Jump to content
hcfreak

vu plus uno 4k Geen zender info op het display Ra Ra?

Recommended Posts

Ik zie op mijn display van de Uno 4k SE alleen bij maar een enkele zender het zender logo erop staan. Bij de meeste zenders (die wel allemaal en beeld geven!) blijft het display zwart

(alleen de  balk onderin geeft info). Waar moet ik dit zoeken? Geen idee of je bij alle (de meeste) zenders het logo mag verwachten in de display.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou denken dat je de benodigde picons ofwel niet hebt ofwel niet kloppen met de service referentie.. Schakel eens naar een zender waar de picon niet verschijnt. Kies 'Informatie' en kies voor 'Zender'. Hier zie je de referentie. In de vorm van: 1_0_x_referentie_etc.

Kijk in je picon directory of je dezelfde naam terugvind in je picon lijst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn de ontbrekende picons ooit al eens geimporteerd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mannen dat ga ik vanmiddag doen, deze dummy had natuurlijk picons (de zender info/logo?) NIET geïmporteerd. Wist ik veel, graag een tip waar en hoe ik dat doe.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afhankelijk van het image kunnen ze in de feed staan.

Let wel op waar je ze wegschrijft.

Probeer de zoekfunctie van het forum eens voor picons.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij OpenPli gewoon in de root inde map 'picon'

Bij VTi in de map /usr/share/enigma2/picon

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heren ik ben al wat verder. De instructies niet allemaal begrepen. Dit is wat ik gevonden heb:

 

via menu-> applicaties-> picon manager gegaan. Daar met de groen knop (downloaden) voor sat 19,2E 698 pions binnen gehaald.

Begrijp ik goed dat je een keuze moet maken uit alle pions die hier aangeboden worden (van fushkrujs bijvoorbeeld).

De map die aangegeven wordt waar de pions in staan (zie ook foto) heet zoals opgegeven door jullie.

 

Echter: ik wil ik ook de pions binnenhalen van de andere Astra sats en die vind ik niet. Wel Hotbird als ik "doorscroll" op de onderste balken, maar geen  Astra sats 23,5 en 28,2.

waar vind ik de pions voor deze sats? Alvast dank!!

 

(bij kies een tuner-->tuner A--> doorklikken zie ik wel alle sats staan. In mijn geval: A=19,2, B=Hotbird, C=Astra 23,5 en D=Astra 28,2)

IMG_1631.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By hcfreak
   Ik was gewend van mijn oude (door Mimisiku vervloekte! 😃) CD M7 tuner een bericht te zien dat ik op een zender afgestemd had waarvoor ik geen abo had.
   Dit kom ik niet tegen met mijn VU+ Openpli (waar ik overigens erg tevreden over ben)
    
   Mijn vragen: hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat ik niet betaald heb en hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat de zender om dat moment niet uitzend
   (dit laatste wellicht omdat je dan geen blauwe balk ziet als je de pijl onder de OK knop op je remote klikt)
   Afstemmen mislukt krijg je alleen te zien als je zender lijst niet in orde is of ook door slechte ontvangst condities (zware storm)?
    
   bij voorbaat dank!
  • By Robbieuutgrun
   Hallo,
    
   Ik ben al jaren tevreden gebruiker van een VU+ solo en duo. Ik weet niet of er meerdere gebruikers zijn met dezelfde ervaring, maar over het algemeen heb ik het idee dat de tuner van de Solo beter/stabieler is dan die van de Duo. Offtopic misschien, maar mogelijk heeft het iets met m'n probleem te maken.
    
   Ik heb problemen met het vinden van zenders op de Vu+ Duo. Waar ik met de Solo de zender wel vindt lijkt het alsof op deze Duo verschillende zenders worden verwijderd na een volledige zenders-zoek-actie . De instellingen van zowel m'n solo als duo zijn gelijk. Ik gebruik de DiSEqC A/B/C/D tunerconfiguratie (19/23/28/13) op beide. V.B. De stappen die ik op beide nieuwe images, schone lei, volg zijn;
    
   - Installeren van de Henksat 19/23/28/13 zenderlijst
   - Volledige zender-zoek-actie
    
   Bijvoorbeeld in de NL zenderlijst zijn nu zenders als Ned 1/3 (2 = er wel) en zenders als Film1/2etc. verwijderd. Deze zijn bij 'alle zenders' ook niet te vinden.
    
   Op de solo soortgelijk gedrag, overigens niet in de NL zenderlijst, maar als ik vervolgens bij alle zenders zoek vindt ik de (werkende) zenders gewoon.
    
   * Ik heb de Tuner A inmiddels uitgeschakeld en ben om e.e.a. uit te sluiten, overgestapt op Tuner B. Ook dit helpt niet.
   * Ik had op beide nog een zelfde oude image staan (Pli Image 2018/11). Zelfde gedrag. Op de solo is deze overigens nog geinstalleerd. De Duo heb ik inmiddels voorzien van PLI 7.2. 2020/02
   * Ik heb daarnaast geprobeerd om ALLE bestanden in de /etc/enigma2 en /etc/tuxbox te kopieren van Solo naar Duo, vervolgens geboot. Ook dit gaf geen resultaat en dezelfde uiting, namelijk missen van verschillende zenders.
    
   Kortom... Een hoop geprobeerd maar ik kom d'r niet uit. Ik hoop dat de omschrijving uitgebreid genoeg is om misschien nog wat tips/trics of mogelijk oplossingen aan te dragen?
    
   Greetz...
    
    
    
    
  • By hcfreak
   Heb een  1GB externe HD disc aan mijn sat monster hangen (FAT 32 geformatteerd). Als ik hem aansluit geeft hij automatisch aan dat er niets opstaat, hetgeen klopt.
   Druk ik op de rode opname knop dan verschijnt de melding: geen HD gevonden of de harde schijf is niet juist geformatteerd.
    
   Kan het ding kapot zijn? Ik heb hem ook op mijn nieuwe iMac aangesloten om te checken en dat was ook problematisch. Met schijfhulp programma (EHBO) liep hij vast.
   Daarna naar een windows laptop gegaan. Op deze laptop werd de ex HD herkend en de bestanden getoond die erop stonden en die ik op de Windows laptop heb verwijderd.
   Zou graag een advies krijgen voordat ik een nieuwe HD koop voor mijn VU+ 
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy