "ingewikkelde " receiver aanraden??

Ikzelf zou voor een normale receiver gaan met minimaal 1 CI (+) schacht voor de Joyne module....  Bijvoorbeeld een Technisat.

Ikzelf gebruik al jaren Technisat en ben uitermate tevreden over de uitstekende beeldkwaliteit die deze receivers leveren...

Ik heb geen ervaring met NL tv, maar ik heb een Alphacrypt module erin voor ORF en in de Conax schacht zit een CanalDidital (SE) card.

 

het is zomaar een bedenking hoor... 

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de reacties. Ik dacht aan de VU+ UNO 4k omdat het daarmee mogelijk zou zijn om TV te kijken en tegelijkertijd (meerdere kanalen) op te nemen. Ik had min of meer begrepen dat dat meestal niet mogelijk is, maar met die ontvanger wel. Tonskidutch had ergens geschreven dat dat met een VTI 11 image mogelijk zou zijn?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.