Jump to content

Einde Inverto Black Ultra lnb?


Sprietje
 Share
Followers 1

Recommended Posts

  • V.I.P.

Als je op de site van Inverto komt, krijg je het volgende plaatje te zien:
                       Coming soon     The Dawn of a new Ultra


Ik ga er van uit dat het de vervanger wordt van de Inverto Black Ultra.
Eind 2018 kwam Inverto met de PLL-lnb op de markt die een vierkante golfpijp heeft en kwarts gestuurde oscillator.
De eenvoudigste uitvoering was de Inverto Home pro PLL die wit van kleur was overeenkomstig de vroegere eenvoudige Inverto Essential lnb.
De uitvoering met betere specificaties was de Inverto Premium PLL die zwart van kleur was en de Inverto Black Premium verving.
Dan ga je natuurlijk de verwachtingen wekken, dat de Inverto Black Ultra ook nog eens een keer vervangen gaat worden en dat lijkt nu het geval te zijn met de mededeling van Inverto.
Het is echter wel te hopen dat deze een kopdiameter hebben van 59,5mm en niet van 69mm alleen t.b.v. een skew-schaalverdeling. De feedhorn van de PLL-lnb's zijn namelijk hetzelfde als bij de Inverto Black Premium en de Inverto Black Ultra. Ze kunnen de kopdiameter dus gewoon 59,5mm maken zonder afbreuk te doen aan de technische specificaties. Een skew-schaalverdeling is ook op de standaard kop van 59,5mm aan te brengen zoals bij sommige Inverto Black Ultra lnb's ook het geval is.
Als Inverto de nieuwe Ultra PLL lnb toch uit brengt met een kop van 69mm, dan snijden ze zich in eigen vingers want veel gebruikers zullen ze niet meer kunnen gebruiken bij multifeed ontvangst omdat ze niet dicht genoeg bij elkaar gezet kunnen worden.

 

Coming soon.jpg

Inverto Premium PLL twin .jpg

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Het zou inderdaad fijn zijn als deze LNB zou blijven passen op onze multifeed schotels. Ik vind dat Inverto erg goede kwaliteit levert, hoewel een Black Ultra het bij mij begaf na 1.5 jaar. Zijn vervanger zit er nu al weer 5 jaar op, dus daar heb ik geen klagen over. De overige Alps LNB's zijn echt onverwoestbaar, ik denk dat ze al zeker 12 jaar zonder enig probleem op mijn Visiosat zitten.

VU+ Ultimo 4K PLI 8.x dual DVB-S2 FBC tuner met 750Gb WD Blue, VU+ Zero 4K PLI 8.x  Visiosat G4 Quadro met 3 Alps quad en 1 Inverto Ultra Black quad, Sony Bravia KDL 65-XD7505, Panasonic TX-L42FT60, Nvidia Shield TV Pro mediaplayer, Denon AVR-X3500 audioreceiver. Zone 1: 2X Kef IQ90, 2x Kef IQ10, Kef IQ60c, BK XXLS 400 subwoofer. Zone 2: 2X Tangent EVO4. Fritzbox 7590. Synology DS418, Raspberry Pi 3B

Link to post
Share on other sites
2 uren geleden, Donkeyman zei:

De overige Alps LNB's zijn echt onverwoestbaar, ik denk dat ze al zeker 12 jaar zonder enig probleem op mijn Visiosat zitten.

Dat kan ik beamen. Ik heb twee twin en twee single Alps op mijn Visiosat.

Geen van de vier heb ik ooit hoeven vervangen.

De oudste twee zijn inmiddels meer dan 17 jaar in gebruik.

Link to post
Share on other sites

Mijn Hirschmann lnb´s zijn intussen ook 12 jaar oud en werken probleemloos...

Als ik in de loop van de jaren de verhalen op dit forum zo gelezen heb, lijkt het wel dat Inverto sneller defect raakt, wat toch een negatief punt is, ondanks de blijkbaar goede ontvangstprestatie.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link to post
Share on other sites
7 uren geleden, johnno zei:

De overige Alps LNB's zijn echt onverwoestbaar, ik denk dat ze al zeker 12 jaar zonder enig probleem op mijn Visiosat zitten.

Hier dezelfde ervaring, geldt trouwens ook voor een MTI lnb

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.