Ga naar inhoud


Duitse Publieke zenders beter dan Commerciële


Tonskidutch

Aanbevolen berichten

Quote

Terwijl in de lineaire televisie de publieke tv-zenders een harde strijd voeren voor met name jonge kijkers, verliezen ze op het internet de concurrentie, vooral op het gebied van de sociale media.

In termen van kijkcijfers worden ARD en ZDF herhaaldelijk beschuldigd van het uit het oog verliezen van jongeren en van het uitzenden van hun programma's langs de doelgroep van jongeren onder de 49 jaar. Er wordt snel gesproken over het verspillen van kosten. Maar de kijk op lineaire televisie is veel te kortzichtig, zoals de ARD-ZDF online studie 2019 al aantoonde. Volgens deze studie stonden de mediabibliotheken van ARD en ZDF in 2019 al aan de top van de populariteitsschaal van de Duitse tv-zenders, met respectievelijk 26 procent en 25 procent gebruik bij de bevolking van 14 jaar en ouder. De RTL- en ProSiebenSat.1-kanaalsgroepen waren de slechtst presterende, en trokken slechts zeven en acht procent van de Duitse webgebruikers minstens één keer per maand naar hun mediabibliotheken.

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

bron Digital Fernsehen, Florian Pötzsch

https://www.digitalfernsehen.de/news/medien-news/maerkte/kampf-um-die-jugend-oeffentlich-rechtliche-haengen-privatsender-bei-social-media-ab-555257/

 

20Hz

Capricorne

 
Link naar reactie
Delen op andere sites


ARD & ZDF zijn met afstand de beste TV zenders/programma aanbieders ter wereld.

Dat komt omdat ze van de Duitse regering een "opdracht" hebben gekregen om de bevolking van Duitsland een alomvattend programma aan te bieden waarin iedere doelgroep onafhankelijk van religieuze overtuiging, politieke overtuiging, minderheden behartigt en gerespecteerd moet worden.

Dit is uiterst belangrijk voor een goed funktioneren van de democratie.

 

Gulukkig kennen ze niet het absurde zuilensysteem zoals in Nederland met hun leden. Dit had al lang op de schop gemoeten.

 

ARD und ZDF haben einen besonderen Auftrag: Sie informieren die Bevölkerung so umfassend und vielfältig, dass sich jeder selbst seine Meinung zum Beispiel zu politischen Fragen bilden kann. Das ist wichtig für die Demokratie. Dafür müssen ARD und ZDF unabhängig von Geldgebern und Werbeeinnahmen sein, die sie vielleicht beeinflussen könnten. Deshalb kommen alle in Deutschland gemeinsam für den "öffentlich-rechtlichen" Rundfunk auf.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben het helemaal met je eens.

Helaas heeft Nederland een Mediawetgeving die nooit goed afgestemd is geworden op de belangen van de onafhankelijke burger. Meer nog omdat die de wetsvoorstellen gemaakt hebben in het verleden alleen met geld en hokjesdenken bezig waren. Er wordt al jaren geroepen om de Mediawet eens compleet te vernieuwen alsook de taken van de zogenaamde omroepen.

20Hz

Capricorne

 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier maakt de regering de dienst uit over wat er op de publieke zenders mag worden uitgezonden. Het wordt voornamelijk gefinancierd door de staat waardoor die een te grote invloed op het geheel heeft, wat nog is extra gesteund wordt door de wetgeving. Amusement moeten RTL en SBS maar uitzenden vind men en dus worden we overspoeld door kwalitatief goedkope onderbroeken lol wat altijd nagemaakt wordt door de ander. Tel daarbij op de vele keren dat alles herhaald wordt en zie ons avondje voor de buis is lang zo leuk meer dan eerder. De NPO mag niet meer amusement uitzenden dan wat er wettelijk wordt toegestaan waardoor de kwaliteit van de NPO willens en wetens onderuit wordt gehaald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

34 minuten geleden, grondstof zei:

Amusement moeten RTL en SBS maar uitzenden vind men en dus worden we overspoeld door kwalitatief goedkope onderbroeken lol wat altijd nagemaakt wordt door de ander.

Er is anders humor genoeg te vinden tijdens deze dagen van NPO2 in Corona tijden met herhalingen uit de afgelopen eeuw om ons af te leiden van de 1,5 meter maatschappij. Maar die humor is nu niet echt geschikt voor de jeugdige toeschouwers die in het topic genoemd worden.

 

 

 

20Hz

Capricorne

 
Link naar reactie
Delen op andere sites

ARD en ZDF met wat onderprogramma's als Neo, Info e.d. zijn hier de meest bekeken zenders. Vroeger keek ik regelmatig naar Pro Sieben, maar op een bepaald moment werd die zender niet meer om aan te zien.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.