Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Ik ben begonnen met Philips Hue

Domotica hue

  • Login om te beantwoorden
38 reacties in dit onderwerp

#1 Offline winwiz - Geplaatst: 26 december 2015 - 13:58

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 8227 berichten
  • LocatieCentraal Nederland

Was al een tijdje aan het kijken en lezen over Hue en afgelopen woensdag toch maar eens een starterskit gekocht met de nieuwe controller en 2 witte lampen (E27 - 806 lumen)

 

Installeren was een fluitje van een cent. De lampen ingeschroefd, de controller aan de router verbonden, de (gratis) app gedownload even op zoek getapt...  klaar!

 

De lampen werden direct gevonden en bestuurbaar vanaf de app.

 

Mijn eerste indruk is prima, ik ga er beslist meer mee doen.

 

Voor mij belangrijke opties zijn:

 

Geofencing. Er kunnen lampen in of uitgeschakeld worden afhankelijk of je thuis bent of niet.

 

Je kunt wekkers en uitschakeltijden instellen. Bijvoorbeeld zoals ik het heb ingesteld op een doordeweekse dag:

 

's morgens om 5:45 aan (alle lampen in de huiskamer) op een sterkte van 80% (Ze mogen er 5 minuten over doen om die 80% te bereiken)

Alle lampen, die nog branden, gaan uit om 8:30

's avonds om 16:30 gaat er 1 lamp aan, deze mag er 15 minuten over doen om ook weer 80% te bereiken

 

Als ik 's morgens weg ga gaan alle lampen uit behalve 1 door geofencing. Als ik thuis kom van het werk gaan alle resterende lampen automatisch aan mits het na zonsondergang is.

 

De lampen die ik heb zijn de 806 lumen versies. Ze gebruiken maximaal 9 watt en geven net zo veel licht als een 60 watt gloeilamp. De kleur is ook gelijk, je ziet werkelijk niet dat het een led lamp is.

 

Je kunt nog flink uitbreiden door schakelaars, ledstrips, allerlei typen gekleurde lampen enzovoort er bij te kopen. Het is niet echt heel goedkoop, maar het werkt bijzonder goed.

 

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen.

 

 

 


Synology DS414 + DS1515+(8GB) + iPad Air 2 64Gb (iOS 10.2.1 Beta) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 10.2.1 Beta) + MacbookPro Retina (Macos Siera 10.12.3 Beta)  + Apple Watch (WOS 3) + Apple TV3 + Apple TV4 + Microsoft Gecertificeerd.




#2 Offline Con - Geplaatst: 29 december 2015 - 00:21

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7695 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

Ik zit te wachten op spotjes, wij hebben geen E-fittingen.

 

Het nadeel van lampen met E-fittingen is de stralingshoek.

Als je bij een buitenlamp (de enige E27 hier) een ledlamp

draait dan stralen deze hoofdzakelijk naar boven toe en

ben je bijna verplicht een globe-(led)lamp te nemen.

 

Verder vind ik het een mooi systeem zeker als je ook de

sfeer door (uiteraard gepaste) kleur kunt bepalen.


Dit bericht is bewerkt door Con: 29 december 2015 - 00:21

  • RobertWharo vindt dit leuk

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO, Image: VTI 9 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: KPN Dongel, Fritz!box 7330, switch (8), switch (4), Siemens Dect A510 (3), Linux Kubuntu, Raspberry Wheezy.


#3 Offline winwiz - Geplaatst: 29 december 2015 - 10:07

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 8227 berichten
  • LocatieCentraal Nederland

Er bestaan ook GU10 spotjes. Helaas nog wel alleen in kleuren uitvoering

 

Philips-GU10.jpg


Synology DS414 + DS1515+(8GB) + iPad Air 2 64Gb (iOS 10.2.1 Beta) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 10.2.1 Beta) + MacbookPro Retina (Macos Siera 10.12.3 Beta)  + Apple Watch (WOS 3) + Apple TV3 + Apple TV4 + Microsoft Gecertificeerd.


#4 Offline Con - Geplaatst: 29 december 2015 - 10:53

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7695 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

Kijk, dat zijn berichten, die wist ik nog niet.

Nu nog ff wachten dat het iets betaalbaarder wordt :( .

Maar dit blijf ik wel volgen, deze trend.


Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO, Image: VTI 9 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: KPN Dongel, Fritz!box 7330, switch (8), switch (4), Siemens Dect A510 (3), Linux Kubuntu, Raspberry Wheezy.


#5 Offline wiz - Geplaatst: 29 december 2015 - 17:42

wiz

    Moderator

  • Moderators
  • 4519 berichten

Er bestaan ook GU10 spotjes. Helaas nog wel alleen in kleuren uitvoering

 

Philips-GU10.jpg

als deze leverbaar worden in wit ben ik ook over :)


VU+ Duo2  met VTi  11 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB


#6 Offline Con - Geplaatst: 29 december 2015 - 19:44

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7695 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

In mijn beleving, als je een "kleurenspotje" hebt kun

je die ook wit, of voor de liefhebbers van halogeen,

geel laten branden. Toch?

 

Ik dacht dat Hue stond voor een aantal miljoen kleuren...


Dit bericht is bewerkt door Con: 29 december 2015 - 19:46

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO, Image: VTI 9 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: KPN Dongel, Fritz!box 7330, switch (8), switch (4), Siemens Dect A510 (3), Linux Kubuntu, Raspberry Wheezy.


#7 Offline dunhans - Geplaatst: 29 december 2015 - 21:58

dunhans

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 795 berichten
  • LocatieRijsbergen

Ik heb ook een setje Hue lampen aangeschaft, ook de witte E27 lampen, de bridge heb ik voor 10 euro via marktplaats gekocht.

De gekleurde lampen en spots zijn erg duur en bij die sets zit altijd een bridge, vandaar dat er tientallen op marktplaats te koop taan.

Ook erg jammer vind ik dat er géén tussenstekker te koop is om bijvoorbeeld je "oude"lampen mee te kunnen schakelen met hue.

Misschien werkt de osram lightify smart stekker wel met hue, als iemand daar ervaring mee heeft?

Het systeem bevalt me heel goed, echt eenvoudig te installeren, prima dimbaar en mooi licht.


Samsung UE55JU6870, Mediaguard CI-module met TVvlaanderen > Samsung SMT-7140B met Ziggo pluspakket / Samsung soundbar K550 / Samsung UE40KU6470 CDS CI-module met CD-basispakket en ook een SMT-7140 Ziggo  /  DAB+ radio's > Vita R1 > Pure POP mini > en Philips HUE verlichting.


#8 Offline pietpiet50 - Geplaatst: 29 december 2015 - 22:05

pietpiet50

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 945 berichten

Oude lampen kan je voorzien van livingwhites pluggen , zeer moeilijk nog aantekomen, dan zijn ze ook bedienbaar via de app

 

Met de laatste update moeten de third-party merken ook weer samenwerken met HUE, oa. dus de OSRAM modellen.

Philips had met een eerdere update de andere merken als niet compatible aangemerkt, dus konden ze niet toegevoegd worden.


Dreambox 8000 HD PVR / Wavefrontier T90

#9 Offline winwiz - Geplaatst: 29 december 2015 - 22:52

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 8227 berichten
  • LocatieCentraal Nederland

@Con

 

Hue had in eerste instantie alleen lampen die miljoenen kleuren kunnen weergeven. Die zijn 50-60 Euro. Tegenwoordig zijn er ook één kleurige (2700 Kelvin) en in veel gevallen is dat prima. Ook als je met het systeem kennis wil maken. Als het bevalt en je verder uitbreidt kun je de "witte" lampen prima blijven gebruiken.


Synology DS414 + DS1515+(8GB) + iPad Air 2 64Gb (iOS 10.2.1 Beta) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 10.2.1 Beta) + MacbookPro Retina (Macos Siera 10.12.3 Beta)  + Apple Watch (WOS 3) + Apple TV3 + Apple TV4 + Microsoft Gecertificeerd.


#10 Offline Con - Geplaatst: 30 december 2015 - 00:43

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7695 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

@winwiz

 

Ah, dan ben ik weer bij, tnx.


Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO, Image: VTI 9 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: KPN Dongel, Fritz!box 7330, switch (8), switch (4), Siemens Dect A510 (3), Linux Kubuntu, Raspberry Wheezy.


#11 Offline boaz - Geplaatst: 7 januari 2016 - 20:28

boaz

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1996 berichten

Handige recente toevoeging is de aan/uit/dimmer schakelaar.

 

Wat bovendien erg handig is als je ook nog eens een ronde living whites schakelaar toevoegt, werkt onmiddelijk en zonder je foon te hoeven gebruiken.

 

Living whites schakelaars heb ik een half jaar geleden nog gevonden op bekende veilingsites in Duits/Belgische uitvoering, dus met aardpen ipv zijcontacten.


VU+ Ultimo OpenPli  en een Vu+ duo (in reparatie) met een Visiosat 4 LNB's. Beide met Pli.

Vu+ > Philips AVR9900 > Panasonic TH-42PZ8E Plasma full HD en dream > Samsung LCD 32"
(en een Dreambox 7000 met HD/CF/USB/NAS ongebruikt)


#12 Offline catw - Geplaatst: 4 februari 2016 - 12:40

catw

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1514 berichten
  • LocatieLat. 53.1954 Long. 5.5322

Hier heb ik ook de witte lampen en het werkt allemaal best goed, alleen is de ramp voor mij dat ik dus telkens weer de lichtschakelaar gebruik om de verlichting uit te doen.
Het nadeel is dan dat als je 's morgens beneden komt en de de schakelaar weer gebruikt alles lekker "vol" aanstaat, en je dan snel de telefoon of ipad wilt pakken om het licht te dimmen.
Na een week nog niet gewent om de schakelaars niet te gebruiken en op die wijze heb je weinig aan je mooie lampen set en gemaakte instellingen.


Xtrend_ET8000; Mut@nt HD1100; Triax 110 cm; Archsat 90


#13 Online Psychosammie - Geplaatst: 4 februari 2016 - 13:56

Psychosammie

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 7069 berichten

Ja, en daar komt domotica om de hoek kijken.


Rozen verwelken en schepen vergaan

dus lig niet te melken en doe er wat aan.

 

Drs. P.


#14 Offline catw - Geplaatst: 4 februari 2016 - 16:40

catw

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1514 berichten
  • LocatieLat. 53.1954 Long. 5.5322

Ja dat klopt maar ik was echt in de veronderstelling dat die Hue Bridge de gegevens wel vast zou houden en daar gaat de stoom niet eens vanaf.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik iets niet goed doe, al geef ik wel aan dat een instelling opgeslagen of bewaard moet worden als ik iets verander.

 

Bij de Bridge staat ook nergens hoeveel geheugen dat ding heeft:

 

De bridge
•Diameter: 100 mm
•Hoogte: 25 mm
•Frequentieband: 2400 – 2483,5 MHz
•Max. aantal accessoires: 10
•Max. aantal lampen: 50
•Montageopties: Desktop, Muur
•Stroomadapter: 100 – 240 V AC / 50 – 60 Hz, Uitgangsvermogen: 5 V DC 600 mA, Stand-byvermogen: max. 0,1W
•Energieverbruik: Max. 250 mA


Dit bericht is bewerkt door catw: 4 februari 2016 - 16:43

Xtrend_ET8000; Mut@nt HD1100; Triax 110 cm; Archsat 90


#15 Offline catw - Geplaatst: 5 februari 2016 - 09:54

catw

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1514 berichten
  • LocatieLat. 53.1954 Long. 5.5322

Deze Philips Hue set met de twee extra lampen ga ik dus terugsturen omdat het, naar mijn mening niet goed werkt.

Als je een instelling gemaakt hebt en schakelt de lamp uit met het lichtknopje en daarna weer aan met het lichtknopje dan is de instelling weg.
En dat bij zo een duur systeem de instelling niet bewaard word is natuurlijk een afgang, voor de zekerheid dat ik zelf niet een fout maakte heb ik de service afdeling van Philips gebeld.
Daarvan kreeg ik de bevestiging dat ik niets fout deed en de instellingen niet bewaard blijven bij het uit- en weer aanschakelen van de lampen met een lichtknopje, stroom er af alles weg.

Dus een goedkope dimmer uit een of andere bouwmarkt die de ingestelde waarde wel blijft vasthouden bij het uit- en weer inschakelen van een lamp is beter te gebruiken, al is het wel even zoeken naar de goede dimmers voor ledlampen.


Xtrend_ET8000; Mut@nt HD1100; Triax 110 cm; Archsat 90