Jump to content
kees18

Vu Plus Duo 2 VU+DUO2: interne cardsharing met oscam

Recommended Posts

Hoi,

 

ik heb drie VU+duo2 toestellen.

 

Ik zou op alle drie toestellen met één canal digitaal kaartje willen kijken.  (dus interne cardsharing)

Ik heb begrepen dat dit met oscam zou moeten lukken.

 

Ik heb op het forum al veel hierover gelezen en geprobeerd maar het lukt niet.

Ook het PDF-bestandje hierover geprobeerd maar helaas.

Kan er iemand mij stap voor stap op weg helpen?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

eerst moet natuurlijk de server met kaart beeld geven

 

uitpakken en in de etc/tuxbox/config zetten

 

let op kaart boven of beneden is anders op DUO2

eventueel die je er al in hebt overschrijven

config.zip

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

daarna kijken we verder naar de clients

eerst lopen op die server

 

ik heb er overigens in staan

reader sci/0 canaldigitaal

reader sci/1 tvvlaanderen

dus bij twijfel edit je even de server

post-30989-0-50093500-1438415001_thumb.png

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paar dingen die je zeker moet doen geeft Tonskidutch ook al aan.

  • Zorg dat je op elke afzonderlijke box Oscam hebt geinstalleerd
  • Weet van elke afzonderlijke box het IP adres
  • Degene met de kaart is de SERVER
  • Degene zonder kaart is dan een CLIENT

Weet niet welke image je gebruikt, maar in Vti zit een Oscam buttler (thanks Tonsk) waarmee je wat basis dingen kunt instellen.

Als je de eerste basis instellingen gedaan hebt met deze Oscam butler, kun je via elke afzonderlijke IP en de in de Oscam butler opgegeven Web interface poort 

de Web interface bereiken.

Hiermee weet je dan ook gelijk of Oscam draait.

 

Hopelijk helpt dit je nog een beetje verder.

Edited by donpedro

Share this post


Link to post
Share on other sites

het beste is eerst zelf studeren...

met dat eerste bestandje begint in ieder geval de kaart te werken als je oscam herstart

 

dan moet je readers en users erbij gaan bedenken (alsook welk protocoll)

 

donpedro de butler is enkel voor VTI

kees18 gebruikt Openpli... maar die oscam werkt natuurlijk op elke enigma2 kist

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nu beeld op CD met oscam.

 

Bestanden heb ik in de folder geplaatst.

Moet ik ergens een IP-adres invullen van mijn box (met kaartje erin)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb op alle drie boxen oscam geïnstalleerd.

De SW is PLI.

Mijn Ip-adressen van mijn boxen ken ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[webif]
httpport                      = 83

dus als je het adres van je server intikt in de webbrowser die je gebruikt met een :83 erachter opent het webinterface en kun je aan de slag

ik zou dus per box een eigen httppoort maken

 

192.168.x.x:83

 

euhm o ja, nog een ding

bij nieuwe wijzigingen aan de config en server of readers en users ook je oscam herstarten

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je al geprobeerd om via de Web InterFace in elke afzonderlijke box te komen?

 

Hmm Tonski was me voor  :D

 

Die WebIF gaat je vriend worden voor het configureren 

Edited by donpedro

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeker wordt het de vriend van elke oscam gebruiker

 

je kunt dus die zip voor alle drie de boxen gebruiken

maar

je moet dan voor alle drie een andere http poort instellen OF de IP_adressen met die poort erachter als bladwijzer op je pC aanmaken

 

192.168.2.2 is enkel mijn vu+

jij dient daar je eigen VU+ adres in te tikken

 

en op de clietnts ga je dan de readers via het webinterface wijzigen en of editen

op de server ga je users aanmaken via het webinterface

en gebruik in GODSnaam het cs357x protocol

post-30989-0-89922300-1438415938.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

webinterface lukt me niet bij ingave van mijn ip-adres: 192.168.1.58:83

 

ik kom gewoon op het internet terecht (Yahoo).

Share this post


Link to post
Share on other sites

das simpel, kwestie windows VU-IPadres is niet bekend

toevoegen in je firewall en of Internet Options

Share this post


Link to post
Share on other sites

dan zul je zoals ik schreef in die server users moeten aanmaken

hopelijk komen ze in de juiste volgorde op het forum

 

(ik heb overigens voor testdoeleinden en instructies te kunnen maken een oude afgelopen seca2 kaart in de reader steken = niet dat een slimmeke denkt wat zijn dat voor rare waarden in het oscam webinterface)

post-30989-0-27795200-1438416595_thumb.png

post-30989-0-15330100-1438416603_thumb.png

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neem aan dat het IP:poort nummer is van de SERVER waarop je zojuist melde dat je beeld had met Oscam en CD kaartje?

Zou inderdaad een firewall dingetje kunnen zijn in Windows, maar ik heb hier zelf (op een Windows 7 machine) nooit iets voor ingesteld voor een intern netwerk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By hcfreak
      Ik was gewend van mijn oude (door Mimisiku vervloekte! 😃) CD M7 tuner een bericht te zien dat ik op een zender afgestemd had waarvoor ik geen abo had.
      Dit kom ik niet tegen met mijn VU+ Openpli (waar ik overigens erg tevreden over ben)
       
      Mijn vragen: hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat ik niet betaald heb en hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat de zender om dat moment niet uitzend
      (dit laatste wellicht omdat je dan geen blauwe balk ziet als je de pijl onder de OK knop op je remote klikt)
      Afstemmen mislukt krijg je alleen te zien als je zender lijst niet in orde is of ook door slechte ontvangst condities (zware storm)?
       
      bij voorbaat dank!
    • By Robbieuutgrun
      Hallo,
       
      Ik ben al jaren tevreden gebruiker van een VU+ solo en duo. Ik weet niet of er meerdere gebruikers zijn met dezelfde ervaring, maar over het algemeen heb ik het idee dat de tuner van de Solo beter/stabieler is dan die van de Duo. Offtopic misschien, maar mogelijk heeft het iets met m'n probleem te maken.
       
      Ik heb problemen met het vinden van zenders op de Vu+ Duo. Waar ik met de Solo de zender wel vindt lijkt het alsof op deze Duo verschillende zenders worden verwijderd na een volledige zenders-zoek-actie . De instellingen van zowel m'n solo als duo zijn gelijk. Ik gebruik de DiSEqC A/B/C/D tunerconfiguratie (19/23/28/13) op beide. V.B. De stappen die ik op beide nieuwe images, schone lei, volg zijn;
       
      - Installeren van de Henksat 19/23/28/13 zenderlijst
      - Volledige zender-zoek-actie
       
      Bijvoorbeeld in de NL zenderlijst zijn nu zenders als Ned 1/3 (2 = er wel) en zenders als Film1/2etc. verwijderd. Deze zijn bij 'alle zenders' ook niet te vinden.
       
      Op de solo soortgelijk gedrag, overigens niet in de NL zenderlijst, maar als ik vervolgens bij alle zenders zoek vindt ik de (werkende) zenders gewoon.
       
      * Ik heb de Tuner A inmiddels uitgeschakeld en ben om e.e.a. uit te sluiten, overgestapt op Tuner B. Ook dit helpt niet.
      * Ik had op beide nog een zelfde oude image staan (Pli Image 2018/11). Zelfde gedrag. Op de solo is deze overigens nog geinstalleerd. De Duo heb ik inmiddels voorzien van PLI 7.2. 2020/02
      * Ik heb daarnaast geprobeerd om ALLE bestanden in de /etc/enigma2 en /etc/tuxbox te kopieren van Solo naar Duo, vervolgens geboot. Ook dit gaf geen resultaat en dezelfde uiting, namelijk missen van verschillende zenders.
       
      Kortom... Een hoop geprobeerd maar ik kom d'r niet uit. Ik hoop dat de omschrijving uitgebreid genoeg is om misschien nog wat tips/trics of mogelijk oplossingen aan te dragen?
       
      Greetz...
       
       
       
       
    • By hcfreak
      Ik zie op mijn display van de Uno 4k SE alleen bij maar een enkele zender het zender logo erop staan. Bij de meeste zenders (die wel allemaal en beeld geven!) blijft het display zwart
      (alleen de  balk onderin geeft info). Waar moet ik dit zoeken? Geen idee of je bij alle (de meeste) zenders het logo mag verwachten in de display.
    • By hcfreak
      Heb een  1GB externe HD disc aan mijn sat monster hangen (FAT 32 geformatteerd). Als ik hem aansluit geeft hij automatisch aan dat er niets opstaat, hetgeen klopt.
      Druk ik op de rode opname knop dan verschijnt de melding: geen HD gevonden of de harde schijf is niet juist geformatteerd.
       
      Kan het ding kapot zijn? Ik heb hem ook op mijn nieuwe iMac aangesloten om te checken en dat was ook problematisch. Met schijfhulp programma (EHBO) liep hij vast.
      Daarna naar een windows laptop gegaan. Op deze laptop werd de ex HD herkend en de bestanden getoond die erop stonden en die ik op de Windows laptop heb verwijderd.
      Zou graag een advies krijgen voordat ik een nieuwe HD koop voor mijn VU+ 
    • By theboyk
      Heren,
       
      de nieuwste versie van Tivusat is de CI module Tivusat 4K
      Deze hebben we afgelopen week binnen gekregen.
      Werkt prima op smart tv alleen de Vu+ Zero met Openpli 7.2 geeft de melding dat deze kaart niet ondersteund word.
       
      Zijn er andere images waarop deze CI module wel werkend gemaakt kan worden?
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy