Ga naar inhoud


Belgische rechter verbiedt Bhaalu-recorder


Michel

Aanbevolen berichten

  • Beheerder

 

De Belgische rechtbank heeft alsnog bepaald dat de Bhaalu-recorder van Right Brain Interactive in strijd is met de rechten van de tv-omroepen. Het bedrijf heeft een maand de tijd om alle onrechtmatige activiteiten te beëindigen.

 

1385298730.png

 

De Belgische rechter heeft geoordeeld dat de Bhaalu-recorder het signaal dat de omroepen uitzenden onrechtmatig opneemt. Right Brain Interactive zou een maand de tijd hebben om de dienst stop te zetten. Als dat niet gebeurt, krijgt Right Brain een dwangsom van duizend euro per week en per gebruiker.

Enkele maanden geleden viel het oordeel van de Belgische rechter nog anders uit. In juli stelde de rechter vast dat de Bhaalu-videorecorder legaal was en daarmee was de aanklacht van TV Vlaanderen ongegrond. Destijds zou Bhaalu een product zijn en niet een dienst. Het bedrijf was daardoor niet als een dienstverlener of distributeur te beschouwen. Het gaat niet om een hogere rechter: deze zaak diende net als de vorige voor een rechtbank van koophandel, deze keer in Antwerpen.

Met de Bhaalu-recorder kunnen gebruikers alle tv-programma's opnemen. Bhaalu slaat de beelden op de servers van Right Brain Interactive op, waardoor gebruikers wanneer gewenst de betreffende programma's kunnen streamen naar hun tv. De Belgische omroepen VRT, Medialaan en SBS Belgium konden daar weinig begrip opbrengen en gezamenlijk sleepten de omroepen Right Brain Interactive voor de rechter.

 

Bron: Tweakers.net

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit was wel te verwachten, de desbetreffende zenders hebben veel liever dat je hun kassa passeert om een programma te herzien.

Ik heb nooit dergelijke box durven kopen,omdat ik zoiets verwachtende was.

tv was er vroeger voor het gezin, nu nog voor de €€€€ en $$$$$.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...