Jump to content
Sign in to follow this  
robert1968

dreambox 500

Recommended Posts

Hallo, ik heb een dreambox 500 gekocht. Ik heb een abonnement bij canaal digitaal. Hoe maak ik de dreambox geschikt voor canaal digitaal ontvangst? Graag een simpele uitleg want ik ben een leek. Bij voorbaat dank!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simpel: Gaat niet met een DM500.

Share this post


Link to post
Share on other sites

als het de HD versie is wel anders niet meer.Heb mijn 500 verkocht voor afrika aan 25 euro omdat het enkel E1 is en voor CD heb je E2 nodig en een HD box.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de TS even aangeeft welke DM500 hij heeft? De DM500 (grijs) is inmiddels 100% waardeloos vanwege het gebrek aan een DVB-S2 tuner (en Enigma1). De zwarte DM500 is in principe nog te gebruiken vermits je beschikt over een losse smartcard van CD. Vanwege het minimale geheugen van deze box en de inmiddels zeer trage CPU is hij alleen geschikt voor puur TV kijken..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus een image erop met een softcam. Softcam instellen voor Canal Digitaal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima! Dan moet dat met jouw DM500HD in principe allemaal nog kunnen. Je geeft echter geen antwoord op mijn PM vragen. Kan er dus tot zover absoluut niets zinnigs over zeggen.

De box moet van een image worden voorzien die een softcam ondersteunt. OpenPli 4 zou mooi zijn. Echter geen idee of de feed daarvan nog in de lucht is. Ook geen idee of het een originele DM500HD is. Zonder expliciete info is er niks over te zeggen.... Bij gebrek aan kennis zou ik het ook niet aanraden om te gaan 'klooien'..

Het beste is om naar een expert te wandelen/rijden en het daar te testen.. Ik heb via PM aangeboden om naar me toe te komen. Het is niet echt dichtbij, maar met een auto goed te doen. Kan ik hem hier (mits geen clone) zo voor hem installeren/testen.. Het is aan de TS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon een beetje courante image er op zetten en een softcam, daarna kaart er in en kijken maar.  ik neem aan dat je ook wat voorbereidend huiswerk hebt gedaan voordat je met het idee komt om z'n hobbybox te kopen of je verwacht je nu dat wij alles voor je uitleggen?

Edited by Codx
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 uren geleden, robert1968 zei:

Het is de HD versie.

 

OpenPli en cccam erop zetten en kaartje er op zijn kop in en kijken maar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CCcam 2.21 dan en niet de 2.30 want dan moet je weer met CCcam.prio gaan prutsen. Voor een leek een beetje omslachtig... Handiger/beter is dan OScam. In geval van een DM500HD V1 zou OpenPli 4 nog gaan (vermits de OpenPli 4 feed nog bestaat). Voor een V2 is er officieel geen OpenPli.. De V1 heeft weinig geheugen dus niet veel recente images zullen passen. De V1 heeft 64MB flash dus een 54MB image is een beetje 'max'. Er moeten nog een kanaallijst, softcam in.. Picons kunnen op een USB stick..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En het is een originele DM500HD V1. OpenPli 4.0 erop. Gelukkig heeft WanWizard de feed ook nog gered. CCcam 2.2.1 erop, CCcamInfo 1.4 erop. Kaartje erin. FastScan en gaan met de banaan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By formulerfs
   diverse nederlandse zenders liggen er uit nu om 16.55 uur.
    
   ---johan---
  • By lujo
   Om mij als klant te behouden krijg ik van CanalDigitaal volgende kortingen toegezegd:
    
   Pakket: Rijk
   Klant: Sinds 2006
    
   Verlengen met 1 jaar
   - 2 maanden gratis
    
   Verlengen met 2 jaar
   - eerste jaar 13 euro korting (11,95 ipv 24,95)
   - tweede jaar geen korting 
    
    
   Ik ben benieuwd wat voor maximale kortingen jullie hebben kunnen krijgen om klant te blijven?
  • By Robdebruin
   Olá, ik heb net een nieuwe receiver gekocht (amiko 8265 +) omdat de sat801 m7 de geest heeft gegeven. Er moet echter nieuwe firmware ingeladen worden omdat de receiver de canaldigitaal kaart niet herkend. Wie weet waar ik deze firmware kan vinden /downloaden? 
    
   Alvast bedankt Rob 
  • By schapi
   vanaf laatste update alles van cd zwart op testkanalen na, terug naar begin pli 7.2 met ccam203 en draaid weer goed. dit ook op een andere db 800 getest resultaat was gelijk
  • By ilseonline
   Ik zit de laatste tijd wat meer op "Feestboek" dan normaal en zie met regelmaat de advertenties van Canal Digitaal voorbij komen, de reacties zijn niets mals.
    
   Het gaat zowel over de verhogingen als het verdwijnen van de Discovery en aanverwante kanalen, het speelt dus niet alleen op Sat4all.com, het gaat er op Feestboek alleen een stuk groffer er aan toe. De reactie zie je alleen als je op alle antwoorden klikt, anders zijn ze (door Canal Digitaal?) verborgen.
    
   Antwoorden van Canal Digitaal blijven over het algemeen uit, alleen als iemand een vraag stelt wat een mogelijke klant kan worden of een klant met een commercieel gezien interessante vraag, krijg een "klantenservice" antwoord. 
    
   99,99% zijn klagers.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy