Ga naar inhoud

ontbrekende zenders


deGraaf
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste Forumleden, 

Graag vraag ik de experts op dit forum om raad. Vooraf ik ben en een simpele gebruiker zonder al te veel technische kennis. Maar heb me wel en beetje moeten verdiepen omdat CD niet echt alles voor je oplost.

Mjn probleem is dat ik een aantal zenders niet kan ontvangen, te weten NED 1, 3, Veronica, Net 5 en enkel andere. 

 

Situatie: ik ben jarenlang Canal Digital gebruiker via een recreatie abonnement (vast opstelling) zonder enig probleem.  

Wegens overgang SD naar HD moest ook ik over.

Via de CD digitaal helpdesk heb ik een nieuwe decoder MZ 101 M7 gekregen. Ik had al een Duo LNB  type CANP DUO M2QD4P0

Volgens mij heb ik schotel en duo goed ingesteld. Bij systeem info krijg ik op 19.2 en 23,5 voor beide 100 signaalsterkte en kwaliteit.

DiSeqcinstelling (automatisch) poort A astra 19,2, poort bAstra 23,5  

 

Via de CD helpdesk kom ik niet veel verder. Geprobeerd: herstart decoder, decoder terug naar fabrieksinstellingen, smartcard opnieuw geactiveerd. Ik heb de laatste firmware update en de laatste zenderlijst.

 

Op kanaal 14 heb ik beeld op kanaal 76 niet.

Wat mij opviel bij het afvinken van de zenderlijst, wel of geen ontvanst viel mij op dat ik van Astra 1 alle zenders uit mijn abonnement kan krijgen en van Astra 23,5 wel de zenders waarbij in de zenderlijst een V staat (ik begreeep dat dit voor verticale beeldlijnen staat of zo) en niet de H zenders.

Moet ik hiervoor ergens iets instellen of (las ik net op uw forum) is misschien de LNB stuk? Maar waarom schakelt die dan wel bij de Astra 1 om?

 

Graag jullie raad. 

 

Groet Jan de Graaf. 

 

   

       

Link naar bericht
Delen op andere sites


Omdat in een duoLNB feitelijk 2 gescheiden LNB's gemonteerd zijn met een DisecQ 2:1 switch. Klaarblijkelijk is de H kwadrant van je 23,5° LNB defect. En dat gebeurt veel vaker dan ons lief is. Heb hier ook een stuk of wat 'nieuwe' liggen die allemaal kapot zijn...

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank Mimisiku voor de heldere uitleg.

Op mijn LNB zitten 4 uitgangen, maar ik neem aan dat er maar 1 stukje electronica (DisedQ 2:1) in de LNB zit  die de omzetting doet dus de coax op een andere uitgang zetten levert niets op?   

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je die LNB bij CDS gehaald hebt orgineel, zou ik eens een telefoontje plegen met CDS over deze zaak.

Misschien valt er wel iets uit de kast.

 

Anders een duo LNB kost tussen € 19 en € 40 (op diverse webshops).  Dit kan ook niet onoverkomelijk zijn.

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank voor de tip. Ik heb destijds de duo LNB wel van het door CD aanbevolen type gekocht, maar via een webshopje. Daar is dus niets meer te halen. En de kosten is ook wel te doen.

Maar ik ben door ervaring wat huiverig geworden door de adviezen van CD. Zo'n 2 jaar geleden had k een leuke nieuwe tv gekocht voor op de camping Samsung UE40F en wilde met insteek module aan de slag.  Op advies CD eerst nieuwe smartcard, toen nieuwe insteekmodule, dikke honderd euro verder en het enige wat het prima deed was mijn stokoude philips decoder. Na zoeken bleek dat TV toestel niet geschikt is voor CD (en overigens ook niet voor Digitennne dus daarommaar bij CD gebleven. Maar hun helpdesk geloof ik niet helemaal, is altijd zelfde riedeltje. 

Heb nu via dit Forum vertrouwen dat het inderdaag aan de LNB ligt. Begreep dat als omzetten V-H bij 19,2 wel werkt dat niet hoeft te betekenen dat het bij 23.5 ook werkt maar dat het volgens soort quadrantensysteem lijkt te gaan. Weer wat geleerd. Dank daarvoor .  

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • V.I.P.

Het omschakelen van horizontale polarisatie naar verticale polarisatie gebeurt per aansluiting. Zou dat niet het geval zijn, dan zou je per aansluiting niet eens de zender kunnen kiezen die je wilt.

Vandaar dat het wel degelijk nut heeft om een andere aansluiting te proberen.

Maar hoe lang is je coaxkabel en welke coaxkabel gebruikt je precies? Wat staat er om de paar decimeter op de coax gedrukt?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ad Sprietje.

Dank voor de info. Aansluiting wisselen ga ik zeker probereen.  

Ik zit nu niet op mijn camping dus kan opschrift coax niet nagaan. Lengte is max 8 meter. Maar is wel ouder, jaar of 6 schat ik.

Heb er nog niet aan gedacht om die ook te vervangen omdat ik op de decoder de melding kreeg dat voor beids sats' sterkte en kwaliteit 100% is.    

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank je wel. Volgens de frequenties op mijm CD zenderlijst zitten de meeste zenders waarn ik ben ginteresseerd in de hoge band.  Neemhet printje mee naar de camping. laat na het week-end wel weten of ik iets ben opgeschoten. Moet nog een beetje opschieten want eind september eindigt mijn recreatieabonnement alweer.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste helpers, 

 

Kleine update zoals beloofd. Coax geprobeerd op alle 4 aansluitpunten van de duo LNB. Maakte geen verschil. LNB nog eens opnieuw horizontaal gezet en ontvangst en kwaliteit opnieuw  100%. Nog steeds ontvangst van alle enders op Sat 1 en 3 verticaal. Kan volgende week een LNB lenen om eens uit te proberen of het echt daaraan ligt. 

Heb naar opdruk op coax gekeken maar daar deze was blank, zal wel oudere ramsh wezen. 

 

Bijkomend positief puntje. Ik ben inmiddels 'schotel specilalist' geworden op de camping. Buurvrouw (leuke meid overigens) had signaal gekregen van canal digitaal dat sc niet meer actief was en was daarom maar wat aan de schotel etc. gaan sjorren. Met enige hulpttroepen, opnieuw bevestigen van duo LNB en alles uit de hand en via het menu op het M7 kastje uitregelen toch weer op 95% kwaliteit gekregen. Zij heeft nu prima ontvangst en alle zenders die ik niet heb. Dus namens haar ook dank voor jullie instructies.

 

Groet, Jan  

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • 9 maanden later...

Best Forumleden, 

Lang niets van mij laten horen omdat het winter was en mijn camping abonnement dus niet actief.

Kan nu melden dat mijn probleem is opgelost. Na plaatsen nieuwe LNB kan ik alle zenders weer ontvangen. Ik heb steeds gedacht dat het niet aan de LNB kon liggen omdat de klacht was gekomen na installatie van het M7 kastje. Ook alle 4 uitgangen van de LNB geprobeerd zonder success. Leereffect voor mij: of er zit toch maar 1 horizontale/verticale polarisatie omzetter in de LNB of de uitgangen kunnen alle 4 tegelijk stuk zijn. Wat hier ook van zij, ik ben op dit moment uit de brand en heb ook een goedkoop adresje gevonden voor de originele LNB (28 euro incl verzendkosten). Had ik dus eerder moeten doen.

 

Groet van nu weer blije kijker.       

 • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

 • 1 maand later...

Ik kan op mijn SAB FTASC een paar radiozenders niet ontvangen  oa 538 en Stubru Canal Digitaal kan het niet verhelpen ze snappen er niks van, dus ik zei stuur dan nieuwe smartcard, dat kan het niet zijn meneer ,hoe weet je dat zeker als je het NIET weet,dus begon ik over Joyne en ze sturen nieuwe kaart op

SAB Titan I & Technisat Multytenne

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door paardengek
   Te koop, oranje Canal Digitaal smartcard.  20 euro per stuk. Ik heb er 3 stuks liggen.
    
   Met vriendelijke groet, paardengek
  • Door greydutch
   Hallo,
   Ik ben er niet helemaal zeker van of mijn probleem hier eigenlijk wel thuishoort, maar ik heb geen betere mogelijkheid gevonden. Mag natuurlijk verschoven worden, als dat nodig is.
    
   Sinds jaar en dag heb ik aan mijn PC een Technotrend TT connect S2-3650 CI met daarin een AlfaCrypt Cam en een originele Canal Digitaal card (oranje/wit). Als software gebruik ik DVBViewer, een erg goed programma. Deze constellatie liep jaren lang zonder problemen, tot enkele dagen geleden. Ik heb in eerste instantie contact opgenomen met het forum van DVBViewer en naar het schijnt ligt het probleem bij Windows! Sinds de update naar versie 2004 hebben namelijk meer mensen problemen en de enige oplossing is blijkbaar naar Windows versie 1909 te downgraden (wat bij mij niet meer lukt, aangezien de update al enkele weken geleden werd geinstalleerd). Het is bovendien ook geen echte oplossing.
    
   Mijn vraag is: kent iemand een vergelijkbare receiver zoals de Technotrend, waarmee de Canal Digitaal kaart goed communiceert en die geen problemen met deze nieuwe Windows versie heeft? De firma Technotrend bestaat volgens mij niet meer en ik heb tot nu toe eigenlijk niets vergelijkbaars gevonden. Aan de andere kant: ik ben vermoedelijk niet de enige die de mogelijkheid wil hebben programma's direct op mijn PC te bekijken en, vooral ook, te kunnen opnemen. Dat functioneerde eigenlijk altijd perfect.
    
   Mijn dank!
  • Door Jürgen
   De titel is denk ik niet helemaal correct maar kon even geen betere vinden.
    
   Ik heb een CD abonnement voor 6 maanden welke ik per maand apart op een door mij aangegeven datum kan laten ingaan.
   De eerste 2 maanden had ik tot eind juni verbruikt.
   Omdat je nooit op dezelfde dag het abo voor de volgende maand, in dit geval de 3e maand, heb ik het abo voor de 3e maand op dinsdag 4 augustus geactiveerd om de dag daarop, woensdag 5 augustus,  naar CD te kunnen kijken.
   Dit ging uitstekend tot vanavond, geen beeld.
   Na even gezocht te hebben, overal behalve de abonnementsperiode want die liep immers tot 5 september kwam ik achter dat maande 3 helemaal niet geactiveerd was, dit terwijl ik al anderhalve week naar CD heb gekeken.
   Nu maar weer de 3e maand vanaf morgen opnieuw geactiveerd.
   Het enige positieve is dat ik nu anderhalve week gratis heb gekeken.
    
   Het blijft natuurlijk wonderbaarlijk dat een geactiveerde maand simpelweg weer wordt gedeactiveerd.
    
    
  • Door formulerfs
   diverse nederlandse zenders liggen er uit nu om 16.55 uur.
    
   ---johan---
  • Door lujo
   Om mij als klant te behouden krijg ik van CanalDigitaal volgende kortingen toegezegd:
    
   Pakket: Rijk
   Klant: Sinds 2006
    
   Verlengen met 1 jaar
   - 2 maanden gratis
    
   Verlengen met 2 jaar
   - eerste jaar 13 euro korting (11,95 ipv 24,95)
   - tweede jaar geen korting 
    
    
   Ik ben benieuwd wat voor maximale kortingen jullie hebben kunnen krijgen om klant te blijven?
  • Door Robdebruin
   Olá, ik heb net een nieuwe receiver gekocht (amiko 8265 +) omdat de sat801 m7 de geest heeft gegeven. Er moet echter nieuwe firmware ingeladen worden omdat de receiver de canaldigitaal kaart niet herkend. Wie weet waar ik deze firmware kan vinden /downloaden? 
    
   Alvast bedankt Rob 
  • Door schapi
   vanaf laatste update alles van cd zwart op testkanalen na, terug naar begin pli 7.2 met ccam203 en draaid weer goed. dit ook op een andere db 800 getest resultaat was gelijk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.