Ga naar inhoud


Formule 1 definitief in 4K Ultra HD


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

De Formule 1 heeft dit weekend definitief de stap naar de nieuwe beeldtechniek 4K Ultra HD gemaakt. De eerste race in het Australische Melbourne werd in Ultra HD geregisseerd.

Formule 1 in Ultra HD was dit weekend voor de thuiskijkende raceliefhebber alleen via het Sky Q-platform in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. In de komende maanden gaan ook aanbieders in andere landen Formule 1 in Ultra HD aanbieden, waaronder China en Spanje. Nederland hoort nog niet tot het rijtje landen dat op korte termijn de overstap naar de nieuwe beeldtechniek gaat maken. De uitzendrechten van de Formule 1 zijn voor Nederland in handen van VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo en betaalzender Ziggo Sport onderdeel zijn. De verwachting is dat Ziggo voor het einde van dit jaar de eerste stappen met een nieuwe 4K Ultra HD tv-decoder zet. De Formule 1 kan dan een perfecte aanjager voor marktintroductie zijn.

 
Splitscreen

Sky biedt niet alleen de Formule 1-race in Ultra HD aan. Ook zijn diverse cameraposities, bijvoorbeeld van on-board camera’s, en herhalingen in Ultra HD beschikbaar. Via de zogenaamde splitscreenfunctie op de Sky Q Ultra HD-decoder kan men meerdere beelden tegelijk op het televisiescherm tonen. Ook BT biedt in het Verenigd Koninkrijk via een eigen tv-decoder Formule 1 in Ultra HD aan, maar doet dit niet elke race. Dit komt vanwege een deel van de uitzendrechten die concurrent Sky in de vorm van exclusieve content alleen aan eigen klanten aanbiedt.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...