Ga naar inhoud


YAHOO alweer gehackt, met serieuze gevolgen


Tonskidutch

Aanbevolen berichten

ik lees net dat Hackers erin geslaagd zijn en YAHOO gebruikers persoonsgegevens en paswoorden alsmede creditcard gegevens hebben ontfutselt.

de schade zou enorm zijn en verstrekkende gevolgen hebben

 

 

23.09.2016, 08:33 Uhr, dpa/kw

Yahoo musste einen Hackerangriff bestätigen, bei dem Daten von mindestens einer halben Milliarde Nutzer gestohlen worden. Dabei könnte es sich um den größten Datenklau der Geschichte handeln. Für Yahoo könnte der Cyberangriff erhebliche Folgen nach sich ziehen.

 bron : dpa/kw

aangepast door Tonskidutch

Just Around The Corner

Cock Robbin

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


o, niet goed gelezen.

 

Hier het bericht.

---------------------------------

Minstens 500 miljoen Yahoo-accounts gehackt
 
 
 
 
 

Door: redactie
22/09/16 - 14u55  Bron: ANP, Belga
media_xll_9094986.jpg © anp.

UPDATE Yahoo! komt deze week naar buiten met het bericht dat de gegevens van minstens 500 miljoen Yahoo-gebruikersaccounts op straat liggen. Dat schrijft Recode vandaag. Het bedrijf laat weten dat het "eind 2014" gehackt werd door een instantie die waarschijnlijk gelinkt is aan een staat.

De internetpiraten konden persoonlijke informatie zoals geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers en wachtwoorden bemachtigen, luidt een persmededeling van de groep. De bankgegevens van de gebruikers bleven wel beschermd, verzekert Yahoo!

Het bedrijf zegt samen met de Amerikaanse autoriteiten de cyberinval te onderzoeken.

Eerder deze zomer onderzocht Yahoo al de gigantische datalek waarbij hackers claimden dat ze toegang hadden tot 200 miljoen gebruikersaccounts en dat ze deze gegevens wilden verkopen op internet. Het Amerikaanse internetbedrijf zou het mogelijk wijdverspreide lek zeer serieus nemen.

Toentertijd zei Yahoo dat het op de hoogte was van de claim, maar het bedrijf zei ook dat het de informatie nog onderzocht. Yahoo-gebruikers hoefden hun wachtwoord niet te veranderen, iets dat volgens bronnen nu wel dient te gebeuren.

De aankomende aankondiging is een strop voor de verkoop van Yahoo aan Verizon. Aandeelhouders maken zich zorgen dat de prijs waarvoor het bedrijf wordt overgenomen zal kelderen.

aangepast door catw
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...