Ga naar inhoud

VU geen geluid bij dolby DTS downmix aan


Vriendje Stokvis
 Delen

Aanbevolen berichten

GoedenmiddaG Vrienden

 

Vandaag een raar probleem ontdekt op de duo 2 waar ik niet uit kom.

De duo 2 is aangelsloten op een onkyo TX-SR608 waarna daarna 1 HDMI kabel naar de tv loopt dus alle  aangesloten bronnen lopen via de onkyo

Alleen nu mijn probleem als ik bijvoorbeeld NPO 1 HD dolby geluid heb hoor ik gewoon geluid.

Maar zet ik nu de downmix aan, hoor ik een raar ratelend geluid uit mijn boxen (weet niet hoe ik  het anders moet beschrijven).

Zet ik nu de downmix weer uit dan gewoon normaal geluid.

Ook de multichannel pcm optie onder audio bij V TI geeft geen geluid

Iemand toevallig  een idee wat dit zou kunnen zijn.

IK draai de VTI 9.0.3 software

 

\Greetz en alvast bedankt

aangepast door Vriendje Stokvis
Link naar bericht
Delen op andere sites


Gewoon het geluid naar je receiver doorsturen zonder enige downmix aan, daarvoor heb toch een receiver aangeschaft, die is gemaakt om al deze formaten te verwerken.

Wil je van stereo multichannel maken dan kan de receiver dit zeer goed zelf afhandelen, daar zijn  de nodige presets voorhanden.

 

Waarom gaan we het lauw water gaan uitvinden als er al warm bestaat. ;)

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

heb je hem zo staan

 

 

 

post-41606-0-67376700-1467820401_thumb.jpg

post-41606-0-88126600-1467820402_thumb.jpg

post-41606-0-68352300-1467820403_thumb.jpg

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

zo zou die ook bij VTI moeten staan, idem deze vraag klik

mijn beeldscherm printjes zijn ergens tijdens de verhuizing verloren gegaan

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

OOk als ik via de gele knop de downmix aanzet krijg ik dit ratelende geluid.

 

In het scherm audio/video stond de downmix uit, en nadeze aangezet hebbende ook weer dat ratelende geluid

De AAC optie vind ik in VTI overigens ook niet terug

 

(iemand nog ideeen)

 

Greetz

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

het gaat in twee berichten over hetzelfde probleem Vriendje,

dat helpt ook niet maar verdubbeld de pret ;)

 

ik denk dat je eens moet doen wat Tripleboy zegt

uit met die handel en de onkyo zo instellen dat ie automatisch het geluid herkent en dus telkens schakeld bij een andere geluidbron in het dvb-s2 signaal

 

(ja sommigen vinden dat lastiger dat er dan een klak te horen is maar je hebt wel een 7in1 versterker die optimaal geluid geeft op die wijze ingesteld)

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

Sorry voor de dubbele posting, maar Tonski had mij een voorbeeld gestuurt, en zonder dat ik er erg in had ben ik daarin verder gegaan met mijn probleem (excuus)

Maar Tonski  en andere bedankt voor de hulp laat het maar even staan zoals het is het lost mijn probleem niet op maar ik snap waar  jullie op doelen en hoop dan maar bij een volgende VTI versie opgelost is.

Heb idd de downmix niet nodig klopt maar stoort mij dat het altijd gewerkt heeft en nu out of the blue niet.

But annyway tnx guys

Link naar bericht
Delen op andere sites

Downmix zet je aan als het apparaat naar waar je het geluid uitstuurt geen dolby en andere formaten ondersteunt, het geluid word dan in je ontvanger omgezet naar PCM - Stereo.

Vermits je een receiver hebt aangeschaft die alle audio formaten kan verwerken, dien je alles onbewerkt er naar toe te sturen, andersom zou een beetje zonde zijn van het geld dat je aan receiver hebt besteed.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door tillschweiger
      Hallo, ik heb sinds een week ook een VU+ duo 4KSE (PLI 8.0RC) met 2 S2X (FBC) tuners,  ter vervanging van mijn "overleden" dreambox 8000.
      Ik heb dus aparte losse coaxen die van de LNB afkomen (Quad met multiswitch), maar ik kan niet opnemen en daarna een ander kanaal kijken, krijg dan de melding afstemmen mislukt.
      Het vreemde is wel dat ik bij signaalzoeker op tuner A een goed signaal heb en op tuner B maar even signaal heb en daarna wegvalt, aan de kabel ligt het niet, kabel gewisseld, fout blijft op tuner B. Is hier de tuner al defect? Bij de informatie zie ik gedetecteerd tuners:
      Tuner A-H  Vuplus DVB-S NIM(45308) (DVB-S2X) en
      Tuner  I - P  Vuplus DVB-S NIM(45308) (DVB-S2X)
       
      Groetjes,
      Rob
       
    • Door snuggles123
      New VTi - Vu+ Team Image - VTi 15.0.x



      From VTi Team
      VTi Panel (Blue Button)

      Supported languages:
      English, German, Dutch, Italian, Turkish, Danish, Polish,
      Russian, Ukrainian, Czech, Arabic, French, Swedish,
      Portuguese (Portugal), Greek, Bulgarian, Hungarian

      With modular, flexible VTi skins
      VTi Bootlogos and Radiomode Logo.
      Short press on blue button opens VTi Panel, long press opens Pluginmenu
      Support for FTDI chipset cardreader like smargo and easymouse2
      Running Softcam shown in the Infobar
      MovieList with extended functions
      Support for full image backup and restore (not Vu+ Solo 4K / Uno 4K)
      Supports VTi image flash online (not Vu+ Solo 4K / Uno 4K)
      Restore Plugins, Bouquets, Settings, etc. during installation
      Remove preinstalled packages during installation (VTi Zero)
      Support delayed descrambling in standby (Solo 4K, Uno 4K, Uno4K SE, Ultimo 4K, Zero 4K, Duo4K SE ,Duo 4K)
       
    • Door sattv4iedereen
      Hi,
      zijn er ergens picons voor de Belgische telenet kabelzenders?
      Na een zoektocht, heb ik ze (nog) niet gevonden.
    • Door Anoniem
      Ik wil graag de Hanssettings op mijn Zero zetten. Image is VTi 13.0.12. In de feed op de box zie ik geen Hanssettings, wel een stuk of 5 lijsten voor Astra 1. Ik heb verder geen Windows, maar wel Ubuntu en FTP.
    • Door dirk044
      Sinds ik mijn VU+Solo4K heb geflasht met OpenPli 7.3 zijn er een aantal dingen veranderd,
      zoals de symbolen die worden weergegeven bij een zender.
      Bij een UHD zender geeft hij nu ook 4K weer in het rechter symbool waar nu HD staat. 
      Wat betekenen de andere symbolen, vooral de gekleurde?

    • Door Denisdaf
      OpenPli 4.
      VU plus Solo 2 en Duo 2.
      Ik wil graag de naam van de interne schijven veranderen.
      Hoe kan ik dat zonder dat deze er uit moeten worden gehaald natuurlijk?
       
      Alvast bedankt
    • Door hiburg
      Hallo,
       
      Sinds een aantal maanden gebruik ik een VU+ Uno 4K SE met dubbele DVB-S aansluiting, tot volle tevredenheid.
      Ik maak dagelijks opnames via de timer , kijk ze veelal af via de Ipad via Infuse. Er lopen twee coaxkabels vanaf de Triple LNB naar de ontvanger.
       
      Alleen een enkele keer gaat de opname mis: hij staat dan als 0 bytes als grootte in de opnamelijst en deze is dan niet af te spelen.
      Ik gebruik als image VTI.
       
      Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen ? Ik wil de harde schijf niet formatteren omdat ik dan al mijn opnames kwijt ben, een optie om het bestandssysteem te kunnen herstellen heb ik nog niet kunnen vinden in VTI.
       
       
       



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.