Ga naar inhoud


ANWB waarschuwt vakantiegangers: kijk uit met downloaden in Duitsland


Johan45

Aanbevolen berichten

ANWB waarschuwt vakantiegangers: kijk uit met downloaden in Duitsland

 

 

In veel landen, waaronder Nederland en Duitsland, geldt een verbod op downloaden, uploaden en streamen (afspelen)  van bijvoorbeeld films en muziek uit een illegale bron.  Er kan na het illegaal downloaden een flinke rekening volgen.

 

 

Handhaving in Duitsland

In Duitsland wordt het downloadverbod “gehandhaafd” door advocatenkantoren namens de auteursrechthebbende, zoals filmproducenten en artiesten. De advocatenkantoren werken in opdracht van de film- en muziekindustrie en versturen een rekening voor auteursrechten naar de eigenaar van het IP-adres (unieke code) waarvandaan illegaal gedownload is.

De advocatenkantoren werken hiervoor samen met een IT-bedrijf. Dit IT-bedrijf kan achterhalen vanaf welke IP-adressen er illegaal gedownload wordt. Op verzoek van de auteursrechthebbende wordt de provider door de rechter verplicht om de persoonsgegevens vrij te geven die bij het IP-adres horen. In Duitsland kan dit met vele IP-adressen tegelijk.

De eigenaar van het IP-adres krijgt hierop een brief van een advocatenkantoor. Hierin staat een het verzoek een verklaring (Unterlassingserklärung) te ondertekenen en een verzoek tot betaling. De eigenaar van het IP-adres kan besluiten de persoonsgegevens van de tijdelijke gebruiker van de aansluiting aan het advocatenkantoor door te geven. Zo kan de rekening bij de vakantieganger terecht komen.

Het betalingsverzoek

Het betalingsverzoek is een schikkingsvoorstel. Dit is een verzoek tot het betalen van een vergoeding voor de auteur en juridische kosten. De rekening kan al bij één keer downloaden oplopen tot honderden euro’s.

De verklaring

Je bent niet verplicht de Unterlassingserklärung te ondertekenen. Met het ondertekenen van de verklaring erken je namelijk dat je inbreuk gemaakt hebt op het auteursrecht, ook als je dit niet gedaan hebt. De ANWB adviseert niet te tekenen maar eerst bewijs te vragen van het illegaal downloaden.

Bezwaar

Maak gemotiveerd bezwaar. Vraag om bewijs dat je illegaal gedownload hebt, wanneer en waar. Vraag ook wat je hebt gedownload. Op een WiFi netwerk staat het lang niet altijd vast wie er verantwoordelijk is voor de vermeende illegale download. En ook wanneer je in een appartement met WiFi verblijft, deel je soms de WiFi code van deze aansluiting met de vorige huurders en/of andere huurders en omwonenden. Maak ook bezwaar tegen de hoogte van het bedrag.

Let op:

Als je als vakantieganger gebruikt maakt van de WiFi van hotel, camping, café of iets dergelijks, dan ben je aan de hand van unieke WiFi code wel te achterhalen.

Afwijzing bezwaar

Ontvang je daarna toch nog een (aangepaste) rekening, dan kun je melding hiervan maken bij het ECC. Op internet zijn ook advocatenkantoren in Duitsland te vinden die gespecialiseerd zijn in het bezwaar maken tegen deze rekeningen. Hoe succesvol deze kantoren zijn, is bij de ANWB niet bekend.

 

Bron. http://www.anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie/problemen-op-reis/hoge-rekening-voor-illegaal-downloaden-in-duitsland

 

 

 

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik zag het vanmorgen ook al op RTLZ en op zich is er niets mis mee dan men dit nu serieus aanpakt.

Maar laat men dan die lui pakken die op grote schal misbruik maken van het illegale downloaden.

Een door de ANWB geschetst downloadgedrag van 50 seconden door een particulier slaat natuurlijk helemaal nergens op.

 

Schijnbaar zijn dergelijke kleinere vergrijpen gemakkelijker te traceren dan het grote werk want die blijven meestal buiten schot.

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die groten, kennen soms links of rechts een vriendje, die hen beschermd, of in een land, waar beginnen moeilijk is.

Een sukkelaar of klein visje geeft geen middelen, om zich te verdedigen. Buiten het illegaal downloaden of de cs'ers, zijn de groten meestal buiten schot. Niemand zal mij wijsmaken, dat al degene die werken in zogenaamde filmrechten bureaus heilig zijn, en geld is zo aantrekkelijk.

Hoorde ooit een verhaal dat iemand met een leefloon gedagvaard was, omdat hij voor zijn zoontje enkele disney films downloade. Makkelijke prooi he, die hebben de middels niet, om zich te verdedigen. Mijn eigen advocaat weigerde me destijds een abonnement op filmkanalen. Als reden kreeg ik, waarom er zich op abonneren, mijn kids downloaden alle films gratis van het net. Maar een advocaat gaan ze al minder snel gaan aanpakken.

Kan van veel zaken doorgaan, maar dat heeft met het topic niet te maken.

En nee,ik wil het illegaal streamen of downloaden niet goed praten.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

In Duitsland, maar ook inFrankrijk wordt gewoon gehandhaafd.

 

De advviezen die ik hierboven zie voorbijkomen, komen duidelijk uit een Hollandse attitude t.o.v illegale activiteiten.

iets waarmee je in Duitsland en Frankrijk niet weg komt.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat als je gebruikt maakt van een VPN-verbinding (ze zijn er betaald en gratis), hiermee kun je toch ook blokkering omzeilen wanneer je bijvoorbeeld in buitenland naar Uitzending gemist wil kijken.

 

Frits de Laar

VU+ Duo2
CanalDigitaal FamilieHD pakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze moeten de gene aanpakken die het uploaden "de echte bron" en niet de gene die het aanbod downloaden. Zolang het niet op het internet komt kun je het ook niet downloaden.

 

Maar zoals altijd wordt de verkeerde groep weer aangepakt en blijft de werkelijke dader buiten zicht. De wereld wordt steeds idioter en het gaat ook steeds sneller waardoor men de grip verliest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Allebei de groepen , uploaders, en downloaders van illegaal geuploaded materiaal zijn even fout bezig.

In landen als Duitsland en Frankrijk wordt gewoon gehandhaafd.

 

In Duitsland krijg je een schikkingsvoorstel van de belanghebbende, en wanneer je daar niet op ingaat een oproep om voor de rechter te verschijnen.

Dat laatste maakt het meestal aanzienlijk duurder.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uit ervaring weet ik dat je na de zoveelste herinnering niets meer hoort.

En ja, de uitbater van het hotel of B&B zal de rekening krijgen, maar het is niets anders meer dan een schikkingsvoorstel en er is geen enkel juridisch draagvlak om de downloaders op te zadelen met duizenden euro's boete.

In duitsland is het inmiddels al zo dat duitse downloaders, mits binnen de perken, gewoon vrijuit gaan en deze hun schikkingsvoorstel gebruiken om de kachel aan te steken..

 

Dat neemt niet weg dat ik vind dat men de auteursrechten moet respecteren, zeker nu er legio legale mogelijkheden zijn om films te kijken.

Het illegaal willen kijken is gewoon een mentaliteitsprobleem van de mensen.

 

..overigens, waarom zou je op je vakantieadres films en tv willen kijken??

aangepast door drz

"Een leven dat niet kritisch naar zichzelf kijkt, is het niet waard om geleefd te worden."

Link naar reactie
Delen op andere sites

..overigens, waarom zou je op je vakantieadres films en tv willen kijken??

 

Bijvoorbeeld omdat het de laatste tijd wat vaker regent.

Je kunt niet dagenlang Monopoly blijven spelen ;)

Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv.
Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
 
Link naar reactie
Delen op andere sites

En nog steeds is er niks betaald door Sander, dat jonge mannetje die een boete kreeg van Duitsland

 

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/sander-kreeg-torenhoge-popcorn-time-boete-duitsland-hoe-het-nu

You can hate me. You can go out there and say anything you want about me, but you will love me later because I told you the truth.

The truth is still the truth even if no one believes it. A lie is still a lie, even if everyone believes it.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...