Jump to content


Eutelsat 31A en Eutelsat 16C-satellieten worden buiten gebruik gesteld


de vrije fries

Recommended Posts

hoi,

 

Eutelsat 31A en Eutelsat 16C-satellieten worden buiten gebruik gesteld

De twee oudere telecommunicatiesatellieten van de Franse satellietexploitant Eutelsat hebben het einde van hun verwachte levensduur bereikt en zijn uit de baan verwijderd. Dit zijn Eutelsat 31A en Eutelsat 16C-satellieten.

Eutelsat 31A (voorheen Eutelsat 33A) werd in september 2003 gelanceerd als een satelliet genaamd eBird 1 (later Eurobird 3 ) met een verwachte levensduur van 10 jaar. Sinds zijn oprichting is de satelliet voornamelijk ontworpen om snel internet te bieden via satelliet, gegevensoverdracht, SNG en andere toepassingen. Bij 33 ° E zijn de Eutelsat 33C en Eutelsat 33E satellieten nu geparkeerd . De Eutelsat 31A diende bij 30,8 ° oosterlengte en diende tot januari 2018 op die positie.

Eutelsat 16C (voorheen Eutelsat Sesat) werd in april 2000 gelanceerd en biedt sinds de lancering diensten aan van 36 ° oosterlengte . In de volgende fase werkte hij op 16 ° oosterlengte onder de naam Eutelsat 16C, waar hij diensten verleende voor Eutelsat W2 . Satellite Eutelsat 16C heeft de verwachte levensduur bereikt en is deze maand buiten bedrijf gesteld.

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link to comment
Share on other sites


46 minuten geleden zei luisteraar:

Een sat uit 2000 en 2003 tegelijk afdanken terwijl ze nog operationeel kunnen zijn geeft aan

dat er een overcapaciteit aan transponders is .

Sat legt het af tegen glasvezel/internet

Nee dat geeft aan dat de brandstof op is.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link to comment
Share on other sites

16 minuten geleden zei luisteraar:

Nee die hebben ionen motoren en komen zonder veel brandstof uit.

Astra heeft sat's jaren langer laten werken dan berekend.

Okee sat is afgeschreven weg er mee.

Pffff....

Sesat1 heeft plasma motoren. Gebouwd voor een levensduur van 10 jaar. http://space.skyrocket.de/doc_sdat/sesat.htm

Eutelsat 31A heeft gewone motoren. Gebouwd voor een levensduur van 10 jaar. http://space.skyrocket.de/doc_sdat/ebird-1.htm

Extra leesvoer Eutelsat 31A: http://web.archive.org/web/20100207073831/http://boeing.com/defense-space/space/bss/factsheets/376/ebird/ebird.html

Extra leesvoer Sesat1: https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/space/news/eutelsat-16c-satellite-deorbited-after-17-years-and-10-months-reliable-service

 

Edited by Mojo
Aanvulling

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link to comment
Share on other sites

1 minuut geleden zei luisteraar:

@Mojoje hebt gelijk ik heb mijn huiswerk niet goed gemaakt.

off topic sat heeft wel degelijk last van internet. 

In laatste heb je gelijk. Als ik muziek wil kijken en horen dan gaat youtube er op. Eigen keuze van muziek en clip. MTV???? Niet nodig.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link to comment
Share on other sites

6 uur geleden zei luisteraar:

Een sat uit 2000 en 2003 tegelijk afdanken terwijl ze nog operationeel kunnen zijn geeft aan

dat er een overcapaciteit aan transponders is .

Sat legt het af tegen glasvezel/internet

Scheepvaart enzo vergeten ?

M7 Sat 801-Technomate 5600 ci-usb - Pace dsr8141/22 - Smartwi=rip - 1x disc triax 88 thuis - 1x disc hirsman 64 camping - duo lnb's astra1-3 + nog een hoop antiek

Lokatie's hoevenen & blier (belgië)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Niet alleen afgelegen gebieden.

Grote delen van Europa kijken tv via satelliet.Internet via satelliet is in die gebieden ook heel gewoon.

Door toepassen van DVB-S2 en MPEG-4  of H-264 kan men ook op bestaande satellieten meer informatie kwijt.

Deze satellieten hebben i.p.v 10 jaar ruim 15 jaar hun diensten bewezen, en daarmee ruimschoots hun investering terug verdiend.

In de afgelopen 3 jaar heeft Eutelsat 5 nieuwe satellieten gelanceerd als vervanging, en 2 satellieten gehuurd.

De markt is nog niet verzadigd.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad, een land als Roemenië laat precies de omgekeerde ontwikkeling zien. Toen ik er 20 jaar geleden voor het eerst kwam had of kreeg iedereen kabel, op dat moment zag je overal nog (vaak afbladderende) oude schotels van ergens rond de 150 tot 180 cm die bijna nergens meer in gebruik waren. In record tijd zijn steden en dorpen daar eind jaren '90 volledig bekabeld.

 

Intussen is die ontwikkeling helemaal teniet gedaan, ook ons pand heeft nog wel een kabel lopen maar die is al jaren geleden buiten gebruik geraakt. Iedereen maakt gebruik van het veel royalere aanbod via satelliet waarmee je pakweg 80 tot 90 zenders in je basispakket voor rond de 8 euro per maand binnenhaalt. Het is geen kwestie van een voorkeur hebben qua techniek maar gewoon een van aanbod en prijs. Via de kabel kreeg je hooguit 20 tot 25 zenders voor rond de 15 euro per maand, via de schotel het driedubbele voor de helft van de prijs.

 

Het probleem van dingen als Youtube is dat het als je doelgericht iets wilt wellicht een prima medium is, maar dat heel veel wat volwassener mensen de tijd niet wil nemen om te gaan zitten verzinnen wat ze nu weer zouden moeten willen. Ze zetten hun radio of tv aan terwijl ze de aardappels aan het schillen zijn of iets anders aan het doen zijn en dan wil je niet voortdurend geconfronteerd worden met het alsmaar bedenken en zoeken naar iets wat je wilt. Je heb je toestel aan en als je het aanbod niet bevalt dan switch je naar een ander van die 85 tv zenders totdat je iets ziet wat je wel bevalt.

 

Dat is nu eenmaal het gedrag van mensen die nog heel andere dingen doen dan filmpjes kijken, bijvoorbeeld hun kinderen opvoeden en verzorgen, het huishouden doen, enz. enz.  Jezelf wijsmaken dat de huidige jongelui wel hun hele leven lang de tijd zullen hebben om achter hun tablets en i-pads te gaan blijven zitten om zelf bewust keuze na keuze te maken is een illusie. Zo zit het volwassen leven met al zijn verantwoordelijkheden en prioriteiten er niet uit.

  • Bedankt 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.