Ga naar inhoud


Telenet biedt nog voor de zomer alternatief voor digibox


Jean-Claude

Aanbevolen berichten

 

Telenetklanten zullen nog voor de zomer een beroep kunnen doen op een CI-kaart om digitaal tv te kijken. De grootste aanbieder van analoge en digitale tv biedt daarmee een alternatief voor de tot nu toe verplichte settopbox. Dat heeft de woordvoerder van Telenet - Stefan Coenjaerts - vandaag bevestigd, bericht de technologiewebsite ZDNet.be.

De belangrijkste voordelen van digitaal tv-kijken: de elektronische programmagids EPG, timeshiften en een gunstigere beeldkwaliteit. Een groot nadeel? De verplichte decoder - of digibox - die nodeloos plaats inneemt, maar maakt dat klanten de vergrendelde kanalen kunnen bekijken.

 

In onze buurlanden kunnen mensen al langer voor een CI+-kaart kiezen, die onder andere verschillende afstandsbedieningen overbodig maakt en meer plaats biedt op uw tv-kastje, gezien de digitale tv-tuners voortaan zijn ingebouwd.

 

De kaart is geen vervanger voor de huidige settopbox. De klanten zullen de keuze krijgen, benadrukt Coenjaerts. "We zien het eerder als hardware voor een tweede of derde televisie", aldus de woordvoerder. Want de kaart biedt bijvoorbeeld geen opnamemogelijkheid.

 

Over de prijs van de kaart en wanneer die beschikbaar zal zijn, kon nog geen informatie worden gegeven, maar "we spreken in termen van weken", aldus Coenjaerts. De kaart wordt nog voor de zomer op de markt gebracht.

 

Eind vorige maand maakte eveneens Belgacom bekend dat het een alternatief voor de digibox zou aanbieden

bron : het laatste nieuws website

 

dat ziet er een goede ontwikkeling uit - weliswaar met een CI+ interface - maar het is toch weer een stap in de richting van de vrije hardware keuze.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites


EINDELIJK.

Belgacom is het blijkbaar ook al aan het doen. Als die het mogelijk maken om de decoder volledig te schrappen, zal Telenet wel heel snel van hun "enkel voor 2de en 3de toestel" afstappen. :-)

VU+Duo4K op Loewe Bild 5.65 OLED UHD HDR tv,  Raspberry Pi3 + Apple TV HD in bureau op Loewe Individual 46, Apple TV 4K op slaapkamer icm Loewe Bild 5.55 LCD in kast van ART55 😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

ci+ modules werken in geen enkele enigmabox (in elk geval niet een met een netwerkaansluiting)

Hopelijk krijg je het kaartje zelf er dan uitgeschoven zoals bvb met Canal Digitaal en Tv-Vlaanderen ook lukt.

VU+Duo4K op Loewe Bild 5.65 OLED UHD HDR tv,  Raspberry Pi3 + Apple TV HD in bureau op Loewe Individual 46, Apple TV 4K op slaapkamer icm Loewe Bild 5.55 LCD in kast van ART55 😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...