Ga naar inhoud


Legaliteit van diverse ip boxen


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

Hi,

gisteren ben ik op een site, diverse aanbieders tegengekomen, die apparaten of hoe moet je ze noemen, die in staat zijn om tv te ontvangen via het net. Enkelen hebben ook een dvb-s(2) tuner aan boord.

Bepaalden googelen met 800 zenders.

Bepaalden, als ik de zenderlijst zie, weet ik al dat ze niet zuiver zijn, want sky uk,it en de aanbieden, het gans frans pakket en dan andere pakketten, dat je weet, waarvan het betaaltv is, die zijn denk ik niet frisjes.

Maar kan men ervan uitgaan dat iedere ip box per definitie illegaal is of met de legaliteit flirt, of zijn er toch van die boxen, waarvan je zegt, die kan ik legaal gebruiken?

Hopelijk heb ik met deze vraag, niet de boardregels overtreden, het is enkel vragen, hoe de legaliteit ervan is, en niet de bedoeling iemand aan te zetten tot overtredingen.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


Salut Sat4all Fan,

Er is niets illegaals aan IPTV, echter voor (IPTV) zenderontvangst betalen aan niet-rechthebbenden is strafbaar en wordt b.v. in Frankrijk d.m.v. de creditkaartgegevens van de betalers actief en met hoge boetes bestreden;

ik gebruik 2 OpenBox X5 voor DVB-S ontvangst van Arabsat Badr én IPTV en kies uit de zenderlijst enkele zenders uit het Midden-Oosten (MTV Lebanon en LBC Int ) die ik over DVB-S/Arabsat niet kan ontvangen, maar wel vrij toegankelijk via internet te ontvangen zijn. Legaal gebruik van IPTV dus. Overigens krijg ik "data-error" als ik op een gecodeerde zender klik.

Wel blijf ik nog met twee vragen zitten:

-Ik slaag er niet in Future TV "Live" uit Libanon in de zenderlijst te krijgen alhoewel deze "fta" met een computer op het internet te ontvangen is;

-Ik gebruik een Aston Diva HD premium DVB-S ontvanger met Fransat kaart (onbeperkt geldig) en antenne op Atlantic Bird; hoe kan ik deze zenders met cccam op de X5 in een andere kamer ontvangen?

Enige visie en/of uitleg wordt zeer geapprecieerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 jaren later...

Wat de zaak wat mij betreft enorm compliceert is het gegeven dat het vaak niet om de zender gaat maar om de verbreider waar men over legaliteit spreekt. Ik noem maar een voorbeeld: als je CNN via de satelliet ontvangt dan heb je een royale keuze aan FTA zenders. En wat je niet mg ontvangen is duidelijk want dan zit het achter de decoder dus je ziet het sowieso niet.

Op IPTV is dat een stuk ingewikkelder want daar kom je geen coderingen tegen. Als iemand je dus een IP adres stuurt om CNN via IPTV te bekijken zul je vaak helemaal niet weten of het legaal of niet legaal is tenzij het op een of andere manier tot de CNN organisatie te herleiden is. Dat vind ik het meest problematische van deze discussie. Er zijn meerdere IPTV zenders waarvan ik door jarenlange ontvangst vrij zeker meen te weten (of aan te mogen nemen) dat ze direct van de bron komen en dus legaal zijn maar hoe je zoiets zeker kunt weten? Geen idee! Illegale ontvangst kenmerkt zich doorgaans door een minder betrouwbare ontvangst en uiteraard ook doordat op een gegeven moment het kraantje dicht gaat maar ja dat is dan mosterd achter de maaltijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...