Jump to content
Bill59

Nieuwe image Flashen Zero 4k wil maar niet lukken

Recommended Posts

Beste mede Vuplussers,

 

ben al een tijdje bezig om Openpli op mijn nieuwe Zero 4k te zetten, echter het wil maar niet lukken. Vuplus map op Fat32 usb stick gezet enz. Maar wil niet beginnen te flashen. Nu ben ik zover dat lampje wel feller en lichter wordt maar hij blijft maar doorgaan. Hij blijkt helemaal niets naar het flash geheugen te schrijven en staat nog steeds de originele Vuplus firmware erop.

wat doe ik verkeerd. Wat kan ik nog doen om het flashen wel te laten lukken?

Alvast bedankt voor jullie advies.

 

groet Wim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een andere usb stick lukt soms wel.

En hier ook nog gelezen, niet zo groot, zo klein mogelijk.

Ik veronderstel dat je de juiste pli gedownload hebt.

Ik kan voor mijn vu's ook geen willekeurige usb stick gebruiken.

Ik gebruik een van 8 Gb, maar mag kleiner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een zo klein mogelijke USB stick gebruiken. USB stick in FAT32 formatteren. Gedownloade bestand direct uitpakken op de USB stick (zo weet je zeker dat de correcte directory op de stick staat). USB stick via 'Uitwerpen' op de PC ontkoppelen. USB stick uit de PC nemen. VU+Zero 4K met de tuimelschakelaar uit zetten. USB stick in de VU+Zero 4K steken. VU+Zero 4K weer aanzetten. Het VU+ logo moet gaan knipperen (net of ie ademt). Na ca 5 minuten knippert het VU+ logo aan/uit. VU+Zero 4K uitzetten en USB stick uitnemen. VU+Zero 4K weer aanzetten. Na het bootlogo moet dan de Installatie assistent starten.

 

Als je in de buurt van Haarlem woont, mag je contact opnemen.

  • Bedankt 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

En goed controleren dat er geen andere USB sticks/USB disks meer aangesloten zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

het mag een grote usb stick zijn als je er maar en kleine partitie van 256 Mb op maakt is het meestal voldoende.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoe heb je het bestand op de usb stick gezet ?

zet anders een vb met foto enz

Edited by smetje limb.BE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allen,

 

het is mij uiteindelijk gelukt. Mede dankzij jullie adviezen en tips. Bedankt hiervoor.

 

groet Wim

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb per ongeluk de stroom onderbroken tijdens het flashen van mijn VU+ zero 4k, daar kwam ik achter omdat hij er zo lang over deed. Nu probeer ik opnieuw te flashen en wordt het niet in werking gezet. De ontvanger blijft hangen in het Open ATV opstart scherm, de usb stick flikkert keer bij opstarten en dan blijft deze constant branden en er is geen USB stick atviteit, en het VU+ loge blinkt ook niet. Wie heeft oplossing voor mijn probleem?

 

Ik heb per ongeluk de stroom onderbroken tijdens het flashen van mijn VU+ zero 4k, daar kwam ik achter omdat hij er zo lang over deed. Nu probeer ik opnieuw te flashen en wordt het niet in werking gezet. De ontvanger blijft hangen in het Open ATV opstart scherm, de usb stick flikkert keer bij opstarten en dan blijft deze constant branden en er is geen USB stick atviteit, en het VU+ loge blinkt ook niet. Wie heeft oplossing voor mijn probleem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De officiële procedure volgen:

 

-Een kleine USB stick met 1 partitie nemen (ook geen verborgen partities)

-Formateren in FAT32 formaat

-De gewenste firmware in uitgepakt formaat! Op de stick zetten. Let op de juiste directory structuur!

-USB stick veilig verwijderen uit de PC

-VU+Zero4K volledig uitzetten. Stroom eraf dus

-USB stick in de VU+Zero4K steken (zonder andere USB apparatuur! Dus ook zonder de PVR-Kit (als je die hebt)

-VU+Zero4K weer aanzetten

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 2-6-2018 om 19:47, Mimisiku zei:

Een zo klein mogelijke USB stick gebruiken. USB stick in FAT32 formatteren. Gedownloade bestand direct uitpakken op de USB stick (zo weet je zeker dat de correcte directory op de stick staat). USB stick via 'Uitwerpen' op de PC ontkoppelen. USB stick uit de PC nemen. VU+Zero 4K met de tuimelschakelaar uit zetten. USB stick in de VU+Zero 4K steken. VU+Zero 4K weer aanzetten. Het VU+ logo moet gaan knipperen (net of ie ademt). Na ca 5 minuten knippert het VU+ logo aan/uit. VU+Zero 4K uitzetten en USB stick uitnemen. VU+Zero 4K weer aanzetten. Na het bootlogo moet dan de Installatie assistent starten.

 

Als je in de buurt van Haarlem woont, mag je contact opnemen.

Bedankt voor de uitleg, maar hoe weet ik dat vu+zero 4k klaar is met flashen 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm. Dat staat daar toch.

Je zegt daar ''Bedankt voor de uitleg'' Maar dan moet je die uitleg ook lezen he.🤔

Of ben ik verkeerd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By hcfreak
      Ik was gewend van mijn oude (door Mimisiku vervloekte! 😃) CD M7 tuner een bericht te zien dat ik op een zender afgestemd had waarvoor ik geen abo had.
      Dit kom ik niet tegen met mijn VU+ Openpli (waar ik overigens erg tevreden over ben)
       
      Mijn vragen: hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat ik niet betaald heb en hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat de zender om dat moment niet uitzend
      (dit laatste wellicht omdat je dan geen blauwe balk ziet als je de pijl onder de OK knop op je remote klikt)
      Afstemmen mislukt krijg je alleen te zien als je zender lijst niet in orde is of ook door slechte ontvangst condities (zware storm)?
       
      bij voorbaat dank!
    • By Robbieuutgrun
      Hallo,
       
      Ik ben al jaren tevreden gebruiker van een VU+ solo en duo. Ik weet niet of er meerdere gebruikers zijn met dezelfde ervaring, maar over het algemeen heb ik het idee dat de tuner van de Solo beter/stabieler is dan die van de Duo. Offtopic misschien, maar mogelijk heeft het iets met m'n probleem te maken.
       
      Ik heb problemen met het vinden van zenders op de Vu+ Duo. Waar ik met de Solo de zender wel vindt lijkt het alsof op deze Duo verschillende zenders worden verwijderd na een volledige zenders-zoek-actie . De instellingen van zowel m'n solo als duo zijn gelijk. Ik gebruik de DiSEqC A/B/C/D tunerconfiguratie (19/23/28/13) op beide. V.B. De stappen die ik op beide nieuwe images, schone lei, volg zijn;
       
      - Installeren van de Henksat 19/23/28/13 zenderlijst
      - Volledige zender-zoek-actie
       
      Bijvoorbeeld in de NL zenderlijst zijn nu zenders als Ned 1/3 (2 = er wel) en zenders als Film1/2etc. verwijderd. Deze zijn bij 'alle zenders' ook niet te vinden.
       
      Op de solo soortgelijk gedrag, overigens niet in de NL zenderlijst, maar als ik vervolgens bij alle zenders zoek vindt ik de (werkende) zenders gewoon.
       
      * Ik heb de Tuner A inmiddels uitgeschakeld en ben om e.e.a. uit te sluiten, overgestapt op Tuner B. Ook dit helpt niet.
      * Ik had op beide nog een zelfde oude image staan (Pli Image 2018/11). Zelfde gedrag. Op de solo is deze overigens nog geinstalleerd. De Duo heb ik inmiddels voorzien van PLI 7.2. 2020/02
      * Ik heb daarnaast geprobeerd om ALLE bestanden in de /etc/enigma2 en /etc/tuxbox te kopieren van Solo naar Duo, vervolgens geboot. Ook dit gaf geen resultaat en dezelfde uiting, namelijk missen van verschillende zenders.
       
      Kortom... Een hoop geprobeerd maar ik kom d'r niet uit. Ik hoop dat de omschrijving uitgebreid genoeg is om misschien nog wat tips/trics of mogelijk oplossingen aan te dragen?
       
      Greetz...
       
       
       
       
    • By hcfreak
      Ik zie op mijn display van de Uno 4k SE alleen bij maar een enkele zender het zender logo erop staan. Bij de meeste zenders (die wel allemaal en beeld geven!) blijft het display zwart
      (alleen de  balk onderin geeft info). Waar moet ik dit zoeken? Geen idee of je bij alle (de meeste) zenders het logo mag verwachten in de display.
    • By hcfreak
      Heb een  1GB externe HD disc aan mijn sat monster hangen (FAT 32 geformatteerd). Als ik hem aansluit geeft hij automatisch aan dat er niets opstaat, hetgeen klopt.
      Druk ik op de rode opname knop dan verschijnt de melding: geen HD gevonden of de harde schijf is niet juist geformatteerd.
       
      Kan het ding kapot zijn? Ik heb hem ook op mijn nieuwe iMac aangesloten om te checken en dat was ook problematisch. Met schijfhulp programma (EHBO) liep hij vast.
      Daarna naar een windows laptop gegaan. Op deze laptop werd de ex HD herkend en de bestanden getoond die erop stonden en die ik op de Windows laptop heb verwijderd.
      Zou graag een advies krijgen voordat ik een nieuwe HD koop voor mijn VU+ 
    • By theboyk
      Heren,
       
      de nieuwste versie van Tivusat is de CI module Tivusat 4K
      Deze hebben we afgelopen week binnen gekregen.
      Werkt prima op smart tv alleen de Vu+ Zero met Openpli 7.2 geeft de melding dat deze kaart niet ondersteund word.
       
      Zijn er andere images waarop deze CI module wel werkend gemaakt kan worden?
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy