Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto
Vu Plus Solo 2

ik zie de solo 2 niet in mijn netwerk op de pc, wel via webifs/ftp etc

VU Plus netwerk

  • Login om te beantwoorden
12 reacties in dit onderwerp

#1 Offline leor888 - Geplaatst: 2 januari 2017 - 15:10

leor888

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 87 berichten
  • LocatieZweden

Ik zie de solo2 niet meer op mijn PC in Netwerk. Wel de andere apparaten (zoals printer, ext harddisk aan de router) maar niet de VU+

 

Op de VU+ zie ik wel de pc, de ext harddisk en de printer hij zit dus wel in het domain.

 

Op de PC werkt webifs OK, kan ook zenders streamen op de PC, Dreamboxedit werkt ook, en ik kan downloaden en uploaden via ftp.

Omdat ik dus wel een workaround heb is het geen groot probleem, maar ik vrag het me wel af waarom dit zo is

 

Ik vermoed dat dit zo is na VTI11 maar weet het niet zeker of ik daarna via windows bestanden heb gekopieerd/bekeken

Enig idee?

 

VU plus solo2, windows10, VTI11.

 

Bedankt alvast

 





#2 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 2 januari 2017 - 15:31

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41927 berichten
  • Locatiever weg van hier

Staan alle updates op de VTI 11.0.1 ?

SOLO2 heeft een nieuw Password voor root ?

DHCP voor netwerk ingesteld op SOLO2 ?

Gateway ?

DNS ?

Windows firewall en/of extra firewall het IP van de SOLO2 toegevoegd

Is Samba verwijderd op de SOLO2?

Is op de windows pc delen met andere pC's uit het thuis groep actief ??? zie afbeelding

Bijgesloten bestand(en)


het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#3 Offline leor888 - Geplaatst: 2 januari 2017 - 17:22

leor888

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 87 berichten
  • LocatieZweden

Staan alle updates op de VTI 11.0.1 ?  JA

SOLO2 heeft een nieuw Password voor root ? NEE

DHCP voor netwerk ingesteld op SOLO2 ? Automatisch

Gateway ?  JA, Correct

DNS ? JA, primaire

Windows firewall en/of extra firewall het IP van de SOLO2 toegevoegd Nee, nooit gedaan, ook niet toen het nog wel werkte.

Is Samba verwijderd op de SOLO2?  SAMBA??

Is op de windows pc delen met andere pC's uit het thuis groep actief ??? zie afbeelding JA, in het engels maar dezefde keuzes

 

Onzeker over SAMBA. Ik zie dit niet staan in een van de lijsten met applicaties. Rest ziet er volgens mij OK uit



#4 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 2 januari 2017 - 17:31

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41927 berichten
  • Locatiever weg van hier

DNS welke? van tante google 8.8.8.8 of van je provider?

 

Firewall uitzonderingen mocht de verificatie en authenticatie strenger zijn geworden in W10 updates en VTI 11 doen!

 

Samba, kun je ook eroverheen installeren via plugin software beheer, ben je zeker dat ie erop staat, en dan ook eenmaal herstarten a.u.b.!


Dit bericht is bewerkt door Tonskidutch: 2 januari 2017 - 17:39

het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#5 Offline leor888 - Geplaatst: 2 januari 2017 - 18:19

leor888

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 87 berichten
  • LocatieZweden

DNS welke? van tante google 8.8.8.8 of van je provider?

 

Firewall uitzonderingen mocht de verificatie en authenticatie strenger zijn geworden in W10 updates en VTI 11 doen!

 

Samba, kun je ook eroverheen installeren via plugin software beheer, ben je zeker dat ie erop staat, en dan ook eenmaal herstarten a.u.b.!

 

dns in my network (192.168xx).

​Samba vond ik niet in de lijst, hoort dat er standaard in te staan of moet  ik een ipk downloaden?



#6 Offline muppet - Geplaatst: 3 januari 2017 - 11:11

muppet

    Moderator

  • Moderators
  • 2183 berichten
Nee samba staat op je ontvanger hier wat informatie https://nl.m.wikiped...amba_(software)

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor


#7 Offline leor888 - Geplaatst: 3 januari 2017 - 20:21

leor888

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 87 berichten
  • LocatieZweden

Nee samba staat op je ontvanger hier wat informatie https://nl.m.wikiped...amba_(software)

 

En op internet lees ik dat ik de workgroup aan kan passen in smb.conf in etc/samba.
​Maar via FTP zie ik geen smb.conf.
 

Is dat het probleem dan?



#8 Offline muppet - Geplaatst: 4 januari 2017 - 11:35

muppet

    Moderator

  • Moderators
  • 2183 berichten
Klopt dan mis je samba ik zou gewoon opnieuw flashen dat is de snelste manier.

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor


#9 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 4 januari 2017 - 11:46

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41927 berichten
  • Locatiever weg van hier

samba is als systeem addon gewoon uit de feed te downloaden en klaar


het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#10 Offline leor888 - Geplaatst: 4 januari 2017 - 19:29

leor888

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 87 berichten
  • LocatieZweden

samba is als systeem addon gewoon uit de feed te downloaden en klaar

 

bij mij stond samba niet op de lijst met system plugins.

 

MAAR in VTI-Zero kon ik dmv Herstellen (gele toets) samba terugzetten.

 

Herstart en je raad het al: de VU plus is weer helemaal zichtbaar en benaderbaar in windows.
​Is wat makkelijer met kopieren van gedownloade films.

 

(Ja, ik zou ook files op de pc moeten kunnen benaderen met de solo2 maar dat lukt me nog niet.)

Bedankt voor het meedenken!!



#11 Offline muppet - Geplaatst: 8 januari 2017 - 14:59

muppet

    Moderator

  • Moderators
  • 2183 berichten
Mooi dat het Werkt

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor


#12 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 8 januari 2017 - 15:07

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41927 berichten
  • Locatiever weg van hier

andersom de pC benaderen, dat is inderdaad het toevoegen van een externe mount zoals de PC

dat doe je per netwerkbrowser in het gedeelde mappen beheer

 

indien beiden in dezelfde WORKGROUP staan (hetgeen meestal standaard bij VU+ en Windows is en: WORKGROUP als naam heeft) is dat heel snel geregeld.


het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#13 Offline leor888 - Geplaatst: 10 januari 2017 - 21:31

leor888

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 87 berichten
  • LocatieZweden

andersom de pC benaderen, dat is inderdaad het toevoegen van een externe mount zoals de PC

dat doe je per netwerkbrowser in het gedeelde mappen beheer

 

indien beiden in dezelfde WORKGROUP staan (hetgeen meestal standaard bij VU+ en Windows is en: WORKGROUP als naam heeft) is dat heel snel geregeld.

 

Meestal als ik lees dat je dat 'eenvoudig/snel/gemakkelijk' doet dan gaat mij dat veel tijd kosten.
​Ik ben wel benieuwd hoe je dat kan doen maar tegelijkertijd vindt ik het prima dat ik bestanden kan verplaatsen van PC naar de solo of andersom en dat werkt.

​Net via netflix en Playon series gemoved van pc naar solo2, dus aankomend weekend maar homeland / house of cards/ blacklist kijken, het is hier toch koud in Zweden.

​Bedankt voor jullie meedenken en blij dat ik de solo2 weer terug in het netwerk heb







Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht