Ga naar inhoud

nieuwe omroep in Nederland - omroep zwart


Jean-Claude
 Delen
Volgers 0

Aanbevolen berichten

Het is de Nederlandse zender Omroep Zwart gelukt: de 50.000 leden die ze nodig hadden om toe te kunnen treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel zijn binnen. Dat maakt medeoprichter en rapper Akwasi (32) vandaag bekend op Twitter.

 

Omroep Zwart werd eind september gelanceerd om meer diversiteit en kleur op de Nederlandse televisie te brengen. Nieuwe omroepen hebben nog tot 1 januari de tijd om toegelaten te worden tot het omroepbestel. Naast het behalen van de 50.000 leden, is er ook nog een compleet beleidsplan nodig, inclusief tien concrete tv- en radioformats.

Dat plan wordt vervolgens uitvoerig getoetst (past de omroep binnen het takenpakket van de NPO, wie vormt het bestuur, etc.) door organen als het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur. Die brengen advies uit aan de verantwoordelijke mediaminister (in dit geval Arie Slob), die op zijn beurt een definitief groen licht geeft.

Nog geen drie dagen geleden stond de teller op 40.000 leden en op 9 november had de omroep zelfs pas de helft van het benodigde aantal mensen binnen. Na meerdere oproepen is het Akwasi en filmregisseur Gianni Grot (32) toch gelukt om ruim op tijd de 50.000 leden aan te tikken. 

 

‘Geschiedenis’ en ‘Wat waanzinnig man, maak er wat moois van’, reageren fans van de rapper op de bekendmaking. Akwasi zelf is ook door het dolle heen, zo valt op te maken uit de vele uitroeptekens en hartjes die hij plaatst bij het bericht.

bron HLN

en nu maar hopen dat er bij deze omroep niemand is met de naam "piet" 🤪

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Reacties 59
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

En dit is dus precies wat er in NL mis is. Een ieder die het er niet mee eens is of er vraagtekens bij zet is een racist.  

En staan ze ook in de rij op black Friday?

Die hele akwasi is een heel eng mannetje.

Geplaatste afbeeldingen

Al de medewerkers van de NPO hebben een duit in het zakje gedaan om die racist en extremist een podium te geven. Dat kun je wel aan de NPO overlaten.   

 • Like 1

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox DM8000/800SE Sat & Kabel / Rpi2 ADS-B (MLAT) FlightFeeder

IPTV:  KPN 4K IPTV / 1800 HD channels / KODI & Netflix / 60 TB SAN / Internet: 500/500 Mbit

Link naar bericht
Delen op andere sites

wat een onzin omroep zwart... dadelijk komt er nog een omroep wit..... iedereen is gelijk en we zijn allemaal naakt geboren, het wordt tijd voor een reclame vrije omroep daar hebben we meer aan dan dat geschreew tussen de programmas door en iedere keer te moeten opnemen en te zappen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Mijn conclusie: we worden inmiddels gekoloniseerd door immigranten. Probeer eens een nieuwe omroep wit of blank te noemen, dan word je aan de hoogste boom geknoopt.

VU+ Ultimo 4K PLI 8.x dual DVB-S2 FBC tuner met 750Gb WD Blue, VU+ Zero 4K PLI 8.x  Visiosat G4 Quadro met 3 Alps quad en 1 Inverto Ultra Black quad, Sony Bravia KDL 65-XD7505, Panasonic TX-L42FT60, Nvidia Shield TV Pro mediaplayer, Denon AVR-X3500 audioreceiver. Zone 1: 2X Kef IQ90, 2x Kef IQ10, Kef IQ60c, BK XXLS 400 subwoofer. Zone 2: 2X Tangent EVO4. Fritzbox 7590. Synology DS418, Raspberry Pi 3B

Link naar bericht
Delen op andere sites

Het wordt nog kleurrijker. Omroep Groen komt eraan. Op hun website staat:

 

OMROEP GROEN

Als er één ding is wat de aarde nodig heeft, is het aandacht. Daarom is er nu Omroep Groen. De eerste publieke omroep die de aarde zendtijd geeft.

 

 

VU+ Solo2, VTi 15.x Triax88 met 4 LNB Inverto BLACK Ultra Twin (19.2, 23.5, 28.2 en13) en 2 Spaun SAR 411 WSG F 4/1.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • V.I.P.

Nederland is compleet losgeslagen... De 'gastarbeiders' hebben het hier nu voor het zeggen. Ze worden keurig positief gediscrimineerd. De gewone Nederlandse burger wordt gewoon achtergesteld...

 • Bedankt 1

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, VU+Ultimo 4K BT

Joyne NL Basis, Joyne BE Travel, Ziggo, HD+ 

9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link naar bericht
Delen op andere sites

Versnippering zal uiteindelijk het failliet van het publieke bestel betekenen. Niet voor niks is het schip Veronica in de jaren 60 zo populair geworden. Er is niets wezenlijks veranderd aan die onzinnige verzuilingsgedachte van de jaren 20/30 van de vorige eeuw. 

 • Like 1

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar bericht
Delen op andere sites

Naast Omroep Zwart en Omroep Groen werken Rutte, Jetten en P de Leeuw aan Omroep Bruin.

Persoonlijk heb ik er liever lipstick op dan stront maar er zijn minstens 50.000 die er anders over denken dus Omroep Bruin komt er ook.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • ceesv sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen
 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.