Jump to content
Sign in to follow this  
Eduard07

Binnenland Radio CyberGold stopt per 1 okt vanaf Jenny Baynton. En daarna?

Recommended Posts

Vanaf 1 juli jl. zat Radio CyberGold uit Engeland ook op de 1602 Khz en dab+ vanuit Harlingen.

Er wordt nu aangekondigd dat per 1 okt. a.s. de relay via Friesland stopt.  

Ik kan hier nergens meer informatie over vinden. Wie wel?   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ergens is en blijft het voor mij wat wonderlijk: dat je streekzenders hebt me nieuws dat specifiek uit die regio komt kan ik heel goed begrijpen. Ook dat je een nostalgiezender uit een bepaald land wilt ontvangen om daar exclusief alleen muziek uit de sixties te kunnen krijgen zonder bijvoorbeeld nederpop als je daar niet van houdt ook. Maar waarom er dan zoveel zenders naast elkaar opererend moeten zijn die allemaal zo'n beetje hetzelfde genre uitzenden is me een volslagen raadsel. Want eerlijk, wat ik me precies bij "Cybergold" zou moeten voorstellen? Geen flauw idee. Ik was recentelijk weer eens in Rotterdam en was er best verbaasd over hoe je al vanaf Utrecht die Caroline zender op 648 al heel goed kon beluisteren in de autoradio. Hier in het Oosten van Nederland is het slechts een schimmetje in de ruis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Troost je Eduard!

Ik heb de stream al gevonden:

Cyber gold
http://185.80.221.113:8558/stream

Voor de volledigheid:
Cyber rock
http://185.80.221.113:8011/stream

Cyber hot hits
http://185.80.221.113:8002/stream

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb even naar die streams geluistert en heb het na minder dan een minuut diep zuchtend, schouderophalend afgezet.

Wat een k*t herrie. Het is één bonk geluid. Muziek met de digitale voorslaghamer platgeslagen.

Waardeloos.

Ik kan naar die klere herrie niet luisteren.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei Drs. IJzerbout:

Ik heb even naar die streams geluistert en heb het na minder dan een minuut diep zuchtend, schouderophalend afgezet.

Wat een k*t herrie. Het is één bonk geluid. Muziek met de digitale voorslaghamer platgeslagen.

Waardeloos.

Ik kan naar die klere herrie niet luisteren.

Inderdaad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn vraag is wat er per 1 oktober gaat gebeuren op de dab frequentie en de 1602khz van de Jennie Baynton. De reacties hierboven geven daar geen antwoord op. Was mijn vraag zo onduidelijk? Excuus in dat de geval.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee,hoor!

Je vraag is duidelijk,maar ik weet het antwoord gewoon niet.

Mijn post is gewoon een aanvulling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Satneef, dank, maar ik wil weten wat er per 1 oktober op de terrestriale  frequenties gebeurt. Van alle andere info over CyberGold ben ik wel op de hoogte en de meningen hierboven over de zender en muzieksoort van CyberGold zijn al helemaal off topic! 

Edited by Eduard07

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wordt waarschijnlijk stil op de 1602 AM, nu ja stil, hier 's avonds en 's nachts een Spaans radio station op die golflengte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat vermoeden krijg ik nu ook 

Morgenvroeg weten we het.

Dus dan ook Seagull op dab+ de hele dag  Situatie zou dan vergelijkbaar worden met Caroline 648.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radio Seagull nu op de 1602 kc

Sterkte is gelijk gebleven hier in Zwolle

Edited by Beetle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Satneef
   Volgens Boadcast magazine keert het legendarische programma Candlelight weer terug.
   Op EasyFM dit keer.
   Ook zal dezelfde presentator het weer presenteren en dat is Jan van Veen.
   EDIT:Vanaf  9 Februari,22:00- 00:00
    
   De streamlink van EasyFM is:
   https://stream.easyfm.nl/stream1/stream.mp3  
  • By Jean-Claude
   De Vlaamse kijker krijgt een tweede VTM.‘VTM 2’ - een werktitel - moet een grote zender worden en zal een mix van wat meer gedurfde Vlaamse en internationale programma’s uitzenden. Naast VTM GO start DPG Media, het moederhuis van VTM, ook met wat nu nog de ‘Vlaamse Netflix’ heet. Met de prestigieuze Vlaamse reeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ als eerste grote trekker.
    
   Naar VTM en aanverwante zenders kijken waar, wanneer en op welk platform je wil. Dat is de uitdaging die DPG Media, het moederbedrijf van onder andere VTM, Qmusic, CAZ en Vitaya, zo snel mogelijk wil realiseren. Daarvoor rolt het bedrijf een compleet nieuwe videostrategie uit. “Onze kijkers vragen terecht kwaliteit, must-see-tv-programma’s. Die willen wij hen meer dan ooit aanbieden. Wij gaan ervoor zorgen dat de kijker permanent kan zien wat hij wil zien”, aldus algemeen directeur Dirk Lodewyckx. “Ja, daar staat een flinke investering tegenover. Het gaat over ettelijke miljoenen euro’s.” Een contrast met de besparingsoperaties die de zender de voorbije jaren doorliep, en onder meer aan concurrent VIER de mogelijkheid gaf om zich verder te profileren.
   Broertje voor CAZ
   “Wij gaan voor nóg meer Vlaamse programma’s en hoogkwalitatieve ‘content’ voor VTM en voor ons online platform VTM GO”, vult creatief directeur Davy Parmentier aan. Opmerkelijk bij de nieuwe videostrategie is dat ook de klassieke tv-kijker niet vergeten wordt. Zo krijgt VTM er straks met ‘VTM 2’ een grote broer bij, maar ook filmzender CAZ wordt uitgebreid met ‘CAZ 2’. Wanneer de twee nieuwe zenders op antenne komen, is nog niet geweten. “We verbreden VTM met VTM 2, een nieuwe, grote tv-zender met lokale en internationale programma’s”, zegt Parmentier. “VTM blijft onze familiezender, met onder andere topentertainment. Met VTM 2 kunnen we voldoen aan de vraag van de kijker voor nog meer lokale ‘content’. Daar zal dus het VTM-aanbod met een randje kunnen. Iets scherper, iets spitanter, voor kijkers die we nu soms links laten liggen. Natuurlijk zullen er tv-formats zijn die zowel op VTM als op VTM 2 kunnen. Het verschil ligt precies in hoe we een bepaald programma zullen maken. ‘Blind getrouwd’, bijvoorbeeld, kan in de ‘familieversie’ zoals nu op VTM. Maar ook met een scherp kantje, zoals de Australische versie die al op Vitaya was te zien.” CAZ 2 zal heel wat sterke reeksen uit ‘Walter Presents’ en veel herhalingen - al dan niet uit het eigen archief - uitzenden. Of de komst van de nieuwe zenders invloed zal hebben op de toekomst van Q2, is onduidelijk.
   Toverwoord
   Op 2 maart al voert DPG Media een eerste aanpassing door. De zenders ‘VTM Kids’ en ‘VTM Junior’ smelten samen tot ‘VTM Kids’. De vrijgekomen plaats zal worden ingenomen door CAZ 2. Op het online platform VTM GO wordt het kinderaanbod uitgebreid met programma’s van Nickelodeon.
   Naast de extra investeringen in de twee nieuwe tv-zenders wil DPG Media ook zwaar inzetten op video, het nieuwe toverwoord in medialand. Daarom worden twee digitale platformen (nog verder) uitgebouwd. VTM GO is, amper zes maanden na de lancering, al een succesverhaal met ruim een half miljoen actieve kijkers en meer dan 11,5 miljoen views van volledige afleveringen per maand. Het is de bedoeling dat de nieuwe programma’s van de tweede VTM-zender meteen ook op VTM GO te zien zijn.
   Daarnaast willen ze in Vilvoorde zo snel mogelijk uitpakken met een nieuw streamingplatform: de zogenoemde ‘Vlaamse Netflix’, die tegen betaling een digitaal aanbod van binnen- en buitenlandse series en films zal leveren. Er wordt nog steeds gepraat met de VRT, maar los van een mogelijke samenwerking zal DPG Media er sowieso mee starten - om maximaal ‘on demand’ kijkcomfort te bieden aan de kijker, die reclamevrij zal kunnen bingewatchen.
   Kijker beslist
   DPG Media zet dus de grote middelen in om tegemoet te komen aan het razendsnel veranderende kijkgedrag in de wereld van tv en video. Uit onderzoek is gebleken dat de kijker sinds vorig jaar niet langer vertrekt vanuit het live-tv-aanbod, om pas nadien uitgesteld te kijken of Netflix te overwegen. Nee, hij start meteen met alle opties naast elkaar te zetten. “Precies daarom pakken we nu met onze nieuwe strategie uit. Wij willen de kijker volgen. De kijker wordt onze programmadirecteur. Hij of zij bepaalt welk programma wanneer en met welk comfort hij of zij die wil zien”, zo besluit Lodewijckx.
   In afwachting ziet u dit in het voorjaar
   In afwachting van de lancering van ‘VTM 2’ en de ‘Vlaamse Netflix’ wil VTM tot aan de zomer alvast knallen. Met een pak gevestigde waarden én nieuwe reeksen.
   VTM zet in op het weekend, met een nieuw seizoen van het populaire ‘The Voice Kids’ en het fonkelnieuwe ‘The Masked Singer’, waarbij een vakjury en Vlaanderen moeten raden wie er achter een masker zingt.
   Er komt ook een nieuw seizoen van ‘Liefde voor muziek’ en van ‘Blind getrouwd’, met voor het eerst ook een homokoppel dat het jawoord geeft.
   Op maandag pakt de zender uit met ‘Beat VTM’, het nieuwe duelprogramma waarin acht VTM-coryfeeën het in zeer uiteenlopende disciplines opnemen tegen evenveel kijkers. Nieuw dit voorjaar is ook ‘Mijn keuken, mijn restaurant’. Hobbykoks moeten er eerst hun kooktalenten tonen aan topchef Sergio Herman en moeten nadien koken in een pop-uprestaurant. Later in het voorjaar is er ook ‘Lego Masters’ met gastheer Kürt Rogiers.
   Naast ‘Helden van hier’, met een special over de ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt en over de Antwerpse MUG, is er straks ook ‘Axel gaat binnen’. In die docureeks wordt Axel Daeseleire telkens een week opgesloten in een instelling. VTM plant ook een reeks over ‘Onderzoeksrechters’. Komen er ook nog aan: een nieuw seizoen van ‘Dat belooft voor later’ met Staf Coppens op zaterdag, en twee reeksen met Luk Alloo, ‘De politierechtbank’ en ‘Alloo in de nacht’.
   Aan het vooravond-fundament wordt niet geraakt. Er komen dus nieuwe afleveringen van ‘Loïc: zot van koken’, ‘De buurtpolitie’ en ‘Familie’. Er wordt ook niet gemorreld aan het bijna zestig minuten durende ‘VTM Nieuws’.
    
   bron : HLN
  • By Eduard07
   De petitie die eind december is gestart om Ziggo ervan te overtuigen dat analoge kabelradio in een aanzienlijke behoefte zou voorzien, heeft tot nu toe zo'n 1260 ondertekenaars opgeleverd:
    
   https://petities.nl/petitions/analoge-fm-radio-via-de-ziggokabel-moet-blijven?locale=nl
    
   Hij loopt nog tot 10 februari.
    
   In de genoemde petitie wordt het volgende beweerd:
   100.000ende Ziggo klanten die analoge FM radio via de kabel op een tuner of receiver ontvangen, worden radioloos.
   Maar ik zie dat niet terug in 1260 handtekeningen.
    
   Volgens mij is de belangstelling voor de petitie eerder een bevestiging dat analoge kabelradio juist niet meer in een serieuze behoefte voorziet.
    
   (Het beeld zal bij analoge ether FM mogelijk anders zijn doordat die overal vrij te ontvangen is en de overgang naar dab+ nog in volle gang is en nog wel een paar jaar zal duren.)
    
   Verder biedt Ziggo via de digitale route inmiddels een schat aan radiozenders. Extra tuners niet nodig. 
    
    
   Hoe kijken jullie aan tegen afschakeling analoge kabelradio? Nu?  Zo niet, wanneer dan? 
    
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy