Ga naar inhoud

Hoe onbekend IP-adres op een printer server opvragen


Jürgen
 Delen

Aanbevolen berichten

  • V.I.P.

Jaren geleden heb ik bij mijn vroegere buurman voor zijn Kyocera laserprinter een Kyocera IB-100 printer server geïnstalleerd en deze heeft tot voor kort prima gefunctioneerd.

Intussen is een nieuwe router met een nieuw IP-nummer geplaatst en heeft men de printer server gereset met de bedoeling om deze opnieuw te configureren.

Dit dient via een Webinterface te geschieden maar het IP-nummer van de printer server is niet bekend, een handleiding ontbreekt eveneens de oorspronkelijke installatie CD.

De printer server ondersteund naar mijn mening geen DHCP Server, dus een probleem.

 

Is er een mogelijkheid om d.m.v. Laptop met Windows het interne IP-nummer te achterhalen?

  • Like 3

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Reacties 32
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Jaren geleden heb ik bij mijn vroegere buurman voor zijn Kyocera laserprinter een Kyocera IB-100 printer server geïnstalleerd en deze heeft tot voor kort prima gefunctioneerd. Intussen is een nieuwe

Geplaatste afbeeldingen

  • Moderators

Je kan ook een ip scanner gebruiken om je netwerk te doorzoeken.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ik heb zo'n scanner eens in mijn verre (Windows) verleden gebruikt maar ziet die scanner ook IP-nummers uit een andere Ip-range dan die die op de laptop actief is?

Ben alweer een tijd uit Windows.

Misschien ook gelijk een opgave van een te gebruiken scanner.

aangepast door Jürgen

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Direct de printer via de USB aansluiting in de laptop steken zal geen resultaat opleveren omdat deze Kyocera laserprinter geen netwerkaansluiting heeft.

Waarschijnlijk bedoel jij de IB-100 printer SERVER in de laptop te steken.

 

Nu heb ik Wireshark nog nooit gebruikt dus weet ook niet hor daarmee om te gaan.

Betekent dit dat Wireshark het IP-nummer van de printerserver kan achterhalen ongeacht welke IP-range op dat moment op de laptop actief is?

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Ik heb zo'n scanner eens in mijn verre (Windows) verleden gebruikt maar ziet die scanner ook IP-nummers uit een andere Ip-range dan die die op de laptop actief is?

Ben alweer een tijd uit Windows.

Misschien ook gelijk een opgave van een te gebruiken scanner.

Bij de scanner die ik gebruik kan/moet je de ip range ingeven.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi,

 

ik heb FING op mijn Android tablet geïnstalleerd en die vindt echt alles.

 

Mijn zonnepanelen zitten ook op mijn router en windows vind die helemaal niet.

FING ziet ze wel en weet zelfs van welk merk ze zijn.

 

mvg

aangepast door jeevanhoof

dreambox8000 ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ik heb helaas geen Android tablet maar een iPad dus kan ik het niet testen.

 

De zonnepanelen zitten toch in hetzelfde segment (IP-range) waarin ook de router zit dus die zal altijd wel gevonden worden.

Het gaat hierbij om het opsporen van een apparaat met een onbekend IP-nummer zoals b.v. 192.168.20.x en dit onbekende nummer wil ik opvragen op een laptop met b.v. het IP-nummer 192.168.2.56.

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als op de telefoon promiscouos mode op de WiFi adapter mogelijk is en FING kan dat inschakelen, zou dat kunnen werken.

Met promiscouos mode wordt een filter in de adapter uitgeschakeld waardoor frames van een ander subnet "zichtbaar" worden.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ook met DCC_E2 kun je de printer IP terugvinden.

Optie twee, is met de qnapfinder.

aangepast door Tonskidutch

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Met DCC_E2?

 

Leg eens uit, ik zie er geen opties om daarmee printers met een IP-nummer uit een andere IP-range te kunnen opzoeken.

 

Sterker nog, ik zie niet eens een optie om überhaupt een printer op te sporen maar dat laatste zal wel aan mij liggen.

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Je kunt gewoon naar een box laten zoeken , elk netwerk IP wordt gevonden ook een andere range kun je doorzoeken, door je pC even op de andere c klasse te zetten. 192.168.-.- of 10.0.0.-

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door Jürgen
      Ik ben aan het overwegen of ik de wekelijkse backup van mijn MacBook Pro eventueel op mijn NAS MyBookLive uit ga voeren i.p.v. op mijn losse USB drive.
      Omdat ik mijn MacBook via WLA ia aangesloten was ik aan het bekijken wat ik voor maximale datatransfer via WLA en LAN mogelijk was
       
      Om te testen gebruik ik een datafile van 5,22 Gb.
       
      De MacBook Pro is via WLAN met een Asus RT-AC68U op 5Ghz verbonden.
      Via deze verbinding kopieer ik deze datafile in circa 90 sec dus haal ik het gemiddelde (5x getest) van 58 MiB/s (Mebibyte per sec = 1.048.576 bytes per sec)
       
      Als ik nu tijdelijk een Cat 6 kabel van de 1Gb LAN poort op de Asus router naar mijn MacBook leg dan kopieer ik die datafile in circa 50 sec dus een gemiddelde van 104 MiB/s.
       
      Dit laatste verbaasd mij eigenlijk want ik had bij een datatransfer met een UTP Cat 6 kabel toch wel een hogere datatransfer verwacht of zie ik dit nu verkeerd?
       
      N.B. De kopieerslag voerde ik trouwens via FTP (FileZilla) uit.
    • Door denbosch
      ik heb een alfa awus036ach ontvanger aan mijn laptop hangen.
      deze moet razendsnel zijn.
      maar toen ik een speedtest deed haalde hij maar 7 Mbit/sec
      ik probeerde het stuurprogramma te updaten maar er was geen nieuwere versie beschikbaar.
      wat kan het probleem dan zijn?
    • Door Daan
      Ik weet niet als het mogelijk is heb 2 dezelfde routers liggen eentje staat in amsterdam en die van mij in zeeland ik maak meestal een vpn verbinding is het mogelijk een constante verbinding met beide routers ?
       
      op beide staan wrt 
       
      Hoe kan ik deze het beste instellen ?
    • Door Tonskidutch
      Hoi,
      kun je bluetooth apparaten van andere mensen (indien ze ingeschakeld zijn) ontdekken / of zien met een apparaat
      bijvoorbeeld die van de buren en of een badgast op het strand?
    • Door intruder
      Hallo,
       
      Weet niet of ik deze vraag hier moet stellen....maar ik wil graag buiten mijn eigen netwerk naar mijn VU+ Duo2 kijken en nu kreeg ik in het VU forum de onderstaande tip......maar hoe doe ik dit op een goede en veilig manier?
       
      Als dat gelukt is dan dien jij jouw Sitecom WiFi router open te stellen (o.a. Port Forwarding) om op jouw DUO2 de kanalen buitenhuis te kunnen bekijken.
      Als je dit niet goed configureert kan dit behoorlijke beveiligingsissues opleveren.
      Dit is echter ook iets wat niet onder dit VU forum valt maar in het netwerkforum.

      Om buitenhuis de kunnen streamen heb je wel een goede Internet verbinding nodig. anders moet je eventueel Transcoding toepassen maar dat komt eventueel later aan de orde. 
       
      b.v.d. voor jullie info.
       
      Intruder
    • Door Debuurvrouw
      Goedendag,
       
      Ik heb een Engenius ENS202EXT aangeschaft die ik als AP buiten op wil hangen.
       
      Nu is alleen mijn probleem als ik hem configureer als AP wat vrij simpel is...en ik wil een beveiliging instellen ik kies voor WPA2 na het opslaan van de gegevens is hij gewoon onbeveiligd te benaderen?
       
      Wat ik ook instel de AP blijft onbeveiligd?Ook al druk ik meerdere keren op save..ik zie de pagina verspringen en zie ook wat ik heb gekozen als beveiliging...maar hij blijft zichtbaar onbeveiligd?
       
      Je kunt met het apparaat 4 verschillende "AP SSID" laten uitzenden ik dacht weet je ik zet ze alle 4 eens aan met een beveiliging...maar ook nu is maar 1 SSID zichtbaar en weer onbeveiligd?
       
      Zie ik iets over het hoofd bij dit apparaat?
       
       
      Alvast bedankt,
       
      De Buurvrouw
       
       
    • Door muppet
      Welke switch kunnen jullie aanraden met een max van +- 30€ goedkoper mag natuurlijk ook.
      Moet films kunnen streamen en Gigabit zijn mooiste zou 6 poorten zijn maar 4 neem ik ook genoegen mee.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.