Ga naar inhoud


Johansson 9738


Ber

Aanbevolen berichten

Hallo satellietontvangstspecialisten!

 

Mijn situatie: Panasonic tv met 2 tuners, Unicable geschikt. Helaas maar een kabel naar de woonkamer. Satellietschotel met duo lnb van Canal Digitaal met 4 uitgangen.
Op EBay een Johansson 9738 (2 maal in, unicable uit) gekocht. Geïnstalleerd met externe stekkervoeding.

Na het nodige gepruts (onkunde en dus leerzaam) de boel aan de praat gekregen. Opnemen en kijken van verschillende zenders functioneert met de beperking van een CD zender tegelijk. 
Maar, wanneer ik s’morgens de tv aanzet is er geen beeld “controleer de antennekabel” melding. Wanneer ik s’nachts opneem staat er meestal niets op de opname.

 Na enig schakelen tussen de zenders komt er weer beeld en is alles weer oké. Het probleem doet zich voor na enige uren tv uit.

Wat doe ik verkeerd of is de Johansson 9738 ongeschikt voor mijn toepassing?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Ber

 

Welkom op dit forum

 

Je hebt de Johansson 9738. Hier staat de specificatie daarvan: https://unitrongroup.com/en/products/CAT/MUL/DSCR/9738.html

Dan zie je dat als je signaal van 2 verschillende satellieten ontvangt, je er ook nog een Johansson 9920 voor moet zetten, zie de bijlage.

Zoals je het nu hebt, heb je een duo-lnb waar al een diseqc-switch in zit waar achter je weer een Johansson 9738 multiswitch zet en dat gaat niet goed werken.
Ik hoop wel dat je nog voldoende signaal over houdt want je krijgt dan een diseqc-switch in de duo-lnb die je weer aan moet sluiten op een dubbele diseqc-switch en die zit weer op de multiswitch.

 

Johansson 9920.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ook naar die 9220 gekeken.

Dat lijkt gewoon een dubbele 2/1 diseqc switch plus combiner te zijn, aan de opschriften van de in/uitgangen te beoordelen, lijkt mij.

 

Aangezien dat (de diseqc switch) ook in de quad duo-LNB zit, had ik geconcludeerd dat het met die duo-LNB gewoon kan.

Maar ik heb verder geen verstand van dit soort apparaatjes. Zit er nog een extra faciliteit in, naast de diseqc-switch faciliteit?

 

Mijn eerste gedachte was, of de diseqc opdrachten voor de verschillende satellieten wel goed staan in de ontvanger. Maar dan zouden we daar een plaatje van moeten hebben, om dat te beoordelen; of een beschrijving van alle instellingen....

 

groet,

A33

 

 

aangepast door a33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst allebei bedankt voor jullie reacties.

Sprietje,

Jij zegt dat er een Johansson 9920 voor moet, op de behuizing staat TWIN 1,2,etc. Werkt dit dan ook met de duo LNB van CD?

Maar als er al twijfel is of er dan voldoende signaal overblijft dan lijkt mij het beter voor een andere oplossing te gaan.

IK heb de J 9738 overigens voor 30 Euri op ebay gekocht, dus het verlies is overzienbaar.

Overigens heeft e.e.a. goed gewerkt, zolang ik de tv maar aan liet. Kort tv uit was ook geen probleem. Maar uren tv uit dan was het mis.

Het lijkt alsof de Johansson 9738 na bepaalde tijd werkeloos te zijn in slaap valt....

Ik lees overigens al lang mee op dit forum en daar word je zeker niet dommer van...

 

A33,

Geef jij mij antwoord of heb je hetzelfde geprobeerd ? 

Mijn redenatie was dezelfde als de jouwe w.b.t.  de Diseq, en het werkt dan ook zolang de tv aan blijft.

Dit staat bij de specs van de Joj 9738:

application:

  • 1 Twin LNB
  • 2 ports of a multiswitch
  • 2 Twin LNBs connected to Multiswitch (ref. 9920)

Was jouw resultaat beter?

 

Algemeen,

Was de Stacker / Destacker van Johansson wel geschikt voor mijn toepassing?

Of is het beter een multifeed met 2 wide band LNB's voor Astra 1 en Astra 3 te installeren met een multiswitch met Unicable uitgang?

v.b.

Inverto Unicable II IDLU-UWT110-CUO1O-32P 5/32 Multischalter + 2X Wideband LNBs                 of                    DUR-line DPC-32 K LNB Set - Unicable I+II Wideband Multischalter +2xLNB Set für 32 Teilnehmer - 2 Satelliten + Terr. – Einkabellösung

aangepast door Ber
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je gebruikt nu een Canal Digitaal duo-lnb. Die is gemaakt voor een schotel van 60cm. Ik ga er dus van uit dat je schotel ongeveer 60cm breed is. Wideband-lnb's hebben altijd een kopdiameter van 60mm, kleinere koppen zijn er niet. Dan heb je minimaal een schotel van 85cm breed nodig om ze voor de ontvangst van de Astra 19,2 en 23,5 te gebruiken. Je kunt ook 2 losse schotels nemen.

Tja, a33 is toch wel de diseqc-specialist. Als die zegt dat het wel kan zoals jij het nu hebt, dan zal dat wel zo zijn.

De Johansson Stacker / Destacker 9645 kit is zeker te gebruiken. De signalen van de twee uitgangen worden gestapeld voordat ze de enkele coaxkabel in gaan.  Daarbij kan het een signaal zijn van zelfs 4 satellieten. Een duo-lnb voor slechts 2 satellieten is dus geen enkel probleem.

 

Johansson-9645-Kit-Stacker-Destacker-Einkabelloesung.jpg

Johansson9640KIT ZweiTwinLNBsPlusZwe.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Sprietje,

 

Mijn schotel is een Triax van, ik denk, 78 cm.

Ik was eigenlijk van de veronderstelling uitgegaan dat de Johansson 9738 hetzelfde is als de Johansson Stacker/Destacker maar dan met Unicable uitgang.

Bestaan er geen duo lnbs voor CD met Unicable of wordt unicable te weinig gebruikt om er commercieel een duo lnb voor te produceren. 

Ik neem aan dat die tekening de Stacker / Destacker is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, de tekening betreft de Johansson Stacker / Destacker

 

Nee, er bestaan geen duo-lnb's of monoblocken voor Unicable

 

Je kunt van een afstand al zien of het een Triax 64 of 78 is.
Het schotelblad van een Triax 64 zit op 4 plaatsen vast, een Triax 78 op 5 plaatsen.

 

TD64.jpg

TD78.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uur geleden zei Ber:

A33,

Geef jij mij antwoord of heb je hetzelfde geprobeerd ? 

 

Ik ken die apparaten niet, dus ik had naar aanleiding van je vraag even op internet gekeken wat voor apparaat dat was, en dus ook al even de configuratie met de 9920 gezien.

Maar ik heb er zelf geen enkele ervaring mee.

 

Op welke userband-frequenties gebruik je het apparaat 9738 nu?

(De userbandnummering verschilt ook per apparaat, dus in dit geval zouden we in plaats van nummering 1-8 misschien nummering 0-7 kunnen proberen.)

 

En hebben je twee tuners allebei hun eigen kabelingang? Wat voor splitter gebruik je daarvoor, met diodes of zonder diodes?

 

Groet,

A33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wederom dank voor jullie bemoeienissen:

 

Sprietje, 

Ik heb de schotel opgemeten, de hoogte is ca. 100 cm, de breedte is ca. 90 cm. Niet geschikt voor de CD duo LNB?

Het antwoord heb ik al gevonden in een van jouw antwoorden in een ander topic, niet geschikt dus. Ik heb de schotel ca. 14 jaren geleden bij een in sat ontvangst gespecialiseerd bedrijf, maar hen valt niets te verwijten realiseer ik mij nu, er was voor CD maar 1 lnb nodig.

Ga ik binnenkort veranderen.

De schotel zit vast met 6 bevestigingspunten.

 

A33,

Ik heb de Joh 9738 vandaag weer terug geinstalleerd om nog e.e.a. te proberen, m.n. automatisch uitschakelen en automatisch stand-by uitgeschakeld.

De gebruikte userbands zijn 1076 MHz en 1178 MHz. 

De tv is een Panasonic TX-58EXF787 momenteel gebruik ik 1 kabelingang, het spitsen gebeurt door de Pana tv.

 

Algemeen,

Zoals eerder gezegd: Als het werkt dan zijn er ook daadwerkelijk 2 tuners beschikbaar, kan op dat moment dan ook probleemloos 2 zenders opnemen en b.v. op een hdmi ingang iets anders bekijken.

Ik heb voor morgenvroeg weer een proefopname gepland, dus ik ben benieuwd.

U hoort van mij......

 

aangepast door Ber
Link naar reactie
Delen op andere sites

Met die afmetingen gaat het om een Triax 88 van 85cm breed en 95cm hoog zonder de rand mee te meten.

Op een Triax 88 kun je losse lnb's nemen met een kop van 60cm, dus ook eventueel wideband lnb's.

Tja, een duo-lnb van Canal Digitaal past erg slecht op een Triax 88. Daar zul je geen geweldig signaal van krijgen want je moet zowel schipperen met de Astra 23,5 als ook met de Astra 19,2.

Twee losse lnb's zullen dus zonder meer al een stuk beter signaal opleveren. Ik zou gewoon gaan voor 2 lossen twin-lnb's zoals de switch van Johansson ook voor schrijft. Dan ben je voor 2x €16,95 klaar.  Nog wel een dubbele lnb-houder kopen.

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de duo-LNB slechte ontvangst geeft, zou ik eigenlijk verwachten dat er niet een algehele "geen ontvangst" zou zijn, op alle zenders en beide satellieten.

Is er wel goede ontvangst (met regenreserve) als je zonder de Johansson kijkt?

 

En ook de kabel + F-pluggen kunnen natuurlijk gewoon een contactprobleem hebben. Had je dat al gecontroleerd?

 

Probleem is natuurlijk dat je soms wel, soms niet ontvangst had. Dat maakt foutzoeken altijd lastig.

 

Groet,

A33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sprietje,

Wanneer ik ga voor 2 losse  twin lnb's moet ik ook de Joh 9920 o.i.d. tussen de lnb's en de Joh 9738 monteren en dan heb ik geen aansluiting meer over voor de slaapkamer tv.

De kosten dus dan 2 stks quad lnb,  de Johansson 9920 en een multifeed. Zie ik dat goed.

 

A33,

Voldoende regenreserve ? Alleen bij zeer slecht weer soms geen ontvangst. Valt wel mee.

 

Algemeen,

Gestarte proef met alle energiebesparende functies gestopt na klachten van de echtgenote: beelduitval. Signaal te zwak met de Joh 9738 er tussen.

 

Tv slaapkamer is overigens ook unicable geschikt.

Inverto Unicable II IDLU-UWT110-CUO1O-32P 5/32 Multischalter + 2X Wideband LNBsmisschien toch een goede oplossing ?

In ieder geval mogelijkheid tot uitbreiding.

 

Groetjes Ber

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur geleden zei Ber:

Gestarte proef met alle energiebesparende functies gestopt na klachten van de echtgenote: beelduitval. Signaal te zwak met de Joh 9738 er tussen.

 

Dus eerst blokvorming, en toen beelduitval? Dat zal niet op alle zenders tegelijk geweest zijn, of wel?

Of was er in één keer op alle zenders "geen signaal"?

Dat maakt qua foutopsporing nogal uit.

 

Als het probleem aan de duo-LNB-ontvangst ligt:

Je kunt wellicht ook gewoon een wat kleinere schotel nemen, zoals de Triax 78. Weiswaar is de duo LNB ontworpen voor de triax 64, maar hij zal het op de triax 78 beter doen dan op de triax 88.

 

Groet,

A33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

A33,

Beelduitval was het niet echt maar blokjesvorming wel, en ons madam eiste ...............

Bij een kleinere schotel heb ik wss nog steeds het probleem dat het niet betrouwbaar werkt, zo'n schotel kost ca 60 Euro.

 

Mijn technische voorkeur gaat toch uit naar multiswitch met unicable uit voor 2 wide band lnb's. Of is dat geen mooie oplossing.

 

Ber

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...