Jump to content
ilseonline

De onderhandelingen met FOX Sports zitten muurvast

Recommended Posts

Ik zag net een bericht binnen komen dat de onderhandelingen tussen Ziggo en FOX Sports muurvast zitten, dat was te verwachten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen probleem! Gewoon de poot stijf houden. Laat die Amerikanen maar voelen dat het een keer over en uit is... Zijn gewoon aan het chanteren, net als Viacomm. Ze hebben dik verlies dit jaar vanwege Corona en denken dat de kijker dit wel even voor ze vereffend.. Mooi niet dus....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is te hopen dat Ziggo dit blijft vasthouden. 

Belachelijk om elke kabel aansluiting te willen laten betalen (voetbal belasting) om zo de veels te dure voetbal verslag geving voor de tv in stand te kunnen houden.  

 

Denk dat Ziggo veel meer mensen een veel groter plezier doet door eindelijk eens van de SD zenders af te stappen en alles in HD gaat doorgeven. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is Fox eerder gelukt, dus ze proberen het gewoon weer. Ze hebben alleen wat extra problemen:

 

- extra verlies door Corona (aandeelhouders niet blij)

- meer providers haken af (nog meer verlies)

- chantage naar de providers werkt niet meer (het kantelpunt is bereikt. Klanten willen eenvoudig niet meer betalen en ze zijn de idiote reclamehoeveelheid zat)

 

Er groeit steeds meer weerstand tegen deze Amerkaanse zooi..

 

Inderdaad: terug naar normale TV, herhaalzenders weg, reclame indammen. 10 zenders in mooie HD liever dan 100 pulpzenders in SD en extreme compressie.

 • Bedankt 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ik las het net op fok ... Dat Ziggo de zenders mooi op zwart zet en dat FOX lekker terug naar Amerika gaat.

Het is gewoon triest dat wij burgers de betaal zenders moeten gaan onderhouden omdat ze jaren geleden grote contracten heeft afgesloten met de voetbalclubs.

 

Misschien kunnen ook met ze alle naar het malieveld in Den Haag weg met FOX en hun beleid..

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik lees in het artikel dat de vergoeding 3 keer zo hoog zou moeten worden, en dat in plaats van de 300.000 abonnees van het Fox pakket alle klanten zouden moeten gaan betalen.

 

Dat is dus de constructie die ze ook bij bijvoorbeeld Canaldigitaal hebben uitgehaald.

 

Het zou dan gaan om, volgens het artikel, 100 miljoen euro wat dit zou moeten opleveren voor het doorgeven van de live voetbal wedstrijden.

Ziggo geeft aan dat ze graag voetbal voor de liefhebbers willen blijven doorgeven, maar geen cent willen betalen voor de 3,5 miljoen klanten die daar geen prijs op stellen.

 

Het tij keert voor de content providers en de sportzenders.

Steeds meer distributeurs gaan niet meer in op deze eisen, ik heb het gevoel dat Ziggo dit hard gaat spelen.

Ze zouden maximaal 300.000 klanten kunnen verliezen, blijven er nog 3,2 miljoen over.

 

 

Nog even het rekensommetje, 100 miljoen gedeeld door 3,5 miljoen klanten is een prijskaartje van bijna € 29 per abonnee.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Vergeet de voetbalbelasting niet dan voor elke aansluiting op dit moment nog berekend wordt, ook al kan of wil je het niet zien.

 

Edited by ilseonline

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij Ziggo was dit nog niet aan de orde, daar liep nog het oude contract van de Fox zenders in een apart plus abonnement, met zoals ik lees 300.000 abonnees.

Nu wil Fox een soortgelijk contract met Ziggo afsluiten zoals met andere providers, namelijk iedereen betalend voetbal kijker, of je wil of niet.

 

Het bedrag van 100 miljoen alleen voor Ziggo aan Fox te betalen is te absurd voor woorden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohw, dat wist ik niet, als elke aanbieder zijn poot stijf blijft houden bij een nieuw contract, dan kunnen ze de voetbal sport wel in laten pakken. 

 

Ik vind het belachelijk dat ze dat in een contract durven te eisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 uren geleden, Mimisiku zei:

Er groeit steeds meer weerstand tegen deze Amerkaanse zooi..

 

Eindelijk! Ik hoop echt van harte dat de providers voet bij stuk houden en amerikanen bannen van de tv in europa!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

31 juli weten we de afloop.Ik lees tussen de regels door, dat wanneer Fox Ziggo korting gaat geven, die ook aan andere providers gegeven moet worden.

Voor Fox / Disney gaat het dus om veel meer als een provider.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zie dat dadelijk Ziggo nog overneemt....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uiteraard, dat is bij Viacomm ook... Maar laat ze maar voelen dat het gewoon uit is met de pret. Bedrijfsrisico mogen/moeten ze zelf dragen en niet hun klanten. Het is tenslotte géén verzekeringsmaatschappij!! Gewoon een commercieel bedrijf wat zijn hand flink heeft overspeeld. Ik zou graag de term 'Billen' en 'Blaren' willen bezigen..

Het 'leuke' is dat de providers eigenlijk veel meer macht hebben dan ze realiseren. Zij kunnen die rupsjes Viacomm en Fox gewoon terug 'chanteren' door gewoon 'Nee' te zeggen. Reken maar dat de grote Bobo's van Viacomm en Fox nu perntjes zweten. Voor hun dreigt (bij mislukken van hun eisen) gegarandeerd het offerblok. De aandeelhouders verliezen bakken met geld en dát is het enige wat in Amerika telt! Ze mogen vertrekken, de aandelenkoers daalt, sponsors trekken zich terug, nóg minder inkomsten. Het is zelfs geen ondenkbaar scenario dat zo'n firma gewoon omvalt... Als de EU providers dát ook even in het achterhoofd houden is de strijd eigenlijk al gestreden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als Ziggo abonnee ben ik blij met dit (voorlopig) standpunt van Ziggo; ik wens niet verplicht te betalen voor voetbal wat ik toch niet ga kijken. Het pakket is al duur genoeg. Bovendien denk ik dat Fox z'n hand met dit standpunt overspeelt heeft, omdat de impact van het verliezen van Ziggo als doorgiftemogelijkheid toch wel aanzienlijk is.

 

Aan de andere kant vind ik het wel heel erg hypocriet van Ziggo; ze hebben alle klanten (en ik ben F1 liefhebber) "Ziggo Sport" door de strot geduwd, officieel met de uitspraak "het kost je niets", maar we weten allemaal dat F1/buitenlands voetbal erg veel geld kost. En die centjes zijn niet vanuit de aandeelhouders gekomen, maar komen nog steeds van de klanten af...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat nu bij Ziggo speelt, is enkele jaren gelden al bij andere providers uitgehaald, Canaldigitaal wilde toen niet toegeven, maar een kleine andere satelliet tv aanbieder Joyne gaf het wel door.

Wat Joyne daarvoor moest betalen zal wel nooit bekend worden.

 

Enkele weken geleden wilde Discovery channel ook de hoofdprijs voor een verlenging bij Canaldigitaal, CD heeft niet toegegeven en Discovery c.s. zijn op zwart.

 

Ik sta achter CD, toegeven zet alleen maar de deur open voor andere zenders de hoofdprijs te eisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   1 member

 • Similar Content

  • By tipje
   Ik wil graag mijn Samsung afstandsbediening van de QE55q60 koppelen aan de mediabox next, heb hem gekoppeld maar de box staat in een kastje eronder.
   Hoe kan ik voor zorgen dat ik het deurtje gesloten kan houden en toch zappen naar de box.?
  • By 5061
   Mijn echtgenote kijkt ZiggoGo op haar iPhone4. Krijgt heel vaak de melding : deze video is momenteel niet bereikbaar. Het beeld gaat vervolgens op zwart. Soms lukt het om de iPhone opnieuw op te starten maar niet altijd. Het gekke is dat ik op 'n andere kamer op de iPad wel naar dezelfde zender kan kijken en geen enkele storing of uitval heb. Heeft iemand dezelfde ervaring en wat kan ik eraan doen om het te verhelpen. Mijn dank voor de hulp.
   groeten Leo
  • By edbe
   hoe moet je de instelligen doen om Ziggo smartcard op Cccam te kunnen laten draaien
  • By MTSAV
   Heb nieuwe VU+DUO 4K maar krijg geen beeld met nieuwe ziggo kaart.
   als ik oude kaart neem van Home werkt het wel. De Box draait op openpli laatste versie.
   heb ccam en Oscam geprobeerd.
  • By Prawo
   Bij Basis-tv bij mijn schoonouders zijn alle zenders goed zichtbaar, alleen die twee Belgen hebben vooral last van blokvorming.
   Ze hebben alleen Basis-tv, geen internet.
   Wat kan het probleem zijn?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy