Jump to content
hcfreak

vu plus uno 4k Opnemen op ext HD lukt niet.

Recommended Posts

Heb een  1GB externe HD disc aan mijn sat monster hangen (FAT 32 geformatteerd). Als ik hem aansluit geeft hij automatisch aan dat er niets opstaat, hetgeen klopt.

Druk ik op de rode opname knop dan verschijnt de melding: geen HD gevonden of de harde schijf is niet juist geformatteerd.

 

Kan het ding kapot zijn? Ik heb hem ook op mijn nieuwe iMac aangesloten om te checken en dat was ook problematisch. Met schijfhulp programma (EHBO) liep hij vast.

Daarna naar een windows laptop gegaan. Op deze laptop werd de ex HD herkend en de bestanden getoond die erop stonden en die ik op de Windows laptop heb verwijderd.

Zou graag een advies krijgen voordat ik een nieuwe HD koop voor mijn VU+ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je de schijf gemount?

Verder is FAT 32 niet het optimale format voor een VU+.

FAT32 is ook niet geschikt voor grotere video bestanden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1Gb is ook te klein om op te nemen. De meeste images weigeren dit. Is het geen typfout? 1TB ligt meer voor de hand...

Share this post


Link to post
Share on other sites

CeesV (eerder redder in nood) , (good old) Mimisiki en Tonskidutch super bedankt. Ik begrijp het (idd 1 GB is een type fout). Ik weet nu hoe ik het moet oplossen.

Denk dat dat gaat lukken anders laat ik dat even horen. Een schijf mounten is dat wat tonskidutch aangeeft (menu apparaatbeheer) neem ik aan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dat gaat via apparaatbeheer NADAT je de HDD via het menu Harddisk hebt geïnitialiseerd (en eventueel gecontroleerd). Na de initialisatie ook even de map 'movie' aanmaken. Na de mount boxje even herstarten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben toch goed vastgelopen.

 

Heb via apparaat beheer de schijf geformatteerd. Dat zag er goed uit. en op de groen knop geklikt voor mounten. In één van mijn pogingen gaf hij ook aan dat mounten gelukt was (de groene knop veranderde in unmount). De blauwe knop (toon mount) gaf het volgende te zien: apparaat:/dev/sdb1>>>/media/usb (ext4)

 

Om te controleren of het werkt de opname knop ingedrukt. Kreeg de melding: "geen harde schijf gevonden of niet geformatteerd"

 

Bij opnieuw de stappen doorlopen de melding: error at creating filesystem at device /dev/sda1 Please create filesystem manually

 

En dan houdt het op, is twee bruggen te ver voor mij. Wie heeft goede raad?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk geef je zelf het antwoord (zonder het zelf te beseffen)

/dev/sdb1

er is wellicht een ander gemount device /dev/sda1.. 

In het opnamepad zou je dus sdb1 moeten gaan gebruiken i.p.v. sda1

Even op zoek gaan naar welk device dat sda1 is....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klopt er heeft eerder een andere extHDD aangehangen (die komt ook tevoorschijn bij apparaten beheer) het lukte echter niet om die te verwijderen .

wat moet ik nu precies doen: de info van de oude HD verwijderen of dat opname pad gaan gebruiken zoals je schrijft.

weet nog niet hoe ik dat moet vinden of instellen, ga morgen meteen proberen het te vinden anders grasgemaaid step by step beschrijving voor dummies, tot zover thx!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK ben nou helemaal de Sjaak, heb door het gedoe met de ext HD aan de praat krijgen helemaal geen beeld meer (alleen in het begin van opstarten even het Vti logo en dan verder nada niets zelfs geen zender info onderaan het scherm laat staan beeld)(alles gecheckt het ligt aan de VU+ die is van de wip)(krijg wel beeld op de monitor van andere bronnen)

 

Eerst kreeg ik nog bij het opstarten op de display te zien: device zonder mount gevonden please check nee ja. Ik had de ext HD er al afgehaald. Deze melding krijg ik nu niet meer (heb het apparaat paar keer van de stroom gehaald).

 

Ik weet niet hoe ik die vorige HD uit het systeem moet krijgen of hoe ik het pad moet veranderen. Als in het menu naar apparaat beheer ga zie ik beide HD's, zie melding mount point: not mounted. (geeft aan wat het default pad is) maar dan houdt het voor mij op (heb geprobeerd in dat menu verder te komen).

 

is goede raad duur? Is wel erg welkom.(kan natuurlijk terug naar fabrieksinstellingen maar dan moet ik alles flashen en zenders inladen overdoen 🥵)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gezien de nu beschikbare informatie denk ik niet dat er iemand nu een adequate oplossing kan aandragen,

Mijn voorstel zou zin om toch opnieuw te flashen want dan worden ook de (USB) schijven juist gemount..

Het inladen van de zenders zou toch geen al te groot probleem moeten zijn want die zenderlijst heb je toch vast wel in een Back-up staan, toch?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg bedankt dat ga ik doen flashen heb ik wel,onder de knie en ik heb aantekeningen gemaakt de laatste keer (en het bestand nog op de stick staan) goede oefening zullen we maar zeggen. Ook eerst een factory reset doen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 uren geleden, hcfreak zei:

Ook eerst een factory reset doen? 

tijdverspilling, gewoon starten met flashen

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK thx, ga aan het werk en laat wel horen of het allemaal gelukt is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou bedenk ik dat de oude HD die kwam opduiken bij apparaat beheer stamt  uit de tijd dat ik open Pli gebruikte. Kan daar het probleem liggen? Weten jullie zeker dat die verdwenen is als ik opnieuw ga Flashen en alleen mijn nieuwe. HD herkend wordt en aangegeven wordt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Elske
   We willen een  nieuwe ontvanger halen de duo4k of de ultimo4k.
   Weet iemand of er miss binnenkort opvolgers komen van deze types ontvangers? Want volgens ik heb gelezen is de ultimo4k al van 2017 en de duo4k vanaf 2018 uitgekomen.
    
  • By Hensat
   Hallo,
    
   Ik vind een applicatie uitzending gemist wel handig. ik gebruik nu de image openPLI alleen daarbij werkt het lang niet naar behoren, mis veel uitzendingen. Wie weet een image waarmee dit goed werkt? 
  • By hcfreak
   Ik was gewend van mijn oude (door Mimisiku vervloekte! 😃) CD M7 tuner een bericht te zien dat ik op een zender afgestemd had waarvoor ik geen abo had.
   Dit kom ik niet tegen met mijn VU+ Openpli (waar ik overigens erg tevreden over ben)
    
   Mijn vragen: hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat ik niet betaald heb en hoe zie ik dat ik geen beeld heb omdat de zender om dat moment niet uitzend
   (dit laatste wellicht omdat je dan geen blauwe balk ziet als je de pijl onder de OK knop op je remote klikt)
   Afstemmen mislukt krijg je alleen te zien als je zender lijst niet in orde is of ook door slechte ontvangst condities (zware storm)?
    
   bij voorbaat dank!
  • By Robbieuutgrun
   Hallo,
    
   Ik ben al jaren tevreden gebruiker van een VU+ solo en duo. Ik weet niet of er meerdere gebruikers zijn met dezelfde ervaring, maar over het algemeen heb ik het idee dat de tuner van de Solo beter/stabieler is dan die van de Duo. Offtopic misschien, maar mogelijk heeft het iets met m'n probleem te maken.
    
   Ik heb problemen met het vinden van zenders op de Vu+ Duo. Waar ik met de Solo de zender wel vindt lijkt het alsof op deze Duo verschillende zenders worden verwijderd na een volledige zenders-zoek-actie . De instellingen van zowel m'n solo als duo zijn gelijk. Ik gebruik de DiSEqC A/B/C/D tunerconfiguratie (19/23/28/13) op beide. V.B. De stappen die ik op beide nieuwe images, schone lei, volg zijn;
    
   - Installeren van de Henksat 19/23/28/13 zenderlijst
   - Volledige zender-zoek-actie
    
   Bijvoorbeeld in de NL zenderlijst zijn nu zenders als Ned 1/3 (2 = er wel) en zenders als Film1/2etc. verwijderd. Deze zijn bij 'alle zenders' ook niet te vinden.
    
   Op de solo soortgelijk gedrag, overigens niet in de NL zenderlijst, maar als ik vervolgens bij alle zenders zoek vindt ik de (werkende) zenders gewoon.
    
   * Ik heb de Tuner A inmiddels uitgeschakeld en ben om e.e.a. uit te sluiten, overgestapt op Tuner B. Ook dit helpt niet.
   * Ik had op beide nog een zelfde oude image staan (Pli Image 2018/11). Zelfde gedrag. Op de solo is deze overigens nog geinstalleerd. De Duo heb ik inmiddels voorzien van PLI 7.2. 2020/02
   * Ik heb daarnaast geprobeerd om ALLE bestanden in de /etc/enigma2 en /etc/tuxbox te kopieren van Solo naar Duo, vervolgens geboot. Ook dit gaf geen resultaat en dezelfde uiting, namelijk missen van verschillende zenders.
    
   Kortom... Een hoop geprobeerd maar ik kom d'r niet uit. Ik hoop dat de omschrijving uitgebreid genoeg is om misschien nog wat tips/trics of mogelijk oplossingen aan te dragen?
    
   Greetz...
    
    
    
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy