Ga naar inhoud

Waarschuwing: Er is een wereldwijde ransomware aanval gaande


winwiz
 Delen

Aanbevolen berichten

Er is een tweet uitgegaan vanuit het NCSC: https://twitter.com/ncsc_nl/status/863069351498444800 "Grote internationale ransomware-campagne actief. Let extra op bij het openen van e-mail vanuit niet vertrouwde bronnen."

 

Meer info: http://www.nu.nl/internet/4689387/ncsc-waarschuwt-nederland-internationale-ransomware-aanvallen.html

 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) roept Nederland op om extra alert te zijn op ransomware, nadat er in verschillende landen over heel de wereld meldingen kwamen van dit soort aanvallen.

 

Ook de NCSC waarschuwt dat er een "grote internationale ransomware-campagne" actief is. Bij een dergelijke aanval worden getroffen systemen gegijzeld tot er een geldbedrag betaald wordt. De organisatie adviseert extra op te letten bij het openen van e-mail uit niet vertrouwde bronnen. De malware wordt namelijk verspreid via een bijlage in een e-mail

 

Bij Tweakers ook meer info:  https://tweakers.net/nieuws/124627/wereldwijde-ransomwarecampagne-legt-engelse-ziekenhuizen-plat.html

 

Belangrijk!

 

volgens een analyse van Kaspersky Lab maakt de ransomware gebruik van een 'EternalBlue'-kwetsbaarheid die blootgelegd is in de Shadowbrokers-datadump van vorige maand. Microsoft heeft de kwetsbaarheden al gerepareerd, maar het is aan gebruikers zelf om hun systemen ook up-to-date te houden. De bewuste update is MS17-010.

 

Kortom zet die automatische updates aan!

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar bericht
Delen op andere sites


 • Reacties 67
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/ataque-informatico-masivo-infecta-las-grandes-empresas-espana-6033534   Hier sinds vanmorgen al bekend.

Geplaatste afbeeldingen

 • Like 1

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Moderators

Ik kwam er vandaag ook achter.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link naar bericht
Delen op andere sites

Kunnen we ons beveiligen tegen het virus?

Na het lek heeft de NSA Microsoft op de hoogte gebracht. Microsoft heeft dat lek ook daadwerkelijk gedicht in maart, en daarvoor een patch uitgerold. Maar dat nieuws is voornamelijk onder de radar gebleven, terwijl het wel een cruciale patch was.

Tegelijk gelden de patches enkel voor de meest recente besturingssystemen van Microsoft. Wat inhoudt dat systemen die nog gebruikmaken van een oud OS (Windows XP, Vista, Windows Server 2007) ontzettend kwetsbaar zijn. Veel zorginstellingen maken nog gebruik van Windows XP en zijn dus momenteel gevaarlijk kwetsbaar.

Mensen thuis zijn dan weer minder kwetsbaar, aangezien systeemupdates vaak automatisch verlopen op privé-computers.

Wie zich extra wil beveiligen, neemt ook best back-ups van zijn computer en wordt aangeraden op te letten met mails van onbekende afzenders.

 

Bron: Het Nieuwsblad

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Microsoft heeft door de agressiviteit van de ransomware ook besloten om een beveiligingsupdate uit te brengen voor besturingssystemen die al langer niet meer ondersteund worden. De patch in kwestie, KB4015298, is ook beschikbaar voor Windows XP, Windows XP Embedded, Windows Server 2003 en Windows Server 2008. Windows 10 was van zichzelf al niet kwetsbaar.  https://blogs.technet.microsoft.com/msrc/2017/05/12/customer-guidance-for-wannacrypt-attacks/

 

Hoe de besmetting zich verspreid over de wereld: https://www.nytimes.com/interactive/2017/05/12/world/europe/wannacry-ransomware-map.html?_r=0

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar bericht
Delen op andere sites

75.000 aanvallen

Avast, een bedrijf dat antivirussoftware ontwikkelt, spreekt van 75.000 aanvallen in 99 landen. Rusland en Oekraïne zouden het zwaarst getroffen zijn. Volgens het Russische Gezondheidsministerie hebben Russische autoriteiten en bedrijven de aanval grotendeels kunnen afslaan. 

 

In Frankrijk zijn productiecentra van autobouwer Renault door de aanval stilgevallen. In Duitsland zijn de spoorwegen het grootste slachtoffer.

 

In Schotland en Engeland liggen ook vandaag nog tientallen ziekenhuizen zodanig lam dat patiënten huiswaarts werden gestuurd en/of waren opgeroepen alleen maar te komen als het dringend is. Dokters en verpleegkundigen kunnen door de cyberaanval niet meer aan patiëntengegevens en ook bepaalde medische toestellen zoals x-raymachines zouden niet gebruikt kunnen worden. Er zouden geen patiëntengegevens gestolen zijn door de hackers.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

 

Er staat enkel dat er in Spanje ook veel infecties waren die bevestigd werden door de Spaanse autoriteit op dat gebied.

 

Voor elk bedrijf dat hard getroffen is door deze aanval moet het een wakeup call zijn om computer beveiliging voortaan serieus te nemen.

Het gaat hier namelijk niet om rommel met een zero day exploit maar om reeds twee in maart 2017 gepatchte lekken.

Elk bedrijf dat computer beveiliging serieus neemt zal dus niet getroffen zijn door dit beestje en zullen wederom roi ervaren.

Ik heb dan persoonlijk ook totaal geen medelijden met getroffen instanties.

Dit treft de directie van slecht beveiligde bedrijven daar waar het zeer doet: bad press, en in de geldbuidel.

Doorgaans wordt it beveiliging door hun juist weggehoond als kost meer dan dat het opbrengt.

 

Het is ronduit jammer dat microsoft toch een patch uitgebracht heeft voor die ouwe rotzooi waardoor gebruikers niet gedwongen worden om hun spul te vervangen. Kortom het probleem blijft! Het is wachten op varianten en verbeterde versies van deze prut.

 

Naast de nu gebruikte lekken hebben die os-en ook legio andere lekken en zullen ze een bron van ellende blijven doordat het gewillige slaven zijn nu en in de toekomst van de vele botnets die wereldwijd voor grote overlast zorgen ook bij gebruikers die wel de boel op orde hebben en houden.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Blijft een geweldige ervaring die Windows, de lekke zeef is al decennia favoriet van alle hackers en aanverwanten, en het gaat van kwaad naar erger.

 

Stay tuned for more.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Die ddos attack door die el cheapo ip camera's uit China was zeker ook de schuld van microsoft?

Het wachten is op rommel die bv android treft.

 

Dat zal onwetenden die microsoft overal de schuld van willen geven hopelijk voorgoed de mond snoeren.

Het heeft gewoon ermee te maken dat windows het meest gebruikte os is. Je gaat niet iets researchen en ontwikkelen waardoor je maar potentieel 25 procent van de markt kunt treffen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Ze hebben natuurlijk gewacht met die aanval totdat ik alle pc,s thuis had geactualiseerd !

Fijn!

Het was te verwachten dat er zo een dramatisch lek gebruikt zou worden.

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door on1bes
   Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen.
   Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde.
   Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar.
   Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug !
   Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES.
   Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn.
   Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart.
   Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar.
   Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's.
   Ik heb vandaag nog es getest  op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen.
   Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem.
   Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet.
   Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol.
   Nuttige reacties zijn welkom.
  • Door pirrewit
   Ik heb Defender ipv Avast maar ik weet niet meer waar ik een schedule kan maken om een scan op te starten.  Er stond/staat er wel ergens een maar die start niet meer op het ingestelde uur en ik vind niet terug waar ik dat heb ingesteld.
   grts
  • Door Con
   Er moeten 2 HD's (1,5 TB en 0,5 T gekopieerd worden
   naar een 4 TB schijf (meerde partities)
    
   Via verkenner wordt dat  minimaal nacht- dan wel weekwerk.
    
   Is er een alternatief?
  • Door wanderer
   hoe kan ik een gedownload bestand dat uit meerdere .rar0 files bestaat uitpakken?
   zie de afbeelding
    

  • Door Pluizebol
   In mijn auto gebruik ik een USB-stick met meer dan 600 MP3 liedjes die ik aan de lopende band laat afspelen.
   Mijn probleem is (was) dat ik steeds aan die volumeknop zat omdat liedjes soms stille en luide passages hebben.
   Ik probeerde am MP3Gain, SoundUniformizer maar die brachten geen soelaas.
   Nu ben ik aan de slag gegaan met MP3GainPRO en die levert perfect af waar ik naar zocht.
   Alle liedjes hebben nu hetzelfde geluidsniveau maar ook binnen elk liedje is het geluidniveau constant.
    
  • Door boudeman
   Ik zoek naar een truc om een programma na een boot automatisch maar wel vertraagd (eigenlijk als laatste in een reeks) te laten opstarten. Ik denk aan een vertraging van bijv. 10-20 sec.
   Doel is om  het Kodi scherm meteen actief te hebben in plaats van nu, waarin andere schermen op de voorgrond zichtbaar worden.
  • Door pirrewit
   De laatste tijd gaat de virusscan zijn gangetje. Avast is al jaren geprogrammeerd om te starten om 14.00 hr. Dat ging al honderden keren goed maar de laatste weken start hij naar eigen goeddunken ergens tussen 14.00 en 20.00 hr. Nooit meer op een vast tijdstip. In de settings staat nog steeds keurig 14.00.
   De laatste dagen is er ook nog de screensaver die raar doet. Soms valt die gewoon weg en staat er in de instellingen niet meer "foto's" zoals ook al jaren maar simpelweg "geen"  en dan komt er uiteraard geen screensaver. Terug foto's instellen en dan gaat het weer goed maar onbekend voor hoe lang weer. Gebeurd soms eens per dag soms meerdere malen per dag.
   grts
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.