Ga naar inhoud

Wordt het moeilijk om losse schotel te richten


Sanyu
 Delen

Aanbevolen berichten

Zeer geachte mede forum leden,

 

Hier ben ik weer! Inmiddels heb ik op drie tv's in huis een prima beeld door Joyne verzorgd al was het signaal vanavond even weg.

Voor mijn Oyster HD Digital 85 op de camper ( incl. Oyster receiver )  is nog geen update dus moet ik een losse schotel meenemen. Als volkomen leek vraag ik mij nu af of er een niet moeilijke manier is om deze

uit te richten op de Eurobird 9E. Ik ben bang dat mijn huwelijk eronder gaat lijden ( grapje )

als we er een lange tijd mee bezig zijn en dan alsnog geen beeld krijgen. Vergis ik mij of heeft iemand van U een subliem idee hoe of wat te doen om beeld te krijgen. ( de tv in de camper heeft een eigen S tuner )

 

Ik hoop dat ik met een tevreden gevoel het weekend af kan sluiten.

bij voorbaat dank ik u.

 

Vr. Groeten

 

Sanyu

 

Link naar bericht
Delen op andere sites


 • Reacties 45
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Beste,

ik weet, dat bepaalde systemen voor de camper bvb alden druk bezig zijn, om de eurobird toe te voegen aan hun stuur units.

Bij mijn kameraad is dat bij zijn alden al het geval. Ik zou zeggen, neem even contact op met een oyster verdeler, met de gegevens van u systeem, en die zal U kunnen vertellen, of de eurobird kan worden toegevoegd. Indien ja, dan kan het zijn, dat je met een kleine kost een update kan doen, en dat je niet moet sjouwen met een extra schotel, lnb kabel e.d., en zal je medemens ook gelukkig zijn.

Het is wel mogelijk, dat U een andere satelliet op U unit of ingebouwd systeem, zal moet prijsgeven, om die te vervangen door eurobird.

Je hebt dan enkel de eurobird te selecteren, en na enkele ogenblikken heb je de eurobird.

aangepast door sattv4iedereen

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Sanyu

 

1. Je hebt het over 3 tv's thuis waarmee je Joyne kunt ontvangen. 

2. Je schrijft dat je een losse schotel moet meenemen omdat er nog geen update is voor jouw installatie Oyster.

3. Je vraagt om een  niet moeilijke manier is om deze uit te richten op de Eurobird 9E.

4. Dan neem je toch gewoon -in de tussentijd dat je wacht op de update van je Oyster- één van die 3 ontvangers (uiteraard met je Joyne CI erin) mee naar je vacantie-adres; even schotel uitrichten op 9e (de Joyne-zenders heb je toch gewoon opgeslagen?), desnoods met een kompas de 9E zoeken, daarna de elevatie instellen.

 

Je moet je ontvanger uiteraard wel op een Joyne-zender zetten. 

 

Groeten, D-box.
Ik werk met NanoXX 9800HD met een Lenson Heath 80cm Offset schotel, icm Scorpion Universal Quad Lnbf: Input=10.7-12.75GHz, Output=950-2150MHz, L.o.=9.75/10.6GHz, Conversion Gain: 60dB, Noise Figure: 0.1dB,
Alles draaiende dmv USALS met een Stab Italia HH100 rotor.
 

Link naar bericht
Delen op andere sites

P.S. Wel een verlengsnoer meenemen om die 220V in je ontvanger te kunnen prikken, op vele campings heb je bij je standplaats zo'n paaltje met stopcontacten.

 

Succes!

Groeten, D-box.
Ik werk met NanoXX 9800HD met een Lenson Heath 80cm Offset schotel, icm Scorpion Universal Quad Lnbf: Input=10.7-12.75GHz, Output=950-2150MHz, L.o.=9.75/10.6GHz, Conversion Gain: 60dB, Noise Figure: 0.1dB,
Alles draaiende dmv USALS met een Stab Italia HH100 rotor.
 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Automatische ontvangers kunnen vaak ook handmatig de satteliet opzoeken. 

Als je de dichtstbijzijnde satteliet automatisch opzoekt en dan handmatig iets verzet. 

Zal de eerste keer niet zo soepel gaan dus probeer dit thuis eerst eens. 

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een hele goede morgen allemaal,

 

Hartelijk  dank voor de adviezen. Ik ga thuis oefenen. Ik was bang dat ik net zolang moest zoeken naar Eurobird 9E als naar de Astra 3

 

Uiteraard laat ik het weten op het forum, maar de camper staat een eind weg in de garage dus het zal even duren.

 

Nogmaals dank en een fijn weekend

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Beste Sanyu

 

Als jij moeite hebt om de Eutelsat 9e te vinden, dan moet je niet de transponders van Joyne gebruiken om te zoeken maar transponder 11996V. Deze is bijna met een natte vinger te ontvangen.
Lees deze transponder gewoon in op je ontvanger.
De gegevens hiervan zijn:
11996V, DVB-S, SR 27.500, fec 3/4
Hierop zit o.a de zender CCTV 4 Europe.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste Sprietje,

 

O jee, hier moet ik beslist meer van weten te vinden over hoe het te doen, want als ik het voor elkaar krijg, kan ik dan als ik weer thuis ben, deze gegevens gewoon in de ontvanger laten staan of moet ik het weer terug brengen naar de instellingen van nu?

u leest wel, weinig kaas gegeten van deze materie, maar ik doe echt mijn beste om het in mijn koppie te prenten.

dank u hartelijk voor deze gegevens.

Fijn weekend en hartelijke groeten,

Sanyu

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Maar TS schijnt ook problemen te ondervinden met het zoeken naar Astra 3 en ik veronderstel dat hij dit met zijn Oyster 85 ondervind.

Helaas geeft hij geen onformatie waar hij dit ondervind.

Als hij met een 85 schotel Astra 3 al moeilijk ontvangt dan ben ik bang dat de LNB zoals bij zovele campers verkeerd staat afgesteld tenzij zijn schotel over een Auto Skew beschikt

Ik kom ze regelmatig in Spanje tegen waar de LNB standaard nog op 0 graden Skew staat en dan blijft de schotel maar draaien.

Even de LNB op circa 10 - 15 graden met de klok mee verdraaien en het probleem is waarschijnlijk opgelost.

 

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste Jürgen,

 

Inderdaad heb ik moeilijkheden met het ontvangen van de Astra 3 , maar dat was in het bijna zuiden van Spanje en Portugal. Met een losse schotel toen geprobeerd, maar geen beeld helaas.

De schotel heeft een auto skew en nog geen ontvangst.

Hopelijk geven deze gegevens u antwoord op de vragen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Helder en dat hoor je wel vaker dat men in Zuid-Spanje en Portugal problemen heeft om met een 85cm automatische schotel Astra 3 kan ontvangen.

Maar, ik hoor ook net zo vaak dat dit wel lukt.

Eigenlijk ook wel logisch want het wel of niet goed ontvangen is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de grootte van de schotel maar er spelen meer factoren een rol.

 

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Beste Sanyu

 

Er zijn wel meer mensen die problemen hebben met het zoeken van de Astra 23,5 en dan met name in het zuiden.
Deze mensen laten dan meestal de schotel naar de Astra 19,2 zoeken en hebben lang geleden als eens uitgeprobeerd hoeveel stapjes ze de schotel handmatig verder naar het oosten moeten verzetten om de Astra 23,5 te ontvangen.


Deze zelfde truc kun je ook toepassen voor het vinden van de Eutelsat 9 oost temeer omdat er veel zelfzoekende schotels zijn waarbij de Eutelsat 9 oost niet is ingeprogrammeerd.
In dit geval laat je de schotel dus naar de Hotbird zoeken. Eenmaal gevonden dan moet je uit gaan proberen hoeveel stapjes je naar het zuiden moet en hoeveel stapjes je de elevatie omhoog moet bijstellen.
Juist bij deze handeling is het makkelijk om genoemde transponder te gebruiken die heel makkelijk te ontvangen is.

 

Nu zou het best kunnen dat deze transponder zo sterk te ontvangen is, dat je satellietontvanger 100% signaalkwaliteit aan geeft en tja dan kun je de schotel helaas niet optimaal afstellen want die aanduiding gaat echt geen 106% aangeven. Je kunt voor de fijnafstelling dan beter de transponder van Joyne zelf gebruiken.

Tja en wat heb je er voor nodig om alle zenders van Joyne te ontvangen en te zoeken?
Je scant de twee transponders van Joyne in, eerst de 11747H waar de meest bekeken zenders op zitten en daarna transponder 12074V. Dan kun je alle zenders van Joyne ontvangen want zij gebruiken maar 2 transponders. Dat is een heel verschil met CanalDigitaal die heel veel verschillende transponder gebruikt.
Scan nu ook nog die makkelijk te ontvangen transponder 11996V waar de zender CCTV 4 Europe op zit en gebruik deze om de Eutelsat 9 oost te vinden.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Sanyu schrijft:

 

"De schotel heeft een auto skew en nog geen ontvangst."

 

Tja alleen de skew van de lnb automatisch instellen is nog geen garantie dat je dan ook satellieten ontvangt die ter plekke zwak zijn.
Er bestaan twee manieren van autoskew bij zelfzoekende schotels.
1- systemen waarbij gezocht wordt naar het beste signaal
2- systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van GPS.

 

Bij het eerste systeem kan de beste stand van de lnb pas bepaald worden als de schotel de satelliet gevonden heeft. Tijdens het zoeken van de satelliet weet de gemotoriseerde lnb-skew immers ook niet wat de beste stand is.

 

Bij het tweede systeem heeft de schotel installatie een ingebouwde GPS-ontvanger. Hiermee kan met een rekenprogramma uitgerekend worden hoe de skew voor het zoeken van de satelliet al ingesteld moet worden.


Helaas hebben we op de werkelijke skew bij een aantal satellieten uitzonderingen wat ik onlangs nog geschreven heb in het draadje "de skew van een lnb". Voor de drie bekende Astra satellieten is die afwijking 7,5° en laat nu zeker niet alle zelfzoekende schotels daar rekening mee houden.

Als de schotel nu op een DVB-S, QPSK transponder zoekt, dan is dat nog niet zo erg maar zoekt de schotel op een DVB-S2, 8PSK transponder, dan kan hij het zwakke signaal in bijv. Zuid-Spanje of Portugal wel eens niet vinden en daar zit je dan met je dure automatische schotel met autoskew.

 

Teleco Flat Sat Easy Skew 85cm.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Mimisiku
   Misschien volledig ten overvloede:
    
   Op één Joyne CI module kun je zowel het NL pakket als het BE pakketje laten boeken. Wordt eigenlijk nergens vermeld. Ik ging er van uit dat je dan een separaat module moest kopen.. Enige nadeel is dat je wél per land registratiekosten moet betalen terwijl je maar 1 module hebt... Waarschijnlijk deel van het Verdienmodel .
    
   Een handige optie voor diegenen die CDS en TVV Abo hebben en Joyne overwegen
  • Door Mimisiku
   Op dit moment is beeld en geluid van Nashville TV gechopped. Net een diashow met bijbehorende geluidsonderbrekingen..
  • Door Sprietje
   De populaire sportzender Eurosport wordt door Joyne ingezet om satellietkijkers die nu nog via Canal Digitaal naar tv kijken de overstap te laten maken.
   Meer hierover valt te lezen op Totaal TV.
    
  • Door Krikke25
   Ik heb een snipe 1 gekocht (2dehands) en net geüpdatet van astra 1 en astra 3. Dit werkt nu uitstekend. Ik wou ook eens proberen voor joyne er op te laten werken met de frequentie er zelf in te plaatsen en eutelsat vindt hij nu wel maar geen vtm enz... Weet iemand hoe het komt? Werkt joyne op iets anders dan tv vlaanderen dat de snipe 1 dat niet aankan ofz?

  • Door huibdankers
   Hallo, ik heb sinds afgelopen week ipv CD voor Joyne gekozen. 
    
   Het uitrichten van de schotel gebeurd via de Een Schwaiger 9002, en gaat perfect op de 9.0E.
    
   Nu is het zo dat ik geen goede zendervolgorde krijg op mijn TV. Welke transponder van de 3 ik ook gebruik. Ik heb gelezen om een transpondervolgorde aan te houden, maar ik kan er maar 1 instellen. Dit resulteert dat op kanaal 1 Ziggo Sport te zien is, en kanaal 74 RTL4 HD.
    
   Ik zou het graag net als bij CD willen hebben, maar ik kan dat dus niet instellen.
    
   Weet iemand hier meer van? Mijn TV is het merk Philips en model 24PHK4000/12.
  • Door Mimisiku
   Bij deze de Joyne picons voorJoyne NL en Joyne BE
    
   Uiteraard wederom mijn dank ook aan Stevie
    
   Joyne.rar
  • Door Silenlien
   We  zijn we maar weer eens aan de slag gegaan met het proberen ontvangen van Joyne, wat dus niet lukt.
   We hebben een triax schotel, we hebben een enkele Inverto black ultra LNB met twee ingangen gekocht en we hebben een VU solo SE met daarop Openpli 7.0.

   Verder hebben we een ouder type octagon sattelietfinder en een app op de telefoon maar ondanks dit alles we vinden niks nul noppes nada!
   Via dishpointer.com de elevatiehoek opgezocht welke ook goed staat maar tot nu toe zonder een enkel resultaat. Zeer frustrerend!
   Maar daar ik ook gewoon een sukkel ben met de VU solo en al hartkloppingen krijg als ik naar dat ding kijk zou het best kunnen dat ik daar iets verkeerd ingesteld  heb staan en ik daardoor geen enkele ontvangst heb?

   Zou iemand alsjeblieft eens mee willen kijken naar wat ik op mijn tv scherm zie?
    
   Ik druk op menu, ga naar instellingen en kies dan zenders zoeken, vervolgens klik ik op signaalzoeker en zie dan de zoekbalken
   Daaronder staat
   Tuner Tuner A: Vuplus DVB-S NIM (AVL6222) (DVB-S2)
   Satelliet  9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A
    Afstemmen vooraf ingestelde transponder
    Transponder  11727 V 30000 3/4

   Dat laatste lijkt me niet goed maar ik krijg dat nergens gewijzigd, wie weet waar ik dat doe?
    
   Als ik naar Tunerconfiguratie ga staat er;
    
   Tuner A Vuplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB-S2)
   Toneburts A/B
   Satellieten 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A, 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A
    
   Tuner B hierachter en onder staat precies hetzelfde als bij A
    
   Kan iemand mij vertellen of dit in ieder geval oké is?
   Sorry dat ik alweer om hulp vraag maar ik word er werkelijk niet goed van, als ik nu maar zeker weet dat de instellingen goed zijn dan hoef ik daar niet aan te twijfelen.
    
   Wat ik ook niet begrijp is dat men zegt, stem af op kanaal huppeldepup, hoe kun je daar nou op afstemmen als je nog geen enkel kanaal hebt geladen?
   Ik kan op de Vu ook niet kiezen voor Joyne als provider, zou ik eens moeten flashen naar een recentere versie van openpli?
   Ook zo'n karwei waarvan ik kippenvel krijg, het flashen op zich heb ik inmiddels onder de knie maar alles wat je daarna moet instellen geeft me bij voorbaat rillingen 🙂
    
   Alvast mijn enorme dank aan wie dan ook.
   Lien
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.