Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
jasper24

Vu+ duo 4K loopt vast na kanaallijst update via dreamedit

Aanbevolen berichten

Na jaren van trouwe dienst heb ik mijn Dreambox 8000 vervangen voor een Vu+ duo 4K. 

De laatste jaren niet veel tijd gehad om met de box te hobbieen, dus ik ben er een beetje uit voor wat betreft Image, cams enz.

 

Ik heb de duo 4K ‘geüpgraded met VTI, Oscam geïnstalleerd, en het werkend gekregen met mijn oranje Canal digitaal kaart. (Is dit trouwens seca 2 of 3?)

 

Toen ik vervolgens via Dreamboxedit een kanaallijst van “hans” liep de box vast; dwz er kwam langdurig in beeld “even wachten aub” of iets van die strekking.

Een paar keer helemaal opnieuw begonnen met upgraden via de USB en steeds de zelfde uitkomst. Box reageert niet na de upload van de kanaallijst. 

 

Ik heb nu de ontvanger werkend met de kanaallijst die wordt aangeboden bij de installatie van de software, maar die is niet echt up to date.

 

Mijn vraag is wat doe ik fout, 

zit het in de instellingen van dreamboxedit?

is de enorme lijst met streams te "zwaar"?

kan ik beter een ander programma gebruiken, of is het mogelijk een recente lijst vanuit de software in de ontvanger te laden.

Hopelijk kunnen jullie mij weer even op weg helpen.

Heb helaas niet meer zoveel tijd als 10 jaar geleden, toen ik rustig een halve dag kon gaan experimenteren.

bij voorbaat dank

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Heb je de allerlaatste van Hans, want er was een aanpassing omdat iets niet goed was; weet niet meer wat.

En probeer het eens met Dreamset. Daar is de lijst mee gemaakt. Met Dreamboxedit liep het hier toen we zijn lijsten voor het eerst installeerden ook fout.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank je minplus, 

Ik ben er vorige week mee bezig geweest, en had toen de nieuwste lijst.

ik zal dreamset eens gaan proberen. Dat zal wel morgen worden. (Nu staat MVG darts op)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het grote 'probleem' is dat DreaboxEdit vaak (zoniet altijd) de satellites.xml sloopt. Na een herstart dus even kijken of je ingestelde satellieten nog aanwezig zijn.. Ook opletten dat de je optie 'Rotor beweging zichtbaar' op 'nee' staat (tenzij je juist een motorised systeem hebt natuurlijk).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
8 minuten geleden zei Mimisiku:

DreaboxEdit vaak (zoniet altijd)

met welke versie werk jij dan?

ik kan dat niet bevestigen hoor

 

de HANS settings komen van iemand die voor het OpenPli image de settings actualiseerd

vooral die internet TV streams en WEBCam stremas die er ook nog in staan leiden hier met de VTI 13 en 14 tot problemen leidt

 

gebruikt u picons van dezelfde setting maker?

 

je kunt veel beter je lijsten zelf samenstellen

het actualiseren van een eigen gemaakte lijst is immers een maal per maand hobby

en nogmaals die kan ook gewoon erin met Dreamboxedit 7.2.0.0 en of nieuwer

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb zelf versie 7.2.0.1 (even uit het hoofd).. Ik haal de lijst uit mijn DM8000 en plaats deze dan terug in andere boxen. Zonder uitzondering staat dan de satellites.xml op die van de DM8000! Die wordt dus mee bewaard. Als die afwijkt van je ingestelde versie ben je dus de Sjaak(k). In oudere versies vond je zelfs een volledig corrupte satellites.xml...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik gebruik op mijn duo2 versie 7.0.0.0 want met de andere heb ik ook vastlopers maar dan eerder op de PC.Zoals mimisiku zegt moet normaal je XML meegaan naar de box.

Ps : de satellites.xml kan je trouwens makkelijk vinden en FTPen naar de box.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat
13 minuten geleden zei bellejt:

ik gebruik op mijn duo2 versie 7.0.0.0 want met de andere heb ik ook vastlopers maar dan eerder op de PC.Zoals mimisiku zegt moet normaal je XML meegaan naar de box.

Ps : de satellites.xml kan je trouwens makkelijk vinden en FTPen naar de box.

 

Dat zou alleen 'niet mogen magge'. Die XML moet gelijk zijn (blijven) aan de lijst die je installeert op de box... Heeft anders weinig zin om er sowieso mee aan de slag te gaan..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

door de laatste veranderingen kan het zijn dat de XML in de box niet up to date is.Bv als een transponder van 22500 naar 27500 en een andere fec gaat.Dan moet je eigenlijk eerst scannen maar is het soms makkelijke manueel aan te passen.Ook via DBE.Zo doe ik het althans ipv alles opnieuw te scannen.

PS : in DBE zit trouwens een optie die xml automatisch te laten aanpassen

aangepast door bellejt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

nog nooit probleem mee gehad jongens,

met verschillende VU+ boxies in huis, alleen als er settings uit een ander image komen iets soortgelijks gezien daar ook de terrestrial.xml gebruikt werd

 

de xxx.xml  staat principieel in de var/etc/tuxbox

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank voor alle reacties, 

Heb het inmiddels nogmaals geprobeerd met dreamboxedit.

Het leek weer mis te gaan, er waren geen kanalen te zien.

Maar nu was ik iets scherper;

Hij stond geopend in het laatste mapje favourites (TV) daar stonden geen kanalen in. Ik denk dat hij daardoor in het openingsscherm met please wait bleef staan.

Zo mogelijk op het verkeerde been gezet.

via blauwe knop dus andere bouquet geslecteerd.

opgelost dus

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik kan het echt niet repliceren wat je daar deed...

ook op de lege favorites gaat het transport gewoon prima en met de juiste enigma2 init heeft de box de settings erin

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
4 uur geleden zei Tonskidutch:

ik kan het echt niet repliceren wat je daar deed...

ook op de lege favorites gaat het transport gewoon prima en met de juiste enigma2 init heeft de box de settings erin

 

Wat ik bedoelde te zeggen is dat na de update van de kanalenlijst en vervolgensde reboot, ik het opstart bleef staan met de mededeling please wait. De ontvanger reageerde niet op wisselen van kanalen en de lijst met favourites was leeg. Ik trok toen de conclusie hij blijft hangen. 

Terwijl in werkelijkheid het uploaden geslaagd was. Alleen openen de box in de laatste favorietenlijst die leeg is en hij dus geen kanaal had om weer te geven. Dus bleef het opstartscherm staan. Ik had alleen maar in de kanaallijst de blauwe knop moeten drukken om een andere favorietenlijst te kiezen.

 

hopelijk ben ik nu iets duidelijker....  maar vrees van niet

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door snuggles123
      New VTi - Vu+ Team Image - VTi 15.0.x



      From VTi Team
      VTi Panel (Blue Button)

      Supported languages:
      English, German, Dutch, Italian, Turkish, Danish, Polish,
      Russian, Ukrainian, Czech, Arabic, French, Swedish,
      Portuguese (Portugal), Greek, Bulgarian, Hungarian

      With modular, flexible VTi skins
      VTi Bootlogos and Radiomode Logo.
      Short press on blue button opens VTi Panel, long press opens Pluginmenu
      Support for FTDI chipset cardreader like smargo and easymouse2
      Running Softcam shown in the Infobar
      MovieList with extended functions
      Support for full image backup and restore (not Vu+ Solo 4K / Uno 4K)
      Supports VTi image flash online (not Vu+ Solo 4K / Uno 4K)
      Restore Plugins, Bouquets, Settings, etc. during installation
      Remove preinstalled packages during installation (VTi Zero)
      Support delayed descrambling in standby (Solo 4K, Uno 4K, Uno4K SE, Ultimo 4K, Zero 4K, Duo4K SE ,Duo 4K)
       
    • Door sattv4iedereen
      Hi,
      zijn er ergens picons voor de Belgische telenet kabelzenders?
      Na een zoektocht, heb ik ze (nog) niet gevonden.
    • Door kiekiek
      Ik wil graag de Hanssettings op mijn Zero zetten. Image is VTi 13.0.12. In de feed op de box zie ik geen Hanssettings, wel een stuk of 5 lijsten voor Astra 1. Ik heb verder geen Windows, maar wel Ubuntu en FTP.
    • Door dirk044
      Sinds ik mijn VU+Solo4K heb geflasht met OpenPli 7.3 zijn er een aantal dingen veranderd,
      zoals de symbolen die worden weergegeven bij een zender.
      Bij een UHD zender geeft hij nu ook 4K weer in het rechter symbool waar nu HD staat. 
      Wat betekenen de andere symbolen, vooral de gekleurde?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.