Ga naar inhoud

Duitse Publieke zenders beter dan Commerciële


Tonskidutch
 Delen

Aanbevolen berichten

  • V.I.P.
Quote

Terwijl in de lineaire televisie de publieke tv-zenders een harde strijd voeren voor met name jonge kijkers, verliezen ze op het internet de concurrentie, vooral op het gebied van de sociale media.

In termen van kijkcijfers worden ARD en ZDF herhaaldelijk beschuldigd van het uit het oog verliezen van jongeren en van het uitzenden van hun programma's langs de doelgroep van jongeren onder de 49 jaar. Er wordt snel gesproken over het verspillen van kosten. Maar de kijk op lineaire televisie is veel te kortzichtig, zoals de ARD-ZDF online studie 2019 al aantoonde. Volgens deze studie stonden de mediabibliotheken van ARD en ZDF in 2019 al aan de top van de populariteitsschaal van de Duitse tv-zenders, met respectievelijk 26 procent en 25 procent gebruik bij de bevolking van 14 jaar en ouder. De RTL- en ProSiebenSat.1-kanaalsgroepen waren de slechtst presterende, en trokken slechts zeven en acht procent van de Duitse webgebruikers minstens één keer per maand naar hun mediabibliotheken.

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

bron Digital Fernsehen, Florian Pötzsch

https://www.digitalfernsehen.de/news/medien-news/maerkte/kampf-um-die-jugend-oeffentlich-rechtliche-haengen-privatsender-bei-social-media-ab-555257/

 

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K Vu+ ULTIMO4K second hand

Link naar bericht
Delen op andere sites


ARD & ZDF zijn met afstand de beste TV zenders/programma aanbieders ter wereld.

Dat komt omdat ze van de Duitse regering een "opdracht" hebben gekregen om de bevolking van Duitsland een alomvattend programma aan te bieden waarin iedere doelgroep onafhankelijk van religieuze overtuiging, politieke overtuiging, minderheden behartigt en gerespecteerd moet worden.

Dit is uiterst belangrijk voor een goed funktioneren van de democratie.

 

Gulukkig kennen ze niet het absurde zuilensysteem zoals in Nederland met hun leden. Dit had al lang op de schop gemoeten.

 

ARD und ZDF haben einen besonderen Auftrag: Sie informieren die Bevölkerung so umfassend und vielfältig, dass sich jeder selbst seine Meinung zum Beispiel zu politischen Fragen bilden kann. Das ist wichtig für die Demokratie. Dafür müssen ARD und ZDF unabhängig von Geldgebern und Werbeeinnahmen sein, die sie vielleicht beeinflussen könnten. Deshalb kommen alle in Deutschland gemeinsam für den "öffentlich-rechtlichen" Rundfunk auf.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ben het helemaal met je eens.

Helaas heeft Nederland een Mediawetgeving die nooit goed afgestemd is geworden op de belangen van de onafhankelijke burger. Meer nog omdat die de wetsvoorstellen gemaakt hebben in het verleden alleen met geld en hokjesdenken bezig waren. Er wordt al jaren geroepen om de Mediawet eens compleet te vernieuwen alsook de taken van de zogenaamde omroepen.

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K Vu+ ULTIMO4K second hand

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier maakt de regering de dienst uit over wat er op de publieke zenders mag worden uitgezonden. Het wordt voornamelijk gefinancierd door de staat waardoor die een te grote invloed op het geheel heeft, wat nog is extra gesteund wordt door de wetgeving. Amusement moeten RTL en SBS maar uitzenden vind men en dus worden we overspoeld door kwalitatief goedkope onderbroeken lol wat altijd nagemaakt wordt door de ander. Tel daarbij op de vele keren dat alles herhaald wordt en zie ons avondje voor de buis is lang zo leuk meer dan eerder. De NPO mag niet meer amusement uitzenden dan wat er wettelijk wordt toegestaan waardoor de kwaliteit van de NPO willens en wetens onderuit wordt gehaald.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.
34 minuten geleden, grondstof zei:

Amusement moeten RTL en SBS maar uitzenden vind men en dus worden we overspoeld door kwalitatief goedkope onderbroeken lol wat altijd nagemaakt wordt door de ander.

Er is anders humor genoeg te vinden tijdens deze dagen van NPO2 in Corona tijden met herhalingen uit de afgelopen eeuw om ons af te leiden van de 1,5 meter maatschappij. Maar die humor is nu niet echt geschikt voor de jeugdige toeschouwers die in het topic genoemd worden.

 

 

 

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K Vu+ ULTIMO4K second hand

Link naar bericht
Delen op andere sites

ARD en ZDF met wat onderprogramma's als Neo, Info e.d. zijn hier de meest bekeken zenders. Vroeger keek ik regelmatig naar Pro Sieben, maar op een bepaald moment werd die zender niet meer om aan te zien.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.