Jump to content
Sign in to follow this  
hcfreak

vu plus uno 4k Opnemen op ext HD lukt niet.

Recommended Posts

Heb een  1GB externe HD disc aan mijn sat monster hangen (FAT 32 geformatteerd). Als ik hem aansluit geeft hij automatisch aan dat er niets opstaat, hetgeen klopt.

Druk ik op de rode opname knop dan verschijnt de melding: geen HD gevonden of de harde schijf is niet juist geformatteerd.

 

Kan het ding kapot zijn? Ik heb hem ook op mijn nieuwe iMac aangesloten om te checken en dat was ook problematisch. Met schijfhulp programma (EHBO) liep hij vast.

Daarna naar een windows laptop gegaan. Op deze laptop werd de ex HD herkend en de bestanden getoond die erop stonden en die ik op de Windows laptop heb verwijderd.

Zou graag een advies krijgen voordat ik een nieuwe HD koop voor mijn VU+ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je de schijf gemount?

Verder is FAT 32 niet het optimale format voor een VU+.

FAT32 is ook niet geschikt voor grotere video bestanden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1Gb is ook te klein om op te nemen. De meeste images weigeren dit. Is het geen typfout? 1TB ligt meer voor de hand...

Share this post


Link to post
Share on other sites

CeesV (eerder redder in nood) , (good old) Mimisiki en Tonskidutch super bedankt. Ik begrijp het (idd 1 GB is een type fout). Ik weet nu hoe ik het moet oplossen.

Denk dat dat gaat lukken anders laat ik dat even horen. Een schijf mounten is dat wat tonskidutch aangeeft (menu apparaatbeheer) neem ik aan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dat gaat via apparaatbeheer NADAT je de HDD via het menu Harddisk hebt geïnitialiseerd (en eventueel gecontroleerd). Na de initialisatie ook even de map 'movie' aanmaken. Na de mount boxje even herstarten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben toch goed vastgelopen.

 

Heb via apparaat beheer de schijf geformatteerd. Dat zag er goed uit. en op de groen knop geklikt voor mounten. In één van mijn pogingen gaf hij ook aan dat mounten gelukt was (de groene knop veranderde in unmount). De blauwe knop (toon mount) gaf het volgende te zien: apparaat:/dev/sdb1>>>/media/usb (ext4)

 

Om te controleren of het werkt de opname knop ingedrukt. Kreeg de melding: "geen harde schijf gevonden of niet geformatteerd"

 

Bij opnieuw de stappen doorlopen de melding: error at creating filesystem at device /dev/sda1 Please create filesystem manually

 

En dan houdt het op, is twee bruggen te ver voor mij. Wie heeft goede raad?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk geef je zelf het antwoord (zonder het zelf te beseffen)

/dev/sdb1

er is wellicht een ander gemount device /dev/sda1.. 

In het opnamepad zou je dus sdb1 moeten gaan gebruiken i.p.v. sda1

Even op zoek gaan naar welk device dat sda1 is....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klopt er heeft eerder een andere extHDD aangehangen (die komt ook tevoorschijn bij apparaten beheer) het lukte echter niet om die te verwijderen .

wat moet ik nu precies doen: de info van de oude HD verwijderen of dat opname pad gaan gebruiken zoals je schrijft.

weet nog niet hoe ik dat moet vinden of instellen, ga morgen meteen proberen het te vinden anders grasgemaaid step by step beschrijving voor dummies, tot zover thx!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK ben nou helemaal de Sjaak, heb door het gedoe met de ext HD aan de praat krijgen helemaal geen beeld meer (alleen in het begin van opstarten even het Vti logo en dan verder nada niets zelfs geen zender info onderaan het scherm laat staan beeld)(alles gecheckt het ligt aan de VU+ die is van de wip)(krijg wel beeld op de monitor van andere bronnen)

 

Eerst kreeg ik nog bij het opstarten op de display te zien: device zonder mount gevonden please check nee ja. Ik had de ext HD er al afgehaald. Deze melding krijg ik nu niet meer (heb het apparaat paar keer van de stroom gehaald).

 

Ik weet niet hoe ik die vorige HD uit het systeem moet krijgen of hoe ik het pad moet veranderen. Als in het menu naar apparaat beheer ga zie ik beide HD's, zie melding mount point: not mounted. (geeft aan wat het default pad is) maar dan houdt het voor mij op (heb geprobeerd in dat menu verder te komen).

 

is goede raad duur? Is wel erg welkom.(kan natuurlijk terug naar fabrieksinstellingen maar dan moet ik alles flashen en zenders inladen overdoen 🥵)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gezien de nu beschikbare informatie denk ik niet dat er iemand nu een adequate oplossing kan aandragen,

Mijn voorstel zou zin om toch opnieuw te flashen want dan worden ook de (USB) schijven juist gemount..

Het inladen van de zenders zou toch geen al te groot probleem moeten zijn want die zenderlijst heb je toch vast wel in een Back-up staan, toch?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg bedankt dat ga ik doen flashen heb ik wel,onder de knie en ik heb aantekeningen gemaakt de laatste keer (en het bestand nog op de stick staan) goede oefening zullen we maar zeggen. Ook eerst een factory reset doen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 uren geleden, hcfreak zei:

Ook eerst een factory reset doen? 

tijdverspilling, gewoon starten met flashen

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK thx, ga aan het werk en laat wel horen of het allemaal gelukt is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou bedenk ik dat de oude HD die kwam opduiken bij apparaat beheer stamt  uit de tijd dat ik open Pli gebruikte. Kan daar het probleem liggen? Weten jullie zeker dat die verdwenen is als ik opnieuw ga Flashen en alleen mijn nieuwe. HD herkend wordt en aangegeven wordt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By kiekiek
   Voor mij even helemaal nieuw!
    
   Ik heb 2 VU+ Zero boxen. Ik wil intern gaan sharen van de 1e naar de 2e box en dan via Wifi. Ik heb nog 2 adaptertjes liggen dus vandaar de keuze voor Wifi.
   Als ik nu via Menu>Instellingen>Systeem>Netwerk kijk zie ik niet waar een Wifi netwerk is toe te voegen. Waar is dat te vinden in VTi? Ik zie alleen een niet aktieve LAN.
  • By policedog68
   hallo
   ik it met een heeeel groot probleem heb vorig jaar een vu+ zero gekocht altijd tv mee gekeken tot er wat fout ging weet niet precies wat maar ik weet dat hij helemaal leeg het enigste wat ik nog krijg is af en toe dat rose scherm van vu en die valt na enkele seconden weg verder helemaal niks.
   heb diverse dingen geprobeerd maar niks wil lukken op diverse site bestanden gedownload maar niks lukt om alles er terug op te krijgen..
    
   wat doe ik verkeerd 
  • By havejan
   Hallo Wij kijken elke avond via een van onze macs via Openwebif TV en dat had normaal gefunctioneerd tot begin deze week (tenminste voor de zenders die we kijken   Opeens kunnen wij enkel nog RTL 4 ontvangen en Spike lukte me uiteindelijk ook maar alle gangbare NPO1,2,3, SBS6, RTL-Z, Nat Geographic etc doen niets meer en geven zwart beeld met een grijze driehoek volgende stappen deden we om te kijken   1: we starten de OpenWebIf Zie image 1   2: Klikken op schermpje bij NPO1 zie image 2    Volgende Link wordt in een aparte Tab in Safari geopend http://192.168.1.101/web/stream.m3u?ref=1%3A0%3A19%3A5225%3AC99%3A3%3AEB0000%3A0%3A0%3A0%3A&name=NPO1+HD&device=etc&fname=NPO1+HD -> deze folder kann ik dus niet vinden op de decoder   3: Volgende Scherm verschijnt zie Image 3   5. Volgende heb ik al ondernomen - Reboots Decoder --> geen resultaat - Reboots laptop --> geen resultaat - Decoder op NPO1 en dan NPO1 starten op laptop --> geen resultaat - History safari geleegd - op mijn oeroude megatrage Windows PC werkte het wel   Mijn vermoeden is dat die streamlinks/files corrupt zijn. heeft iemand hier enig idee waar dit aan kan liggen?   PS1: het lukt me ook nog steeds niet om via mijn Mac direct op de decoder te komen, althans ik kom er wel op maar duurt een eeuwigheid om door de folders te bladeren heb ooit al eens een tip geprobeerd mbt Samba, maar dat heeft niet gebaat. nu ben ik ook niet echt een crack met linux en zo..   upload van Image1 lukt om de e.o.a. reden niet maar dit is het openwebif scherm met kanalenoverzicht   Alvast bedankt Jan

  • By FGH77
   Ik krijg sinds kort helemaal geen beeld meer op de tv; alleen maar het logo van vuplus-support.org. Als de vu plus solo 2 op standby staat, krijg ik ook een verkeerde tijd te zien.
   Kunnen deze problemen de oorzaak zijn van het niet kunnen ontvangen van het signaal. Er staat namelijk wel een fruitboom in de buurt waarvan de takken in de baan hangen van waar het signaal wordt opgevangen.
  • By dirk044
   Ik heb een probleem met mijn Solo4K
   Daar ik sinds een paar maanden een nieuw modem van Tele2 heb, heb ik weer eens geprobeerd om de VU
   in het netwerk te krijgen. Dat lukt me iedere keer weer niet met onderstaande nare gevolgen.
   Op een gegeven moment werd het TV scherm groen met de mededeling software fout.
   Hier stond een heel verhaal wat te snel verdween om alles te kunnen lezen.
   Ook als ik de schakelaar op de achterkant een paar minuten uit zet dan start hij niet meer op.
   Ik krijg wel VU+ en OpenPLI te zien en verder komt hij niet en geeft als datum 1 januari 1970 aan.
   Ik probeer de softwear 7.3 van OpenPli er in te flashen, maar dat lukt ook niet.
   Heb de bestanden uitgepakt en op een USB gezet en die in de uitstaande VU+ geplaatst.
   Dan de schakelaar op de achterkant op aan en dan gebeurd er niks.
   De site is "openpli.org/download/vuplus/solo+4k"
   Wie kan mij verder helpen.
    
    
    
    
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy