Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Raymond62

VU Plus algemeen Duo 4K met 8/1 diseqc en tunerproblemen

Aanbevolen berichten

De situatie is als volgt: een T90 Wavefrontier schotel met 5 lnb's, een diseqc switch 8/1, een weerbarstige Duo 4K en een (niet zo snuggere) beginner 😉

 

Ik had eerst 4 lnb's op de T90 gezet die aangesloten zijn op een diseqc schakelaar (EMP Centauri S8/1PCP-W2). Van daaruit 1 coax naar de ontvanger.

De schakelaar heb ik via de DIP's ingesteld op Diseqc 1.1 Uncommitted 1-8, dus de ingangen zijn gewoon rechtstreeks te benaderen van 1 tot 8.

 

Na veel vijven en zessen heb ik dit ingesteld gekregen in de Duo 4K en dat werkt.

Vandaag heb ik dan een LNB bijgeplaatst en aangesloten op ingang 6 van de diseqc schakelaar. De instellingen in de tunerconfiguratie heb ik hetzelfde gedaan als alle andere LNB's dus: LNB 1 is input1 enz.... De nieuwe LNB (6) staat dan op input6 maar als ik die dan laat scannen dan vindt hij geen enkele zender.

 

Nu had ik net de Satlink WS-6916 ipv de Duo eens op de coax aangesloten en laten scannen en die vond wel een hoop kanalen.

Die Satlink staat hetzelfde ingesteld als de ontvanger dus: diseqc 1.1 en LNB6.

Ik had via het menu (VTI image) een nieuwe xml lijst gedownlaod en de bewuste satelliet (Eutelsat 9E) staat in de keuzelijst maar toch vindt hij niets als ik laat scannen.

Wel, ik snap het niet meer....

 

Dat hele tuner-gedoe daar is ook niet aan uit te kunnen. Er zit een dual fbc satelliettuner in mijn ontvanger en die heeft 2 fysieke ingangen voor coax. Ik heb de coax aangesloten op de bovenste LNB ingang. Als ik in de tunerconfiguratie kijk dan staan daar 8 tuners : A tot H. Dus Aha... zou je kunnen zeggen 😀 Ik gebruik trouwens alleen die A, de rest zet ik "Niet geconfigureerd"

Maar welke is nu de bovenste coax ingang en welke de onderste? A,B,C en D van de bovenste en E, F, G en H van de onderste?

 

aangepast door Raymond62

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Geplaatst: (aangepast)

Bij de EMP Centauri S8/1PCP-W2 is het niet verstandig een poort over te slaan, geef de nieuwe lnb in onder poort 5

 

De aansluiting van Tuner A zit onderaan, voor zover ik het hier kan zien op foto

je hebt daar in principe maar 2 Tuners A en B die kunnen locken op een transponder, die transponder zal zich bevinden op een van de uitzendbanden, er zijn er 4 

Lage Band Verticaal | Lage Band Horizontaal | Hoge Band Verticaal | Hoge Band Horizontaal

Eens een transponder is gelockt door de tuner, is er één uitzendband volledig beschikbaar voor verdere verdeling.

Het is op deze band dat de andere virtuele tuners ook kunnen afstemmen.

Stel dat je afstemt op NPO 2 , Astra 23.5 , frequentie 11739.00 , die transponder zit op de Hoge Band Verticaal

Nu kunnen alle virtuele tuners ook afstemmen op transponders in de Hoge Band Verticaal.

Stemt tuner B nu af op een transponder in de Hoge Band Horizontaal, dan is ook die band volledig beschikbaar voor de virtuele tuners.

Tuner A en B bepalen dus wat de virtuele tuners kunnen zien.

 

aangepast door mebo870

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie, ik had er eigenlijk geen meer verwacht...😉

 

Ondertussen had ik de oplossing zelf al gevonden na veel zoekwerk op het internet.

 

De poort had ik per ongeluk overgeslagen op de diseqc schakelaar omdat ik de coax op de achterste aansluiting had gezet ipv de voorste. Ik merkte het pas toen ik in de huiskamer de satlink aansloot en op ingang 5 niets vond maar wel op ingang 6. Blijkbaar werkt dat toch wel en de satlink vond onmiddellijk alle zenders op de eutelsat 9E.

De Vu+ daarentegen gaf iedere keer een "error start scanning" of zoiets.

Een nieuwe satellietlijst gevonden en met Dreambox Control Center via FTP de lijst in de Vu+ gezet. Was weer effe zoeken in welke map ik moest zijn en ook weer een programma gebruikt om het IP adres van de ontvanger te vinden.

 

Weer proberen te laten scannen op de eutelsat en wederom dezelfde fout. Op internet gezocht en blijkbaar was ik niet de enige die dat probleem had.

Dan als test laten scannen op een andere satelliet die ik al eerder had laten scannen maar dat gaf dezelfde fout. Hij wou dus nergens meer scannen...

 

De ontvanger geopend, de tuner uitgetrokken en in de andere sleuf geplaatst: geen succes, nog altijd dezelfde foutmelding.

Dan ergens gelezen dat tuner A en B de fysieke tuners zijn (zoals jij ook uitlegt) en C D E de virtuele tuners zijn die bij A horen en F G H horen bij B.

Maar die virtuele tuners zijn alleen bruikbaar met unicable en dat gebruik ik niet dus heb ik slechts 2 tuners.

 

Dus heb ik tuner A doorgelust naar tuner B en laten scannen en geen foutmelding meer maar hij ging zowaar scannen alleen vond hij geen enkele zender.

Toen wederom eens diep nagedacht en een zender op astra 1 opgezet en toen op astra 1 laten scannen en toen werkte het.

Dan de ontvanger op eutelsat 9E gezet en laten scannen en ja toen vond hij alles.

 

Conclusie: je kan een tuner niet tegelijk afstemmen op een zender en laten scannen. Wel 1 tuner afstemmen en de andere tuner gebruiken om te scannen maar alleen op de satelliet waar je andere tuner op afgestemd is.

En zo heb ik alweer wat bijgeleerd 😊

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

mm, foute redenering, als je tuner A gaat door lussen naar tuner B , dan kiest tuner A de satelliet en de uitzendband (kwadrant) anders gezegd, tuner B krijgt maar 1/4 te zien van de hele frequentieband, niet verwonderlijk dat er vrijwel niks gescand wordt.

Elke tuner moet zijn eigen kring hebben d.w.z ln's en diseqc

die virtuele tuners werken ook met gewone lnb's alleen zitten ze daar vast aan een satelliet en uitzendband , gekozen door hun master tuner bijvoorbeeld  horizontaal hoog

unicable lnb's doen dat anders , dat zijn eigenlijk ontvangers die een frequentie van een satelliet ontvangen en gaan omzetten naar een vastgelegde frequentie waarop de tuner dan weer is ingesteld,.
ik kan mis zijn maar ik, meen dat unicable II tot 32 transponders kan doorgeven naar 32 verschillende ontvangers over 1 kabel

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Alvast bedankt voor de uitleg maar daar moet ik als beginner effe over nadenken want zo veel snap ik er nog niet van.

Het is duidelijk ingewikkelder dan ik dacht 😉

Dan heb ik het met veel geluk aan 't werken gekregen zie ik... Ik ga mij morgen eens verdiepen in die unicable en die kwadranten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

 • Gerelateerde inhoud

  • Door RaveMaus
   Beste forummers,
    
   Een vriend van me heeft precies dezelfde ontvanger als ik: een Duo 2.
   Nu is er vorige week water door zijn coaxen gelopen, knal op het moederbord. Hij heeft het snel droog en proper gemaakt, doch schade was er natuurlijk: de box doet buiten het standby lampje niets meer.
   Ik weet dat een gecorrodeerde print iets onbetrouwbaar is, maar zou toch graag willen weten waar de onderbreking zit. Een elektrisch schema weze natuurlijk wenselijk in dat oogpunt.
    
   Heeft er iemand toevallig dergelijk document in bezit?
   Evenzeer handig tegen dat mijn eigen ontvanger ooit eens iets mankeert.
    
   tnx
   Gert
  • Door Melchiorskystar
   Openpli 7.2 Release geflasht, maar Oscam installeren lukt nu niet meer, omdat, zo staat er, libcrypto1.0.2 >= 1.0.2k benodigd is, maar geen van de providers ge-installeerd kan worden. Los libcrypto1.0.2 en libcrypto-compat installeren helpt ook niet.
    
   Een oplossing die gegeven wordt is het downgraden naar een eerdere build van enigma2-2.7.
    
   Even een paar dagen wachten met 7.2 Release tot de volgende update van over een paar dagen lijkt me het beste!
    
   Zie https://forums.openpli.org/topic/71253-openpli-release-candidate-72/page-12
    
  • Door Noordzee
   Wie heeft de "nieuwe" Losse DUAL insteektuner (uitsluitend geschikt voor de optionele modellen VU+ Ultimo 4K, Uno 4K, Uno 4K SE of Duo 4K) nog meer draaien? 
    
   Ik ben benieuwd of bij jullie beeld en geluid precies synchroon loopt.   
    
  • Door Tonskidutch
   ################################################################## # DO NOT TOUCH THIS FILE - THE FILE IS CREATED AUTOMATICALLY !!! # ################################################################## QNAPTON -fstype=nfs,rw,nolock,tcp 192.168.178.100:/Multimedia staat in mijn auto.network_vti bestand
   root@vuzero4k:~# mount /dev/root on / type ext4 (rw,relatime,nodelalloc,data=journal) devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=653192k,nr_inodes=59077,mode=7 5) proc on /proc type proc (rw,relatime) sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime) debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime) tmpfs on /run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,mode=755) tmpfs on /var/volatile type tmpfs (rw,relatime) devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,gid=5,mode=620) /etc/auto.hotplug on /autofs type autofs (rw,relatime,fd=5,pgrp=990,timeout=5,m nproto=5,maxproto=5,indirect) /etc/auto.network_vti on /media/net/autonet type autofs (rw,relatime,fd=16,pgrp 990,timeout=5,minproto=5,maxproto=5,indirect) dit is de uitgave van mount
    
   wat is nu het pad van de opnames???
   deze uit de auto.network => 192.168.178.100:/Multimedia???
    
    

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid