Ga naar inhoud


Kabelaar AT&T neemt filmmaker Time Warner over


Zunigkyk

Aanbevolen berichten

FD meldt nu:

De deal is rond. Het Amerikaanse kabelbedrijf AT&T neemt mediabedrijf Time Warner over, dat onder meer eigenaar is van televisiekanalen CNN en HBO en filmstudio Warner Bros. Dat maakten de bedrijven zaterdagavond bekend, nadat eerder deze week al geruchten over een samengaan al de ronde deden.

Met de fusie wordt AT&T eigenaar van veel van de informatie die nu over haar kabelnetwerk wordt verzonden. Het is de vraag of toezichthouders zullen instemmen met de deal. De vrees is dat AT&T de mogelijkheid gebruikt om de doorgifte van materiaal van Time Warner te beperken.

Het maakt de fusie een delicate kwestie. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump liet meteen na bekend worden van het nieuws weten dat hij nooit toestemming zou geven voor het samengaan van de bedrijven. 'Te veel macht in de handen van te weinig mensen', lichtte hij zijn bezwaar toe tijdens een verkiezingsrally. Zijn democratische uitdaagster Hillary Clinton heeft nog niet formeel op het nieuws gereageerd.

AT&T betaalt voor de overname van het drie keer zo kleine Time Warner in een combinatie van contanten en aandelen. De aandelen neemt het over voor $107,50, waarmee de totale waarde van de overname op ongeveer $85,4 mrd uitkomt. AT&T verwacht dat de overname voor het eind van volgend jaar gereed kan zijn.

De overname past in de strategie van AT&T om zich van telecombedrijf om te vormen in een mediamagnaat. Vorig jaar kocht het satellietzender DirecTV voor $48,5 mrd. Het bedrijf had halverwege dit jaar 142 mln klanten voor de internetdiensten en ongeveer 38 miljoen abonnees voor de satellietzender.

Het New Yorkse Time Warner is een grootmacht in de wereld van televisie, film en spelletjes. Het is eigenaar van onder meer CNN en HBO en de filmstudio produceerde onder meer de film van Harry Potter en Batman. In 2014 sloeg het bedrijf nog een overnamebod van $80 mrd van Twenty-First Century Fox af.

Als de fusie doorgaat is deze de grootste op het gebied van content en mediadistributie sinds Comcast in 2011 NBC Universal kocht van General Electric.

 

 

Ik ben benieuwd wat Europese bedrijven nu gaan doen... stel je voor dat M7, Ziggo of KPN de Telegraaf of RTL gaan overnemen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben benieuwd wat Europese bedrijven nu gaan doen... stel je voor dat M7, Ziggo of KPN de Telegraaf of RTL gaan overnemen.

 

 

En dan die zender allen voorbehouden voor hun eigen netwerk.

Moet er niet aandenken.

 

Hele zorgelijke evolutie.

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch zou het een mooi middel zijn voor de diverse alles-in-een aanbieders. Ieder zou zich kunnen onderscheiden door op zijn netwerk een exclusief TV-kanaal te zetten.

 

M7 zit bijvoorbeeld in de positie dat ze (vanwege satelliet) sterke ingang hebben in plattelandsgebieden. Niemand besteedt serieuze aandacht aan de regio... De politici voelen zich in Groningen (ivm aarbevingsschade) even ver van huis als op de antillen. Daar  ligt gewoon een gat in de markt: de NL 'regio' omvat 3x zoveel provincies waar zogezegd niets lijkt te gebeuren.

 

Ook voor de diverse kranten zou het een enorme kans zijn als zij geintegreerd zouden worden in het alles-in-een landschap.

 

Hoeveel bedenktijd is er voor M7, KPN, Telfort, XS4all, Vodafone, Ziggo?  De amerikanen en sommige grote jongens zwemmen in geld wat nog in buitenlandse tax-havens zit, maar daar misschien niet lang meer kan blijven. Goed als er een beetje reuring in komt.

 

En of netwerk en wat daarover aangeboden wordt nu strikt gescheiden moet blijven? Ooit werd het uit elkaar getrokken om de privatiseringsopbrengsten te maximaliseren, maar de oude geïntegreerde versies functioneerden gewoon beter. Al die verschillende openbaar vervoerbedrijfjes of telecombedrijfjes is gewoon tegennatuurlijk, gaat tegen de normale groter-groeitrend in. Het geforceerd in stand houden van een gelijk speelveld van vele kleintjes laat geen winnaars toe. En dus ook geen ®evolutie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door de verheerlijking van de marktwerking, is er straks wereldwijd nog maar een aanbieder per product.

Brussel wil nu het water claimen, gaat dit door, zijn alle waterleveranciers nog maar een bedrijf.

Géén concurrentie meer en de prijzen vliegen de pan uit.

Je ziet het o.a. ook al met Liberty Global, buiten UPC/Ziggo en Telenet bezitten ze nog veel meer kabelmaatschappijen en

zijn zo de grootste kabelmaatschappij in Europa, misschien wel de hele wereld.

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...