Ga naar inhoud


weer een transponder over naar dvbs-2 bij canal digitaal


de vrije fries

Aanbevolen berichten


Ja, deze informatie over de transponder aanpassing staat bij CD-zakelijk, zie: http://apps.canaldigitaal.nl/zakelijk/vervolg.aspx?id=8110

Voor de regionalen zenders en nog enkele andere tv-zenders die op deze transponder zitten, maakt het niet echt veel verschil. Je had daar toch al een HD-ontvanger voor nodig omdat de zenders in MPEG4 worden uitgezonden maar met 8PSK zijn ze natuurlijk wel weer wat moeilijker te ontvangen.

Voor de radiozenders wordt het een heel ander verhaal.
NPO Radio 1, 2, 3, 4, 5 en 6 alsmede Radio Veronica, Sky Radio, Classic TM, Radio 538, Radio 10, Slam FM, 100% FM, Arrow Classic Rock, FunX NL, BNR Nieuwsradio, Radio Oost en Radio Gelderland zijn dan alleen nog maar met een HD-ontvanger te beluisteren.

Het wordt tijd dat iedereen een HD-ontvanger gaat aanschaffen en de SD-ontvanger de kliko in gaat. Je hebt nog ruim een maand de tijd om je op deze verandering voor te bereiden.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Als het gaat gebeuren, dan moet je niet denken dat ze dat voor 9uur doen, eerder wat later op de dag.
De zender VividTV die vanaf vandaag de zender Hustler gaat overnemen, zit ook nog niet in de lucht. Dat zal ook wel in de loop van de dag gebeuren. Bovendien is het ook nog eens zaterdag waarop de heren technici doorgaans een vrije dag hebben.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ergens gelezen dat het nu op 4 november gaat veranderen.

Meestal doet CD veranderingen op een dinsdag/woensdag nacht.

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Dat konden ze al weten in juni 2009, toen werd er begonnen met het uitzenden in HD, en werden er op de kabel NEDERLAND 1,2 en 3 in HD uitgerold.

 

We zijn nu ruim 5 jaar verder, SD ontvangers worden er niet meer verkocht en bestaande sd ontvangers zijn langzamerhand afgeschreven.

HD ontvangers zijn te koop vanaf € 69,-- tegen de tijd dat je moet omschakelen naar UHD over pak hem beet 5 jaar, heb je voor een investering van € 1 per maand die ontvanger afgeschreven.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ceesv, maar daar hebben heel veel mensen met een camper weinig aan.
Die hebben of een te kleine schotel om de Astra 23,5 te kunnen ontvangen of een schotel die wordt aangestuurd met een speciale ontvanger die niet met mpeg4 overweg kunnen en meestal een STB-pakket hebben waarop alleen maar SD-zenders zitten.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Reageer meestal niet op dit soort berichten maar vind dit beetje gezeik op een riek.....namelijk mensen die een camper op de weg kunnen houden zijn vaak niet echt onbemiddeld dus de kosten die dat met zich meedraagt kunnen ze dan in mijn optiek ook makkelijk dragen dat de ooit eens aangeschafte apparatuur peperduur was en weet ik wat verder is ook al niet erg boeiend ....de techniek gaat nou eenmaal vooruit en we weten allemaal dat dat geld gaat kosten...geld voor arm en rijk pas je tijdig aan en anders jammer dan. 

 

 

Groetjes.......................

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...