Ga naar inhoud


FTA HD zenderaanbod op Eutelsat Hotbird weer fors groter


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:


Het free to air HD-zenderaanbod op de populaire eutelsat hotbird positie op 13 graden oost is weer gegroeid.
Sinds deze week is Oman TV, het hoofdkanaal van de staatsomroep uit het ten zuiden van Saoedi-Arabie gelegen land, in HD-kwaliteit te bekijken. Het signaal vervangt de oude SD-zender op 12,654 Ghz. horizontaal. Ook diverse andere zenders gingen recent over naar HD. Zo is van de Marokkaanse omroep SNRT bijna het gehele zenderaanbod nu in HD-kwaliteit te zien via frequentie 10.873 ghz., verticaal. De Chinese staatsomroep CGTN zette recent ook meer internationale kanalen in HD op haar eigen transponder, via frequentie 11585 Ghz, Verticaal. De eutelsat Hotbird biedt daarmee intussen tientallen free to air HD-zenders. Deze zijn met een antenne vanaf 60 CM te bekijken of met schotels die zijn uitgerust met meerdere LNB-koppen. Iedere fta HD-satellietontvanger is geschikt.
 
HD-zenders ook in fastscan Canal Digitaal
De aanbieders Canal Digitaal en TV Vlaanderen nemen al deze HD zenders op 13 oost bovendien op in hun fastscanzaplijsten, wat vooral handig is voor wie het zelf bijhouden en zoeken te omslachtig vindt. Op die manier is ook Nasa (Ultra) HD TV, dat eerder deze maand ook al aan Hotbird werd toegevoegd, veel eenvoudiger in te scannen op veel tv-toestellen met een ingebouwde satelliet-tuner.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zal even moeten pogen de variant van de selfsat hd30 her af te stellen naar de hotbird. Ik had beeld, maar niet meer nadat die door de uncommited switch en een 15 meter coax ging.

Altijd leuk wat extra fta zenders.

aangepast door sattv4iedereen
Het ene voor het andere geschreven.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...