Ga naar inhoud


Joyne in Noord Noorwegen


LouisKramer

Aanbevolen berichten

Ben nu sinds gisteren bezig met Joyne te ontvangen op mijn 80 cm. schotel bij Bodø in Noord Noorwegen. Dit probeer ik voorlopig op mijn Philips Android smart tv met mogelijkheid om cam module van Joyne te gebruiken.. Helaas moet ik nog steeds zeggen krijgen ik niks van Joyne op mijn schotel.. Wel veel andere tvzenders en radiozenders op de Eutelsat 9B maar ja daar heb ik niks aan. Heb dus via een antenne specialist uit Nederland een Joyne kaart geregeld en krijg via facebook wel heel wat advies maar komt niet veel verder.. Wel even een nieuwe lnb erop gezet want na Canal digitaal Nederland niet meer te ontvangen is in het Noorden heeft deze door weer en Wind en vorst en zon en sneeuw veel te verduren gehad.. Ook met de nieuwe lnb komt er nog geen Joyne.. Ook kan ik niet optimaal alles van de fequentie invoeren in de tv, zoals de fec.  Wie kan mij helpen? Krijg dus wel veel gecodeerde Duitse zenders en Turkse, Chinese, en diverse Oosterse landen maar niet bijvoorbeeld FTA  Oranje tv zodat ik kan proberen of de cam module ook werkt en dus Joyne kan ontvangen..  Weet dat ik via iptv ook Nederlandse tv kan kijken , heb ik ook al maar via de schotel is toch altijd wel van betere kwaliteit, vooral als internet niet altijd stabiel is.. Komt op met wat advies. ;-)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Aanbevolen schotelmaat 85 - 105 cm.

Echter, door de gekozen parameters zou je zelfs iets groter mogen selecteren.

Met een schotel elevatie van slechts 14 graden zal je wat meer slecht weer reserve mogen aanhouden.

 

 

  • Bedankt 1

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Bodø heb je 45dBW EIRP signaal. Daarvoor heb je een schotel nodig van 85-105cm breed.
Helaas gebruikt Joyne een foutcorrectie van 3/4 en dat is aanzienlijk moeilijker te ontvangen dan de DVB-S QPSK transponders die je wel ontvangt.
Ik zou voor een schotel gaan van 105cm breed.
Wil je niet al te veel geld uitgeven, dan is de SAB S120A een goede schotel.
Het probleem bij grote schotels is echter dat ze meestal niet verzonden worden omdat ze kwetsbaar zijn voor vervorming en beschadiging. Je zult misschien toch bij de plaatselijke vakhandel moeten zijn.

 

De Eutelsat 9 oost staat daar inderdaad op een elevatie van 14 graden. Aangezien de meeste schotels een offset hebben van 26 graden, moet de schotel dus 12 graden voorover staan. Daarmee zal er niet zo makkelijk sneeuw op de schotel blijven liggen.

 

aangepast door Sprietje
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 minuut geleden zei Sprietje:

Je zult misschien toch bij de plaatselijke vakhandel moeten zijn.

die hebben ook meerdere op Thor 0,8 West uitgerichte schotels natuurlijk en gedegen kennis van de weersomstandigheden in BODO

dus met dito reserve en schotel diameters te maken

 

nodig een van ons uit en we fiksen dat ter plekke :grin: samen met de satellietboer uit BODO

een weekendje BODO is hardstikke leuk

 

  • Haha 1

Pleasant Street

Tim Buckley

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel allemaal.. Ik heb nog een grote schotel staan. Morgen even meten, maar vermoed iets van 1,60 m. ooit eens gekregen. Deze ook ooit eens gebruikt voor CD maar dat ging dus niet meer.. Nu dus misschien wel goed voor Joyne.  Mannen Bodø is wel een stad maar kent geen schotelboer.. De zaken waar je nog wat kan krijgen is net als in Nederland Media markt en Expert, dus niks..  Ik ga het morgen proberen.. Bedankt.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk op foto 1. Zo hangen mijn schotels aan mijn huis. Rechts, laag,  de schotel voor Noorse Canal digital. En Links iets hoger de schotel die ik voorheen gebruikte voor Canal digitaal Nederland, toen nog op Astra 1. De Astra 3 kreeg ik hier niet meer mee, daarom al eens de schotel op foto 2 geprobeerd, dus ook niet..  Maar nu is dus ook deze schotels te klein voor Joyne.. 

Foto 2 de schotel ooit eens gekregen. Geprobeerd op astra 3 maar nee hoor. Nu dus morgen proberen op Eutelsat 9B..;). Trouwens 150 cm. 

 

Dit is voor mij om te proberen als Nederlandse toeristen in Noord Noorwegen de Nederlandse tv zenders kan ontvangen zoals Joyne zo mooi beloofd.. Waarschijnlijk wel met een 1,5 meter schotel op de Camper :D

 

_20180217_185847.JPG

_20180217_185812.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

38 minuten geleden zei LouisKramer:

Voor de echte opzoekers. 5lkramer op Google.. Ook google maps en zelfs diverse die werken met Google maps komt 5lkramer te voorschijn.. Dat ben ik dus :D

 

Gedaan, Ik ben afgelopen zomer nog vlakbij jouw huis geweest. 

Bodø is best een leuke stad aan het water. Kan me trouwens ook nog een hele rij tolpoortjes herinneren om überhaupt in Bodø te mogen komen.....

Daarna langs jouw huis en vijf dagen lang de RV17 (kystriksveien) gevolgd naar het zuiden. 

Een paar kilometer na jouw huis zagen we nog een eland langs de weg. 

aangepast door Noordzee
  • Haha 1

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Foei, Reclame!:cool:

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...