Ga naar inhoud


ontbrekende zenders


deGraaf

Aanbevolen berichten

Beste Forumleden, 

Graag vraag ik de experts op dit forum om raad. Vooraf ik ben en een simpele gebruiker zonder al te veel technische kennis. Maar heb me wel en beetje moeten verdiepen omdat CD niet echt alles voor je oplost.

Mjn probleem is dat ik een aantal zenders niet kan ontvangen, te weten NED 1, 3, Veronica, Net 5 en enkel andere. 

 

Situatie: ik ben jarenlang Canal Digital gebruiker via een recreatie abonnement (vast opstelling) zonder enig probleem.  

Wegens overgang SD naar HD moest ook ik over.

Via de CD digitaal helpdesk heb ik een nieuwe decoder MZ 101 M7 gekregen. Ik had al een Duo LNB  type CANP DUO M2QD4P0

Volgens mij heb ik schotel en duo goed ingesteld. Bij systeem info krijg ik op 19.2 en 23,5 voor beide 100 signaalsterkte en kwaliteit.

DiSeqcinstelling (automatisch) poort A astra 19,2, poort bAstra 23,5  

 

Via de CD helpdesk kom ik niet veel verder. Geprobeerd: herstart decoder, decoder terug naar fabrieksinstellingen, smartcard opnieuw geactiveerd. Ik heb de laatste firmware update en de laatste zenderlijst.

 

Op kanaal 14 heb ik beeld op kanaal 76 niet.

Wat mij opviel bij het afvinken van de zenderlijst, wel of geen ontvanst viel mij op dat ik van Astra 1 alle zenders uit mijn abonnement kan krijgen en van Astra 23,5 wel de zenders waarbij in de zenderlijst een V staat (ik begreeep dat dit voor verticale beeldlijnen staat of zo) en niet de H zenders.

Moet ik hiervoor ergens iets instellen of (las ik net op uw forum) is misschien de LNB stuk? Maar waarom schakelt die dan wel bij de Astra 1 om?

 

Graag jullie raad. 

 

Groet Jan de Graaf. 

 

   

       

Link naar reactie
Delen op andere sites


Omdat in een duoLNB feitelijk 2 gescheiden LNB's gemonteerd zijn met een DisecQ 2:1 switch. Klaarblijkelijk is de H kwadrant van je 23,5° LNB defect. En dat gebeurt veel vaker dan ons lief is. Heb hier ook een stuk of wat 'nieuwe' liggen die allemaal kapot zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je die LNB bij CDS gehaald hebt orgineel, zou ik eens een telefoontje plegen met CDS over deze zaak.

Misschien valt er wel iets uit de kast.

 

Anders een duo LNB kost tussen € 19 en € 40 (op diverse webshops).  Dit kan ook niet onoverkomelijk zijn.

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de tip. Ik heb destijds de duo LNB wel van het door CD aanbevolen type gekocht, maar via een webshopje. Daar is dus niets meer te halen. En de kosten is ook wel te doen.

Maar ik ben door ervaring wat huiverig geworden door de adviezen van CD. Zo'n 2 jaar geleden had k een leuke nieuwe tv gekocht voor op de camping Samsung UE40F en wilde met insteek module aan de slag.  Op advies CD eerst nieuwe smartcard, toen nieuwe insteekmodule, dikke honderd euro verder en het enige wat het prima deed was mijn stokoude philips decoder. Na zoeken bleek dat TV toestel niet geschikt is voor CD (en overigens ook niet voor Digitennne dus daarommaar bij CD gebleven. Maar hun helpdesk geloof ik niet helemaal, is altijd zelfde riedeltje. 

Heb nu via dit Forum vertrouwen dat het inderdaag aan de LNB ligt. Begreep dat als omzetten V-H bij 19,2 wel werkt dat niet hoeft te betekenen dat het bij 23.5 ook werkt maar dat het volgens soort quadrantensysteem lijkt te gaan. Weer wat geleerd. Dank daarvoor .  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het omschakelen van horizontale polarisatie naar verticale polarisatie gebeurt per aansluiting. Zou dat niet het geval zijn, dan zou je per aansluiting niet eens de zender kunnen kiezen die je wilt.

Vandaar dat het wel degelijk nut heeft om een andere aansluiting te proberen.

Maar hoe lang is je coaxkabel en welke coaxkabel gebruikt je precies? Wat staat er om de paar decimeter op de coax gedrukt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ad Sprietje.

Dank voor de info. Aansluiting wisselen ga ik zeker probereen.  

Ik zit nu niet op mijn camping dus kan opschrift coax niet nagaan. Lengte is max 8 meter. Maar is wel ouder, jaar of 6 schat ik.

Heb er nog niet aan gedacht om die ook te vervangen omdat ik op de decoder de melding kreeg dat voor beids sats' sterkte en kwaliteit 100% is.    

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel. Volgens de frequenties op mijm CD zenderlijst zitten de meeste zenders waarn ik ben ginteresseerd in de hoge band.  Neemhet printje mee naar de camping. laat na het week-end wel weten of ik iets ben opgeschoten. Moet nog een beetje opschieten want eind september eindigt mijn recreatieabonnement alweer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste helpers, 

 

Kleine update zoals beloofd. Coax geprobeerd op alle 4 aansluitpunten van de duo LNB. Maakte geen verschil. LNB nog eens opnieuw horizontaal gezet en ontvangst en kwaliteit opnieuw  100%. Nog steeds ontvangst van alle enders op Sat 1 en 3 verticaal. Kan volgende week een LNB lenen om eens uit te proberen of het echt daaraan ligt. 

Heb naar opdruk op coax gekeken maar daar deze was blank, zal wel oudere ramsh wezen. 

 

Bijkomend positief puntje. Ik ben inmiddels 'schotel specilalist' geworden op de camping. Buurvrouw (leuke meid overigens) had signaal gekregen van canal digitaal dat sc niet meer actief was en was daarom maar wat aan de schotel etc. gaan sjorren. Met enige hulpttroepen, opnieuw bevestigen van duo LNB en alles uit de hand en via het menu op het M7 kastje uitregelen toch weer op 95% kwaliteit gekregen. Zij heeft nu prima ontvangst en alle zenders die ik niet heb. Dus namens haar ook dank voor jullie instructies.

 

Groet, Jan  

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...

Best Forumleden, 

Lang niets van mij laten horen omdat het winter was en mijn camping abonnement dus niet actief.

Kan nu melden dat mijn probleem is opgelost. Na plaatsen nieuwe LNB kan ik alle zenders weer ontvangen. Ik heb steeds gedacht dat het niet aan de LNB kon liggen omdat de klacht was gekomen na installatie van het M7 kastje. Ook alle 4 uitgangen van de LNB geprobeerd zonder success. Leereffect voor mij: of er zit toch maar 1 horizontale/verticale polarisatie omzetter in de LNB of de uitgangen kunnen alle 4 tegelijk stuk zijn. Wat hier ook van zij, ik ben op dit moment uit de brand en heb ook een goedkoop adresje gevonden voor de originele LNB (28 euro incl verzendkosten). Had ik dus eerder moeten doen.

 

Groet van nu weer blije kijker.       

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik kan op mijn SAB FTASC een paar radiozenders niet ontvangen  oa 538 en Stubru Canal Digitaal kan het niet verhelpen ze snappen er niks van, dus ik zei stuur dan nieuwe smartcard, dat kan het niet zijn meneer ,hoe weet je dat zeker als je het NIET weet,dus begon ik over Joyne en ze sturen nieuwe kaart op

SAB Titan I & Technisat Multytenne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...