Ga naar inhoud


Gaan er "blackouts" komen?


ceesv

Aanbevolen berichten

  • Moderator

Huishoudens, scholen en kleinbedrijf van stroomnet af bij overbelasting!

 

Honderdduizenden Nederlandse huishoudens moeten zich erop voorbereiden dat zij ook bij normaal gebruik tijdelijk afgesloten kunnen worden van stroom vanwege het overvolle elektriciteitsnet.

Dat blijkt uit een brief die maandag naar de Tweede Kamer is verstuurd door demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie).

 

Om het Nederlandse elektriciteitsnetwerk veilig te houden, worden bedrijven en huishoudens komende jaren gedwongen afgeschakeld ’als er geen actie ondernomen wordt’.

 

’Slimme, aanstuurbare apparaten’ worden voor de bewindsman de norm.

Bij dreigende overbelasting kan de overheid dan warmtepompen en laadpalen uitzetten of op lager vermogen laten draaien, schetst het ministerie in de Actieagenda.

Dat geldt ook voor de zonnepanelen.

 

https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=2024D01745

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


1 minuut geleden, ceesv zei:

’Slimme, aanstuurbare apparaten’ worden voor de bewindsman de norm.

dat doen de chinezen dan wel voor ons... DAT uitschakelen op afstand

🤪

 

Er wordt hier geinvesteerd in de heilige koe en meer files, al decennia lang overigens. Daar kun je als Staat heel wat geld mee uitknijpen uit die spons van onze samenleving. En dat wordt dan weer gebruikt voor de verkeerde doelen.

 

TeNNet moest eigenlijk al zoveel investeren / of geinvesteerd hebben als er aan omzet was. En met de winst hou je het bedrijf aan de gang.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Staatsobligatie

 

Neen in de B.V. Nederland is het mogelijk om winst uit de kringloop te zuigen. Als het weg is kun je het ook niet meer investeren. Dat is het probleem.

Idem Dito met alle buitenlandse opkopers van woningen.

 

 

Smile

Nat King Cole

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is toch wel bijzonder dat we weer een minister hebben die helemaal niks kan.

 

Anyway, Amsterdam is nu al uitgeschakeld 🤣

 

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5430758/68000-huishoudens-amsterdam-korte-tijd-getroffen-door

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dit heb ik jaren geleden al voorspelt. Is ook logisch, daar hoef je niet helderziend voor te zijn.  Wat men wil kan helemaal niet, de energie transitie is onzin en mislukt. We bereiken er niks mee behalve dat we het onszelf enorm moeilijk lopen te maken en alles onbetaalbaar wordt.  

 

Men is al ruim 10 jaar bezig om alles wat we hadden opgebouwd en we hadden een goed netwerk en voldoende stabiele (over)capaciteit systematisch te slopen.  Kijk waar we nu staan, we betalen het meeste ter wereld en wat krijgen we er voor terug,  storing op storing op storing, capaciteitsgebrek en dynamische contracten waarbij je de hele dag met je stroom verbruik bezig moet houden anders wordt het onbetaalbaar.  Huiseigenaren die gedwongen worden zonnepanelen te leggen en daarna laten betalen om stroom terug te mogen leveren, hoe verzin je het. Overal duiken problemen op en wij accepteren dit zomaar als makke lammetje zeker? 

 

Die Jetten is er niet voor ons, die is er alleen om zijn onrealistische globalistische dromen en agenda door te drammen.  En globalisme betekend afhankelijk maken van buitenlandse bedrijven, kortom de macht weghalen bij het volk en neerleggen bij een groep rijken.  En wat zouden die daar toch mee willen...  die hebben vast en zeker allemaal het beste met ons voor.

 

In de IT is exact hetzelfde gaande, alles moest maar naar "de cloud"  want dat gaat helemaal geweldig zijn en besparen, oh zo veel voordelen etc.  Op het moment dat je bent binnengehaald blijk je geen baas meer te zijn over eigen gegevens. Alle beloftes verdwijnen als sneeuw voor de zon en je  moet ineens gaan betalen voor functionaliteit die eerst gratis was.  Binnen een paar jaar schieten de prijsverhogingen om de oren en ben je vele malen duurder uit en volledig afhankelijk.  Terug naar in eigen beheer migreren is duur en lastig omdat je wordt tegen gewerkt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarbij het publiek voor de gek wordt gehouden.    

 

Lui zoals Jetten zijn land verraders!  Zij voeren beleid uit dat wordt afgesproken op het wel bekende WEF,  daar heb je die kut term weer. Het forum voor de rijken en machtigste der aarden.  En dan kan die mainstream media nog zo hard roepen dat het allemaal complot theorieën zijn. Maar ondertussen ziet iedereen het letterlijk in z'n achtertuin voor z'n neus gebeuren.  Zelfs de waterstanden in Nederland worden tegenwoordig gemanipuleerd zodat ze kunnen roepen, "het komt allemaal door die klimaat verandering hoor"  of plaatsen waar veel boeren/telers zitten expres in de zomer de grondwater stand extra verlagen om ze weg te pesten. Er wordt zoveel gemanipuleerd inmiddels om allerlei plannetjes door te duwen en tegen de tijd dat veel mensen het licht hebben gezien (het door hebben) is het te laat.      

 

Terug naar de energie, je moet dit helemaal niet willen, het is niet verstandig alles afhankelijke te maken van 1 enkele energie vorm. Als er ooit oorlog komt ben je kwetsbaar of direct machteloos als men jou enige energie voorziening is vernietigd.  Mja nadenken is moeilijk tegenwoordig, een deel gelooft in sprookjes van de NPO.  Ik las een paar dagen geleden dat zelfs de hoogste man van het leger gezegd heeft dat als de pleuris uitbreekt we niet eens meer in staat zijn ons eigen defensie materieel (dwz wat we nog hebben, als het aan Rutte en D66 ligt is alles weggegeven) op tijd te verplaatsen omdat de wegen en het spoor daar niet meer op voorbereid zijn.   😮  Wat een verschrikkelijk kansloos land zijn we geworden, letterlijk alles moet kapot. 

 

-Geen complex decentraal electra netwerk.  

-Geen elektrische voertuigen.

-Niet van het gas af, geen verplichte warmte pompen.

-Linkse mainstream media keihard aanpakken, desnoods ontmantelen zodat nieuwsgeving en informatie voorziening weer normaal en betrouwbaar wordt.

-Een rechtvaardige nationalistische rechtse regering met een sociaal karakter. En ja sociaal, dat woord heeft een links stigma,  die denken het alleen recht te hebben.  Een rechtse overheid kan wel degelijk sociaal zijn. 

-Al die klimaat/stikstof en andere woke bullshit per direct de vuilnisbak in, gebruik het geld voor ons zelf, er is genoeg te repareren waaronder de zorg.

  • Like 1

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Citaat kamerbrief Jetten:

 

Versnellen van netverzwaring en netuitbreiding

De omvang van de benodigde netverzwaringen is dusdanig groot dat met de huidige manier van werken niet alle netverzwaringen tijdig gerealiseerd kunnen worden.

Dit komt met name door onvoldoende beschikbaarheid van arbeidskrachten, materiaal.

Om dit probleem te ondervangen, bevat de Actieagenda een maatregel om te onderzoeken hoe de uitvoeringscapaciteit van netbeheerders kan worden vergroot.

Ook de ruimtelijke inpassing vormt een uitdaging.

Dit vraagt om een goede samenwerking tussen regionale netbeheerders en gemeenten, onder andere om ervoor te zorgen dat plannen goed op elkaar afgestemd zijn en er grond beschikbaar is.

Het is belangrijk dat netverzwaring en netuitbreiding plaatsvinden vanuit een wijkgericht perspectief, met betrokkenheid van burgers.

Daarom zet de Actieagenda onder meer in op een versterkte samenwerking tussen gemeenten en netbeheerders en het versnellen van netverzwaring en netuitbreiding.

 

 

en...

 

Voorkomen van piekbelasting door efficiënt gebruik van het net

Netverzwaring en verbeteren van inzicht in de belasting alleen is onvoldoende om netcongestie op laagspanningsnetten tegen te gaan.

Daarom is het van belang om ook in te zetten op het slimmer gebruik maken van de laagspanningsnetten, bijvoorbeeld door in te spelen op betere afstemming tussen vraag en aanbod.

Dit voorkomt piekbelasting en zorgt ervoor dat lokaal opgewekte energie lokaal wordt gebruikt. Dit laatste draagt bij aan een duurzamer en meer gedecentraliseerd energiesysteem. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk om het potentieel van het flexibiliteitsaanbod in kaart te brengen en te ontsluiten. Dit aanbod betreft apparaten en systemen die in staat zijn om in reactie op een signaal de vraag naar, of het aanbod van, elektriciteit aan te passen. Denk hierbij aan slimme laadpalen, die groter vermogen afnemen als de totale netbelasting laag is, of een wasmachine die pas aangaat zodra de zonnepanelen op het dak voldoende opwekken. Dit potentiële flexibiliteitsaanbod is naast netverzwaring een mogelijke oplossing voor het voorkomen van overbelasting van het laagspanningsnet.

De Actieagenda omvat daarom maatregelen die onderzoeken of het mogelijk is kleinverbruikers door middel van prijsprikkels of een wijziging van de tariefstructuur te stimuleren om hun netgebruik aan te passen aan de beschikbare netcapaciteit.

Daarbij zullen de belangen van kleinverbruikers zorgvuldig worden meegewogen met als uitgangspunt instemming van de afnemer.

 

Dus er komt ook een prijsprikkel, zeg maar een soort filetoeslag voor het gebruik van elektriciteit.

We hebben dit al jaren zien aankomen, technische problemen moet je niet door politici laten oplossen!

En op dit moment rijden er door een stroomstoring geen treinen rond Utrecht!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, ceesv zei:

Dus er komt ook een prijsprikkel, zeg maar een soort filetoeslag voor het gebruik van elektriciteit.

 

Tja, ik schreef het al, gewetenloze figuren zoals Rob Jetten zijn het rot in de wereld,  Dat zit er alleen maar om de eigen plannetjes of die van het WEF te door te duwen, lukt dat niet op de ene manier dan maar via manipulatie.. Die interesseert het niks hoeveel gezinnen er in de problemen komen of levens zij hiermee kapot maken.  Zolang die het zelf maar goed heeft en door zijn rijke vriendjes wordt gewaardeerd. .  

aangepast door Codx

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even ter bedaring van de gemoederen, D66 is rechts.

 

En ja 11 jaar kabinet Rutten is 11 jaar liberalisme en zo rechts als het maar kan. En al beweer je nog zo nadrukkelijk dat we worden gemanipuleerd door links, daar ben JIJ zelf bij en jij hebt gestemd op die mannen die nu in dezelfde context weer verder gaan MITS ze eruit komen bij de formatie.

 

En over globalisme kun je ook stellen dat we de rijkdommen van de aarde delen en er zorg voor dragen dat anderen mee doen aan de welstand. De vraagprijs wordt bepaald dat is helder, maar niet door het aanbod. Dat moge toch wel duidelijk zijn dat geld verzameld wordt via de aandelenmarkt en niet terugkeert in de samenleving.

Smile

Nat King Cole

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, Tonskidutch zei:

Even ter bedaring van de gemoederen, D66 is rechts.

 

Misschien dat dit in de tijd van Hans van Mierlo zo was, maar D66 is nu zo links als maar zijn kan, met hun beste vriendjes van PvdA/GL en Volt.  D66 is bijna nog extremistischer dan GroenLinks.  

 

En ik weet niet wat jij omschrijft....

 

Globalisten zijn mensen die streven naar 1 wereld regering, en alle macht en middelen willen centraliseren. Zij identificeren zich niet als Nederlanders maar als  Europeanen of wereld burgers. Zij willen bedrijven (het kapitaal) steeds meer macht geven. Zij kiezen voor internationaal boven lokale of nationale belangen. Maar dan ga je juist je eigen mensen discrimineren of onderdrukken. Immers het belang van het geheel wordt door hun belangrijker geacht dan ons individuele belang, maar ik zie dat ook als juist tegen democratie zijn.  Vandaar dat ze bij D66 het referendum weer zo snel mogelijk hebben afgeschaft toen de uitslag toch niet zo beviel.   

 

En we weten inmiddels dat de grote bedrijven en "rijke stinkers" niet bepaald het belang van burgers voorop zetten maar vooral zichzelf.  Bovendien maak je het wel heel makkelijk om de hele wereld bevolking onder de duim te krijgen.  Het idee van 1 wereldbevolking is slechts 1 van die enge woke ideeën en zou alleen kunnen als alle neuzen dezelfde kant op staan en dat is de huidige wereld een onmogelijkheid.  

 

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen de Essentjes en Nuonnetjes werden verkocht aan de investeerders vierden de overheid de veel verdiende poen en gaf het uit aan onzinnige projecten in plaats van deze poen te investeren in infra.

Er werd direct al geroepen dat het elektriciteit netwerk moest worden uitgebreid maar dat vond de overheid niet nodig alleen onderhoud was voldoende.

Nu we met steeds meer mensen Elektrisch gaan rijden en de warmte pompen plots noodzakelijk zijn omdat aardgas plots vies is (waarvoor een pracht infrastructuur is aangelegd) en onbetaalbaar wordt gemaakt door diezelfde overheid moet iedereen er aan geloven. Dat dit onmogelijk is op dit moment en voorlopig een utopie is drammen ze het toch maar door.

Mij hebben ze altijd geleerd om geen oude schoenen weg te gooien voor je nieuwe hebt.

In plaats van gas gewoon voor bestaande gebruikers betaalbaar te handhaven en straks als alles wel mogelijk is wel af te bouwen en alleen nieuwbouw al uit te voeren met warmte pompen kan er vanaf 2025 geen gasgestookte ketel meer worden gemonteerd. De problemen worden groter en groter waardoor uitval van elektra voorspelbaar is als gevolg van overbelasting, ieder normaal denkend mens kan dit voorspellen.

Utrecht is ook zo'n voorbeeld van een door de overheid opgelegde regeltjes waar dit nu al fout gaat. Men heeft eerst iedereen zijn vervuilende auto uitgejankt en de meeste leaserijders kozen daar eieren voor hun geld want alleen met een stekker auto kon men nog fatsoenlijk de stad in. Nu hebben ze te weinig stroom en ja hoor de autorijder moet dit bekopen de laadpalen gaan op halve kracht werken en indien nodig helemaal niet. Wat is dit voor een kolder.......☠️

De overheid is compleet doorgeslagen en lost niets op. Er zijn problemen die de overheid alleen maar groter maakt en ik twijfel steeds meer aan de intelligentie van de mensen bij de overheid die het beleid moeten bepalen, gaan die voor de oplossingen of voor hun eigen idealen die een Utopie zijn en onuitvoerbaar.

 

 

aangepast door hugogertie
  • Like 2

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites

D66 is lang een midden partij geweest, heb er lang op gestemd, maar, al jaren niet meer, die gekken zijn zooooo de weg kwijt...

Dat domme in de eigen fantasie wereld leven, in het eigen bubbeltje, zonder kennis, zonder zelf ooit ook maar  iets bereikt te hebben...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Veel commentaar vandaag op het voorstel in de krant.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uren geleden, Codx zei:

 

Misschien dat dit in de tijd van Hans van Mierlo zo was, maar D66 is nu zo links als maar zijn kan, met hun beste vriendjes van PvdA/GL en Volt.  D66 is bijna nog extremistischer dan GroenLinks.  

 

En ik weet niet wat jij omschrijft....

 

Globalisten zijn mensen die streven naar 1 wereld regering, en alle macht en middelen willen centraliseren. Zij identificeren zich niet als Nederlanders maar als  Europeanen of wereld burgers. Zij willen bedrijven (het kapitaal) steeds meer macht geven. Zij kiezen voor internationaal boven lokale of nationale belangen. Maar dan ga je juist je eigen mensen discrimineren of onderdrukken. Immers het belang van het geheel wordt door hun belangrijker geacht dan ons individuele belang, maar ik zie dat ook als juist tegen democratie zijn.  Vandaar dat ze bij D66 het referendum weer zo snel mogelijk hebben afgeschaft toen de uitslag toch niet zo beviel.   

 

En we weten inmiddels dat de grote bedrijven en "rijke stinkers" niet bepaald het belang van burgers voorop zetten maar vooral zichzelf.  Bovendien maak je het wel heel makkelijk om de hele wereld bevolking onder de duim te krijgen.  Het idee van 1 wereldbevolking is slechts 1 van die enge woke ideeën en zou alleen kunnen als alle neuzen dezelfde kant op staan en dat is de huidige wereld een onmogelijkheid.  

 

D66 is nog steeds erg rechts.

En het vloeken tegen links is leuk en makkelijk en in.

Maar de rotzooi waar we nu in zitten is niet door links veroorzaakt maar door 30 jaar rechts.

Het probleem van links is dat hun voorman, Wim Kok, iedereen volledig verraden heeft toen hij aan de macht kwam.

Macht corrumpeert, liet hij even extreem zien.

Vanaf dat moment was het met links, wat staat voor sociaal, rekening houden met elkaar, elkaar helpen, geen miljardairs en duizenden ondanks dat ze zich de naad uit de broek werken met z'n tweeën naar de gaarkeuken, een probleem.

Dus gaat men voor ultra-rechts dat veel belooft maar nog meer gaat leveren wat rechts al 30 jaar levert en erger.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 minuten geleden, minplus zei:

Maar de rotzooi waar we nu in zitten is niet door links veroorzaakt maar door 30 jaar rechts.

Nou laat me niet lachen: ga je gewoon voor de afgelopen 3 decennia rechts de schuld van alles geven dat is pas gemakkelijk!

Al die tijd hebben er "linkse"  partijen in de politiek gezeten. Als rechts het zo slecht deed hadden we dat wel teruggezien in de verkiezingsuitslagen van de

afgelopen 30 jaar.

Het linkse gedachtengoed spreekt duidelijk te weinig mensen aan en op een enkele uitzondering na willen linkse partijen niet meeregeren en enkel oppositie voeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, parasol. Links heeft de huidige ellende van miljardairs en gaarkeukens veroorzaakt.

Ik ben het helemaal met je eens en ultra-rechts is het helemaal met mij en jou eens zoals je aangeeft in de verkiezingsuitslagen.

Leve de PVV.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lui zoals Jetten zijn land verraders!  Zij voeren beleid uit dat wordt afgesproken op het wel bekende WEF,  daar heb je die kut term weer. Het forum voor de rijken en machtigste der aarden.  En dan kan die mainstream media nog zo hard roepen dat het allemaal complot theorieën zijn. Maar ondertussen ziet iedereen het letterlijk in z'n achtertuin voor z'n neus gebeuren.

 

Blijkbaar ziet nog niet iedereen het.  " Je ziet het pas, als je het doorhebt" 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...