Jump to content
Sign in to follow this  
jhhbe

DUO LNB vindt Astra 1 & 2 op diseqc 1, maar niet Astra 1 & 3 ?

Recommended Posts

hallo,

 

Helemaal gek geworden dit weekeinde tijdens uitrichten schotel, die is een paar maanden terug bij een storm wat bewogen (intussen kijken we scarlet tv). Volgens 'nieuwe' instructies had ik de ring al op de 23,5 kop en beginnen richten (met een hele oude satfinder ertussen). Wat ik ook deed, ik kreeg alleen goed beeld op de 19,2 - na heel erg veel keren op en af de ladder de ring nu rond de 19,2 gedaan, maar ook dan nog alleen beeld op de 19,2. De skew heb ik met een waterpas en het malletje op de lnb normaal goed staan.

 

Ik vind de 23,5 niet en ik heb geen idee in welke richting ik nu moet sturen om deze te vinden. Als ik op mijn Rebox ontvangertje diseqc 1.0 op 1 instel, dan heb ik een goed signaal op 19,2 en kan ik zenders vinden. Als ik 23,5 op diseqc 2 instel springt de signaalsterkte even op 100% gaat dan terug naar 0, kwaliteit signaal blijft op 0%. Als ik ook 28,2 instel op disqc 1.0 vindt het ding ook daar zenders (?!). Signaal kwaliteit is wel minder dan op 19,2 wat dan weer wel niet zo gek is.

 

De tv vlaanderen/canal digitaal fastscan werkt niet, maar als ik op de twee satellieten gewoon zenders scan, dan vind ik er een hoop die dus tot mijn verbazing op zowel 19,2 als op 28,2 beeld geven. Ik kan er helemaal niet meer aan uit?

 

(voor wie zich afvraagt waarom ik erop kwam om op 28,2 te kijken, ik had de schotel een eind te ver naar links gedraaid en de ontvanger van m'n TV had de satelliet herkend).

 

tips zijn heel erg welkom

 

jhh

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste jhhbe

Welkom op dit forum.

Ik ga er van uit dat de schotel in België staat en niet in een ver land en dat het om een originele duo-lnb gaat.
Het is inderdaad verstandig de kop van de Astra 23,5 in de klem te zetten en de kop van de Astra 19,2 er omlaag bij te laten hangen.
De diseqc-instelling in je ontvanger moet inderdaad staan zoals je schrijft op diseqc 1.0 en dan de Astra 19,2 op #1 en de Astra 23,5 op #2.

Waarom werkt de tv vlaanderen/canal digitaal fastscan niet? Is je ontvanger daar niet geschikt voor?
De zenderlijst wordt standaard via de Astra 19,2 binnen gehaald.

Als de signaalsterkte van de Astra 23,5 naar 0% springt, dan denk ik dat de duo-lnb kapot is. De signaalsterkte moet normaal boven de 30% blijven, de signaalkwaliteit kan wel 0% aangeven.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

welke zenders scan je dan in op zo gezegd 28.2°E

 

@jhhbe:

en welke zenders op de 19oost?

 

Het kan namelijk zo zijn, dat je op de beide koppen andere satellieten ontvangt, dan je ontvanger aan lijkt te geven.

 

Groet,

A33

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo,

 

Op de 28,2 heel veel Engelse zenders: C4 en ITV en veel BBC, dus dat lijkt wel echt de 28,2 te zijn.

 

Op de 19,2 dacht ik Nickelodeon en wat MTV gezien te hebben gezien, maar niks bekend van wat ik me daar van TV-Vlaanderen herinnerde. Tenzij die echt werk hebben gemaakt van hun verhuis van 19,2 naar 23,5. Dat moet ik vanavond nog eens nakijken.

 

De ontvanger kan wel een fastscan, maar vindt helemaal niks - dus de hint dat die 19,2 mss wel niet de 19,2 is moet ik nog eens opvolgen. Als ik de satelliet scan, krijg ik bij 28,2 en 19,2 wel voor elk een ander resultaat.

 

Ik heb intussen 3 LNB's: 2x quad duo en 1x duo duo en een ontvanger in de TV en een losse. Zou toch wel vreemd zijn als alles tegelijk stuk gaat?

 

Bedankt voor jullie reacties!

Jhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bijna alle zenders van TV Vlaanderen en Canal Digital zitten op 23.5 en begin nu eens met een enkele LNB of bij een duo de 19.5 af te plakken met aluminium  folie en schotel uitrichten op 23.5. Dan zoeken op transponder 11914 23.5 29900 2/3 en dat is TV Drenthe dan ben je zeker dat je op 23.5 zit .Suc6

Edited by oble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is je Rebox er eentje die MPEG-4 aankan?

Anders even afstellen op Ocko, een loeisterke zender op 12168V, 27500 3/4. Daarmee moet je 23,5 snel kunnen vinden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste jhhbe

Je schrijft: De ontvanger kan wel een fastscan, maar vindt helemaal niks

Hier klopt iets niet.

Als de ontvanger de zenderlijst in laadt via de Astra 19,2 , dan worden alle zenders in de zenderlijst gezet, zenders van de Astra 19,2 maar ook zenders van de Astra 23,5, de Astra 28,2 en Hotbird 13.
De zenders staan dus al in het geheugen. Het kan wel zo zijn dat je de zenders van de Astra 23,5 niet kunt ontvangen omdat de schotel niet goed staat afgesteld.

Om de zaak niet te verwarrend te maken.
Een dubbele kop speciaal voor de ontvangst van de Astra 19,2 en Astra 23,5 heet een duo-lnb. Die bestaan er met 1, 2 of 4 aansluitingen. Zo'n duo-lnb heet dan vervolgens een single duo-lnb, een twin duo-lnb of een quad duo-lnb.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties - ik krijg inderdaad de zenders van 28,2 op de 28,2 en ook die van 28,2 als de ontvanger denkt dat hij naar 19,2 kijkt. Gek, hoe je blind kan geloven wat zo'n ding je vertelt op het scherm ook al 'weet' je dat die 2 satellieten echt niet uit 1 diseqc positie kunnen komen. Gisterenavond alleen maar een scan gedaan, het was al te donker om op de ladder te klimmen.

 

Ik heb in de loop van het weekeinde ook wel 19,2 gevonden, tenminste als BVN alleen daar op te vinden is, dus hopelijk komt het ooit nog goed.

 

Ik veronderstel dat ik de diseqc op B moet zetten om die 23,5 LNB z'n werk te laten doen? Ik ga ervan uit dat als ik de 19,2 afdek en de LNB niet naar de 23,2 kop schakelt, ik wel erg lang kan zoeken?

 

Bedankt voor jullie tips in elk geval.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus jhhbe, zet hem even op de zender Ocko zoals @minplus ook al schrijft. Deze zender zit op de Astra 23,5, is erg sterk en ongecodeerd en zit op positie 348 van de zenderlijst van TV Vlaanderen en op positie 237 van de zenderlijst van CanalDigitaal.
Plak eventueel de kop van de Astra 19,2 af met aluminium folie zodat je daar geen ontvangst van kunt krijgen en zorg dat de diseqc-instelling op je ontvanger goed staat ingesteld.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo,

 

Eens ik van mijn illusie verlost was dat ik naar de 28,2 en de 19,2 aan het kijken was, was het daarna kinderspel.

 

Bedankt voor de cruciale tip om eens te kijken of de zenders die hij vond onder de 19,2 ook wel daarbij hoorden. Van zodra ik de echte 19,2 vond had ik ook de 23,5 beet en omgekeerd. Ring om de 19,2 of 23,5 maakt niet zo heel veel verschil, zit nu om de 23,5. Heb overal beeld en kan dit WE mss nog wel wat finetunen.

 

Heel erg bedankt allemaal!

jhh

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eens ik van mijn illusie verlost was dat ik naar de 28,2 en de 19,2 aan het kijken was, was het daarna kinderspel.

 

Mooi gezegd.

"Je ziet het pas als je het doorhebt", nietwaar? Zo zei Johan Cruijff het ooit....

 

Groet,

A33

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Berteman
   Beste allemaal, 
    
   Sinds vorige week, nadat ik terug kwam van vakantie, heb ik een probleem met de ontvangst van Astra 23.5. Ik ben het afgelopen weekend aan het prutsen geweest om een losse of defecte kabel uit te sluiten, maar helaas. 
    
   Met de schotel ontvang ik Astra 19.2 en 23.5 met een duo LNB (van Canal Digitaal,), Astra 28.2 en Hotbird elk met een aparte LNB. Astra 19.2 ontvang ik nog wel, Astra 23.5 niet meer. Zou het kunnen dat de Duo LNB defect is? Of moet die opnieuw worden uitgericht? Mocht de Duo LNB defect zijn, kan ik die dan vervangen door twee aparte LNB? Of past dat niet?
    
   Graag jullie advies en alvast bedankt!
  • By KRelectro
   Beste allen,
    
   Ik weet dat dit forum uitpuilt met de Viseosat Bisat G4 beugel, maar ik heb er toch nog een vraagje over ...
   Na verschillende locaties uitgetest te hebben om mijn schotel te (ver) plaatsen slaag ik er niet in om de Astra 23 beter af te stellen.
   Er staan 2 schouwen, maar die zouden 10m hoog mogen zijn volgens dish pointer, dus normaal geen probleem.
   Daarom heb ik ook een andere locatie uitgetest op het plat dak, maar de waardes blijven hetzelfde.
   Ik heb foto 's getrokken van mijn satfinder met de waarden op.
   Met de beugel voor hotbird13, astra 19 en astra 28 was alles veel beter.
   Ik heb er gelijk een geobsedeerde al meer dan een dag op gezocht...
   De paal en beugel waar ik op getest heb staan volledig waterpas, zefs de doorbuiging gecompenseerd.
   De arm hangt niet door, dit is ook uitvoerig gecontroleerd.
   De 13 en 28 zijn ook niet meer wat ze geweest zijn ... (vandaar een afbeelding van de 13)
    
   Met vriendelijke groeten,
    
   Kenneth

   Kunnen jullie eens kijken of de waardes beter zouden te krijgen zijn ?


  • By Gilberto
   Beste experts,
    
   Destijds heb ik bij Canal Digitaal een recreatieset gekocht. Hierbij krijg je standaard een Duo LNB met 1 uitgang. Nu wil ik een tweede TV aansluiten en heb een Duo LNB met 4 uitgangen gekocht. Zie foto van mijn oude en nieuwe LNB.
    
   Ik had verwacht dat ik de Duo LNB's simpelweg kon vervangen zonder de schotel opnieuw te hoeven uitrichten richten. Maar als ik de Duo LNB-4 plaats krijg ik max. 37% ontvangst op zowel Astra 1 en 3. Ik weet niet hoe of in de oude situatie de schotel stond uitgericht op Astra 1 of 3 (ik zie dit niet terug in de CD handleiding).
    
   Het is mij niet duidelijk wat ik moet doen en heb de volgende vragen:
   1. Op welke satelliet stond de schotel uitgericht in de oude situatie (Duo LNB-1, Canal Digitaal recreatieset)?
   2. In de nieuwe situatie (Duo LNB-4 uitgangen), moet ik de schotel opnieuw uitrichten?
   3. Voor de nieuwe Duo LNB-4, aan welke poot (19.2 of 23.5) moet ik de klem bevestigen?
    
   Bij voorbaat dank voor jullie hulp!


  • By Loek3000
   Heb nu de T90 op het dak, uitgericht, alles gelukt tot nu toe (moest de graden bepalen met mijn mobiel, zat me gek te zoeken naar de elevatie aanduiding op de schotel...)
    
   Ik heb deze keuze gemaakt, alleen begin nu toch te twijfelen...
    
   Veruit het belangrijkste zijn 13,19,23 en 28, deze wil ik met het sterkte signaal binnen krijgen, nu heb ik 28 97% maar de 23, 19 en 13 komen ongeveer met 80 door, nu zit ik te denken....
   Thor vind ik ook redelijk belangrijk...
    
   Is het per definitie zo dat hoe meer je de lnb op het 0 punt zet, deze dan ook altijd het sterkste is?
    
   Ik heb trouwens wel een vergissing gemaakt, ik dacht dat de getallen op de rails door gingen tot 25 en nog een beetje (wat niet is aangeduid) dus vandaar deze instelling, de (voor mij) belangrijkste satellieten komen daarom redelijk centraal binnen :
    
   Astra 3B (23.5° O)        -6.8
   Eutelsat 21B (21.5° O)        -4.7
   Arabsat 5C (20.0° O)        -3.2
   Astra 1KR/L/M/N (19.2° O)    -2.3
   164.86°    29.11°            +0.0
   Eutelsat 16A (16.0° O)        +1.0
   Eutelsat Hot Bird 13(13.0° O)    +4.1
    
   Maar mijn vraag is dus ook, is er een betere opstelling te realiseren en moet ik een nieuwe berekening maken: deze bijvoorbeeld)
    
   Ik gebruik OpenATV op een Mutant HD51
  • By rdashp
   Door verbouwing moet de Technisat Multytenne 4in1 Twin helaas verplaatst worden.
   Veel plek is er helaas niet meer voor zonder lelijk in het zicht of loop te hangen.
    
   Daarom wil ik hem graag aan de ZW hoekje van dakterrashek bevestigen.
   Nadeel is dat voor de Astra 23,5, Astra 28,2 en Eurotelsat 28,5 onze 150mm schoorsteen, op maar paar meter afstand van die hoek, in de weg lijkt te staan. Zie plaatjes.
    
   Gaat dit goed of is de 45cm Twin inderdaad te klein om ‘om de schoorsteen heen te kunnen kijken’?
   Wat is jullie ervaring? Bvd

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy