Ga naar inhoud

ANWB waarschuwt vakantiegangers: kijk uit met downloaden in Duitsland


Johan45
 Delen

Aanbevolen berichten

ANWB waarschuwt vakantiegangers: kijk uit met downloaden in Duitsland

 

 

In veel landen, waaronder Nederland en Duitsland, geldt een verbod op downloaden, uploaden en streamen (afspelen)  van bijvoorbeeld films en muziek uit een illegale bron.  Er kan na het illegaal downloaden een flinke rekening volgen.

 

 

Handhaving in Duitsland

In Duitsland wordt het downloadverbod “gehandhaafd” door advocatenkantoren namens de auteursrechthebbende, zoals filmproducenten en artiesten. De advocatenkantoren werken in opdracht van de film- en muziekindustrie en versturen een rekening voor auteursrechten naar de eigenaar van het IP-adres (unieke code) waarvandaan illegaal gedownload is.

De advocatenkantoren werken hiervoor samen met een IT-bedrijf. Dit IT-bedrijf kan achterhalen vanaf welke IP-adressen er illegaal gedownload wordt. Op verzoek van de auteursrechthebbende wordt de provider door de rechter verplicht om de persoonsgegevens vrij te geven die bij het IP-adres horen. In Duitsland kan dit met vele IP-adressen tegelijk.

De eigenaar van het IP-adres krijgt hierop een brief van een advocatenkantoor. Hierin staat een het verzoek een verklaring (Unterlassingserklärung) te ondertekenen en een verzoek tot betaling. De eigenaar van het IP-adres kan besluiten de persoonsgegevens van de tijdelijke gebruiker van de aansluiting aan het advocatenkantoor door te geven. Zo kan de rekening bij de vakantieganger terecht komen.

Het betalingsverzoek

Het betalingsverzoek is een schikkingsvoorstel. Dit is een verzoek tot het betalen van een vergoeding voor de auteur en juridische kosten. De rekening kan al bij één keer downloaden oplopen tot honderden euro’s.

De verklaring

Je bent niet verplicht de Unterlassingserklärung te ondertekenen. Met het ondertekenen van de verklaring erken je namelijk dat je inbreuk gemaakt hebt op het auteursrecht, ook als je dit niet gedaan hebt. De ANWB adviseert niet te tekenen maar eerst bewijs te vragen van het illegaal downloaden.

Bezwaar

Maak gemotiveerd bezwaar. Vraag om bewijs dat je illegaal gedownload hebt, wanneer en waar. Vraag ook wat je hebt gedownload. Op een WiFi netwerk staat het lang niet altijd vast wie er verantwoordelijk is voor de vermeende illegale download. En ook wanneer je in een appartement met WiFi verblijft, deel je soms de WiFi code van deze aansluiting met de vorige huurders en/of andere huurders en omwonenden. Maak ook bezwaar tegen de hoogte van het bedrag.

Let op:

Als je als vakantieganger gebruikt maakt van de WiFi van hotel, camping, café of iets dergelijks, dan ben je aan de hand van unieke WiFi code wel te achterhalen.

Afwijzing bezwaar

Ontvang je daarna toch nog een (aangepaste) rekening, dan kun je melding hiervan maken bij het ECC. Op internet zijn ook advocatenkantoren in Duitsland te vinden die gespecialiseerd zijn in het bezwaar maken tegen deze rekeningen. Hoe succesvol deze kantoren zijn, is bij de ANWB niet bekend.

 

Bron. http://www.anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie/problemen-op-reis/hoge-rekening-voor-illegaal-downloaden-in-duitsland

 

 

 

Vult u rustig aan !!!

Link naar bericht
Delen op andere sites


 • Reacties 53
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Gaan we hier voor het kampioenschap "Spijker op laag water zoeken" ??

 • V.I.P.

Ik zag het vanmorgen ook al op RTLZ en op zich is er niets mis mee dan men dit nu serieus aanpakt.

Maar laat men dan die lui pakken die op grote schal misbruik maken van het illegale downloaden.

Een door de ANWB geschetst downloadgedrag van 50 seconden door een particulier slaat natuurlijk helemaal nergens op.

 

Schijnbaar zijn dergelijke kleinere vergrijpen gemakkelijker te traceren dan het grote werk want die blijven meestal buiten schot.

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link naar bericht
Delen op andere sites

Die groten, kennen soms links of rechts een vriendje, die hen beschermd, of in een land, waar beginnen moeilijk is.

Een sukkelaar of klein visje geeft geen middelen, om zich te verdedigen. Buiten het illegaal downloaden of de cs'ers, zijn de groten meestal buiten schot. Niemand zal mij wijsmaken, dat al degene die werken in zogenaamde filmrechten bureaus heilig zijn, en geld is zo aantrekkelijk.

Hoorde ooit een verhaal dat iemand met een leefloon gedagvaard was, omdat hij voor zijn zoontje enkele disney films downloade. Makkelijke prooi he, die hebben de middels niet, om zich te verdedigen. Mijn eigen advocaat weigerde me destijds een abonnement op filmkanalen. Als reden kreeg ik, waarom er zich op abonneren, mijn kids downloaden alle films gratis van het net. Maar een advocaat gaan ze al minder snel gaan aanpakken.

Kan van veel zaken doorgaan, maar dat heeft met het topic niet te maken.

En nee,ik wil het illegaal streamen of downloaden niet goed praten.

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Moderators

In Duitsland, maar ook inFrankrijk wordt gewoon gehandhaafd.

 

De advviezen die ik hierboven zie voorbijkomen, komen duidelijk uit een Hollandse attitude t.o.v illegale activiteiten.

iets waarmee je in Duitsland en Frankrijk niet weg komt.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

En wat als je gebruikt maakt van een VPN-verbinding (ze zijn er betaald en gratis), hiermee kun je toch ook blokkering omzeilen wanneer je bijvoorbeeld in buitenland naar Uitzending gemist wil kijken.

 

Frits de Laar

VU+ Duo2
CanalDigitaal FamilieHD pakket

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ze moeten de gene aanpakken die het uploaden "de echte bron" en niet de gene die het aanbod downloaden. Zolang het niet op het internet komt kun je het ook niet downloaden.

 

Maar zoals altijd wordt de verkeerde groep weer aangepakt en blijft de werkelijke dader buiten zicht. De wereld wordt steeds idioter en het gaat ook steeds sneller waardoor men de grip verliest.

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Moderators

Allebei de groepen , uploaders, en downloaders van illegaal geuploaded materiaal zijn even fout bezig.

In landen als Duitsland en Frankrijk wordt gewoon gehandhaafd.

 

In Duitsland krijg je een schikkingsvoorstel van de belanghebbende, en wanneer je daar niet op ingaat een oproep om voor de rechter te verschijnen.

Dat laatste maakt het meestal aanzienlijk duurder.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Uit ervaring weet ik dat je na de zoveelste herinnering niets meer hoort.

En ja, de uitbater van het hotel of B&B zal de rekening krijgen, maar het is niets anders meer dan een schikkingsvoorstel en er is geen enkel juridisch draagvlak om de downloaders op te zadelen met duizenden euro's boete.

In duitsland is het inmiddels al zo dat duitse downloaders, mits binnen de perken, gewoon vrijuit gaan en deze hun schikkingsvoorstel gebruiken om de kachel aan te steken..

 

Dat neemt niet weg dat ik vind dat men de auteursrechten moet respecteren, zeker nu er legio legale mogelijkheden zijn om films te kijken.

Het illegaal willen kijken is gewoon een mentaliteitsprobleem van de mensen.

 

..overigens, waarom zou je op je vakantieadres films en tv willen kijken??

aangepast door drz

"Een leven dat niet kritisch naar zichzelf kijkt, is het niet waard om geleefd te worden."

Link naar bericht
Delen op andere sites

..overigens, waarom zou je op je vakantieadres films en tv willen kijken??

 

Bijvoorbeeld omdat het de laatste tijd wat vaker regent.

Je kunt niet dagenlang Monopoly blijven spelen ;)

Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv en Poolse telewizja na kartę, (Conax module).
Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
Daarnaast is er hier IPTV van KPN (via NLE).
Mijn locatie: Utrechtse Heuvelrug
 
Link naar bericht
Delen op andere sites

En nog steeds is er niks betaald door Sander, dat jonge mannetje die een boete kreeg van Duitsland

 

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/sander-kreeg-torenhoge-popcorn-time-boete-duitsland-hoe-het-nu

Vu+duo 4K  openatv 6.4 1TB HDD sat&kabel + Vu+duo2 openatv 6.4 1TB HDD sat&kabel 

Zgemma H9.2H SE 4K openatv 6.4  + Android sat&kabel
Wavefrontier T90. Titanium TQS Universal quad LNB's

Nvidia Shield Android 9 + H96 PRO 4K android 7

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door cookie monster
   Ik wil de modem +/- 5,5m verplaatsen , ipv boosters e.d. te gebruiken ,
   wil ik een langere kabel gebruiken , welk is het juiste coaxkabeltype ??
   De reden , dan staat die modem zowat centraal !!
   Zie foto , witte kabel , komende uit het bakje !!
   ++++
   Hiervoor een technieker van de provider laten komen is overbodig (&) duur ,
   dat vertelde medewerkers van de provider !! Tja , een kabeltje leggen & aansluiten .... 😉
   Er is ook een filter op aangesloten , wegens geen TV , wel internet & telefonie !!
    
   PS: Niet op de tegels letten , aub !! 😎
    


  • Door cookie monster
   VIER werkt aan concurrent voor VTM Go en VRT NU
   https://nl.metrotime.be/2020/08/20/must-read/vier-werkt-aan-concurrent-voor-vtm-go-en-vrt-nu
   Blijkbaar gaat SBS gedeeltelijk mee , maar met een klein addertje erin !!
   SBS laat echter nog niet weten hoe !! Via VRT NU en VTM Go kan men hun zenders GRATIS via livestreaming bekijken op uw tv !! SBS Wil dit blijkbaar niet !! Livestreaming van hun zenders is niet voorzien , laten ze weten !! Als dit zo zijn , dan is er gratis alternatief voor alle grote Vlaamse zenders !! Telenet-klanten zouden zo misschien de neiging krijgen hun decoder in te leveren !!
  • Door Anoniem
   Maandag 11 november om 11:11 is het zover:
    
   https://xs4allmoetblijven.nl
  • Door Tonskidutch
   op meerdere bronnen zoals emerce.nl en TVtotaal.nl
    
   uhm,
   er is weer een nieuwe streamingdienst, ook voor Nederland vanaf mei 2020 die een zogenaamde "Netflix - killer" moet gaan worden.
   met die oude content, gaan ze dat toch niet redden?
   Apple +
   Disney+
   Netflix
   HBO max
   videoland
   waipu.tv
   Amazon prime
    
   de prijzen schommelen nog op de diverse bronpagina's
   15€/maand
    
  • Door Ivy
   Tadaam
   Sinds vorige week donderdag overgestapt van Scarlet trio (40 € per maand) naar Tadaam.
   Werkt op het 4G netwerk van BASE, dus geen kabel aansluiting meer nodig!
   Deze ochtend: PING ms 28,  DOWNLOAD Mbps 108.82,  UPLOAD Mbps 45.80
   Ik ging voor TADAAM PREMIUM aan 50 € per maand:
   Unlimited data Makkelijk opzeggen Werkt overal in België Surfen tegen 50 Mbps U/D Kijk 3 streams tegelijkertijd Tadaam is een onderdeel van Telenet.
   Er is ook een TADAAM STANDARD aan 40 € per maand, Surf at 30 Mbps U/D, Kijk 1 stream tegelijkertijd.
   Mijn ervaring tot dusver:
   sneller internet dan Scarlet zeer stabiel 15 HD kanalen (worden er 30) Mijn Sony TV werkt op Android, dus geen extra Xiaomi Mi Box S nodig. overal TV in België met Tadaam applikatie op mijn smartphone (ook op hotspots) Tadaam modem neem je eenvoudig mee naar bvb camping, tweede verblijf...
  • Door Tripleboy
   Daar gaat hun geloofwaardigheid
    
   https://www.hln.be/ihln/multimedia/google-laat-medewerkers-meeluisteren-naar-gesprekken-van-belgische-gebruikers~a6599c82/
    
   HLN
  • Door Eduard07
   Gisteren deed plotseling mijn Sangean 27C internetradio het niet meer.
   Op alle zenders kwam de mededeling dat ik favorieten en presets opnieuw moest instellen.
    
   Ik meteen op internet naar de website van Silicon.Frontier om te kijken waar mijn instellingen waren gebleven.
   Ik kwam op een nieuwe website met een andere naam, en kreeg een verhaal over een outage en een nieuwe provider:
    
      https://support.wifiradiofrontier.com/portal/home
    
   Ik moest een nieuw account aanmaken, en ontdekte dat ik - in tegenstelling tot andere platforms - niets meer te zeggen had over voorkeurslijsten.
   De hele functionaliteit is vervallen, in tegenstelling tot wat de handleiding van de Sangean 27C nog steeds aangeeft.
   Verder zijn er zenders verdwenen zelfs uit de database, en wordt er moeilijk contact gemaakt met servers. Gisteren bij de vorige provider was dat een fluitje van een cent.
    
   Zijn er hier nog meer die met dit platform te maken hebben op hun internetradio en een behoorlijke verslechtering vaststellen?
    
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.