Ga naar inhoud

Automatische schotel vindt geen CD op Astra 3.


fransk
 Delen

Aanbevolen berichten

Dag beste lezers/deskundigen

Probleem:

Nieuwe schotel op camper Cytrac Visionair III. Dit is een automatische schotel. Er verblijven in NL. Eerste vier dagen geen probleem. Nu geen zenders meer. Astra 3.

Sterkte 57 %. Kwaliteit 85.

De ontvanger ziet op Astra 3 allen nog Skylink. Dus geen CD.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Bedankt

Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Moderators

Goedemiddag, dit is geen Canaldigitaal probleem maar een schotel probleem, je vraag wordt verplaatst naar het schotelforum.

 

T.a.v. je probleem, je schotel zoekt naar een transponder op Astra 3, maar komt op astra 2 op dezelfde frequentie ook een transponder tegen.

 

Kies een referentie transponder voor Astra 3 weke alleen op Astra 3 voorkomt.

 

He groot is eignlijk de schotel?

In Zuid-West Europa heb je minstens een 80 cm schotel of groter nodig voor Astra 3.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Skylink zit ook op andere satellieten, noem eens frequentie en zendernaam, dan kan met redelijke zekerheid aangegeven worden naar welke satelliet er gekeken kan worden.

 

Heb je wel beeld op bepaalde zenders, indien ja, welke zenders zijn dat?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Daar lees ik bij de specificaties:

Grootte schotel        60cm

Automatische skew  Nee

 

 

Wanneer de skew niet goed staat, zal je de nodige problemen ondervinden bij de ontvangst van Canaldigitaal.

Maar bij een nagelnieuwe schotel zou ik even naar de leverancier terug gaan.

 

Wat voor ontvanger is er bij deze schotel aangeschaft?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

dank je.

De ontvanger is een philips tv 4209

 

Ik vraag om Astra 3, en hij richt zich daarop. Hij meldt : Astra 23.5 E. Sterkte 59 kwaliteit 81.

Hij vindt 263 TV zenders, waaronder TVNoord, drenthe en TV oost.en verder heel veel tchechisch.

Raar is dat hij het vier dagen goed gedaan heeft.

is sterkte 59% normaal voor een automatische schotel ?

 

zeer bedankt

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Met die zenders heb je inderdaad Astra 3 gevonden.

Sterkte 59% is een relatieve aanwijzing, of die normaal is kan ik niet zeggen.

263 zenders betekent dat je eigenlijk ook de Canaldigitaal zenders ontvangt,  op de transponder van TV oost zit ook Radio NPO 1

 

Ik denk dat de skew van de lnb niet optimaal staat, en dat de afmeting van de schotel aan de krappe kant is.

Zit je kaart nog wel in de ontvanger?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

dank je wel.

De Cytrac is geen geẃone schotel. Volgens TenHaaft (de fabrikant ) is het ontvangstbereik gelijk aan een schotel van 85  cm.

Ja, en de kaart zit erin en wordt ook herkend. En ik heb ook een hoop NPO radio zenders

bedankt voor de hulp

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Beste fransk.

Sta je niet een beetje te overdrijven over de prestaties van Cytrac vlakantenne. Hij heeft helemaal geen ontvangstbereik gelijk aan een normale schotel van 85cm.
Op de caravan salon in Dusseldorf wordt door Ten Haaf, de fabrikant van de Cytrac vertelt dat deze vlakantenne wat ontvangst te vergelijken is met een normale schotel van 65cm, zie:

 

bij 1 min. en 46 sec.

De Cytrac vlakantenne beschikt wel over een skew-instelling. D.m.v. een motor aan de achterzijde wordt de antenne links- of rechtsom gekanteld, zie: http://ten-haaft.com/rmc-en/?product=premium-series-space-requirement-cytrac-dx&noredirect=en_GB
 

aangepast door Sprietje
Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Nee, in Nederland niet maar ga a.u.b. niet beweren dat die antenne gelijk presteert aan een schotel van 85cm. Vanaf midden Spanje tot aan de zuidkust van Spanje en Portugal zul je de zenders van CanalDigitaal op de Astra 23,5 niet kunnen ontvangen met de Cytrac.

 

Signaalsterkte is van weinig belang, het gaat om de signaalkwaliteit.

 

aangepast door Sprietje
Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Is de schotel verplaatst, is er een reden te bedenken waarom die plotseling niet meer zou werken?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door paardengek
      Te koop, oranje Canal Digitaal smartcard.  20 euro per stuk. Ik heb er 3 stuks liggen.
       
      Met vriendelijke groet, paardengek
    • Door greydutch
      Hallo,
      Ik ben er niet helemaal zeker van of mijn probleem hier eigenlijk wel thuishoort, maar ik heb geen betere mogelijkheid gevonden. Mag natuurlijk verschoven worden, als dat nodig is.
       
      Sinds jaar en dag heb ik aan mijn PC een Technotrend TT connect S2-3650 CI met daarin een AlfaCrypt Cam en een originele Canal Digitaal card (oranje/wit). Als software gebruik ik DVBViewer, een erg goed programma. Deze constellatie liep jaren lang zonder problemen, tot enkele dagen geleden. Ik heb in eerste instantie contact opgenomen met het forum van DVBViewer en naar het schijnt ligt het probleem bij Windows! Sinds de update naar versie 2004 hebben namelijk meer mensen problemen en de enige oplossing is blijkbaar naar Windows versie 1909 te downgraden (wat bij mij niet meer lukt, aangezien de update al enkele weken geleden werd geinstalleerd). Het is bovendien ook geen echte oplossing.
       
      Mijn vraag is: kent iemand een vergelijkbare receiver zoals de Technotrend, waarmee de Canal Digitaal kaart goed communiceert en die geen problemen met deze nieuwe Windows versie heeft? De firma Technotrend bestaat volgens mij niet meer en ik heb tot nu toe eigenlijk niets vergelijkbaars gevonden. Aan de andere kant: ik ben vermoedelijk niet de enige die de mogelijkheid wil hebben programma's direct op mijn PC te bekijken en, vooral ook, te kunnen opnemen. Dat functioneerde eigenlijk altijd perfect.
       
      Mijn dank!
    • Door Jürgen
      De titel is denk ik niet helemaal correct maar kon even geen betere vinden.
       
      Ik heb een CD abonnement voor 6 maanden welke ik per maand apart op een door mij aangegeven datum kan laten ingaan.
      De eerste 2 maanden had ik tot eind juni verbruikt.
      Omdat je nooit op dezelfde dag het abo voor de volgende maand, in dit geval de 3e maand, heb ik het abo voor de 3e maand op dinsdag 4 augustus geactiveerd om de dag daarop, woensdag 5 augustus,  naar CD te kunnen kijken.
      Dit ging uitstekend tot vanavond, geen beeld.
      Na even gezocht te hebben, overal behalve de abonnementsperiode want die liep immers tot 5 september kwam ik achter dat maande 3 helemaal niet geactiveerd was, dit terwijl ik al anderhalve week naar CD heb gekeken.
      Nu maar weer de 3e maand vanaf morgen opnieuw geactiveerd.
      Het enige positieve is dat ik nu anderhalve week gratis heb gekeken.
       
      Het blijft natuurlijk wonderbaarlijk dat een geactiveerde maand simpelweg weer wordt gedeactiveerd.
       
       
    • Door formulerfs
      diverse nederlandse zenders liggen er uit nu om 16.55 uur.
       
      ---johan---
    • Door lujo
      Om mij als klant te behouden krijg ik van CanalDigitaal volgende kortingen toegezegd:
       
      Pakket: Rijk
      Klant: Sinds 2006
       
      Verlengen met 1 jaar
      - 2 maanden gratis
       
      Verlengen met 2 jaar
      - eerste jaar 13 euro korting (11,95 ipv 24,95)
      - tweede jaar geen korting 
       
       
      Ik ben benieuwd wat voor maximale kortingen jullie hebben kunnen krijgen om klant te blijven?
    • Door Robdebruin
      Olá, ik heb net een nieuwe receiver gekocht (amiko 8265 +) omdat de sat801 m7 de geest heeft gegeven. Er moet echter nieuwe firmware ingeladen worden omdat de receiver de canaldigitaal kaart niet herkend. Wie weet waar ik deze firmware kan vinden /downloaden? 
       
      Alvast bedankt Rob 
    • Door schapi
      vanaf laatste update alles van cd zwart op testkanalen na, terug naar begin pli 7.2 met ccam203 en draaid weer goed. dit ook op een andere db 800 getest resultaat was gelijk
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.