Ga naar inhoud


RTV Drenthe stopt door bezuiniging met satellietverspreiding


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Satellietkijkers moeten het nog dit jaar zonder de uitzendingen van regionale omroep RTV Drenthe gaan doen. De omroep moet bezuinigen en stopt hierdoor met het uitzenden via de satelliet.

RTV Drenthe heeft nog een doorlopende distributieovereenkomst met het Luxemburgse bedrijf M7 Group voor verspreiding van de tv-zender via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost. Deze overeenkomst loopt binnenkort af. RTV Drenthe verlengt de overeenkomst niet. De reden hiervoor is volgens directeur Dirk Binnendijk de opgelegde bezuiniging. De regionale omroep moet ruim een miljoen euro bezuinigen. Het kan deze opgelegde bezuiniging zonder noodgedwongen ontslagen uitvoeren maar moet dan wel een versobering van het beleid doorvoeren. Het schrappen van de satellietverspreiding is één van de maatregelen die genomen wordt. Daarnaast worden nog meer bezuinigingen doorgevoerd waaronder het schrappen van ondertiteling bij programma’s.
 
Kaasschaaf langs programmabudget

In de afgelopen vijf jaar heeft RTV Drenthe al veel moeten bezuinigen. Daarbij is een kwart van het budget verloren gegaan. De kaasschaaf ging hierdoor al langs het programmabudget. Meer bezuinigen op programma’s is niet meer mogelijk waardoor de regionale omroep naar andere manieren van bezuiniging heeft moeten zoeken.
 
Satellietverspreiding niet verplicht

Het uitzenden via de satelliet is niet verplicht voor regionale omroepen. De Mediawet schrijft weliswaar voor dat een regionale omroep zonder extra abonnementskosten via de ether te ontvangen dient te zijn maar deze opgelegde doorgifte-eis wordt afgedekt door het uitzenden via DVB-T, in Nederland beter bekend als KPN Digitenne. De kans dat meer regionale omroepen de satellietverspreiding op korte termijn gaan staken, is uiterst gering. De meeste regionale omroepen die via de satelliet uitzenden verlengden eerder dit jaar de distributieovereenkomst met M7 Group. Daarbij leverden enkele regionale omroepen wel ongecodeerde satellietverspreiding voor gecodeerde doorgifte via het basispakket van CanalDigitaal in. Dit om de kosten van satellietverspreiding goedkoper te maken.
 

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites


Eigenlijk wel een raar idee dat je als omroep afscheid gaat nemen van een gedeelte van je kijkers. Juist in het buitengebied wordt veel satelliet gekeken. Hoeveel van deze mensen gaan dan iets met DVB-T optuigen??

 

 

Wij zijn zo'n huishouden in Drenthe. Nu heb ik in de in de hobbykamer wel een DVB-T ontvanger staan en online kan je ook wel kijken..., maar het is natuurlijk niet handig allemaal. In de huiskamer kunnen we geen TV Drenthe meer kijken.

 

Kortom : We gaan minder vaak kijken.......

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Kan je als klant nog je mening over het afschakelen bij die toko kwijt?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sommige regionalen zullen het nooit snappen, oersaaie programmering en nieuwsitems, terwijl andere regionalen het al jaren uitstekend doen, met hetzelfde budget en personeel.

Een gevolg is dat ze te weinig reclame inkomsten genereren, dan komen ze financieel niet meer rond en uiteindelijk verdwijnen ze.

In België is er ook zo een regionale tv zender, TV OOST, nu al voor de derde keer overgenomen en noh hebben ze het niet door.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moeten al die -Möchte Gern- lokale zendertjes maar in een carousel gaan draaien met elkaar.

Dan kan er nog veel meer bezuinigd worden. En niet de hele dag maar herhalen.

 

Die herhalingen komen door dat de Regionalen nooit genoeg geld hebben gehad en daar komen nu de bezuinigingen weer bij van het kaalslag kabinet in Den Haag.

Den Haag zou beter een voorbeeld nemen aan de "Dritten" van de ARD, maar dat is Nederland niet gegund.

 

NL eindigt nog eens als Vlaanderen, één begint pas om een uur of twaalf, Canvas is de gehele dag "Rolkrant" tot 's avonds en Ketnet is ook maar een halve dag in de lucht.

 

Moet NL ook die richting op, het is wel 2016 en niet de vijftiger jaren.

En dat in een land dat het tweede rijkste is van Europa.

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vroeger had je toch zoiets als RONO of zo iets.

Voldeed dat niet dan?

 

nee dat volstaat niet,  na de oorlog bestonden er twee regionale zenders, de RONO,  en nog een voor zuid oost Nederland, de ROZ.

Zie:  https://www.wikiwand.com/nl/RONO

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Totaal TV is het volgende te lezen:

 

Het uitzenden via de satelliet is niet verplicht voor regionale omroepen. De Mediawet schrijft weliswaar voor dat een regionale omroep zonder extra abonnementskosten via de ether te ontvangen dient te zijn maar deze opgelegde doorgifte-eis wordt afgedekt door het uitzenden via DVB-T, in Nederland beter bekend als KPN Digitenne.

 

De doorgifte-eis via digitenne gebeurt alleen regionaal. Het moet op de satelliet!

Ik woon buiten de regio maar wil wel graag de regio volgen. Al vind ik die omroepstudio Drenthe op tv bloedsaai, die mis ik niet.

 

De regio's (buiten de randstadregio) zijn erg karig bedeeld. Bovendien wordt het landelijk omroepnet zo'n beetje beschouwd als eigendom van de randstad. Ik hoorde onlangs meneer Rob Oudkerk (ja die PvdA'er uit Amsterdam) luid zeggen op NOS-tv dat hij helemaal niets heeft met de regio buiten Amsterdam. Hij vindt dat een nederlander een Amsterdammer is. En daar moet de rest van NL dan maar naar luisteren.

 

Elke multicultigroep heeft hier zijn tv-kanaal, maar Noord/Oost/Zuid heeft niks als ie meer dan 50km van huis is..

aangepast door Zunigkyk
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Satellietdistributie RTV Drenthe gered door provincie

De regionale omroep TV Drenthe verdwijnt niet van de satelliet. Van alle via de satelliet beschikbare omroepen had die van Drenthe als enige nog geen nieuwe overeenkomst met CanalDigitaal eigenaar M7 Group. Door extra geld van de provincie zijn nu toch middelen gevonden om de satellietdistributie te behouden.

TV Drenthe blijft de komende jaren via de Astra 23,5 oost uitzenden in het aanbod van CanalDigitaal. Op termijn stopt vrijwel zeker wel de huidige ongecodeerde verspreiding. Alle andere regionale omroepen zijn als gevolg van nieuwe afspraken met CanalDigitaal exploitant M7 Group S.A. al gecodeerd. De zenders zijn dus alleen te bekijken met een abonnement bij CanalDigitaal, net zoals dat ook voor de landelijke publieke omroepen het geval is. Onlangs kondigde de regionale omroep uit Drenthe nog aan de uitzendingen via de satelliet te moeten staken omdat flink moet worden bezuinigd. Dit leverde veel klachten op. De provincie stelt daarom eenmalig 67.000 euro beschikbaar en ook krijgt de omroep een voordelige renteregeling. Hierdoor kan RTV Drenthe de uitzendingen via de satelliet voorlopig continueren.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...