Ga naar inhoud


Hogere stroomrekening door losse voedingskabel mogelijk??


Digipaps

Aanbevolen berichten

Beste Digipaps

 

Zo hebben ze mij goed bij de neus want wat moet je nu met 2 airco’s een oven-magnetron combinatie enz., enz. en ik krijg niet meer dan 15A.

 

Tja, ik weet niet waar jij precies woont, maar ook ik heb in elke ruimte airco en ook hebben we een combi magnetron,

we koken electrisch en ook heb ik electrische vloerverwarming door het hele huis, kortom we zijn nogal groorverbruikers.

Een heel enkele keer merk ik in de winter dat b.v. de magnetron niet het volle vermogen krijgt dan moet de vloerverwarming even wat lager.

 

Tja, ik heb geen idee wat er gaat komen maar we wachten het maar af..

 

digipaps

digipaps

 

"I'm not a complete idiot, some parts are missing"

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik kan mij soms ergeren aan mensen die iets willen voor niets, en zelf ilegaal bezig zijn met overbruggen van! (noem ik proffiteren) als jij of andere meer amps willen dan moet je daar maar voor betalen. Wie luxe wil weet dat dit centen zal kosten!

 

Net als eerder hier gezegd is daarom dat zulke landen bijna failliet gaan en andere europeese landen moeten beginnen bijspringen!

 

zoals hier gelezen heb je geen intresse voor panelen omdat dit geld kost, plaats dan een electro groep zal je zien wat zo'n ding kost en verbruikt!

 

ps zelf heb ik een staan ingeval van uitval 6kva

 

Homer

aangepast door Homer

80cm Schotel smart twin lnb tvv Vu+ 1Terab

 

Onlangs overgestapt naar Belgacom Tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een onzin. Een installatie van 15A is toch uit het jaar kruik. Ze betalen bovendien gewoon hun stroomverbruik en da's bepaald niet gratis.

aangepast door Psychosammie
  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Psychsammie

 

Inderdaad is 15A uit het jaar kruik. Maar in het buitengebied in Spanje is alles nog bovengronds en vele netten zijn overbelast. 10 jaar geleden hadden de meeste Spanjaarden nog geen airco’s in huis, tegenwoordig heel veel.

Het elektriciteitsbedrijf heeft 4 jaar geleden het 10.000Volt-net al een stuk door willen trekken met een nieuwe trafo om het 230V-met te ontlasten. De 10.000Volt-palen staan er al 4 jaar maar de kabels hangen er nog steeds niet in. Dit is tegen gehouden door de milieubeweging. Die zeggen, daar kunnen grote roofvogels door gedood worden als ze met hun grote vleugels twee draden tegelijk raken. Deze verbetering van het net ligt dus al 4 jaar op zijn gat. Daarom krijgt hier niemand meer dan 15A.

 

De subsidie op zonnepanelen is een paar jaar geleden afgeschaft. Spanje heeft geen geld meer. Terug leveren aan het net kan nu niet meer met een nieuwe installatie dus is het een zeer kostbare zaak om voor een groot vermogen aan zonnepanelen aan te schaffen.

 

Doordat het net zo zwaar is overbelast, ligt de stroomvoorziening er ook regelmatig uit. Ruim een jaar geleden zelfs 3 dagen achter elkaar. Niet voor niets dat ik een eigen generator heb aangeschaft van 3,5KW. Die staat altijd standby als het nodig is. Vorig jaar zomer toen de Spanjaarden en natuurlijk ook de buitenlanders met hete dagen de airco’s aan hadden staan, had ik nog maar 144V. De TV en de satelliettuner deden het nog maar veel andere apparaten stopten er gewoon mee. Gelukkig dat de moderne airco’s ook op een vrij lage spanning kunnen draaien of ze schakelen zichzelf uit. Oudere of goedkopere airco’s en ook koelkasten gaan gewoon kapot als ze op zo’n lage spanning draaien.

 

Maar wat is een aansluitwaarde van 15A. Dat komt in Nederland denk ik helemaal niet meer voor. Standaard heb ik in Nederland 3x25A en dat is het maximum is het basisvastrecht tarief.

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...