Ga naar inhoud


TV Vlaanderen misbruikt derde net VRT om dure decoder op te dringen


Bangkok By Night

Aanbevolen berichten

TV Vlaanderen, dat digitale televisie aanbiedt via de satelliet, misbruikt het derde kanaal van de VRT om een dure decoder op te dringen. Dat stelt Test-Aankoop vandaag.

"De abonnees van TV Vlaanderen ontvingen een brief waarin staat dat Ketnet en Canvas op 1 mei twee zenders worden en dat Ketnet enkel beschikbaar is in een nieuwe norm die slechts kan bekeken worden via een HD-ontvanger. TV Vlaanderen voegt eraan toe dat in de toekomst meer Vlaamse zenders naar deze nieuwe norm overschakelen", zegt Ivo Mechels.

 

De brief is volgens de consumentenorganisatie onvolledig, misleidend en op verschillende punten in strijd met de wet. "Zo geeft TV Vlaanderen zijn abonnees vier keuzemogelijkheden die telkens de ontvangst van zulke ontvanger impliceren. Uiteraard hangt daar een kost aan vast. TV Vlaanderen biedt de consument echter niet de mogelijkheid om niets te doen."

 

Wijzigingen onnodig

TV Vlaanderen vermeldt ook niet dat ze eigenlijk twee wijzigingen doorvoert. Vooreerst beslist TV Vlaanderen om Ketnet vanaf 1 mei in een nieuwe norm uit te zenden. Vervolgens beslist ze om Ketnet op een andere satelliet te plaatsen, met name ASTRA 3 in plaats van ASTRA 1.

 

Test-Aankoop besluit dat de wijzingen allesbehalve nodig zijn om technische redenen (de komst van een derde net van de openbare omroep), maar puur commercieel zijn ingegeven. "TV Vlaanderen stelt een HD-ontvanger voor aan 99 euro, terwijl een soortgelijke ontvanger in de buurlanden slechts een 60-tal euro kost", aldus Mechels.

 

Bron

Belga.be

Blijft ze eindelijk slapen, slaapt ze…

 

VU+Duo PoWErEd bY BLaCKhoLE

Multytenne TWIN > Astra 19.2 - Hotbird 13.0 - Astra 23.5 - Astra 28.5

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Wat een gezeur allemaal. Ga toch eens met je tijd mee. Je loopt nu toch ook niet meer met zo’n grote mobile telefoon rond met een antenne die een paar centimeter uitsteekt en je gaat toch ook niet meer met girobetaalkaarten geld ophalen op het postkantoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Je loopt nu toch ook niet meer met zo’n grote mobile telefoon rond met een antenne die een paar centimeter uitsteekt "

 

 

Ik niet. Maar zo'n koelkast werkt nog wel!!

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk Mojo

 

Die koelkast doet het nog wel maar je beseft misschien niet dat je wel 4 keers zo veel per jaar aan stroomkosten kwijt bent met zo’n oude koelkast t.o.v. een nieuwe met A-label. Hang er maar eens een verbruiksmeter aan, dan zal je schrikken.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Graag on-topic blijven!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Je loopt nu toch ook niet meer met zo’n grote mobile telefoon rond met een antenne die een paar centimeter uitsteekt....."

helemaal niet mee akkoord.... ik gebruik graag mijn gsm tot hij versleten is tot op het draadje...

Niet iedereen kijkt uren per dag tv, ik kijk maximaal 2u per week tv. Als ik dan om de haverklap van hardware moet gaan veranderen, dan wordt het duur tv kijken.... reken daarboven nog eens de abbo kost.

Dat is ook de reden waarom ik nu enkel nog verder doe met de fta zenders. TVV is helemaal niet zo goedkoop dan dat ze beweren...

aangepast door bambipower
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens TotaalTV

 

Op Astra1 in MPEG2

 

Beide tv-aanbieders kondigden in de afgelopen weken aan Ketnet in MPEG4 op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost aan te gaan bieden. Daar is Ketnet ook sinds enkele dagen te ontvangen en te bekijken voor abonnees van TV Vlaanderen en CanalDigitaal. Men dient dan wel in het bezit van een HD-satellietontvanger te zijn omdat alleen dit soort ontvangers met MPEG4 uitgezonden signalen kan omgaan. Nu is echter Ketnet plotseling ook in MPEG2 op de Astra1-satelliet op 19,2 graden opgedoken. Hierdoor kunnen abonnees met een oudere digitale satellietontvanger Ketnet ook ontvangen. Het is op dit moment nog onbekend of dit een blijvende situatie is. Ketnet in MPEG2 is op de Astra1-satelliet via de frequentie 12.722 GHz H - 22000 - 5/6 te ontvangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Testaankoop vergeet nog iets. Je MOET de activatie van Ketnet op z'n nieuwe frequentie aanvragen bij TVV waardoor ze meteen ook weten dat je een HD-ontvanger hebt en op deze manier kunnen ze eenvoudig uitfilteren wie een HD-ontvanger heeft en wie niet. Dan kunnen ze ook weten of je die bij hun gekocht hebt of niet. Een smerig trucje naar mijn mening.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je hier eens meer uitleg over geven? Ik heb dit tot op heden nergens teruggevonden.

Heb je hierover een brief ontvangen ofzo?

- VU+ Duo met OpenPli, TVV Basic+ abo --> Basic Light

- Triax 78 met multiblock 13-19,1-23-28,2

- Panasonic TX-P46G10 full HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog even dit ivm de discussie over een HD decoder. We moeten ook begrijpen dat niet iedereen, om de haverklap , nieuwe toestellen in huis haalt. Aan alles hangt een prijsplaatje en ik kan me goed voorstellen dat men soms eens een tijdje wacht met een aankoop, waarvoor alle begrip. Dus vrees ik, wie geen HD ontvanger heeft, het een tijdje zonder Ketnet zal moeten doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mail gekregen en tot twee maal toe een opdringerig telefoontje waarbij ze driemaal met de mond vol tanden gestaan hebben.

 

Dat het geen specialisten zijn op gebied van sat tot daar en toe maar nog zaken beweren die kant nog wal raken was er voor mij toch teveel aan.

 

ze konden me zelf niet antwoorden hoeveel sat's ik kon ontvangen met hun supergoede ontvanger.

VU+Uno4KSe(1Gb/2,5"HD/Vti15)/VU+DUO(320GB/2.5"HD-Vti11)/Maxdigital (Openpli7.3)- Triax 88cm(Astra 23,5-19,2E)- Channelmaster 1,2 m draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ketnet zit nu ook op de Astra 1 op 12721H waar ook Een en Ketnet/Canvas zit dus gewoon in mpeg 2 met een SD-ontvanger te ontvangen.

 

Spijtig genoeg is dit maar voor de helft waar.

"Ketnet op 12" is inderdaad ook terug te vinden op Astra1 maar de gebruikte encoding is wel degelijk mpeg4.

Dus geen duo LNB nodig, wel een HD (mpeg4) ontvanger...

 

Peter

aangepast door Pletskop

Vu+ Duo ~ 2xDVB-S2 ~ OpenPli 4.0
Triax T78 ~ 13E (Quad Platinum) - 19,2E (Quad Alps) - 23,5E (Quad Alps) - 28,2E (Quad Platinum)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...