Ga naar inhoud

Advies gevraagd nieuwe ontvanger TVV


SharkyExtreme
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik ben op zoek naar een nieuwe ontvanger voor tv-vlaanderen, ter vervanging van de Rebox RE 8220HD die stilletjes de geest aan het geven is. Toestel hangt, intermiterend "schambled signal", en meer van dat fraais.

Bovendien ben ik het beu periodisch het toestel te rebooten omdat de hard disk plots niet meer zichtbaar wordt ("hard disk unmounted", probleem doet zich opnieuw voor bij de laatste 3.x.64 firmware). Mijn andere ontvanger is ook een Rebox, de RE 9000HD en die blijft dapper doorwerken op dezelfde schotel zonder problemen.

Maar de 8220HD is een probleemkind. Daar wil ik van af.

Ik heb niet de indruk dat Rebox nog veel firmware updates geeft, en dus ben ik op zoek naar een ander merk. Simulataan kijken en opnemen, en opnames ongecodeerd opslaan is een must (nu het nog kan...). Bovendien zou het "wife compatibel" moeten zijn: tv kijken == op een knop duwen, zonder gedoe. Ideaal een RE 8220HD ... maar dan werkend.

Ik begrijp met het forum te lezen dat ik moet wegblijven van de "tv-vlaanderen gecertificeerde brol" (mijn woorden niet <g>). Ik lees veel goeds over de VU+ ontvangers, maar dingen zoals "openpli" en "oscam" schrikken mij een beetje af.

 

Dus is mijn vraag: zijn er toestellen met het gebruiksgemak van de reboxen, maar betrouwbaarder en Tv-Vlaanderen compatibel zonder teveel problemen?

 

Bedankt,

Link naar bericht
Delen op andere sites


Er zijn veel die afschrikken van termen als open pli, oscam en andere termen.

Nu je aan vernieuwing toe bent, zou ik kijken of je niet naar 4K van bvb vu zou gaan.

Eens alles draaiend, dan is het zappen, programmeren om op te nemen en je wens ongecodeerd opnames opslaan is er ook. Er is een fastscan functie. Het enige minpunt is geen officiële ci+ support. Ze werken wel, maar niet officieel supported.

Maar zolang het kaartje het doet, hoef je er niet wakker van te liggen. Ook de fbc ( Hopelijk juist) tuners, kunnen interessant zijn.

Ik zou eens kijken, en er zijn verkopers die hem kant en klaar maken met een naar wens grote hdd. Uit de doos, alles aansluiten, tvv kaartje erin, en gaan met die banaan.

En vele leden zullen je beslist helpen als je toch eens vast zit. Mijn ouders van 81 jaar gebruiken ook linux ontvanger, maar ik onderhoud hem. Maar das miniem. Eens een fastscan als tvv iets wijzigt.

Uiteraard zijn er veel goede toestellen, maar een ongecodeerde niet gekoppelde opname mogelijkheid, vindt je moeilijk.

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb gelezen het tv-vlaanderen kaartje niet compatibel is met de CI slots in de Technisat digit iso s: je hebt blijkbaar de specifieke CI module van TVV nodig (en die heb ik niet). Maar het lijkt me voor de rest een prima toestel.

De VU 4K Ultimo lijkt me de rolls-royce (of de Ferrari, kies maar zelf) te zijn van satellietontvangers.  Beetje duur, maar lijkt me de meeste future-proof oplossing.

 

Keuzes, keuzes... i

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je hoeft niet direct voor de Ultimo te gaan; je kan al met de Solo 4K beginnen...

Scheelt enkele honderd euro's.

 

Ook ik ben van een Rebox 9000 (met Octagon FW) omgeschakeld naar een VU+ Solo 4K.

In het begin is het wat zoeken; maar met VTi heb je de Oscam butler om mee te helpen je systeem snel te configureren en Oscam correct op te zetten.

Eenmaal dat in orde is; is er voor de wederhelft niet meer aan dan de aan/uit knop te leren kennen op de afstandsbediening; eventueel een korte uitleg hoe ze een opname kan starten/programmeren. En hoe ze een opgenomen programma kan weergeven :D.

 

En wat betreft oude opnames; indien ze niet gecodeerd waren bij de opname dan kan je de verschillende bestanden van één opname samenvoegen tot één groot .ts bestand.

Bij de Rebox 9000 werden opnamen immers gesplitst in bestanden tot 4,2GB groot; de Solo 4K (en andere moderne ontvangers) hebben die beperking niet meer.

[Vu+ Solo4K] - [VTi 13.x]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]
Ik vind het nieuwe overzicht met ongelezen topics in een tijdslijn maar niks...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Inderdaad, laat je zeker niet afschrikken door een Linux ontvanger.

VU+ ontvangers zijn van een prima kwaliteit en de mijne gaat ondertussen ruim 7 jaar mee.

Persoonlijk vind ik het OpenPli image veel gebruiksvriendelijker dan VTI (en ja, al meermaals heb die laatste geprobeerd), maar dit blijft subjectief natuurlijk.

Een paar geleden heb ik een goeie vriend ook een VU+ aangeraden met OpenPli en hij kon die vrijwel onmiddellijk bedienen (ondanks dat hij allesbehalve technisch of IT-actig is aangelegd).

Flash je ontvanger met de laatste versie en de oscam instelling is reeds in orde gebracht om met een TVV smartcard te kunnen kijken.

 

Veel succes

 

 

- VU+ Duo met OpenPli, TVV Basic+ abo --> Basic Light

- Triax 78 met multiblock 13-19,1-23-28,2

- Panasonic TX-P46G10 full HD.

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • 2 weken later...

Beste Brambo's

 

welke is de ontvanger van VU  die al 7 jaar mee gaat en is er daarvoor nog support (wat firmware betreft ).

 

Ik heb bijvoorbeeld een technomate gehad en uiteindelijk is de support daarvan stopgezet waardoor de ZDF group zenders SAT1  met variable bitrate , nooit meer in orde gekomen zijn.

Het betreft hier ook een probleem van video processor capaciteit , en dus technologie veroudering.  Is de support met openpli voor dit type van ontvangers dan langduriger dan van bijvoorbeeld rebox ?  ik heb dit met mijn technisat digit isio stc als volgt opgelost :  support firmware is voor rekening van technisat  (ontvanger hardware )  support decodering is voor rekening van de decodeer specialisten , zijnde tv vlaanderen (witte module bijvoorbeeld ) of unicam deltacam , of zo je wil  aston module.  Zo heb ik ook geen multicrypt  kaartslot / kaartlezer  in dit toestel maar wel een ci+ gecertificeerde slot waar dan alle modules geaccepteerd worden.

Meer en meer zien we dat de nieuwe coderingslagen ook niet meer door oscam gedecodeerd kunnen worden zijnde mezzo motors tv  france2   en soortgelijke.  Interessant is wel een ci+ emulator , inzoverre dat deze dan ook ci+  modules accepteert  , ook als de + is aangezet .

 

dank voor uw reactie

hereberie1234

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben ook tegen provider gebonden bakken, maar hoe lang zullen we daar nog van gespaard blijven?

het is jammer dat je met ci, beperkt zit, dat je geen 2 verschillende frequentie's kan decoderen, en niet elk toestel kan een gecodeerde opname in de stille uurtjes decoderen via de ci.

spijtig, dat europa niet machtig genoeg was, om iedere europese tv aanbieder, te dwingen hun zenders met een ci(+) te decoderen. Ook iptv. Volgens mij moet je een gecodeerde iptv stream ook via een ci module kunnen decoderen.

maar voor zoiets, denk ik dat hollywood, de sportzenders en de reclame wereld te machtig zijn tegen europa.

maar je kan een gecertificeerd ci+ toestel kopen, die een behoorlijke toekomst zekerheid heeft, of een linux, waarvan je afhangt van diverse.

 

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo hereberie1234,

 

Ik had het over mijn Vu+ Duo.

't staat eveneens vermeld in de handtekening onderaan ;).

Ondertussen is die bijna bejaard maar wordt door OpenPli nog prima ondersteund. 

 

https://openpli.org/download/vuplus/Duo/

 

- VU+ Duo met OpenPli, TVV Basic+ abo --> Basic Light

- Triax 78 met multiblock 13-19,1-23-28,2

- Panasonic TX-P46G10 full HD.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dag Brambo's

 

als ik het goed begrijp worden er dus nog na 7 jaar nog updates aangebracht voor de vu+ duo.  Kan je uitleggen wat er in bijvoorbeeld na 1 januari  2016  , uw ontvanger was dan  6 jaar oud  nog aan updates nuttig was .  ( ik zie geen klaar in de change log  )  Gaat het dan over uitbreiding van features  aan de ontvanger zelf of gaat het over oscam (coderingsgedeelte ) ?

dank u om dit even te verduidelijken

 

hereberie1234

 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als linux gebruiker, zal ik even reageren.

Ik heb in het sd tijdperk een dm600 gehad met firmware van 5 jaar oud, en een stokoude cccam. Die werkte, tot mijn geliefkoosde zenders naar mpeg4 zijn gegaan.

Nu op mijn vu's, draait de firmware tot een update het noodzaakt, wat ik nog nooit heb meegemaakt. Het enige dat je hebt, met verouderde firmware, is problemen met bepaalde laatste plugin.

Mijn kameraad draait al 2 jaar met dezelfde oscam.bin en dezelfde config files. Maar hij zou wel eens via de firmware een update doen,maar de support zou voor de oude bijna voorbij zijn.

Ikzelf zie het nut niet in alles steeds te gaan updaten. Want mijn visie is: werkt het, laat het gerust, het is tijd genoeg om te updaten of zo, als het beeld wegvalt.

Soms is een lichte aanpassing nodig, in de config files, maar bij M7 miniem.

Als je andere betaal providers neemt, is het een ander verhaal, waar je bij bepaalde om de haverklap keys moet gaan wijzigen.

T.s., moet uitmaken, hoe belangrijk hij het vindt om opnames op een andere bron af te spelen. Want een linux kan overkill zijn.

Ik heb een ontvanger van 95€, met single dvb-s en dvb-c/t2 tuner met kaartslot en ci+, waarmee ik kan opnemen. Echter zijn de opnames van een gecodeerde zender niet afspeelbaar op een andere bron, maar veel mogelijkheden voor weinig geld.

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat

als ik het goed begrijp worden er dus nog na 7 jaar nog updates aangebracht voor de vu+ duo.

 

Bij een ontvanger als Rebox wordt de gehele firmware door de fabrikant gemaakt. Nadat de verkoop is gestopt is er geen commerciële prikkel meer om nog in de firmware te investeren, hooguit als problemen ontstaan zal de fabrikant om geen boze klanten te krijzen nog met updates komen, maar dat is tegen zijn handelsbelang om nieuwe ontvangers te verkopen.

 

Bij een Linuxontvanger maakt de fabrikant alleen een driver. De rest van de firmware wordt belangeloos door imagebouwers als OpenPLi gemaakt, vaak zijn het hobbyisten of belanghebbenden die aan dat sorot firmware te programmeren. Een imagebouwer als OpenPLi heeft geen commerciële prikkel om enkel ontvangers die verkocht worden te ondersteunen. Het gaat vaak meer om de ontvangers die veel van hun gebruikers  hebben. Nieuw of oud wordt gelijk behandelt. Een verbetering die OpenPLi vandaag doet komt alle ondersteunde ontvangers ten goede, of dat nu de nieuwste Ultimo 4K is of een 7 jaar oude Duo.

 

Het gevolg is bijvoorbeeld dat eind 2016 OpenPLi ondersteuning voor JESS/Unicable II toevoegde aan hun firmware. Alle OpenPLi-ontvangers, dus ook de aloude Duo ondersteunen nu JESS. Dat soort dingen komen bij gesloten ontvangers als de Rebox eigenlijk nooit voor.

 

De Vu+ Duo is een ontvanger die in erg grote getallen verkocht is en zal daarom nog lange tijd onder de aandacht van imagebouwers blijven. Enige reden om een Duo te vervangen is dat de hardware aan het verouderen is, de ondersteuning is perfect. Alleen de driverontwikkeling stopt na enige tijd, maar de gevolgen daarvan zijn te overzien (en Vu+ doet het lang niet slecht op dit punt).

 

Citaat

Gaat het dan over uitbreiding van features  aan de ontvanger zelf of gaat het over oscam (coderingsgedeelte ) ?

 

Beiden, eigenlijk op alles behalve driver wordt continu doorontwikkeld.

aangepast door Zuppelan
Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Moderators
5 uur geleden zei Zuppelan:

Bij een ontvanger als Rebox wordt de gehele firmware door de fabrikant gemaakt. Nadat de verkoop is gestopt is er geen commerciële prikkel meer om nog in de firmware te investeren, hooguit als problemen ontstaan zal de fabrikant om geen boze klanten te krijzen nog met updates komen, maar dat is tegen zijn handelsbelang om nieuwe ontvangers te verkopen.

De Rebox ontvangers hebben allen een skin die grotendeels gelijk is.

Verder zijn het Linux ontvangers, waardoor bij Rebox er toch, indien nodig, sw updates voor de ontvanger beschikbaar komen.

Rebox Nederland werkt tot zover mij bekend, samen met Canaldigitaal, om de Fastscan en de interne kaartlezers werkend te houden.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Klinkt best leuk, maar een firma als Rebox heeft nooit de middelen om met de hele Enigma2-gemeenschap te concurreren en dus is de firmwareontwikkeling hoe dan ook bescheiden. Als ze broncode kunnen delen dan verhoogt dat enkel hun interne efficiëntie. Met de nadruk die Canal Digitaal momenteel legt op zijn eigen ontvangers, hebben ze heel weinig aan hun gecertificeerde ontvangers en ik ga er eigenlijk vanuit dat dat een aflopende de zaak is: Alleen de eigen ontvangers van TV-aanbieder en de Linuxontvangers gaan overblijven. CI-ontvangers zoals Rebox ze maakt verdwijnen van de markt.

 

Ik denk dat Rebox dat zelf drommels goed weet, want het is even terug dat ze een ontvanger op de markt gezet hebben.

aangepast door Zuppelan
Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Moderators

Ik weet niet waarop je je conclusies baseert, maar indien gewenst, kan je open software installeren op deze ontvangers.

Kwestie van de resellers id veranderen met een klein sw programmatje.

 

Het heeft alleen niet veel nut, omdat de toepassing en mogelijkheden gelijk blijven.

Het zijn ontvangers die je bij een leek kunt neerzetten en altijd beeld geven, wat er ook verandert.

Wanneer Canaldigitaal parameters veranderde aan hun transponders bleven deze ontvangers gewoon beeld geven.

De nieuwe parameters werden automatisch door de ontvanger geupdatet.

De software wordt gewoon onderhouden door Rebox in Haarlem.

 

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Orgeldandri
   Ik heb via de sat wel klank maar geen beeld op één via tv Vlaanderen.
   De app: geen probleem.
   Al de rest van de zenders ok.
    
   Ontvangst 13,4 dB, zoals anders...
  • Door Wimo01
   Locatie is Sant Carles de la Rapita.
   Momenteel heb ik nog een 64 cm. schotel maar ben nu aan het uitkijken voor een grotere schotel.
   Vermits dit op een balkon moet passen denk ik dat dit een Triax TDS 78 of TDS 80  zal zijn, maar zeker geen grotere.
   Wat wil ik zien, Astra 1 + 3 en Hotbird. voor de 28.2 zie ik het nut niet.
   LNB = allemaal singel. Heb thuis nog liggen Alp's. Nog een paar inverto black ultra alsook nog de deze,
   https://www.inverto.tv/lnb/242/single-selected-40-mm-lnb
   Van deze kan ik nog bij bestellen als het moet. Liefst zou ik af willen van de duo die der nu opstaat.
   Momenteel hangt de schotel aan buis van 1 m. maar denk dat die wel iets hoger zal moeten worden vermits ik boven de balustrade moet kijken juist zoals nu.
   Zal wel 1.2 m. moeten worden denk ik.
   Ook zoek ik dan een bevestiging voor aan de balustrade. Denk dat ik +/- 10 cm afstand zal moeten houden.
   Schotel staat wel half in het droge, boven mij is het balkon van de bovenbuur.

   Rechts zou ik buis wat moeten opschuiven maar zoek een goede bevestiging.

   En nee, er is geen schade aan, is gewoon licht inval.
  • Door Wimo01
   Iemand een idee of er problemen zijn op TVV
   Wil iets voor 19:00 TV opzetten voor het nieuws maar heb niks signaal op 19.2 en 23.5.
   Slecht weer hier in spanje kan niet.
  • Door Wimo01
   Even een vraag,
   Welke is nu de juiste om de Fastscan te doen?
   Denk zelf van TVVlaanderen maar ben niet meer zeker.
   Vermoedelijk heb ik die van Astra 19.2 gedaan en is alles in de soep gedraaid. Moest de nieuwe hebben waarop ook de nieuw toegevoegde zenders staan (BBC ed.)
   Nu was er helemaal niets mee aan te vangen, zenders nrs. van 12398 enz enfin een grote soep.
   Heb dan een  de BU teruggezet maar is de zenderlijst natuurlijk nog ene van Januari laatstleden.
   Als ik een nieuwe fastscan doe heb ik vermoedelijk toch de laatst nieuwe hoop ik.
   Oh ja, De lijst die er nu instaat is begint de nummering voor TV met 1 enz.
   Voor Radio is dit 1621 raar toch?
  • Door de vrije fries
   hoi,
    
   Eutelsat Hot Bird 13B/C/E - 13° Oost:
    
   10.892 h 3/4 27.500 dvbs-2:
   op deze transponder worden test uitgevoerd met waalse tv zenders
    
   4821 = LA TROIS
   4822 = RTL TVI HD
    
   beide gaan open met mijn TVV kaart
  • Door Zilverhippie
   Alleszins een beetje knullig.

  • Door Orgeldandri
   Bij het kijken naar Vier (en ook VTM?) valt het me op dat het beeld soms plots stilstaat. Om dan een paar seconden later verder te lopen.
   Ontvangst is ok.
   Vanavond op Vier een programma dat al bezig was via de app herstart van bij het begin.
   Ook dan hetzelfde fenomeen.
   Nog iemand?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.