Jump to content


Nieuwe satellieten zorgen voor groter aanbod satellietkijker


Sprietje

Recommended Posts

In Totaal TV is het volgende te lezen:


Het Franse satellietbedrijf Eutelsat lanceert nog dit jaar twee nieuwe satellieten die in Europa met kleinere schotelantennes te ontvangen zijn. Dit zorgt voor uitbreiding van het ongecodeerde zenderaanbod.

Eutelsat beheert samen met SES de belangrijkste satellieten die in Nederland en Vlaanderen zijn te ontvangen. Als eerste wordt dit jaar de Eutelsat 7C-satelliet gelanceerd. Deze gaat uitzenden op 7 graden oost. Naast vervanging van bandbreedte van een satelliet die nu op deze satellietpositie uitzendt, zorgt de nieuwe satelliet ook voor aanvullende bandbreedte die onder meer voor verspreiding van tv- en radiozenders gebruikt kan worden.
 
Tweede satelliet
Een andere nieuwe satelliet die dit jaar in een baan om de aarde wordt gebracht, is Eutelsat 5 West B. Deze satelliet is in Europa en Noord-Afrika te ontvangen. Op de satellietpositie 5 graden west is op dit moment onder anderen aanbieder Fransat te ontvangen. De aanbieder verzorgt gecodeerd de satellietverspreiding van Franse publieke en commerciële omroepen. Ongecodeerd zijn een groot aantal Franse en Italiaanse tv-zenders via de Multistream-techniek via deze satellietpositie te ontvangen.

 

  • Bedankt 1
Link to comment
Share on other sites


Ik vind het een vaag artikel.

 

Op 7E is de capaciteit vooral voor Afrika bedoeld

By almost doubling capacity over Sub-Saharan Africa, from 22 to 42 transponders, EUTELSAT 7C will have room for several hundred additional digital channels to support the region’s fast expanding TV market. It will also be equipped with a beam providing enhanced capacity for government services over Europe, the Middle East and Central Asia, as well as a steerable beam that can cover any region visible from 7° East.

 

Voor 5W is de complete C-band payload geschrapt.

 

Of dit alles voor meer aanbod van FTA kanalen in Nederland zorgt.....

Wavefrontier T90, Vu+ Duo 4k SE (DVB-S2x/FBC & DVB-T2), Octagon SF4008 (2x DVB-S2x & 1x DVB-T2), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925

Link to comment
Share on other sites

Bijna alle satellieten hebben een flinke hoeveelheid brandstof aan boord om de satelliet gedurende zijn geplande levensduur van 15 jaar bij te sturen om hem mooi op zijn plaats aan de Clarkebelt te houden. Na ongeveer 15 jaar is de brandstof op en kan de satelliet niet meer bijgestuurd worden. Daarom moeten dit soort satellieten tijdig naar de kerkhofbaan gebracht wordt met het laatste restje aanwezige brandstof.
Deze nieuwe satellieten worden bijgestuurd met een ionenmotor die hun energie krijgt van de grote zonnepanelen. Door het ontbreken van een grote brandstoftank is het lanceergewicht van de satelliet een stuk minder dan van conventionele satellieten. Omdat de satelliet elektrisch wordt bijgestuurd, zit er ook geen beperking aan de levensduur. Eutelsat geeft daarom ook aan: verwachte levensduur 15+ jaar.
Verder is deze satelliet bijzonder omdat hij beschikt over een beam die op elk gewenst gebied te richten is.
De Eutelsat 7c beschikt over 44 operationele ku-band transponders.

 

Link to comment
Share on other sites

Bij veel schotels met meerdere lnb's kun je de lnb maar tot 4° bij elkaar zetten, met smalle lnb's gaat dat tot 3° maar ook altijd al niet makkelijk.
Eutelsat 3 oost, Astra 4,9 oost, Eutelsat 7 oost en Eutelsat 9 oost die allemaal maar 2 graden uit elkaar staan, wordt zelfs een probleem bij een T90. Bij de T90 moet je de lnb-klemmen zelf helemaal aan gaan passen omdat de fabrikant te eigenwijs is om ook smalle lnb-klemmen te leveren.

 

Link to comment
Share on other sites

Een spook dat bij de nieuwe lanceringen zit is de ka band. Met 4K tv is dat nodig weldra. 

En wellicht een goed pluspunt tegen internet-tv.  

1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.