Ga naar inhoud


Oude Recepten, bij warm weer


Tonskidutch

Aanbevolen berichten


Met dit weer is het ook lekker om sla te maken met paprika uiën radijs en augurk daarbij gebakken banaan en gebakken mosselen met garnalen natuurlijk een paar gepofte aardappelen er bij om het wat Nederlands te houden. Als toetje kwark met aardbeien en kiwi, natuurlijk een goede, niet al te zure, witte wijn er bij serveren.

slamossel.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 24-7-2019 om 14:27 zei Tonskidutch:

maar dat is wel een moderne, oplossing

ik kan het me voorstellen want de koeling door verdamping is heel effectief

 

Ik heb het in Namibia gezien. Een koelcel met aan de buitenkant zo'n 30 cm houtskool , door hout natuurlijk tegengehouden zodat het niet valt. Dat wodt goed nat gespoten. Door het verdampen daalt de binnen temperatuur aanzienlijk!

System Administrator (niet van deze site)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarom had je veldfles ook een viltlaag, nat maken in de zon leggen en de inhoud word koel, maar ja weten ze (tegenwoordig) niet meer.

Niet het vilt er af kouwen, is niet te vreten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag weer een salade. Met vele koude ingrediënten.

 

En tegen de warmte sproei ik momenteel het dak even nat. Zou het eigenlijk een paar keer per dag moeten doen, maar 's avonds even helpt al flink.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Vanavond een pannenkoek, met een pint bier.

En een douche met bier, er ging iets mis bij de bediening!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

neem de koelbox met voldoende koelaccu's mee naar de winkel

 

vroeg 's ochtends koken / voorbereiden en je kunt er tegenaan

de hitte die om 10 uur al de dertig bereikt

rauwe Ossehaas in 5mm dikke schijfjes snijden, net nog gehaald (in de koelbox) plat slaan met de klopper (en je buren zijn ook wakker)

mooi verdelen op een "voorgekoelde" telleur en een vers geraspte Parmazaan erover, zeer zeker niet teveel

een paar draaien van de zwarte pepermolen

een paar vlokjes zeezout

en een goede fruitige Olijf olie erover sprenkelen

met een goed stuk volkoren panini (alles van een graansoort)

en een koele Trivaner van de Hoeve Nekum

oja carpaccio moet even intrekken / marineren

in de koelkast

Dancing Barefoot

Simple Minds

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...