Ga naar inhoud


coronavirus, COVID-19 Deel 4


ceesv

Aanbevolen berichten

  • Moderator

De officiële cijfers geven aan dat er  tot vandaag 18.411 dodelijke slachtoffers in Nederland te betreuren zijn door Corona besmetting.

In wekelijkheid zijn er meer mensen in Nederland overleden door corona, velen zijn niet in de statistiek opgenomen.

Een cijfer geeft niet het verdriet en de impact weer voor de getroffenen die hun dierbaren hebben verloren.

Het verlies van een dierbare laat diepe wonden achter, ik spreek helaas uit ervaring

 

Maar een grote vergeten groep is het aantal mensen die met long covid moeten leven en maanden later nog steeds niet terug zijn op het gezondheid niveau van voor de besmetting.

Op zijn minst vele tienduizenden Nederlanders kampen maanden na hun besmetting nog met zware klachten. Het gaat om mensen tussen de 20 en 60 jaar, die de ziekte veelal thuis doormaakten.

In mijn directe omgeving ken ik verscheidene mensen die bijna een jaar later nog steeds aan het revalideren zijn.

 

Daarom is elk middel om het virus terug te dringen belangrijk.

Niets doen is geen oplossing, dus of je beschermt jezelf met een vaccin en reduceert het risico voor anderen door een verantwoordelijk gebruik van de openbare ruimte, of je isoleert je van de maatschappij en beschermt daarmee de mensen met een zwakkere afweer (en jezelf) totdat totdat de pandemie is uitgedoofd.

 

Niemand kan voorspellen hoe een corona besmetting voor hem of haar uitpakt, jonge gezonde topsporters, topfit zijn eraan onderdoor gegaan.

Je erfelijke eigenschappen en een aantal risico facctoren bepalen of het slechts een verkoudheid is of dat het je leven kost.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


even opdat men niet denkt dat het over is

 

Quote

Actiz: QR-code invoeren voor zorgpersoneel onhaalbaar

Actiz ziet niets in de invoering van een QR-code voor personeel in de zorg. De branchevereniging voor zorgorganisaties pleit voor herinvoering van basismaatregelen als thuiswerken, mondkapjes en de anderhalvemeterregel. Dit omdat het aantal besmettingen onder ouderen in verpleeghuizen ondanks de vaccinaties weer oploopt. Bij 300 van de 2500 locaties zijn besmettingen vastgesteld. Op diverse plekken worden corona-afdelingen ingericht en is een mondkapje weer verplicht.

"Bewoners worden niet meer doodziek, maar we kampen wel met een hoog ziekteverzuim onder personeel. Terwijl er al sprake was van een personeelstekort", zei bestuurslid Conny Helder in het NOS Radio 1 Journaal.

Het personeelstekort is ook de reden dat Helder een QR-code op de werkvloer niet ziet zitten. Voorzitter Bruls van het Veiligheidsberaad pleitte daar gisteren wel voor. Volgens Helder is dat voor de zorg geen goed idee: "We hebben de luxe niet om mensen die niet ingeënt zijn, niet in te zetten. Zo simpel is het." Het kabinet maakt morgen naar alle waarschijnlijkheid bekend welke maatregelen worden ingevoerd om een nieuwe topdrukte in de zorg te voorkomen.

bron NOS Liveblog

 

effe er uitgelicht:

"Bewoners worden niet meer doodziek,

 

zoals ik al melde is de Lenculenhof in Maastricht, een zorg en verpleegtehuis getroffen met bewoners en werknemers die ziek zijn.

en het niet invoeren van die QR code plicht is nu juist de reden voor al die nieuwe besmettingen ondanks wat Bruls en Helder zeggen.

 

Er liggen weer, alweer mensen te sterven in de instellingen onder andere de moeder van m'n collega en vriend die men al aan de morfine pomp heeft aangesloten omdat men geen juiste verpleging kan geven.

 

Eisenhower Blues

J.B. Lenoir
:grin:

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, Tonskidutch zei:

In ieder geval was het gisteren (zondag vrije dag = allerheiligen 1 November) Stampvol op het kerkhof. Vol met mensen die juist de afgelopen twee jaar allemaal dierbaren hebben verloren aan de Corona (grafsteen datum).

Het zag er zwart van de mensen, bedoelende allemaal nog in hun recente rouwkleding.

 

 

Dat is lokale folklore...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zou ik? Het staat hier stijf van de schaamteloze reacties.

 

Bovendien

https://nl.wikipedia.org/wiki/Allerheiligen

Dat is een lokaal (katholiek) gebruik, in mijn omgeving doen ze er niet aan.

Tonski zegt dat ze zich er speciaal voor in het zwart kleden, en dat ze het allemaal tegelijk doen daar.

Dan kan je dat folklore noemen.

In andere plaatsen zijn ook, of misschien zelfs meer coronadoden gevallen, en daar was er op de kerkhoven net zo rustig als anders.

Ook zonder corona zou het bij Tonski druk zijn geweest.

Het was gewoon 1 november en dan vieren ze daar allerheiligen.

Dat te constateren is niet iets waar ik mij voor hoef te schamen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Lang verhaal, maar het gaat voorbij aan het feit, dat wanneer je anderen wilt beschermen en corona uit de wereld wilt verbannen, dit mede verwezelijkt wordt door ervoor te zorgen dat het virus zo min mogelijk voedingsbodem krijgt.

 

Een van de manieren daarvoor is vaccinatie.

 

een andere oplossing is maatschappelijk meer ingrijpend, en wordt morgenavond bekend gemaakt, mondkapjes plicht, herinvoering van de 1,5 meter maatschappij en een uitbreiding van de QR verplichting in de maatschappij.

 

Dus nee, vooral niet gevaccineerden erop aankijken?

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het bericht is een mening van 2 personen in een krant. Meer niet, zeg maar een ingezonden brief.

De titel klopt:

Er is een groep mensen die op medische gronden niet gevaccineerd mogen worden maar die het dolgraag zouden willen want als ze covid krijgen zijn ze dood, los van of ze 20 of 60 jaar oud zijn.

Er is een andere groep die op grond van bizarre religieuze overtuigingen geen vaccinatie wil. Die laten anderen en zelfs hun kinderen probleemloos doodgaan, want Onze Lieve Henk bepaalt alles. Ze gaan natuurlijk wel aan de hulp hangen als ze zelf ziek worden.

Er is nog een andere groep van mensen die vinden dat ze zelf alles moeten kunnen bepalen en vinden dat ze zelf geen risico lopen en geen rekening hoeven te houden met kwetsbaren. Die laatsten moeten zich maar opsluiten. En verder zijn preventie maatregelen al dan niet onzin, waardoor je eigenlijk al weer 2 groepen hebt.

Er is nog een groep die in een internetbubbel zit en daar hun kennis uit haalt en al het mogelijke doet om via links van anderen in die bubbel of (delen van) berichten hun gelijk aan te tonen en daardoor denken dat je meer anderen dood maakt (en jezelf) door een vaccin te nemen .

En zo zijn er nog een hele serie groep-varianten.

 

Voor de eerste groep heb ik veel respect, voor de andere groepen absoluut totaal niet.

Ze zijn voor mij en/of geschift en/of bang en/of aso en/of...en zorgen voor enorm veel ellende voor de middenstand, de scholen, de verenigingen en noem maar op, maar ze zijn niet in staat dat te begrijpen.

 

 

aangepast door minplus
haakje verkeerd geplaats
  • Like 1

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het tamelijk onbeschoft dat een artikel niet intergraal gequoted wordt.

Dit mist nog, het staat wel in het lezers opiniestuk wat de trouw publiceerde:

 

Quote

Waarom wordt er dan toch zo gefocust op ongevaccineerden? Omdat we vaccinatie eigenlijk helemaal geen keuze meer vinden. Elk weldenkend mens hoort zich te laten prikken. Doe je het niet, dan ben je of een idioot of een egoïst. Roken, alcohol, suiker, vet, softdrugs, eindeloos stilzitten, motorrijden, daar mag je zelf over beslissen. Hoe belastend dat ook mag zijn voor de zorg. Voor vaccinatie geldt die vrijheid niet meer. En daarom is de ongevaccineerde nu een groep.

 

Dat is dus de reden waarom er nu gefocust wordt op de groep ongevaccineerden die bewust blijven kiezen voor geen vaccinatie..

Ze berokkenen op korte termijn schade aan de gezondheid van medemensen. 

Niet alleen zijn ze bewust een potentiele gastheer voor verspreiding van corona maar een flink aantal in die groep zal ook zelf voor langere tijd toch zorg gaan claimen. Die zorg en al helemaal de duur ervan is inmiddels vermijdbaar en daarom is het voor ieder weldenkend mens een no brainer.

 

En ik kan me ook de uitstroom uit de zorg heel goed voorstellen. Het is demotiverend om bij voortduren met de volgende bewust ongevacinneerde geconfronteerd te worden die je aandacht en toewijding nodig heeft omdat ze het verdomden een vaccin te nemen.

Menigeen die nog in de zorg werkzaam is zal denken het gaat vroeg of laat wel weer over maar ondertussen werken ze het "gat oet'n haken" om iedereen er door heen te sleuren. De een na de andere collega valt (tijdelijk) uit of verlaat de zorg waardoor voor de overgebleven helpers de druk alleen maar toeneemt.

Hoewel ik zelf niet tot een risico groep behoor en ik ook verwacht dat ik het zonder vaccin wel zou redden bij een besmetting heb ik hem bewust wel genomen en wel omdat ik het risico wil minimaliseren dat ik gastheer ben en voor verspreiding van het virus kan zorgen in de maatschappij.

Los daarvan, mocht ik toch zorg nodig zijn dan hoef ik me ook niet kapot te schamen dat ik bewust ongevaccineerd ben.

En dat is het hele verschil met een jaar terug. Toen kon je als medemens nog niet noemenswaardig veel bijdragen.

Ja, een mondneus masker dragen, handen wassen, afstand houden, social distancing, in je eigen bubbel blijven.

Die fase dachten we nu achter de rug te hebben maar moet helaas weer ingevoerd worden omdat 15% nog geen antistoffen heeft en ons zorgstelsel dreigen te gaan overbelasten.

Ik trek mij maar op aan de gedachte dat die groep binnen afzienbare tijd gedecimeerd zal gaan worden en dat de maatregelen voor mij persoonlijk niet meer dan vervelend zijn. Al moet het om mijn part nog 2 jaar duren eindig is het in elk geval.

En eerlijk is eerlijk het "milieu" vaart er wel bij. Minder woonwerk verkeer en het thuiswerken in dergelijke omvang had nooit zo snel plaatsgevonden als we niet gedwongen waren geworden door de corona pandemie.  

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Net in het nieuws:

 

Opnamestop voor coronapatiënten in ziekenhuis Weert

Het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert heeft heeft per direct een opnamestop afgekondigd voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Dat komt door „een te grote toestroom van coronapatiënten”

 

Nieuws

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...