Jump to content
Sign in to follow this  
Eduard07

binnenland Arie-Slob-zorgde-zelf-voor-onbestuurbaarheid-Commissariaat-voor-de-Media

Recommended Posts

 

Wederom zit er weer een minister die over de media gaat zonder er voldoende vanaf te weten en er onpartijdig mee om te kunnen gaan.

(Net als met het onderwijs.)

 

https://nederlandsmedianieuws.nl/media-nieuws/Arie-Slob-zorgde-zelf-voor-onbestuurbaarheid-Commissariaat-voor-de-Media/

 

Er gaan in Nederland permanent ministers over onze media die er hetzij geen verstand van hebben, hetzij er politieke spelletjes mee spelen, hetzij er geen lange-termijn visie over hebben.

Kortom: ondanks dat media een hele belangrijke rol spelen in onze samenleving, is het altijd een speelbal geweest van de politiek. Al vanaf het ontstaan in de jaren 30.

En zolang het Den Haag naar de zin gaat, roept het dat de media "onafhankelijk" zijn. 

 

En zo rollen de Nederlandse radio en tv van het ene probleem in het andere. Korte termijn-denken, ongezonde bemoeizucht op basis van beperkte kennis-van-zaken.

De omvorming van NPO3 naar een Regio3 , geflankeerd door een zak met geld, zonder ook maar enig gefundeerd onderzoek of Nederland wel op zo'n zender zit te wachten.

En de jeugdzender op NPO3 verdwijnt. En die was goed bezig, getuige de kijkcijfers. 

Alles gemotiveerd met drogredenen of ondeskundigheid.

 

En zo wordt de PO niet van buitenaf, maar van binnenuit verder afgebroken door de Haagse waan-van-de-dag.

We gaan er nog spijt van krijgen, maar de kiezer kan deze regering en minister bij mislukking helaas niet meer ter verantwoording roepen over een paar jaar.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dit is niet het enige wat ons lachebekje en consorten verkloten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 uur geleden zei Tonskidutch:

wat zou je willen dat er gaat veranderen en hoe?

Een minister die onpartijdig(er) kan denken over de omroep, met expertise en een lange-termijn visie daarop.

Het huidige beleid is chaotisch, impulsief, ondoordacht en ronduit destructief.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is politiek, en politiek heeft niets met deskundigheid ter zake te maken (volgens mijn bescheiden mening).

Daarom dat ik er van overtuigd ben, dat de zogenaamde "Democratie" een wassen neus is om het volk rustig te houden.

Jij hebt gestemd op de partij die het best jouw visie vertegenwoordigt... dan hoop je dat die visie weerspiegeld wordt in de uitgevoerde politiek, door de zogenaamd door jouw gekozen vertegenwoordigers... Maar dat is nooit zo. Het is sjacheren als op een Turkse markt in de politiek... altijd voor wat hoort wat... en zo krijg je ondeskundige mensen op bepaalde plaatsen... Of deze meneer Slob nu deskundig is of niet laat ik in het midden, ik ken de man niet, maar het principe is altijd hetzelfde... Ik geloof al lang niet meer in eerlijke democratische politiek. Misschien is dit jammer... maar dat komt door de politiek zelf... overal is het zo waar men denkt een democratie te hebben. Doe mij dan maar een gematigde dictatuur, dan weet je wat je hebt en krijgt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

als ik het artikel lees is toch mijn indruk dat het commissariaat voor de media de pipo is mbt integriteit en belangenverstrengeling

dat Arie Slob er geen korte metten mee maakt is wel zijn eigen toedoen, maar die commissarissen zijn toch degene die op de verkeerde plaats zitten

en zo gaat dat met commissariaten, waar geen sollicitatie procedures voor zijn opgesteld

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sverige, je haalt er nu van alles bij. Ik wil het graag houden bij de Nederlandse mediapolitiek in het algemeen en deze minister in het bijzonder.

 

@Tonskidutch, Arie Slob gaat nu opnieuw een brandje proberen te  blussen op zijn manier.Weer met een ad hoc oplossing ("ingrijpen") voor een structureel probleem.Net als bij de schoolbesturen.

Ik betwijfel of een CU minister wel de juiste achtergrond heeft om omroep- en onderwijsproblemen toekomstbestendig op te lossen.En dan bedoel ik dat hij rammelende regelgeving een flinke update geeft als dat nodig blijkt en  besturen (en scholen) sneller de wacht aanzegt.

Edited by Eduard07

Share this post


Link to post
Share on other sites

De naweeën van het inmiddels verguisde zuilensysteem, in zowel het onderwijs als in het media gebeuren. Ik ben het voor het grootste deel met de TS eens.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Waterpas, een volledig juiste constatering.De vraag is of, en zo ja, hoe we ooit van dit benauwde denken afkomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt gelijk Eduard... mijn reactie was meer algemeen wat politiek betreft. Sorry voor de afdwaling :blush:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

je kunt heel veel nalezen over het mediabestel en de mediawetgeving ( we hebben er ook geruime tijd geleden al over geschreven )

die is gewoon weg veel te oud en niemand brand zich de vingers eraan om het op orde te brengen

Anders kom je op TV en wel in een kwaad daglicht, want het is een eigen wereldje geworden en die in dat wereldje leven dulden geen inmenging

 

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Mojo
   Zie ik gisteren bij het journaal met een hoop tamtam de opening van die tunnel. Komt dit beeld voorbij en dan denk ik: Wie gaat de muur als eerste raken?
    

  • By ilseonline
   Er las een bericht dat voetbalTV in strijd is met de AVG wet, mocht dat werkelijk zo zijn, dan gaan veel plaatselijke voetbal clubs failliet i.v.m. dat ze zich rijk gerekend hebben, of te wel, het geld is al uit gegeven. 
    
  • By Jean-Claude
   HLN lanceert vandaag het eerste 24/7 live videonieuwskanaal in Vlaanderen: HLN LIVE. Daarop kan je elk moment van de dag live het nieuws zien. Van de verschillende nieuwsverhalen van de dag, live evenementen, persconferenties en breaking news tot weer- en verkeersupdates: HLN LIVE zorgt voor een constante videonieuwsflow
    
   “HLN LIVE is heel makkelijk altijd en overal te bekijken, je vindt het gewoon op de HLN-app en op HLN.be”, zegt Geert Dewaele, hoofdredacteur van News City Video. “Het is gratis voor iedereen, het enige wat je moet doen is via je e-mailadres inloggen, net zoals dat je dat doet bij Facebook. De gebruiker krijgt een onophoudelijke stroom van actuele videoverhalen. Wanneer bijvoorbeeld de tuincentra opnieuw de deuren openen, dan komen wij meteen met beelden. Het stopt nooit: elke seconde komt er nieuws binnen. Met HLN volgen en maken we dat nieuws de hele dag door in tekst en foto’s, en steeds vaker ook in video. Met HLN LIVE willen we nog een versnelling hoger schakelen en zoveel mogelijk nieuws tonen terwijl het gebeurt.”
   De live nieuwsstroom van HLN LIVE wordt gevoed door verschillende nationale en internationale bronnen: van ‘VTM Nieuws’, regiojournalisten, internationale agentschappen enzovoort. “Of het nieuws, sport of showbizz is, of het nu regionaal, nationaal of internationaal is: we bekijken altijd of we het live in video kunnen brengen”, zegt Dewaele. “Voor grote evenementen sturen we vooraf een pushbericht uit, zodat je op het juiste tijdstip kan kijken naar bijvoorbeeld de live persconferentie van het crisiscentrum. Als je de live hebt gemist, dan kan je alles wel herbekijken in het artikel over het onderwerp. Maar er gaat natuurlijk niets boven het live-gevoel: het als eerste weten, het als eerste zien.”
    
   Ongezien
   “Wat wij vanaf vandaag doen, is in België ongezien. Eerlijk, we zijn eens in Zweden gaan kijken, waar ze op dat vlak al een stuk verder staan. Wij mikken voor alle duidelijkheid niet op een televisiepubliek en zijn op dat vlak geen concurrentie van VTM Nieuws”, zegt Dewaele. Nicholas Lataire, adjunct-directeur News City: “VTM Nieuws is er op vaste tijdstippen voor de kijker en op de grote momenten. Maar sommige gebeurtenissen wil je meteen zien. Nu, terwijl ze gebeuren. Met HLN LIVE kan onze VTM Nieuws-redactie er mee voor zorgen dat je het belangrijkste nieuws de hele dag, 24/7, live in beeld kan volgen. HLN is zo meer dan ooit de digitale partner van VTM Nieuws.”
   Houvast
   “De overgrote meerderheid van de Vlamingen, zeker in tijden van fake news, plooit terug op de bekende merken zoals ‘Het Laatste Nieuws’ en hln.be. Een initiatief als HLN LIVE sluit daar goed bij aan”, denkt professor Communicatietechnologie Lieven Demarez (UGent). “Bovendien is het nieuwsconsumptiegedrag erg veranderd. De focus ligt steeds meer op audiovisueel en real time. Mensen consumeren nieuwssites zoals ze social media consumeren: ze scrollen door een hoeveelheid aan nieuws en lezen vaak niet verder dan de headline. Maar een goede video, een goed beeld zegt vaak evenveel als heel wat woorden. Als het alleen maar video zou zijn, met alleen eyecatchers en de hoeveelheid aan prikkels zou de bovenhand halen, dan volstaat dat niet. Het moet worden gekoppeld aan een diepgang, aan longreads. Mensen die zich willen informeren, zijn op zoek naar een houvast en dat is wat HLN LIVE beoogt.”
   Zo kijk je naar HLN LIVE:
   1. Ga naar de HLN-app of HLN.be
   2. Ga naar het artikel van HLN LIVE (herkenbaar aan gele knipperende driehoek)
   3. Log gratis in via je e-mail
   4. Kijk onbeperkt en overal naar HLN LIVE
    
   bron : HLN
  • By Satneef
   Volgens Boadcast magazine keert het legendarische programma Candlelight weer terug.
   Op EasyFM dit keer.
   Ook zal dezelfde presentator het weer presenteren en dat is Jan van Veen.
   EDIT:Vanaf  9 Februari,22:00- 00:00
    
   De streamlink van EasyFM is:
   https://stream.easyfm.nl/stream1/stream.mp3  
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy