Ga naar inhoud


Afstandsbedieningen VU Duo 2 werken niet goed.


hanski

Aanbevolen berichten

Beste mensen

 

Sinds ik de Vu Duo 2 heb aangeschaft gebruik ik daarbij 2 afstandsbedieningen van de oude Vu Duo. Eén voor onder en één via een ir-extender op de slaapkamer. Dit werkte altijd perfect tot voor een maand terug. Sinds die tijd reageert de Vu Duo traag of helemaal niet. Soms is het ook weer helemaal goed. Heb uiteraard nieuwe batterijen geprobeerd, alles schoongemaakt etc. Ik heb het vermoeden dat het ir oog van de tuner niet goed meer is maar ik weet niet hoe ik dit kan controleren en of dit eventueel te herstellen is. Ik kan de tuner natuurlijk bedienen via mijn smartphone maar vind een afstandsbediening wel zo makkelijk. Iemand een idee? Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Draag geen horloge of iets dergelijks. Lichtinval is ook altijd gelijk. Staat in een mooi donker hoekje. Weet zeker dat de afstandsbedieningen het doen. Vandaar dat ik ook denk dat het in de ontvanger zit. Maar ik heb geen idee hoe ik dit moet controleren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ligt er toevallig een andere afstandsbediening in de buurt?

Ik heb afgelopen jaar ook het probleem gehad dat de Technisat heel erg langzaam reageerde op de afstandsbediening... 

Op het tafeltje voor de receiver lag de afstandsbediening van mijn Logitech Internetradio... en die was defect, zodat er constant een signaal door uitgezonden werd (dat heb ik toen ook ontdekt door met een kamera te kijken). Als ik de batterijen uit de Logitech afstandsbediening haalde, werkte alles gewoon naar behoren.

Het zou dus kunnen dat je een "stoorzender" in de buurt hebt...

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...