Jump to content
Sign in to follow this  
el canario

VU Plus algemeen Vu Plus Duo 4K: Af en toe uitval van beeld en geluid

Recommended Posts

 

Beeld en geluid van mijn nieuwe Duo 4K vallen af en toe uit, soms met eerst een deel van het beeld op groen, en meestal met wat geknisper en een harde tik in het geluid. Het fenomeen doet zich tamelijk random voor, zo ongeveer een of twee keer per dag, zowel bij opnames als bij live-tv.  Ik kan er geen systematiek in vinden. De temperatuur van de CPU schommelt rond de 44 graden. In de overzichten van het memory-gebruik valt me niets op (maar ik heb geen referentie van wat normaal is). 

Iemand een idee waar dit aan ligt en wat er aan te doen is?

Image is OpenPli, steeds met nieuwste updates.

 

Edited by el canario
betere titel

Share this post


Link to post
Share on other sites

groen beeld is een crash, dus er is meer aan de hand met je image

zet er maar eens VTI op en zie of dat stabiel blijft

backup je softcam config en settings

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon de  laatste image van Pli flashen en dan moet het weer goed komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb er ook last van bij mijn VU+ duo 4k.

 

het is bij allemaal Openpli, VTI, PurE2, open atv, ik heb op die van mij een multi boot staan, en ze geven allemaal problemen, ik dacht eerste dat het aan PurE2 lag maar door te testen ben ik er achtergekomen dat ze het allemaal hebben.

ik denk dat het ook aan de kabel ligt maar ik kan hem moeilijk vervangen omdat hij in de muur verwerkt zit maar als ik aan de stekker achter op de tuner wiebel dan gaat het beeld helemaal over te pis.

 

probeer dat maar eens en kijk of dit bij jou ook is.

 

 

binnenkort ga ik een andere kabel proberen.

 

 

gr.

henk

Share this post


Link to post
Share on other sites

henkie73, doe de kast eens open (stroom eraf natuurlijk) en dan trek je de tuner eens uit het slot en plaatst hem nieuw met beleid goed aandrukken

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 7-4-2019 om 08:30 zei Tonskidutch:

groen beeld is een crash, dus er is meer aan de hand met je image

zet er maar eens VTI op en zie of dat stabiel blijft

backup je softcam config en settings

Ik heb VTI er weer eens opgezet, voorlopig nog geen uitval gehad (na een dag). 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb zelf met mijne duo4K deze problemen niet, draai nog steeds met het pure2 image, en nog een hoop in de multiboot, behalve vti....

Lijkt me sterk dat het dan aan de software ligt, maar goed, ben benieuwd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook dit soort verschijnselen gehad, me rot gezocht naar de oorzaak en uiteindelijk bleek het een defecte hdmi kabel te zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 9-4-2019 om 15:15 zei Tonskidutch:

henkie73, doe de kast eens open (stroom eraf natuurlijk) en dan trek je de tuner eens uit het slot en plaatst hem nieuw met beleid goed aandrukken

Beste Tonskidutch,

 

bedankt voor je info.

maar ik heb dit al eens geprobeerd zonder resultaat.

ik denk ook dat het aan de hdmi kabel ligt.

want er zit niet zo hele dure kabel op.

dus ik heb een nieuwe kabel besteld en dan gaan we weer testen.

 

maar toch hartelijk bedankt voor het mee denken.

 

ik hou jullie op de hoogte.

 

 

12 uur geleden zei alias haha:

Heb zelf met mijne duo4K deze problemen niet, draai nog steeds met het pure2 image, en nog een hoop in de multiboot, behalve vti....

Lijkt me sterk dat het dan aan de software ligt, maar goed, ben benieuwd

ik heb er ook multiboot op staan en ik heb het bij alle software versies.

 

 

gr.

henk

Edited by henkie73

Share this post


Link to post
Share on other sites

de HDMI kabel die bij de DUO4K in de doos zit is prima

multiboot op een enigma2 receiver zal eerder de reden zijn voor crashes met je images

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

logisch geredeneerd zou het raar zijn als de box crashed op een hdmi kabel die software matig niks aan de box toebrengt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wees daar niet zo zeker van... Mijn DM525-combo liep in den beginne vast (meestal bij het booten). Oorzaak: de HDMI kabel die meegeleverd was... HDMI CEC protocol ellende. Kabel vervangen en alles OK...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hdmi cec is een stukje software die op je box draait 

die moet de communicatie verwerken wat over hdmi kabel loopt. 

als door  een slechte kabel de hdmi cec bitjes verminkt zijn heeft de cec software moeite en kan inderdaad tot crash voeren. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By georges
      Ik wil de zenderlijst van mijn VU+ultimo 4K veranderen met Dreamboxedit, maar dan heb ik het ip adres nodig, maar waar vind ik dat?
      Ik heb al met LAN(kabelverbinding) en WLAN geprobeerd maar nergens een ip-adres te vinden. Dat kan toch niet?
      De netwerktest is wel duidelijk, geen verbinding.
      Met dank bij voorbaat.
    • By blitz10
      Op mijn harde schijf staan verschillende back ups.
      deze heb ik gemaakt met de plugin automatische volledige backup
       
      hoe kan ik een back up verwijderen op mijn harde schijf 
       
       
      Pli / Vti Image
    • By blitz10
      Kan ik in een skin=> Vali HD Nano iets veranderen.
       
      ik wil namelijk in mijn zenderlijst iets veranderen.
      achter iedere zender staat wat er op dat moment wordt uitgezonden.kan ik dit gedeelte van kleur of van tekstgrote of  …….veranderen
    • By Tukker
      Hallo,
       
      Ik heb 3 maanden geleden een Vu 4k zero gekocht met Pli image 7-2.
      De vraag is zit daar standaard een firewall in.
      Ik ben een beginner en kan de firewall niet vinden.
       
      alvast bedankt,
       
      Tukker
    • By blitz10
      Ik heb al geruime tijd mijn box draaien op de laatste Pli software.
       
      Ik wil nu wel eens switchen naar Vti.
       
      Is er een mogelijkheid dat ik mijn gehele Pli image kan back uppen en Vti kan installeren.
       
      Zou de Vti image me niet bevallen, dat ik in een keer mijn oude Pli image geheel weer kan herinstalleren zonder dat ik weer alles opnieuw moet herinstalleren
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy