Ga naar inhoud


DVB-T terug in Zwitserland


OFDM

Aanbevolen berichten

Het zag er in juni naar uit dat Zwitserland het eerste land ter wereld zou zijn zonder ether televisie. De afschakeling is ook gerealiseerd zie:

 

https://www.youtube.com/watch?v=j6FwL_P9Nz8

 

Dit was voor een klein aantal inwoners van Zwitserland zelf misschien nog op te lossen maar de kabelnetten in buurlanden Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland kwamen ook zonder beeld te zitten. Het bleek wel dat hier en daar werd gesmokkeld door het HD beeld van satelliet te pakken hoewel: Als er ook ether ontvangst mogelijk is zal dat misschien mogen. Uiteindelijk is het voor zover ik weet toch tot afschakeling gekomen op die kabelnetten met een boel protest tot gevolg. Extra wrang is dat Zwitserland al sinds lange tijd dicht bekabeld is en alle zenders uit de buurlanden doorgeeft. Zelfs Britse zenders die niet doorgegeven mogen worden zijn gewoon te zien omdat Zwitserland er wettelijk soepeler mee om kan gaan (zie onderaan 2e link).

 

Nu lees ik toevallig dat er een oplossing is gevonden! De Oostenrijkse kabelaar Lampert gaat een DVB-T zendstation in Zwitserland opnieuw in gebruik nemen en dit volledig betalen. Vanuit de Zwitserse overheid is hier geen enkel bezwaar tegen en de omroep SRG juicht toe dat er zo'n grote belangstelling is voor hun zenders...!  Ook Duitsland heeft nu interesse in een dergelijke oplossing.

 

Lees hier:

 

https://www.broadbandtvnews.com/2019/11/24/srg-returns-on-dtt-in-switzerland-and-austria/

 

https://www.rxtvlog.com/2019/11/why-cable-operator-has-brought-back.html

 

https://www.teltarif.de/schweiz-dvb-t-digitales-fernsehen/news/78802.html

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maar er zijn helaas toch delen van de Zwitserse regio's die door de geografie en ligging geen terrestrische ontvangst hebben. (DVB-T en DVB-T2)

En met een schoteltje op 13 en 19,2 Oost wel ontvangst hebben in HD (ook met de sneeuw 's winters) .

 

Echter het is wel heel opmerkelijk dat de oude frequenties te koop waren voor het commerciële bedrijf van Lampert.

Ik weet niet of men met SD genoegen gaat nemen op den duur.

Children Of The Sun

Dead Can Dance

 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt erop dat er ook regio's waren die het signaal doorgaven van satelliet terwijl daar geen ether TV ontvangst mogelijk was, vermoedelijk oogluikend gedoogd. Ook het feit dat het ether signaal SD was en de HD van satelliet werd gepakt..

 

Nu ze vanuit een reset situatie weer van nul af moeten beginnen bestaat er inderdaad kans dat ze alleen het echte signaal mogen inzetten, we zullen zien! Ik denk niet dat het een probleem is dat het slechts SD is tenzij Lampert ze nu wel in HD gaat uitzenden. Het moet nog van start gaan.

 

De oude frequenties zijn gewoon aan Zwitserland toegewezen gebleven zover ik weet maar over de deal met de Zwitserse overheid weet ik alleen dat ze niets in de weg wordt gelegd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.