Jump to content


Televisie moet voor internet uitwijken


Sprietje

Recommended Posts

In Totaal TV is het volgende te lezen:


In heel Europa komt vanaf 1 januari 2020 een nieuwe indeling van het frequentiespectrum rond de 700MHz dat voor diensten via de ether wordt gebruikt. Dit heeft onder meer gevolgen voor digitale ethertelevisie.

De het 700MHz frequentiespectrum loopt van 694 tot 790MHz. Op dit moment wordt deze frequentieband voor televisie en draadloze microfoons gebruikt. Daar komt vanaf 1 januari 2020 verandering in. Dan wordt namelijk een nieuwe bestemmingswijziging doorgevoerd. Televisie moet dan voor mobiele communicatiediensten – zoals internet – wijken. Voor digitale ethertelevisie betekent de bestemmingswijziging dat aanbieders in Europa frequentiewijzigingen moeten doorvoeren.
 
Digitenne
Dat geldt in Nederland ook voor Digitenne van KPN. Dit is mede de reden dat KPN voor 2020 dient over te schakelen naar DVB-T2. De overheid heeft dit als bindende voorwaarde aan de verlenging van uitzendvergunningen voor Digitenne gesteld. KPN heeft deze uitzendvergunningen mede door de hoge investeringen in de nieuwe uitzendnorm voor nul euro voor de periode tot 2030 gekregen. Met DVB-T2 wordt bandbreedte bespaard. KPN kan hierdoor met minder frequenties Digitenne toch met een betere beeldkwaliteit aan klanten leveren. KPN heeft aangekondigd dat het vanaf april 2019 geheel overstapt naar DVB-T2 in combinatie met videocodec HEVC (H.265) en het huidige zenderaanbod – mits beschikbaar – in HD-kwaliteit gaat aanbieden.
 
Ziggo
De bestemmingswijziging heeft indirect ook gevolgen voor Nederlandse kabelbedrijven zoals Ziggo en Delta. De in de toekomst voor mobiele communicatiediensten gebruikte frequenties in de 700MHz frequentieband worden door kabelbedrijven ook voor het aanbieden van diensten via eigen gesloten kabelnetwerken gebruikt. Als klanten minder goed afgeschermde kabels en aansluitingen gebruiken, kan dit tot verstoring van geleverde diensten leiden. De kans op storing bij mobiele communicatiediensten is groter dan bij digitale televisie. Dit komt bijvoorbeeld door gebruik van smartphones.

 

Link to comment
Share on other sites


En plots spreken ze over "oprolbare" TV schermen . Hoe zien onze TV's eruit binnen vijf jaar ?

 

Lees :  https://www.hln.be/ihln/multimedia/binnen-5-jaar-staan-deze-tv-s-in-elke-huiskamer~aa5688d6/

feedhunting , a crazy hobby !

 

Edison OS mio 4K UHD + Octagon SF8008 4K UHD + Dr.HD F15 + Edison OS mini + Technomate TM-5402 HD M3 CI , Moteck SG 2100A + Deltastar 90 cm + Invacom C120 QDF-031 Quad lnb + SkyStar HD2,TBS6921 , TBS6925 en TT-budget S2-1600 kaart. Channel Master 180 cm schotel + ESX241 lnb voor C-band.

 

Link to comment
Share on other sites

Ik vraag me dat toch af. Ik zie veel mensen content bekijken op een tablet, smartphone of een kleinere computerscherm of laptop.

Misschien goed voor sportliefhebbers.

Maar of de kabelboeren zullen mee kunnen om op die tv's een mooi plaatje te leveren? We zullen zien.

Netflix misschien??

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een sefsat h50D via de vu zero 4K.cd riant tvv satelliet . en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Ook de ouderwetse coaxkabel begint aan het einde van zijn leven te komen als transportmiddel voor kabelnetten.

Glas is de toekomst.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

Glas komt niet overal te liggen, zeker niet in buiten gebieden, die hebben als optie om via het 4G/5G netwerk te kunnen werken.

Ik ken hier al wat boeren die via het 4G netwerk werken, dus gewoon een simkaart met alleen data abonnement in een modem/router die er voor geschikt is, en ze zijn er tevreden over.

Dat werkt beter dan de huidige  adsl verbinding van 4 mb. Met dit 4G in die regio halen ze 50mb.

Mochten ze glas laten aanleggen, als het daar zou komen, zijn de kosten alleen al 1800 euro om het binnen te laten leggen,  onbekende providers als aanbieders.

Nu met het 4G kun je er goede bekende providers naar keuze proberen, wanneer je zelf wil.

Ik zelf zit 50 meter van een kpn centrale af, en ze hebben het glas  er naar toe gebracht en weer terug de kern van het dorp in, de 8 huizen die in straat staan op maximaal 100 meter, zonder rare obstakels langs de weg, dus makkelijk glas in de grond te graven, was te duur volgens de gemeente... sure....

Edited by alias haha

Vu+duo 4K  openatv 6.4 1TB HDD sat&kabel + Vu+duo2 openatv 6.4 1TB HDD sat&kabel 

Zgemma H9.2H SE 4K openatv 6.4  + Android sat&kabel
Wavefrontier T90. Titanium TQS Universal quad LNB's

Nvidia Shield Android 9 + H96 PRO 4K android 7

Link to comment
Share on other sites

14 uur geleden zei ceesv:

Ook de ouderwetse coaxkabel begint aan het einde van zijn leven te komen als transportmiddel voor kabelnetten.

Glas is de toekomst.

 

 

Je weet toch dat coax alleen gebruikt word voor de last mile. er is bandbreedte genoeg voor de toekomst.   En als ik zie hoe die glasvezel kabel hier in de grond is gedumpt zonder enige bescherming houd ik me hart vast.  Bovendien KPN heeft structureel te weinig bandbreedte in de pops voor 'het glasvezel netwerk waardoor men voor individuele IPTV streams alweer naar SD beeld zit te kijken.  Glasvezel is leuk voor de upload en signaal matig heeft het betere specs maar ik zie heel Nederland nog lang niet verglaast worden en met docsis 3.1 heb je straks ook een synchrone verbinding dus coax kabel kan nog heel lang mee.

 

Het is alleen jammer dat ze het RF spectrum blijven weg geven aan die mobiele prut providers, de kans op storing en instraling op kabel huisnetwerken en allerlei andere systemen wordt wel steeds groter.  Bovendien is het pure spectrum vervuiling, laat ze die rotzooi fijn boven de 1 GHz houden.  

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glasvezel 1 Gbit & IPTV / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link to comment
Share on other sites

En als ik zie hoe die glasvezel kabel hier in de grond is gedumpt zonder enige bescherming houd ik me hart vast.

Wel eens gezien hoe zo'n kabel is opgebouwd en hoe moeilijk je die kapot krijgt?

 

met docsis 3.1 heb je straks ook een synchrone verbinding dus coax kabel kan nog heel lang mee.

Synchrone verbindingen kunnen al jaren maar word niet gedaan en dat zal met docsis 3.1 volgens mij echt niet gaan veranderen.

 

de kans op storing en instraling op kabel huisnetwerken en allerlei andere systemen wordt wel steeds groter.

Kwestie van goede spullen gebruiken.

 

Een steeds groter deel van de mensen wil alles draadloos en daarom die ontwikkeling van snellere mobiele netwerken en aanpassingen in de frequentiebanden.

 
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.