Ga naar inhoud


Nieuwe satellieten zorgen voor groter aanbod satellietkijker


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:


Het Franse satellietbedrijf Eutelsat lanceert nog dit jaar twee nieuwe satellieten die in Europa met kleinere schotelantennes te ontvangen zijn. Dit zorgt voor uitbreiding van het ongecodeerde zenderaanbod.

Eutelsat beheert samen met SES de belangrijkste satellieten die in Nederland en Vlaanderen zijn te ontvangen. Als eerste wordt dit jaar de Eutelsat 7C-satelliet gelanceerd. Deze gaat uitzenden op 7 graden oost. Naast vervanging van bandbreedte van een satelliet die nu op deze satellietpositie uitzendt, zorgt de nieuwe satelliet ook voor aanvullende bandbreedte die onder meer voor verspreiding van tv- en radiozenders gebruikt kan worden.
 
Tweede satelliet
Een andere nieuwe satelliet die dit jaar in een baan om de aarde wordt gebracht, is Eutelsat 5 West B. Deze satelliet is in Europa en Noord-Afrika te ontvangen. Op de satellietpositie 5 graden west is op dit moment onder anderen aanbieder Fransat te ontvangen. De aanbieder verzorgt gecodeerd de satellietverspreiding van Franse publieke en commerciële omroepen. Ongecodeerd zijn een groot aantal Franse en Italiaanse tv-zenders via de Multistream-techniek via deze satellietpositie te ontvangen.

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik vind het een vaag artikel.

 

Op 7E is de capaciteit vooral voor Afrika bedoeld

By almost doubling capacity over Sub-Saharan Africa, from 22 to 42 transponders, EUTELSAT 7C will have room for several hundred additional digital channels to support the region’s fast expanding TV market. It will also be equipped with a beam providing enhanced capacity for government services over Europe, the Middle East and Central Asia, as well as a steerable beam that can cover any region visible from 7° East.

 

Voor 5W is de complete C-band payload geschrapt.

 

Of dit alles voor meer aanbod van FTA kanalen in Nederland zorgt.....

Wavefrontier T90, Vu+ Duo 4k SE (DVB-S2x/FBC & DVB-T2), Octagon SF4008 (2x DVB-S2x & 1x DVB-T2), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijna alle satellieten hebben een flinke hoeveelheid brandstof aan boord om de satelliet gedurende zijn geplande levensduur van 15 jaar bij te sturen om hem mooi op zijn plaats aan de Clarkebelt te houden. Na ongeveer 15 jaar is de brandstof op en kan de satelliet niet meer bijgestuurd worden. Daarom moeten dit soort satellieten tijdig naar de kerkhofbaan gebracht wordt met het laatste restje aanwezige brandstof.
Deze nieuwe satellieten worden bijgestuurd met een ionenmotor die hun energie krijgt van de grote zonnepanelen. Door het ontbreken van een grote brandstoftank is het lanceergewicht van de satelliet een stuk minder dan van conventionele satellieten. Omdat de satelliet elektrisch wordt bijgestuurd, zit er ook geen beperking aan de levensduur. Eutelsat geeft daarom ook aan: verwachte levensduur 15+ jaar.
Verder is deze satelliet bijzonder omdat hij beschikt over een beam die op elk gewenst gebied te richten is.
De Eutelsat 7c beschikt over 44 operationele ku-band transponders.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij veel schotels met meerdere lnb's kun je de lnb maar tot 4° bij elkaar zetten, met smalle lnb's gaat dat tot 3° maar ook altijd al niet makkelijk.
Eutelsat 3 oost, Astra 4,9 oost, Eutelsat 7 oost en Eutelsat 9 oost die allemaal maar 2 graden uit elkaar staan, wordt zelfs een probleem bij een T90. Bij de T90 moet je de lnb-klemmen zelf helemaal aan gaan passen omdat de fabrikant te eigenwijs is om ook smalle lnb-klemmen te leveren.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...