Ga naar inhoud


Lancering van de Astra 2G in gevaar


Sprietje

Aanbevolen berichten


  • 5 maanden later...

Wederom problemen met de geplande lancering van de Astra 2G

 

Totaal TV schrijft op 28 oktober 2014:

 

Aftellen naar Astra 2G lancering wederom onderbroken.

 

Terwijl het aftellen naar een vernieuwde lanceerdatum eindelijk was begonnen, kwam er dinsdag voor de Astra 2G satelliet weer een kink in de kabel. De satelliet haalde de basis niet.

 

De satelliet, die de Britse satelliethotspot op 28 graden oost met ondermeer een spotbeam moet gaan versterken, had al afgelopen voorjaar gelanceerd moeten worden. Problemen met het type Proton raket bij een andere lancering gooide roet in het eten. Vervolgens kwam de Oekraïne-crisis ertussen, waardoor Amerika de lancering van de SES satelliet met haar sancties vertraagde. Dinsdag ging de satelliet eindelijk op weg naar Baikonur, maar sloeg het noodlot bijna toe. Het toestel dat de satelliet vervoerde haalde Baikonur namelijk niet.

 

SES neemt geen risico

 

Het vliegtuig, een Antonov An-124, was vandaag vanuit Moskou vertrokken richting Baikonur met aan boord de Astra 2G satelliet. Omdat een motor uitviel moest het toestel, dat ook twintig mensen aan boord had, een voorzorgslanding maken in Ulyanovsk.

 

Lees verder in Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Ariane5 heeft z'n eigen problemen. Die capaciteit is te groot voor 1 satelliet, maar te klein voor 2 grote satellieten. Dan moet je weer op zoek naar een duo lading met het juiste gewicht en problemen met die lading vertragen ook jouw lancering.

 

Ik vraag me af of een onvoorziene extra landing nu zo veel extra risico geeft op een probleem met de satelliet dat het een terugroep naar de fabriek rechtvaardigt. Feitelijk is er niks gebeurt, de Antonov heeft met 3 motoren in plaats van 4 gewoon een nette landing gemaakt op een onvoorzien vliegveld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, ik neem aan dat de landing toch wat harder is geweest dan normaal anders zou ik niet weten waarom ze de satelliet eerst willen controleren. En die 20 mensen die er bij zaten zullen wel degenen zijn die de satelliet hebben ingeladen en ook weer moeten uitladen en zullen er wel over mee beoordeeld hebben.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Totaal TV meldt in een update:

Na uitgebreide controle van de lading en de noodzakelijke reparaties aan het vliegtuig is besloten de missie voort te zetten. Het toestel is veilig aangekomen op de bestemming en de satelliet is nu via het speciaal aangelegde spoor op weg van het vliegveld naar de lanceerplaats op de Baikonur Cosmodrome. De lancering is nog altijd gepland voor 28 november om 19.25 Nederlandse tijd.

Zie: http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/17822/aftellen-naar-astra-2g-lancering-wederom-onderbroken.html
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Zucht!...

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
  • 2 weken later...

Weer een nieuwe datum voor de lancering van de Astra 2G-satelliet.

Totaal TV schrijft:

Astra 2G satelliet 28 december de lucht in.

De lancering van de Astra 2G satelliet is op 28 december vastgesteld. De nieuwe satelliet had al in een baan om de aarde moeten zijn, maar de lancering werd op 28 november uitgesteld.

Technische problemen met de Russische Proton M-stuwraket zijn de oorzaak van het uitstel. Of de lancering op 28 december doorgaat, is mede afhankelijk van het verloop van de lancering van de Yahmal-401 satelliet medio december. De lancering vindt plaats vanaf de Russische lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan. De Astra 2G satelliet is eigendom van het Luxemburgse satellietbedrijf SES en gaat op de Engelse hotspot Astra2 op 28,2 graden oost uitzenden.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

hoi,

 

astra 2G 
lancering op 27/12 avonds te zien via astra 19,2 in HD
Live broadcasting in HD will be available on Astra ( 19.2 ° E ) on the frequency 11.023 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S / QPSK, service ID: 5221, program position: Astra 2G Launch

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

feed gestart via de astra 19,2 ost

11023 h 22000

 

ook via de eutelsat 7 oost:

IN Baikonur and Europe, THE LAUNCH BROADCAST WILL BE SEEN ON THE FOLLOWING (HD) (conf. 14/005851/01)

EBU REF 14/079002/03

EUTELSAT 7B 7 deg East TXP B1 CHANNEL 12MHZ SLOT 1E12

UPLINK FREQ.: 14285.5 MHZ POL Y BY FFTM DEARD UP1

DOWNLINK FR.: 10985.5 MHZ POL X

HD 1080i 50Hz DVB-S2 8PSK 9.875 Ms/s FEC 3/4,

Pilot: on Roll-off 0.20 (MPEG4/H.264 4:2:0 21.503 Mbps)

AUDIO:1 SOUND MONO

AUDIO:2 SOUND MONO

 

en astra 4A:

12712 h 3/4 5000 dvbs-2

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...